lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: [TSL] Some technical issues
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 02-08-2011, 03:59 AM   #1
Salk
Rookie
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 73
Current Game: Knights of the Old Republic
Exclamation [TSL] Some technical issues

Hello!

I have a Radeon HD4890 and using the latest ATI drivers (Catalyst 11.1), playing on Windows XP 32 bit. All the graphic enhancement are active (Frame Buffer, Soft Shadows, Grass). Antialiasing and AF are also at maximum. Vsynch needs to be on (just like for KotOR) to avoid the well known issue of characters not moving after combat. I have just reached the part of the game where the Last of the Handmaidens joins our crew.

These are the issues I found so far (I use few mods, among them the TSLRCM mod and the Improved AI mod):

1) Probably due to the ATI drivers: the brightness setting is highly unstable. During the swoop racing on Telos and many other occasions the brightness level shifts to very low so that the screen becomes very dark. In this situation, if I go to the graphical settings, I find the brightness bar is in the right position but I need to click on it with the mouse to restore the chosen brightness setting.

2) When playing Pazaak, one player wins automatically (no matter the score of the opponent) if all card slots are used (nine cards). It should be automatic Stand instead

3) There are several instances of objects/doors that are glitchy in a way: the interaction icon shows if the character is looking from a certain angle (cannot be selected with Q and E) but the object/door is really not interactive.

4) When you talk to Atris the first time you meet her there is a long dialogue sequence. It is possible to start a loop, beginning the conversation from the very start, after talking with her for a long time.

If anyone knows of a solution to any of these problems, I'd be grateful to hear.

Thank you very much!
Salk is offline   you may: quote & reply,
Old 02-08-2011, 08:51 AM   #2
Fastmaniac
Rookie
 
Fastmaniac's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Germany
Posts: 164
I don't know what is causing the glitches 1) to 3) but:

4) it would be good to know if you have TSLRCM 1.5 installed. I remember that there was a glitch with the atris dialog that has been fixed in 1.6. If you have the newest version of TSLRCM (1.7) installed, maybe you'll have to upload atris dialog, so we can take a look at it, because it might be broken... Normally, at the end of the conversion, atris should be going into her cabin and the cabin should be locked, so that it is impossible to speak to her again.

Hope that helps a bit.

Fastmaniac
Fastmaniac is offline   you may: quote & reply,
Old 02-08-2011, 11:31 AM   #3
Salk
Rookie
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 73
Current Game: Knights of the Old Republic
Quote:
Originally Posted by Fastmaniac View Post
I don't know what is causing the glitches 1) to 3) but:

4) it would be good to know if you have TSLRCM 1.5 installed. I remember that there was a glitch with the atris dialog that has been fixed in 1.6. If you have the newest version of TSLRCM (1.7) installed, maybe you'll have to upload atris dialog, so we can take a look at it, because it might be broken... Normally, at the end of the conversion, atris should be going into her cabin and the cabin should be locked, so that it is impossible to speak to her again.

Hope that helps a bit.

Fastmaniac
Hello!

I have TSLRCM 1.7 and what I meant to say speaking of dialogue loop is not that you can speak to her again after the dialogue is over. She does lock herself in her cabin.

What I meant is that at a certain point in the dialogue, I have five possible replies, of which three are [Persuade] replies. If I choose one of the others (I can't remember which, sorry), then the dialogue moves to its end and Atris leaves. But if I choose one of the [Persuade] replies then everything starts over and I am to choose among the initial dialogue choices. Sorry I can't be more precise but I no longer have a valid save file to duplicate the matter.
Salk is offline   you may: quote & reply,
Old 02-08-2011, 12:39 PM   #4
Fastmaniac
Rookie
 
Fastmaniac's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Germany
Posts: 164
Quote:
Originally Posted by Salk View Post
What I meant is that at a certain point in the dialogue, I have five possible replies, of which three are [Persuade] replies. If I choose one of the others (I can't remember which, sorry), then the dialogue moves to its end and Atris leaves. But if I choose one of the [Persuade] replies then everything starts over and I am to choose among the initial dialogue choices. Sorry I can't be more precise but I no longer have a valid save file to duplicate the matter.
Ok, that is a lot more info. I also installed TSLRCM 1.7 and didn't have that problem. Assuming you don't have any other mods installed that change any files involved with Atris, I'm going to check her dlg file and see if there is a loop at some point. May take a while.

EDIT: I looked inside the conversation and couldn't find any mistake that would result in a loop or skipping of VOs. Maybe, it's because you have another language installed (I'm using the german version, so maybe it's messed up in english). My guess would be that there are some mistakes in linking to wrong nodes inside the file.

Last edited by Fastmaniac; 02-08-2011 at 05:49 PM.
Fastmaniac is offline   you may: quote & reply,
Old 02-09-2011, 02:25 AM   #5
Salk
Rookie
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 73
Current Game: Knights of the Old Republic
Thanks for your concern and help, Fastmaniac.

There are no other installed mods that - to my knowledge - change the dialogue with Atris. The language of my game is english.
Salk is offline   you may: quote & reply,
Old 02-09-2011, 08:33 AM   #6
Fastmaniac
Rookie
 
Fastmaniac's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Germany
Posts: 164
Hmm... That's a bit odd to me because I can't find anything in the conversation that would result in Atris leaving early or something else. Maybe your dialogue is broken by something else. I uploaded the file that is installed with TSLRCM 1.7 and I'm sure there is no mistake in there. Try putting it in your override and try again. Download Here. It should work. If it doesn't I can't help you because it may be caused by anything.

Fastmaniac
Fastmaniac is offline   you may: quote & reply,
Old 02-10-2011, 08:58 PM   #7
Qui-Gon Glenn
Necessary Roughneck
 
Qui-Gon Glenn's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Thessia
Posts: 1,467
Current Game: ME3MP, Arkham Origins
Folder extraordinaire Helpful! Forum Veteran Veteran Modder 
The conversation "bug" is there in the vanilla game, not a part of TSLRCM.


Trust me.

On Pazaak - read the rules, if one player plays all of his tiles without going over, Pazaak! Win.


Want to play a game of ME3MP?
Qui-Gon_Glenn on the software of which we shall not name.... add me and the enemy shall fall in chunks of crimson salsa
Qui-Gon Glenn is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Knights of the Old Republic > Trouble Shooting > The Work Bench > [TSL] Some technical issues

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 06:49 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.