lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: TPM for Windows 7
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 06-27-2010, 12:49 AM   #1
Landmaster13
Rookie
 
Landmaster13's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 41
Current Game: Rogue Squadron
TPM for Windows 7

I was just wondering if TPM would work on a Windows 7 computer. When I tried to install it i recieved an error message saying something along the lines of "this application is not designed for this system", or whatever. If anyone needs extra information, just ask.


"God himself could not sink this ship."


What does it do? It sinks.
Landmaster13 is offline   you may: quote & reply,
Old 06-29-2010, 03:36 PM   #2
Alexrd
Senior Member
 
Alexrd's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Portugal
Posts: 2,182
Current Game: UEFA Euro 2004
Forum Veteran LF Jester 
Well, all I can say is it works on Vista. I find it very strange having an error on 7.



Star Wars: In Concert - Lisbon - Some pictures of the exhibition accompanying the event.
Alexrd is offline   you may: quote & reply,
Old 06-29-2010, 07:38 PM   #3
Wildstar
Can outbowl most of you
 
Wildstar's Avatar
 
Status: Moderator
Join Date: Jun 2003
Location: Brockton, MA, USA
Posts: 1,509
10 year veteran! Forum Veteran LFN Staff Member 
Landmaster, if the installer is comparable to that of X-Wing Alliance, which came out around the same time, I gather that it'll install fine on the 32-bit version of Win7, but you'll have problems with the 64-bit version.


Wildstar is offline   you may: quote & reply,
Old 07-02-2010, 10:03 AM   #4
Alfa_One
Rookie
 
Join Date: Mar 2009
Location: Spain
Posts: 22
Current Game: TPM
Wink I agree with Alex

I agree with Alex, this game in Windows Vista works fine so It must work in Windows 7. Anyways you can try to use a "Windows XP emulator" where TMP always works, Im in the know that there are several emulators, you can use a "Win 98 Emulator" too, but emulating XP looks better.

If you need a link, reply this post asking.

Last edited by Alfa_One; 07-05-2010 at 08:29 AM.
Alfa_One is offline   you may: quote & reply,
Old 07-05-2010, 02:06 AM   #5
Landmaster13
Rookie
 
Landmaster13's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 41
Current Game: Rogue Squadron
Ok, thanks for the help, but I was wondering if I could have a link? Thanks. And yeah, it's the 64 version.


"God himself could not sink this ship."


What does it do? It sinks.
Landmaster13 is offline   you may: quote & reply,
Old 07-05-2010, 08:22 AM   #6
Alfa_One
Rookie
 
Join Date: Mar 2009
Location: Spain
Posts: 22
Current Game: TPM
Wink

Well, you only need a virtual machine for emulating Windows XP. The best way is a program called VirtualBox, here you have a link to download it:

- http://www.virtualbox.org/wiki/Downloads

Use the first link in that page for computers with x86 architecture and Windows 32 bits/64 bits. (VirtualBox 3.2.6 for Windows hosts x86/amd64). If you dont know how to use it ask in this thread and I will answer you.

Also you need a Windows XP CD or Image to install it in the virtual machine.
Alfa_One is offline   you may: quote & reply,
Old 07-08-2010, 12:30 AM   #7
Landmaster13
Rookie
 
Landmaster13's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 41
Current Game: Rogue Squadron



I'm getting this error when I use the CD for windows vista. Any idea what's wrong? Also, I'm using vista 'cause it's the easiest one for me to get ahold of and TPM works on it...


"God himself could not sink this ship."


What does it do? It sinks.
Landmaster13 is offline   you may: quote & reply,
Old 07-08-2010, 08:41 AM   #8
Alfa_One
Rookie
 
Join Date: Mar 2009
Location: Spain
Posts: 22
Current Game: TPM
Question More info please

What error?. This?: "this application is not designed for this system" what you said in the first post?. Are you using another partition or are you using the Virtual Machine?.
Alfa_One is offline   you may: quote & reply,
Old 07-08-2010, 08:25 PM   #9
Landmaster13
Rookie
 
Landmaster13's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 41
Current Game: Rogue Squadron
Sorry, i forgot to provide an image. This is the exact wording of the message:
"the exception unknown software exception(0xe0000100)occurred in the application at location 0x76fcb09e".


This could be because i'm using a vista disc that has been used before. Should I just get another disc?


"God himself could not sink this ship."


What does it do? It sinks.
Landmaster13 is offline   you may: quote & reply,
Old 07-14-2010, 05:30 AM   #10
Alfa_One
Rookie
 
Join Date: Mar 2009
Location: Spain
Posts: 22
Current Game: TPM
Thumbs up It's difficult to know

So when you try to install Windows Vista in the virtual machine you get that error. It's very difficult to know what happend, usually that kind of messages are useless.

You can use your Windows Vista disc always and install it again, and again, and again without problems, the activation of the product is another ball game...

I think that you could check the disc and see if it's in good conditions, that's the key, If not, look for another one.
Alfa_One is offline   you may: quote & reply,
Old 07-24-2010, 07:02 AM   #11
Landmaster13
Rookie
 
Landmaster13's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 41
Current Game: Rogue Squadron
Right, I'll give it a check and post if i find anything specific.


"God himself could not sink this ship."


What does it do? It sinks.
Landmaster13 is offline   you may: quote & reply,
Old 06-27-2011, 07:11 PM   #12
bulsey86
Rookie
 
bulsey86's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Glasgow, Scotland
Posts: 20
Current Game: Portal 2
Hi all. Maybe a bit of a late reply.

It you get a reply saying the software is not designed for the OS it is most likely because your version of Win 7 is 64 bit.

I stupidly overlooked this thread (duh) and have posted a workaround in the 'Having trouble getting TPM to work XP and Vista' thread.

Worked perfectly for me, hope it does for anyone else with the same problem


IT'S A TRAP!
Your Tongues Can't Repel Flavor Of That Magnitude!
bulsey86 is offline   you may: quote & reply,
Old 07-04-2011, 05:37 PM   #13
Landmaster13
Rookie
 
Landmaster13's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 41
Current Game: Rogue Squadron
Hey Bulsey, sorry THIS reply took so long as well.

I'm gonna give this way a go tonight and edit this post to say how well it went, so thanks again!


"God himself could not sink this ship."


What does it do? It sinks.
Landmaster13 is offline   you may: quote & reply,
Old 07-05-2011, 05:26 PM   #14
Alexrd
Senior Member
 
Alexrd's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Portugal
Posts: 2,182
Current Game: UEFA Euro 2004
Forum Veteran LF Jester 
Ok, I've moved to Windows 7 and now TPM runs at 4:3, even with a 1024x768 resolution. If anyone knows how to fix this issue, I'll be greatly appreciated.



Star Wars: In Concert - Lisbon - Some pictures of the exhibition accompanying the event.
Alexrd is offline   you may: quote & reply,
Old 07-10-2011, 06:47 AM   #15
bulsey86
Rookie
 
bulsey86's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Glasgow, Scotland
Posts: 20
Current Game: Portal 2
Quote:
Originally Posted by Alexrd View Post
Ok, I've moved to Windows 7 and now TPM runs at 4:3, even with a 1024x768 resolution. If anyone knows how to fix this issue, I'll be greatly appreciated.
1024x768 is 4:3 though?

I'm still trying to figure out how to replace shadows and blaster marks. I also have occasional problems with background music stuttering. The only workaround so far is to pause the game and swap between Miles 2D audio and one other until it stops. I will post of I find better solutions, hopefully that will be the case!


IT'S A TRAP!
Your Tongues Can't Repel Flavor Of That Magnitude!
bulsey86 is offline   you may: quote & reply,
Old 07-31-2011, 07:15 AM   #16
Landmaster13
Rookie
 
Landmaster13's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 41
Current Game: Rogue Squadron
Thanks Bulsey, it seems to work now, although I have only tested the main menu and not the actual game. Thanks anyways!

EDIT:

I tried the game out. Apart from some slightly low quality text on the pause menu small print the game runs flawlessly, with some graphical changes compared to the previous pc, such as draw distance fading instead of cutting off angularly, footprints and ripples in water. HAWT.


"God himself could not sink this ship."


What does it do? It sinks.

Last edited by Landmaster13; 08-01-2011 at 04:42 AM.
Landmaster13 is offline   you may: quote & reply,
Old 08-01-2011, 11:55 AM   #17
bulsey86
Rookie
 
bulsey86's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Glasgow, Scotland
Posts: 20
Current Game: Portal 2
Quote:
Originally Posted by Landmaster13 View Post
Thanks Bulsey, it seems to work now, although I have only tested the main menu and not the actual game. Thanks anyways!

EDIT:

I tried the game out. Apart from some slightly low quality text on the pause menu small print the game runs flawlessly, with some graphical changes compared to the previous pc, such as draw distance fading instead of cutting off angularly, footprints and ripples in water. HAWT.
Excellent, glad the solution worked for you as well.

I've been trying to solve the graphical issues in 7 but I can't get anywhere. I've attempted to run it with a wrapper to emulate older video hardware but it can never recognise it. I'm still working on it occasionally so if I find a solution I'll post it


IT'S A TRAP!
Your Tongues Can't Repel Flavor Of That Magnitude!
bulsey86 is offline   you may: quote & reply,
Old 08-11-2011, 03:04 PM   #18
Alexrd
Senior Member
 
Alexrd's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Portugal
Posts: 2,182
Current Game: UEFA Euro 2004
Forum Veteran LF Jester 
Quote:
Originally Posted by bulsey86 View Post
1024x768 is 4:3 though?
Sorry. Meant 1280x800.

Quote:
Originally Posted by bulsey86 View Post
I'm still trying to figure out how to replace shadows and blaster marks. I also have occasional problems with background music stuttering. The only workaround so far is to pause the game and swap between Miles 2D audio and one other until it stops. I will post of I find better solutions, hopefully that will be the case!
Same here. For the audio stuttering, you only need to select the same (or another) audio for it to stop for a while. There is no specific audio to choose.



Star Wars: In Concert - Lisbon - Some pictures of the exhibition accompanying the event.
Alexrd is offline   you may: quote & reply,
Old 10-15-2011, 04:31 PM   #19
jeza123c
Lurker
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 1
Hey guys

I've been wanting to play this for past 5 years kept failing in trying as loved it when it worked I have vista 64 and cannot install from cd . I cant to the work around for one reason, my other comps at home are win7 and mac so i cannot install and copy the directory over, is there anyway someone can upload the folder & send it to me?

I have proof that i have a copy of the game if that helps, just signed up here to give it a shot.

Thanks Jeza
jeza123c is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Star Wars Classic Gaming > 2. Star Wars Gaming > Episode I: The Phantom Menace > TPM for Windows 7

Tags
windows 7

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:04 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.