lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Old issue with Ati Driver.
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 09-11-2011, 04:30 PM   #1
redrover22
Lurker
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 7
Old issue with Ati Driver.

Okay I need help, I know its an older issue. But I get like black lines over Npc heads. Carth for example. There is a black line that looks like it cuts is head in two. I have searched on google found a forum that helps fix this. but I cant use the driver they are talking about.. I have a HD 3850 with 11.8. I need help. It bugs the living crap out of me..
redrover22 is offline   you may: quote & reply,
Old 09-11-2011, 04:49 PM   #2
Q
The one who knocks
 
Q's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: ABQ
Posts: 6,643
Current Game: Mowing down neos with my M60
LF Jester Forum Veteran Helpful! 
Hi.

Try using the game's configuration utility to post your system specs:
Quote:
Originally Posted by stingerhs View Post
Post your system specs
Sometimes we're just not going to be able to help you if we don't know what kind of hardware you have on your machine. If you don't know what you have on your machine, then follow these steps below:
  • If you're using Vista or Windows 7, go into your game folder, find "launcher.exe" and right-click on it. Select "properties", then "compatibility" and check the box beside "Run this program in compatibility mode for:" and select "Windows XP (Service Pack 2)". Then check the box next to "Run this program administrator" and hit "OK". (EDIT by Q)
  • Bring up the launcher menu for Kotor 1 or 2 (by running "launcher.exe").
  • Click on "Configure".
  • Click the "Scan Hardware" button on the lower center of the window.
  • Click "Yes" to continue.
  • Click "Details" to view your system specs.
  • Click "Save Report" and save the file to your desktop.
  • Whenever you post your problem, open the file you just saved and copy and paste the contents to your post.
You can leave out the keymapping and everything after that. Also, please specify which version of Windows you are using because the game can't ID anything newer than XP.


"They should rename the team to the Washington Government Sucks. Put Obama on the helmet. Line the entire walls of the stadium with the actual text of the ACA.
Fix their home team score on the board to the debt clock, they can win every game 17,000,000,000,000 to 24. Losing team gets taxed by the IRS 100%, then droned."
-Toker
Q is offline   you may: quote & reply,
Old 09-11-2011, 04:58 PM   #3
redrover22
Lurker
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 7
[SWKotOR]
ReportDateTime=9/11/2011 1:57:08 PM
SysInfoVersion=v1.00.60
GameExists=1
GameVersion=v1.03.514077
GameInstallLocation=C:\Program Files\LucasArts\SWKotOR\

[OS]
Name=WinNT2000
Version=Windows 2000 v5.0 build 2195
Service Pack=Service Pack 3
Status=Pass

[SwapFiles]
C:\pagefile.sys=2046

[CPU]
CPUCount=2
CPUSpeed=3056
CPUFamily=15
CPUModel=2
CPUStepping=9
CPUVendor=Intel
CPUName= Intel(R) Xeon(TM) CPU 3.06GHz
Status=Pass

[Memory]
RAM=2048
Status=Pass

[Disk Free Space]
C: (NTFS), UNICODE=123.48GB
D: (NTFS), UNICODE=149.82GB
F: (FAT32), UNICODE=50.18GB
Status=Pass

[CD-ROMs]
DriveLetters=E:\,G:\
Drives=ATAPI iHAP122 9

[Video]
Video Card Name=ATI Radeon HD 3850 AGP
Video Memory=1024
Desktop Resolution=1366x768x32 @ 60Hz
DirectX=DirectX (9.0+) (4.09.00.0904)
OpenGL Version=Not Installed
OpenGL Vendor=(null)
OpenGL Renderer=(null)
Vid Card Status=Warning
Vid Card Driver Status=Fail
GL Status=Fail
DX Status=Pass

[Audio]
Sound Card Name=SB Live! 24-bit
Status=Pass

----------------
My GL works it just doesn't see it.
redrover22 is offline   you may: quote & reply,
Old 09-11-2011, 05:27 PM   #4
Q
The one who knocks
 
Q's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: ABQ
Posts: 6,643
Current Game: Mowing down neos with my M60
LF Jester Forum Veteran Helpful! 
Sorry if I wasn't clear enough, but I need the whole thing, up to keymapping, please. Like this:
Quote:
[SWKotOR]
ReportDateTime=8/30/2011 6:10:50 PM
SysInfoVersion=v1.00.60
GameExists=1
GameVersion=v1.03.514077
GameInstallLocation=C:\Program Files (x86)\LucasArts\SWKotOR\

[OS]
Name=WinXP
Version=Windows XP v5.1 build 2600 Service Pack 2
Service Pack=Service Pack 2
Status=Pass

[SwapFiles]
c:\pagefile.sys=3072

[CPU]
CPUCount=8
CPUSpeed=3927
CPUFamily=6
CPUModel=10
CPUStepping=5
CPUVendor=Intel
CPUName=Intel(R) Core(TM) i7 CPU 930 @ 2.80GHz
Status=Pass

[Memory]
RAM=1024
Status=Pass

[Disk Free Space]
C: (NTFS), UNICODE=33.21GB
D: (NTFS), UNICODE=391.05GB
E: (NTFS), UNICODE=187.57GB
Status=Pass

[CD-ROMs]
DriveLetters=F:\,G:\,H:\
Drives=Optiarc DVD RW AD-7260S,Optiarc DVD RW AD-7260S ATA Device,Optiarc DVD RW AD-7260S ATA Device,TSSTcorp CDDVDW SH-S223B,TSSTcorp CDDVDW SH-S223B ATA Device,TSSTcorp CDDVDW SH-S223B ATA Device

[Video]
Video Card Name=RDPDD Chained DD
Video Memory=4096
Desktop Resolution=0x0x0
DirectX=DirectX (9.0+) (4.09.00.0904)
OpenGL Version=4.1.0
OpenGL Vendor=NVIDIA Corporation
OpenGL Renderer=GeForce GTX 460/PCI/SSE2
NVidia Driver=(null)
Vid Card Status=Warning
Vid Card Driver Status=Fail
GL Status=Pass
DX Status=Pass

[Audio]
Sound Card Name=@oem13.inf,%xfi.devicedesc%;Creative X-Fi Audio Processor (WDM)
Status=Pass


;Game Options from swkotor.ini

[Sound Options]
Sound Init=0
Music Volume=21
Voiceover Volume=21
Sound Effects Volume=21
Movie Volume=21
Force Software=0
EAX=3
Disable Sound=0
Number 3D Voices=16
Number 2D Voices=24
Environment Effects Level=0.60
2D3D Bias=1.50
Environment Effects=1
Environment Effects Nonstreaming=1
Environment Effects Streaming=1

[Game Options]
GUIsInScreenShot=1
EnableScreenShot=0
Reverse Mouse Buttons=0
Hide InGame GUI=0
Use Small Fonts=0
Keyboard Camera Deceleration=2000.000000
Keyboard Camera Acceleration=500.000000
Keyboard Camera DPS=200.000000
Hide Unequippable=0
Tutorial Popups=1
Subtitles=1
Mini Map=1
Floating Numbers=1
Status Summary=1
Enable Mouse Teleporting To Buttons=1
Mouse Sensitivity=33
Auto Level Up NPCs=0
Mouse Look=0
AutoSave=1
Reverse Minigame YAxis=0
Combat Movement=1
Enable Tooltips=1
Difficulty Level=2
TooltipDelay Sec=1.000000
Memory Access=1
Memory Level=1
Disable Movies=0

[Movies Shown]
Movie 0=16
Movie 1=0
Movie 2=0
Movie 3=0
Movie 4=0
Movie 5=0
Movie 6=0
Movie 7=0
Movie 8=0
Movie 9=0
Movie10=0

[Alias]
HD0=.\
OVERRIDE=.\Override
TEMP=.\Temp
MODULES=.\Modules
LOGS=.\Logs
LOCALVAULT=.\LocalVault
DMVAULT=.\DMVault
SERVERVAULT=.\ServerVault
STREAMMUSIC=.\StreamMusic
TEMPCLIENT=.\Tempclient
SAVES=.\saves
CURRENTGAME=.\currentgame
TEXTUREPACKS=.\texturepacks
STREAMWAVES=.\StreamWaves

[Graphics Options]
V-Sync=1
Anisotropy=16
Frame Buffer=1
Anti Aliasing=4
Texture Quality=2
Emitters=1
Grass=1
Soft Shadows=1
Shadows=1
Brightness=57
EnableHardwareMouse=1
FullScreen=1
RefreshRate=60
Width=1680
Height=1050
Disable Vertex Buffer Objects=1

[Autopause Options]
Mine Sighted=1
End Of Combat Round=0
Enemy Sighted=1
Party Killed=1
Action Menu=0
New Target Selected=1

[config]
firstrun=0
And I need to know what OS you are using.


"They should rename the team to the Washington Government Sucks. Put Obama on the helmet. Line the entire walls of the stadium with the actual text of the ACA.
Fix their home team score on the board to the debt clock, they can win every game 17,000,000,000,000 to 24. Losing team gets taxed by the IRS 100%, then droned."
-Toker
Q is offline   you may: quote & reply,
Old 09-11-2011, 05:29 PM   #5
Qui-Gon Glenn
Necessary Roughneck
 
Qui-Gon Glenn's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Thessia
Posts: 1,464
Current Game: ME3MP, Arkham Origins
Folder extraordinaire Helpful! Forum Veteran Veteran Modder 
Win2K?!?!?!?!

Wow.


Want to play a game of ME3MP?
Qui-Gon_Glenn on the software of which we shall not name.... add me and the enemy shall fall in chunks of crimson salsa
Qui-Gon Glenn is offline   you may: quote & reply,
Old 09-11-2011, 05:44 PM   #6
redrover22
Lurker
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 7
Sorry, its Windows Xp Sp3. Anything else?


[SWKotOR]
ReportDateTime=9/11/2011 1:57:08 PM
SysInfoVersion=v1.00.60
GameExists=1
GameVersion=v1.03.514077
GameInstallLocation=C:\Program Files\LucasArts\SWKotOR\

[OS]
Name=WinNT2000
Version=Windows 2000 v5.0 build 2195
Service Pack=Service Pack 3
Status=Pass

[SwapFiles]
C:\pagefile.sys=2046

[CPU]
CPUCount=2
CPUSpeed=3056
CPUFamily=15
CPUModel=2
CPUStepping=9
CPUVendor=Intel
CPUName= Intel(R) Xeon(TM) CPU 3.06GHz
Status=Pass

[Memory]
RAM=2048
Status=Pass

[Disk Free Space]
C: (NTFS), UNICODE=123.48GB
D: (NTFS), UNICODE=149.82GB
F: (FAT32), UNICODE=50.18GB
Status=Pass

[CD-ROMs]
DriveLetters=E:\,G:\
Drives=ATAPI iHAP122 9

[Video]
Video Card Name=ATI Radeon HD 3850 AGP
Video Memory=1024
Desktop Resolution=1366x768x32 @ 60Hz
DirectX=DirectX (9.0+) (4.09.00.0904)
OpenGL Version=Not Installed
OpenGL Vendor=(null)
OpenGL Renderer=(null)
Vid Card Status=Warning
Vid Card Driver Status=Fail
GL Status=Fail
DX Status=Pass

[Audio]
Sound Card Name=SB Live! 24-bit
Status=Pass


;Game Options from swkotor.ini

[Sound Options]
Sound Init=0
Music Volume=85
Voiceover Volume=85
Sound Effects Volume=85
Movie Volume=100
Force Software=0
EAX=3
Disable Sound=0
Number 3D Voices=16
Number 2D Voices=24
Environment Effects Level=0.60
2D3D Bias=1.50
Environment Effects=1
Environment Effects Nonstreaming=1
Environment Effects Streaming=1

[Game Options]
GUIsInScreenShot=1
EnableScreenShot=0
Reverse Mouse Buttons=0
Hide InGame GUI=0
Use Small Fonts=0
Keyboard Camera Deceleration=2000.000000
Keyboard Camera Acceleration=500.000000
Keyboard Camera DPS=200.000000
Hide Unequippable=0
Tutorial Popups=0
Subtitles=1
Mini Map=1
Floating Numbers=1
Status Summary=1
Enable Mouse Teleporting To Buttons=1
Mouse Sensitivity=33
Auto Level Up NPCs=0
Mouse Look=0
AutoSave=1
Reverse Minigame YAxis=0
Combat Movement=1
Enable Tooltips=1
Difficulty Level=1
TooltipDelay Sec=1.000000
Memory Access=1
Memory Level=1
Disable Movies=0

[Movies Shown]
Movie 0=112
Movie 1=0
Movie 2=0
Movie 3=0
Movie 4=0
Movie 5=0
Movie 6=0
Movie 7=0
Movie 8=0
Movie 9=0
Movie10=0

[Alias]
HD0=.\
OVERRIDE=.\Override
TEMP=.\Temp
MODULES=.\Modules
LOGS=.\Logs
LOCALVAULT=.\LocalVault
DMVAULT=.\DMVault
SERVERVAULT=.\ServerVault
STREAMMUSIC=.\StreamMusic
TEMPCLIENT=.\Tempclient
SAVES=.\saves
CURRENTGAME=.\currentgame
TEXTUREPACKS=.\texturepacks
STREAMWAVES=.\StreamWaves

[Graphics Options]
V-Sync=1
Anisotropy=1
Frame Buffer=1
Anti Aliasing=8
Texture Quality=2
Emitters=1
Grass=0
Soft Shadows=1
Shadows=1
Brightness=57
EnableHardwareMouse=1
FullScreen=0
AllowSoftShadows=1
RefreshRate=60
Width=1366
Height=768

[Autopause Options]
Mine Sighted=1
End Of Combat Round=0
Enemy Sighted=1
Party Killed=1
Action Menu=0
New Target Selected=1

[config]
firstrun=0

[Keymapping]
Action286B=8
Action286A=7
Action285B=10
Action285A=9
Action284B=54
Action284A=51
Action283B=54
Action283A=51
Action282B=69
Action282A=73
Action281B=53
Action281A=76
Action280B=69
Action280A=73
Action265=52
Action264=57
Action263=43
Action262=85
Action261=84
Action260=83
Action259=82
Action258=81
Action257=80
Action256=79
Action255=78
Action254=77
Action253=31
Action245=75
Action244=55
Action243=67
Action242=74
Action241=87
Action240=56
Action239=68
Action238=82
Action236=83
Action234=81
Action232=80
Action230=79
Action228=78
Action226=77
Action225=70
Action224=90
Action223=31
Action222=25
Action221=24
Action220=29
Action219=28
Action218=42
Action217=87
Action216=65
Action215=63
Action214=62
Action213=60
Action212=61
Action211=66
Action210=59
Action209=71
Action208=89
Action207=72
Action206=30
Action205=55
Action204=67
redrover22 is offline   you may: quote & reply,
Old 09-11-2011, 05:55 PM   #7
Q
The one who knocks
 
Q's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: ABQ
Posts: 6,643
Current Game: Mowing down neos with my M60
LF Jester Forum Veteran Helpful! 
Why is the game recognizing your OS as Windows 2000?


"They should rename the team to the Washington Government Sucks. Put Obama on the helmet. Line the entire walls of the stadium with the actual text of the ACA.
Fix their home team score on the board to the debt clock, they can win every game 17,000,000,000,000 to 24. Losing team gets taxed by the IRS 100%, then droned."
-Toker
Q is offline   you may: quote & reply,
Old 09-11-2011, 05:59 PM   #8
redrover22
Lurker
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 7
Quote:
Originally Posted by Q View Post
Why is the game recognizing your OS as Windows 2000?
I have no idea. Kotor:Tsl doesn't do that. It see that as Windows Xp.
redrover22 is offline   you may: quote & reply,
Old 09-11-2011, 06:08 PM   #9
Q
The one who knocks
 
Q's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: ABQ
Posts: 6,643
Current Game: Mowing down neos with my M60
LF Jester Forum Veteran Helpful! 
Hm. Well, Win2k and XP are very similar, so it should be OK.

First off, turn anti-aliasing down to 4. You can probably turn anisotropy up to 16. You'll also need the Dantooine lag fix:
Quote:
Originally Posted by stingerhs View Post
  • First, figure out where the .ini is installed. Default is "C:\Program Files\Lucasarts\swkotor(2)\swkotor(2).ini". If its not in that location, then your going to have to do some searching around on the hard drive a bit.
  • When you find it, just double-click on the file to open it in Notepad.
  • Scroll down the file until you find the Graphics Options
  • Under the last line ("last line" as in the last line of the list of entries under "Graphics Options", NOT the last line of "swkotor(2).ini"), add "Disable Vertex Buffer Objects=1", without the quotes.
  • Goto File, then Save.
EDIT: 1366x768? Are you using a widescreen mod?


"They should rename the team to the Washington Government Sucks. Put Obama on the helmet. Line the entire walls of the stadium with the actual text of the ACA.
Fix their home team score on the board to the debt clock, they can win every game 17,000,000,000,000 to 24. Losing team gets taxed by the IRS 100%, then droned."
-Toker
Q is offline   you may: quote & reply,
Old 09-11-2011, 06:17 PM   #10
redrover22
Lurker
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 7
Quote:
Originally Posted by Q View Post
Hm. Well, Win2k and XP are very similar, so it should be OK.

First off, turn anti-aliasing down to 4. You can probably turn anisotropy up to 16. You'll also need the Dantooine lag fix:


EDIT: 1366x768? Are you using a widescreen mod?
Yeah, I thought it could help. But it didn't.
redrover22 is offline   you may: quote & reply,
Old 09-11-2011, 06:21 PM   #11
Q
The one who knocks
 
Q's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: ABQ
Posts: 6,643
Current Game: Mowing down neos with my M60
LF Jester Forum Veteran Helpful! 
It shouldn't make any difference in how the models are being rendered, no.

Try the other stuff I mentioned and see if it helps.


"They should rename the team to the Washington Government Sucks. Put Obama on the helmet. Line the entire walls of the stadium with the actual text of the ACA.
Fix their home team score on the board to the debt clock, they can win every game 17,000,000,000,000 to 24. Losing team gets taxed by the IRS 100%, then droned."
-Toker
Q is offline   you may: quote & reply,
Old 09-11-2011, 06:25 PM   #12
redrover22
Lurker
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 7
Quote:
Originally Posted by Q View Post
It shouldn't make any difference in how the models are being rendered, no.

Try the other stuff I mentioned and see if it helps.

Alright. I did do the things you said.. It did not help much.It has gotten smaller. I might be able to ignore it and move on.. Thanks for the help bro.
redrover22 is offline   you may: quote & reply,
Old 09-11-2011, 06:51 PM   #13
Q
The one who knocks
 
Q's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: ABQ
Posts: 6,643
Current Game: Mowing down neos with my M60
LF Jester Forum Veteran Helpful! 
It has to do with anti-aliasing. KotOR2 is especially bad about this. All we can really do is minimize it without making edges look too jaggy. 4x AA is usually the best compromise.

If you can live with the jaggies, 2x AA or just turning AA off will close up that line or eliminate it completely.


"They should rename the team to the Washington Government Sucks. Put Obama on the helmet. Line the entire walls of the stadium with the actual text of the ACA.
Fix their home team score on the board to the debt clock, they can win every game 17,000,000,000,000 to 24. Losing team gets taxed by the IRS 100%, then droned."
-Toker
Q is offline   you may: quote & reply,
Old 09-11-2011, 11:42 PM   #14
redrover22
Lurker
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 7
Quote:
Originally Posted by Q View Post
It has to do with anti-aliasing. KotOR2 is especially bad about this. All we can really do is minimize it without making edges look too jaggy. 4x AA is usually the best compromise.

If you can live with the jaggies, 2x AA or just turning AA off will close up that line or eliminate it completely.
I dont get that with Kotor2. I have it on high. I only get that black line with Kotor. so Im just gonna live with it. Thanks again.
redrover22 is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Knights of the Old Republic > Trouble Shooting > The Work Bench > Old issue with Ati Driver.

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:48 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.