lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Problems starting a new game.
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 07-29-2010, 08:06 PM   #1
dressagegirlkae
Lurker
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 4
Problems starting a new game.

I have played KOTOR 2 on my old computer before and gotten all the way through the game but it had some glitches and skipped parts of the story and I want to play it again. The disk drive on that computer broke so I cant use it to play but I am now using my Toshiba Satellite with Windows XP. I have the game downloaded and I can start it, but I go to build a custom character and get all the elements the way I like them, hit play and the game goes through the starting video, but after that is always spazez out, goes blank and comes up with an error message. I'm not very technical so I have no clue what to do about this, can someone walk me through.

Thanks!

Last edited by dressagegirlkae; 07-30-2010 at 02:00 PM.
dressagegirlkae is offline   you may: quote & reply,
Old 07-29-2010, 10:11 PM   #2
Q
The one who knocks
 
Q's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: ABQ
Posts: 6,643
Current Game: Mowing down neos with my M60
LF Jester Forum Veteran Helpful! 
Downloaded from where?


"They should rename the team to the Washington Government Sucks. Put Obama on the helmet. Line the entire walls of the stadium with the actual text of the ACA.
Fix their home team score on the board to the debt clock, they can win every game 17,000,000,000,000 to 24. Losing team gets taxed by the IRS 100%, then droned."
-Toker
Q is offline   you may: quote & reply,
Old 07-30-2010, 01:58 PM   #3
dressagegirlkae
Lurker
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 4
Quote:
Originally Posted by Evil Q View Post
Downloaded from where?
Downloaded from the game disks onto my computer.
dressagegirlkae is offline   you may: quote & reply,
Old 07-30-2010, 02:09 PM   #4
Q
The one who knocks
 
Q's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: ABQ
Posts: 6,643
Current Game: Mowing down neos with my M60
LF Jester Forum Veteran Helpful! 
Oh, so you mean "installed". OK.

Can you do me a favor? Try using the game's configuration utility to post your system specs:
Quote:
Originally Posted by stingerhs View Post
Post your system specs
Sometimes we're just not going to be able to help you if we don't know what kind of hardware you have on your machine. If you don't know what you have on your machine, then follow these steps below:
  • Bring up the launcher menu for Kotor 1 or 2.
  • Click on "Configure".
  • Click the "Scan Hardware" button on the lower center of the window.
  • Click "Yes" to continue.
  • Click "Details" to view your system specs.
  • Click "Save Report" and save the file to your desktop.
  • Whenever you post your problem, open the file you just saved and copy and paste the contents to your post.


"They should rename the team to the Washington Government Sucks. Put Obama on the helmet. Line the entire walls of the stadium with the actual text of the ACA.
Fix their home team score on the board to the debt clock, they can win every game 17,000,000,000,000 to 24. Losing team gets taxed by the IRS 100%, then droned."
-Toker

Last edited by Q; 08-04-2010 at 12:17 PM.
Q is offline   you may: quote & reply,
Old 07-30-2010, 03:15 PM   #5
dressagegirlkae
Lurker
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 4
[SWKotOR]
ReportDateTime=7/30/2010 1:14:13 PM
SysInfoVersion=v1.00.60
GameExists=1
GameVersion=v2.00.424
GameInstallLocation=C:\Program Files\LucasArts\SWKotOR2\

[OS]
Name=WinXP
Version=Windows XP v5.1 build 2600 Service Pack 3
Service Pack=Service Pack 3
Status=Pass

[SwapFiles]
C:\pagefile.sys=1524

[CPU]
CPUCount=1
CPUSpeed=1662
CPUFamily=6
CPUModel=15
CPUStepping=6
CPUVendor=Intel
CPUName=Intel(R) Core(TM)2 CPU T5500 @ 1.66GHz
Status=Pass

[Memory]
RAM=2040
Status=Pass

[Disk Free Space]
C: (NTFS), UNICODE=86.46GB
Status=Pass

[CD-ROMs]
DriveLetters=D:\
Drives=MAT****A DVD-RAM UJ-841S,MAT****A DVD-RAM UJ-841S,MAT****A DVD-RAM UJ-850S

[Video]
Video Card Name=Mobile Intel(R) 945GM Express Chipset Family
Video Memory=128
Desktop Resolution=1280x800x32 @ 60Hz
DirectX=DirectX 9.0c (4.09.00.0904)
OpenGL Version=1.4.0 - Build 4.14.10.4436
OpenGL Vendor=Intel
OpenGL Renderer=Intel 945GM
Vid Card Status=Warning
Vid Card Driver Status=Pass
GL Status=Pass
DX Status=Pass

[Audio]
Sound Card Name=USB Audio Device
Status=Pass


;Game Options from swkotor2.ini

[Display Options]
FullScreen=1
Disable Movies=0
Disable Intro Movies=0
Sort Modules=1
Width=640
Height=480
BitsPerPixels=32
RefreshRate=60

[Sound Options]
Music Volume=85
Voiceover Volume=85
Sound Effects Volume=85
Movie Volume=85
Number 3D Voices=0
Number 2D Voices=64
2D3D Bias=1.50
EAX=0
Sound Init=0
Disable Sound=0
Force Software=0

[Graphics Options]
Grass=0
Shadows=1
EnableHardwareMouse=1
FullScreen=0
RefreshRate=60
Width=800
Height=600
Emitters=1
Anisotropy=1
Frame Buffer=0
Soft Shadows=0
Brightness=57
V-Sync=0
Texture Quality=1
Anti Aliasing=0

[Game Options]
Enable Tooltips=1
Keyboard Camera Deceleration=2000.000000
Keyboard Camera Acceleration=500.000000
Keyboard Camera DPS=200.000000
TextureVariation=0
BodyVariation=0
AppearanceType=0
PCGender=0
GameCompleted=0
CurSithLord=0
Hide InGame GUI=0
Use Small Fonts=0
Hide Unequippable=0
Tutorial Popups=1
Subtitles=1
Mini Map=1
Floating Numbers=1
Status Summary=1
Enable Mouse Teleporting To Buttons=1
Mouse Sensitivity=44
Difficulty Level=1
Auto Level Up NPCs=0
Mouse Look=0
AutoSave=1
EnableScreenShot=0
Reverse Mouse Buttons=0
Reverse Ingame YAxis=0
Reverse Minigame YAxis=0
Combat Movement=1
UnlockedPlanetSongs=1
TooltipDelay Sec=1
Disable Movies=0

[config]
firstrun=0

[Keymapping]
Action286B=8
Action286A=7
Action285B=10
Action285A=9
Action284B=54
Action284A=51
Action283B=54
Action283A=51
Action282B=69
Action282A=73
Action281B=53
Action281A=76
Action280B=69
Action280A=73
Action268=52
Action265=58
Action264=57
Action263=43
Action262=85
Action261=84
Action260=83
Action259=82
Action258=81
Action257=80
Action256=79
Action255=78
Action254=77
Action253=31
Action245=75
Action244=55
Action243=67
Action242=74
Action241=87
Action240=56
Action239=68
Action238=82
Action236=83
Action234=81
Action232=80
Action230=79
Action228=78
Action226=77
Action225=70
Action224=90
Action223=31
Action222=25
Action221=24
Action220=29
Action219=28
Action218=42
Action217=87
Action216=65
Action215=63
Action214=60
Action213=62
Action212=61
Action211=66
Action210=59
Action209=71
Action208=89
Action207=72
Action206=30
Action205=55
Action204=67

[Autopause Options]
End Of Combat Round=0
Mine Sighted=0
Enemy Sighted=1
Party Killed=1
Action Menu=0
New Target Selected=1

[Movies Shown]
Movie10=0
Movie 9=0
Movie 8=0
Movie 7=0
Movie 6=0
Movie 5=0
Movie 4=0
Movie 3=0
Movie 2=0
Movie 1=0
Movie 0=4
dressagegirlkae is offline   you may: quote & reply,
Old 08-01-2010, 11:06 AM   #6
Q
The one who knocks
 
Q's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: ABQ
Posts: 6,643
Current Game: Mowing down neos with my M60
LF Jester Forum Veteran Helpful! 
OK, several things:

Your GPU is an Intel GMA 950, which is very, very weak and will require some tweaking to get the game to work. The game should run on it, but only at minimum settings, and several textures will never look right because that chip has no shaders or hardware transform and lighting built into it.

The first thing that you're going to want to do is to download and install the latest DirectX Redistributable Package available here. Just download the file, extract it to a temporary folder, then go into that folder and run the dxsetup.exe. You can then delete both the temporary folder and the file that you downloaded after installation is complete.

Next, you'll want to visit the Intel website and download and install the latest drivers for your chipset. You might have to download and install the graphics driver separately, but they're often bundled with the chipset drivers. There is a utility on the website that can detect which drivers you need and direct you to them. Once they're installed, you're going to want to open the graphics driver control panel and set the "flipping policy" to "blit" under "3D Options". Here's how to go about it:
How to open the graphics properties window
OpenGL settings guide

Next, go into your game folder (C:\Program Files\LucasArts\SWKotOR2\) and open "swkotor2.ini" with Notepad. There are several things that you'll need to change in this file, so back it up first. Look under both [Display Options] and [Graphics Options] and make sure that the Width, Height and Fullscreen values are the same (800, 600, 1, respectively) under both headings. Then type "Disable Vertex Buffer Objects=1" (without quotes") as the last line under [Graphics Options]. You can hit Enter to make an extra space between it and the next heading. When you're done making these adjustments, that part of the swkotor2.ini file should end up looking like this:
Quote:
[Display Options]
FullScreen=1
Disable Movies=0
Disable Intro Movies=0
Sort Modules=1
Width=800
Height=600
BitsPerPixels=32
RefreshRate=60

[Sound Options]
Music Volume=85
Voiceover Volume=85
Sound Effects Volume=85
Movie Volume=85
Number 3D Voices=0
Number 2D Voices=64
2D3D Bias=1.50
EAX=0
Sound Init=0
Disable Sound=0
Force Software=0

[Graphics Options]
Grass=0
Shadows=1
EnableHardwareMouse=1
FullScreen=1
RefreshRate=60
Width=800
Height=600
Emitters=1
Anisotropy=1
Frame Buffer=0
Soft Shadows=0
Brightness=57
V-Sync=0
Texture Quality=1
Anti Aliasing=0
Disable Vertex Buffer Objects=1

[Game Options]
Enable Tooltips=1
Keyboard Camera Deceleration=2000.000000
Keyboard Camera Acceleration=500.000000
Keyboard Camera DPS=200.000000
TextureVariation=0
BodyVariation=0
AppearanceType=0
PCGender=0
GameCompleted=0
CurSithLord=0
Hide InGame GUI=0
Use Small Fonts=0
Hide Unequippable=0
Tutorial Popups=1
Subtitles=1
Mini Map=1
Floating Numbers=1
Status Summary=1
Enable Mouse Teleporting To Buttons=1
Mouse Sensitivity=44
Difficulty Level=1
Auto Level Up NPCs=0
Mouse Look=0
AutoSave=1
EnableScreenShot=0
Reverse Mouse Buttons=0
Reverse Ingame YAxis=0
Reverse Minigame YAxis=0
Combat Movement=1
UnlockedPlanetSongs=1
TooltipDelay Sec=1
Disable Movies=0
When you're done making the changes, just save the file and exit. Then open the file again to make sure that the changes that you made are still there.

Lastly, since you have a dual-core CPU, you're going to have set affinity to a single CPU core every time you launch the game. How I do it is to open Task Manager (right-click on the Taskbar at the bottom of Windows' desktop and select "Task Manager") and click on the "Processes" tab. Check the "Show processes for all users" box if it isn't already and then launch the game. Once you get to the game's main menu, hit the Windows key to get back to the desktop and look for the game's executable (swkotor2.exe) in the Task Manager under the "Processes" tab. When you find it, right click on it, select "set affinity" and uncheck every box but "CPU 0". In your case that would mean unchecking "CPU 1", but for a multicore CPU, there would be more cores to deselect. Once you've done that, just hit the game's icon in the Taskbar and you should be good to go. Remember that you'll have to set CPU affinity like this every time you launch the game.

Well, that's all I can think of for now. Good luck.


"They should rename the team to the Washington Government Sucks. Put Obama on the helmet. Line the entire walls of the stadium with the actual text of the ACA.
Fix their home team score on the board to the debt clock, they can win every game 17,000,000,000,000 to 24. Losing team gets taxed by the IRS 100%, then droned."
-Toker
Q is offline   you may: quote & reply,
Old 08-04-2010, 01:13 AM   #7
dressagegirlkae
Lurker
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 4
Smile

Thanks, I'm getting everything setup just now and I think it should work.
dressagegirlkae is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Knights of the Old Republic > Trouble Shooting > The Work Bench > Problems starting a new game.

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 07:04 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.