lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: KOTOR II -- Can't install (Windows 7)
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 01-10-2011, 08:57 PM   #1
shinderhizzle84
Rookie
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 14
KOTOR II -- Can't install (Windows 7)

Hello. So I've been trying to install Kotor II for a long time now, but whenever I insert disk 1 and open up either autoplay.exe or setup.exe or whatever program I need to start up the TSL installer, I get a stupid error message that pretty much says I don't have "mss32.dll".

I know that there is a similar error message to that for Windows 7 people when KOTOR II The Sith Lords is actually INSTALLED on the computer...but what am I supposed to do if I can't even install the stupid game because of this error??
shinderhizzle84 is offline   you may: quote & reply,
Old 01-11-2011, 09:39 PM   #2
Q
The one who knocks
 
Q's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: ABQ
Posts: 6,643
Current Game: Mowing down neos with my M60
LF Jester Forum Veteran Helpful! 
Have you tried installing the game according to the large-print instructions at the top of the second post in this thread?


"They should rename the team to the Washington Government Sucks. Put Obama on the helmet. Line the entire walls of the stadium with the actual text of the ACA.
Fix their home team score on the board to the debt clock, they can win every game 17,000,000,000,000 to 24. Losing team gets taxed by the IRS 100%, then droned."
-Toker
Q is offline   you may: quote & reply,
Old 01-12-2011, 12:59 PM   #3
shinderhizzle84
Rookie
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 14
Quote:
Originally Posted by Evil Q View Post
Have you tried installing the game according to the large-print instructions at the top of the second post in this thread?
Before I try that I'm just a little confused about the directions in the 2nd post and would appreciate some clarification before I do anything to screw something up, haha. It says to do some things in, just as an example, "EDIT 2". What the hell does that mean? :P I don't see any edited posts, and when I looked on whichever step of the OP that corresponded with the edit's number, I got completely different instructions. So, for example, the first step in the 2nd post of that thread is "Direct X9.0 as mentioned in edit 2" and then it talks about a link for some sort of special version of DX that doesn't conflict with DX10.0...but the link is not there AT ALL. So before I even do this, unless I find out what EDIT #2 is, find EDIT #2 and get the correct version of DX9, I can't go through with the installation...

Thanks for the help!
shinderhizzle84 is offline   you may: quote & reply,
Old 01-12-2011, 02:00 PM   #4
Qui-Gon Glenn
Necessary Roughneck
 
Qui-Gon Glenn's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Thessia
Posts: 1,467
Current Game: ME3MP, Arkham Origins
Folder extraordinaire Helpful! Forum Veteran Veteran Modder 
Normally, Q gives a little extra direction when pointing you at that thread - look specifically at post #2, I have linked it here to view as a single post.

Follow the instructions in post #2 in order and you should be good, steps 1 - 11.

After the "****************************************" line is the original post and edits, which you can now ignore, as Q updated the steps above that portion to reflect all of the edits included.

Beyond that, try the deletion of those two logo movies I mentioned in the other thread. Only do that if, after falling Evil Q's installation guide, things are still not good.


Want to play a game of ME3MP?
Qui-Gon_Glenn on the software of which we shall not name.... add me and the enemy shall fall in chunks of crimson salsa
Qui-Gon Glenn is offline   you may: quote & reply,
Old 01-12-2011, 07:52 PM   #5
shinderhizzle84
Rookie
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 14
Quote:
Originally Posted by Qui-Gon Glenn View Post
Normally, Q gives a little extra direction when pointing you at that thread - look specifically at post #2, I have linked it here to view as a single post.

Follow the instructions in post #2 in order and you should be good, steps 1 - 11.

After the "****************************************" line is the original post and edits, which you can now ignore, as Q updated the steps above that portion to reflect all of the edits included.

Beyond that, try the deletion of those two logo movies I mentioned in the other thread. Only do that if, after falling Evil Q's installation guide, things are still not good.
Hey, thanks for the reply.

My problems with KOTOR 2 and KOTOR 1 are two separate problems but I will gladly continue my conversation with you about KOTOR 1 in this thread.

Yeah my problem with the thread linked above is that I don't understand the directions in the 2nd post. Where is the link for the direct x? It says to follow the directions STEP BY STEP in that particular order but I can't do that because there is no link to the directx download mentioned in the first step of the above post.

NOW onto KOTOR 1. KOTOR 1 was installed fine...the game works perfectly normal in full screen...it's just in Windowed mode that it refuses to work. Do you want me to re-install my game using those instructions or something?

EDIT: I'm an idiot, nevermind about the KOTOR 2 Installation problem. I thought automatically that a link would change colors like it does on my forums, but I was wrong...it was just hidden, haha! :P
shinderhizzle84 is offline   you may: quote & reply,
Old 01-13-2011, 06:59 PM   #6
Qui-Gon Glenn
Necessary Roughneck
 
Qui-Gon Glenn's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Thessia
Posts: 1,467
Current Game: ME3MP, Arkham Origins
Folder extraordinaire Helpful! Forum Veteran Veteran Modder 
Windows mode has never been particularly reliable in any case.

Glad you found the link.

DirectX is a Windows product though... a google search would have sufficed.


Want to play a game of ME3MP?
Qui-Gon_Glenn on the software of which we shall not name.... add me and the enemy shall fall in chunks of crimson salsa
Qui-Gon Glenn is offline   you may: quote & reply,
Old 01-14-2011, 06:15 PM   #7
shinderhizzle84
Rookie
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 14
Quote:
Originally Posted by Qui-Gon Glenn View Post
Windows mode has never been particularly reliable in any case.

Glad you found the link.

DirectX is a Windows product though... a google search would have sufficed.
I realize that, but I wasn't sure which version of Directx to download. Obviously it was 9, but the way the post in that thread was structured, it made it sound like it was a special version of DX9 that I would have had to have searched extra hard for :P
shinderhizzle84 is offline   you may: quote & reply,
Old 01-14-2011, 09:10 PM   #8
shinderhizzle84
Rookie
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 14
Okay...howabout this.

Rather than telling me how to fix my problems with KOTOR windowed mode, does anybody here at all stream the game? If someone could help me figure out a good way to stream the game, from screen capturing software to the site that they use, that would be very, very much appreciated!
shinderhizzle84 is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Knights of the Old Republic > Trouble Shooting > The Work Bench > KOTOR II -- Can't install (Windows 7)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 06:31 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.