lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Playing Jedi Outcast with the features of Jedi Academy
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 02-28-2010, 07:34 AM   #1
Guilio
Rookie
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 22
Playing Jedi Outcast with the features of Jedi Academy

I've ran a little search through the forum but haven't found an answer so far.

What I'm trying to achieve is playing the Outcast storyline (so SP) with the features that Academy adds to the JK2 series. And by those features I mean the moves/combos, force powers, different lightsaber hilts, etc.

I've got both original game CDs and I'd like to replay Outcast as Academy is kinda boring to play for the ninth time. However, I'm kinda used (perhaps hooked O.o) to the gameplay of Academy and would therefore like to play Outcast with Academy's features.

Is there any mod to make this possible? Or can I copy Outcast's PK3s into Academy's folder as a SP mod or something like that? Please let me know!
Guilio is offline   you may: quote & reply,
Old 02-28-2010, 08:26 AM   #2
Forceboat
 
Join Date: May 2003
Posts: 277
There is a mod that lets you put Jedi Outcast into Jedi Academy, there's two versions of it, both done 5 years ago by obXI AKA obi1138, excellent, excellent mod, here's the download links for it:

JO_JA Mod Version 2.0

JO_JA Mod Version 3.1

Do read the readmes that are on the download pages for these, as they tell what's in them. Something he didn't have, and I do, is a Jedi Outcast HUD for Jedi Academy that I came across on a website one time, and I have it saved on a disc and i also have it uploaded, here:

JK2 HUD.pk3

Here's a few other files that put things from Jedi Outcast into Jedi Academy as well:

I can't remember at the moment if obi put the lightsaber cursor in his mod or not; in case he didn't, here's a file that has it and in different colors:

Jedi Outcast Saber Cursors

And here's two animation mods that puts Jedi Outcast animations back into Jedi Academy:

JK2 Animations

JK2 Walk for JK3

Jedi Outcast lightning in Jedi Academy:

JK2_Lightning

I think you'll want this one as I remember obi replaced some of these missing npcs with other things in his mod, so this file would let you restore the originals:

Classic_NPCs

One other file, you might like to try out this higher quality Kyle Katarn lightsaber hilt by Trauma Sensei, maybe:

Kyle Katarn's Saber

If I think of any other files or come across any that you could put in jedi Academy, I'll let you know. Do be sure to read the installation instructions for the mod, very, very important. You will need to copy all of the assets from Jedi Outcast and rename them as the instructions say to do and put them in Jedi Academy's base folder for the mod to work.
Forceboat is offline   you may: quote & reply,
Old 02-28-2010, 08:32 AM   #3
Guilio
Rookie
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 22
Dude, how can I thank you? Really, thanks for explaining all this!
Guilio is offline   you may: quote & reply,
Old 02-28-2010, 06:48 PM   #4
Forceboat
 
Join Date: May 2003
Posts: 277
You are quite welcome. I found one other little file, but this is something more like copying text from a text file and pasting and replacing text in your Jedi Academy configuration file that the game generates, but, you might be interested in it. Basically it gives you a way to have dismemberment like Jedi Outcast has in Jedi Academy.

JK3 Dismemberment
Forceboat is offline   you may: quote & reply,
Old 03-01-2010, 05:45 AM   #5
Kurgan
Headhunter
 
Kurgan's Avatar
 
Join Date: Nov 1997
Location: The Dawn of Time
Posts: 18,316
LFN Staff Member 10 year veteran! 
Nice list!


Download JK2 maps for JA Server|BOOT CAMP!|Strategic Academy|
(JA Server: 108.178.55.189:29070)


"The Concussion Rifle is the weapon of a Jedi Knight Player, an elegant weapon, from a more civilized community." - Kyle Katarn
Kurgan is offline   you may: quote & reply,
Old 03-02-2010, 12:29 AM   #6
setlec
Rookie
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 88
indeed! thank you!
setlec is offline   you may: quote & reply,
Old 03-02-2010, 02:33 AM   #7
Guilio
Rookie
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 22
Forceboat, everything works but the dismemberment, any idea why it doesn't work? I've added the proper lines to the JAconfig files..

PS: I see you're a team member of the MOTS mod. Is it still in production or is it kinda dead..? There hasn't been a post on the MOTS board for ages..
Guilio is offline   you may: quote & reply,
Old 03-02-2010, 08:54 AM   #8
Forceboat
 
Join Date: May 2003
Posts: 277
Well, the downside with that dismemberment file is that since the dismemberment setting is hard-coded into the game, I presume the game automatically resets the setting. I do have a workaround file that I am going to give you a link to that will let you set the dismemberment level to your liking and let it stay at that, and I think it will be mostly like JK2's; it's cvars that are in the Setup submenu, you can cycle through them to the level of dismemberment you want. Originally created by Open Jedi Project, I give them entire credit for it. Try it out and see if it's any good for you.

Saber_Realism_Menus.pk3

Yes, the MOTS mod is still going, slowly but surely. Most of the board activity you don't see is in the team's private boards, where we post feedback and/or shots, etc. of the stuff going on. Sorry we haven't had a lot of activity in the public boards. Generally a lot of us get bogged down with real life and it drains out all of our energy for a good long while in even wanting to even look at or work on anything relating to the mod (myself included, I got so frustrated with trying to figure out lines of dialogue out of the old COG scripts from the game that I thought I was literally going to pull my hair out!!!; I am about ready to go full throttle back into the sound work and finish it ALL up, start to finish) . But don't give up hope. This will come out in some shape or form eventually.
Forceboat is offline   you may: quote & reply,
Old 04-08-2010, 08:58 PM   #9
Kurgan
Headhunter
 
Kurgan's Avatar
 
Join Date: Nov 1997
Location: The Dawn of Time
Posts: 18,316
LFN Staff Member 10 year veteran! 
I tried the JK2 hud pk3 and it just looked all screwed up, in-game....


Download JK2 maps for JA Server|BOOT CAMP!|Strategic Academy|
(JA Server: 108.178.55.189:29070)


"The Concussion Rifle is the weapon of a Jedi Knight Player, an elegant weapon, from a more civilized community." - Kyle Katarn
Kurgan is offline   you may: quote & reply,
Old 04-08-2010, 10:15 PM   #10
Forceboat
 
Join Date: May 2003
Posts: 277
Now that's really strange, Kurgan. Because I just went and tried it out in my copy of the game, and it works just fine. Do you have the game patched to 1.01? Maybe that's why it doesn't work. Beyond that...I have no idea why it screws up on yours. I stuck it in base, I haven't tried it out with the mod just yet, but I would think it would work in tandem with it anyway in the mod folder, I would think. If not, stick it in base and see if that corrects the problem.
Forceboat is offline   you may: quote & reply,
Old 04-12-2010, 11:31 PM   #11
katanamaru
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 472
I tried it too. It worked for me but it caused a minor display glitch. I had a vertical line running about where the left blade of the staff was. I thought my monitor was crapping out on me, but it turned out to be the hud.
katanamaru is offline   you may: quote & reply,
Old 04-21-2010, 10:31 PM   #12
setlec
Rookie
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 88
anyone tell me how to install all those mods? i mean never got them working together!
setlec is offline   you may: quote & reply,
Old 04-22-2010, 11:19 AM   #13
katanamaru
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 472
Drop them in your "base" folder. The default path is:
C:/Program Files/Lucasarts/Jedi Academy/Gamedata/Base
katanamaru is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > JediKnight Series > Game Discussion > Jedi Academy > Playing Jedi Outcast with the features of Jedi Academy

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 06:11 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.