lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Starnge background KOTOR 1 Windows 7
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 08-18-2011, 10:32 AM   #1
Crabapple
Rookie
 
Crabapple's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: South Africa
Posts: 11
Current Game: Dragon Age: Origins
Starnge background KOTOR 1 Windows 7

I found an earlier thread that wasn't completed that deals with the same problem

http://www.lucasforums.com/showthread.php?t=201808 (Kotor 1 Graphic Glitch)



I am on a windows 7 gigabyte laptop, specifications following:


GIGABYTE® Q1585N Notebook: Intel® Core™ i5 430M 2.27GHz Processor, 2GB DDR3 1333MHz Memory (1x 2GB - 2 Slots)


500GB 5400RPM 2.5" SATA HDD, 8x DVD Super Multi Writer, 15.6" Glare Type 1366x768 Gloss Widescreen, 1.3 Megapixel Webcam

Intel® HM55 Express Mobile Chipset, nVidia GeForce GT335M 1GB, Integrated Gigabit LAN, Wireless LAN 802.11 b/g/n @ 300Mbps

HDD Storage Security, Intel Wireless Display Technology, Bluetooth, 6 Cell Battery, Microsoft Windows 7 Professional 64-Bit

PORTS
2x USB 2.0, 1x USB/eSATA, 1x Headphone & Mic Jack, 1x D-Sub VGA, 1x PC Card Express slot, 1x RJ-45 Ethernet, 3-In-1 Reader

Any help would be very appreciated
Crabapple is offline   you may: quote & reply,
Old 08-18-2011, 10:34 AM   #2
Crabapple
Rookie
 
Crabapple's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: South Africa
Posts: 11
Current Game: Dragon Age: Origins
PS I had no problems whatsoever with installation
Crabapple is offline   you may: quote & reply,
Old 08-18-2011, 10:35 AM   #3
Q
The one who knocks
 
Q's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: ABQ
Posts: 6,643
Current Game: Mowing down neos with my M60
LF Jester Forum Veteran Helpful! 
Did you install the game according to the large-print instructions at the top of the second post in this thread?


"They should rename the team to the Washington Government Sucks. Put Obama on the helmet. Line the entire walls of the stadium with the actual text of the ACA.
Fix their home team score on the board to the debt clock, they can win every game 17,000,000,000,000 to 24. Losing team gets taxed by the IRS 100%, then droned."
-Toker
Q is offline   you may: quote & reply,
Old 08-18-2011, 10:37 AM   #4
Crabapple
Rookie
 
Crabapple's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: South Africa
Posts: 11
Current Game: Dragon Age: Origins
I installed it normally first, but then uninstalled and reinstalled that way
Crabapple is offline   you may: quote & reply,
Old 08-18-2011, 10:40 AM   #5
Q
The one who knocks
 
Q's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: ABQ
Posts: 6,643
Current Game: Mowing down neos with my M60
LF Jester Forum Veteran Helpful! 
Try using the game's configuration utility to post your system specs:
Quote:
Originally Posted by stingerhs View Post
Post your system specs
Sometimes we're just not going to be able to help you if we don't know what kind of hardware you have on your machine. If you don't know what you have on your machine, then follow these steps below:
  • Bring up the launcher menu for Kotor 1 or 2.
  • Click on "Configure".
  • Click the "Scan Hardware" button on the lower center of the window.
  • Click "Yes" to continue.
  • Click "Details" to view your system specs.
  • Click "Save Report" and save the file to your desktop.
  • Whenever you post your problem, open the file you just saved and copy and paste the contents to your post.
You can leave out the keymapping and everything after that.


"They should rename the team to the Washington Government Sucks. Put Obama on the helmet. Line the entire walls of the stadium with the actual text of the ACA.
Fix their home team score on the board to the debt clock, they can win every game 17,000,000,000,000 to 24. Losing team gets taxed by the IRS 100%, then droned."
-Toker
Q is offline   you may: quote & reply,
Old 08-18-2011, 10:45 AM   #6
Crabapple
Rookie
 
Crabapple's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: South Africa
Posts: 11
Current Game: Dragon Age: Origins
Ok, I'll go get it done. Thanks for the help
Crabapple is offline   you may: quote & reply,
Old 08-19-2011, 07:45 AM   #7
Crabapple
Rookie
 
Crabapple's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: South Africa
Posts: 11
Current Game: Dragon Age: Origins
Here is the info (this is while on fullscreen, it works on windowed mode too)

[SWKotOR]
ReportDateTime=8/19/2011 1:23:22 PM
SysInfoVersion=v1.00.60
GameExists=1
GameVersion=v1.03.514077
GameInstallLocation=C:\Program Files (x86)\LucasArts\Star Wars Knights of the Old Republic\

[OS]
Name=Win9x
Version=Windows 9X v6.1 build 7600
Service Pack=None
Status=Fail

[SwapFiles]
?:\pagefile.sys=0

[CPU]
CPUCount=4
CPUSpeed=2394
CPUFamily=6
CPUModel=5
CPUStepping=5
CPUVendor=Intel
CPUName=Intel(R) Core(TM) i5 CPU M 450 @ 2.40GHz
Status=Pass

[Memory]
RAM=2040
Status=Pass

[Disk Free Space]
C: (NTFS), UNICODE=3.64GB
D: (NTFS), UNICODE=7.51GB
Status=Pass

[CD-ROMs]
DriveLetters=E:\
Drives=

[Video]
Video Card Name=RDPDD Chained DD
Video Memory=2048
Desktop Resolution=0x0x0
DirectX=DirectX (9.0+) (4.09.00.0904)
OpenGL Version=3.1 NVIDIA 188.22
OpenGL Vendor=NVIDIA Corporation
OpenGL Renderer=GeForce GT 335M/PCI/SSE2
NVidia Driver=(null)
Vid Card Status=Warning
Vid Card Driver Status=Fail
GL Status=Pass
DX Status=Pass

[Audio]
Sound Card Name=Speakers (Realtek High Definition Audio)
Status=Pass


;Game Options from swkotor.ini

[Sound Options]
Sound Init=0
Music Volume=85
Voiceover Volume=85
Sound Effects Volume=85
Movie Volume=100
Force Software=0
EAX=0
Disable Sound=0
Number 3D Voices=16
Number 2D Voices=24
Environment Effects Level=0.60
2D3D Bias=1.50
Environment Effects=1
Environment Effects Nonstreaming=1
Environment Effects Streaming=1

[Game Options]
GUIsInScreenShot=1
EnableScreenShot=0
Reverse Mouse Buttons=0
Hide InGame GUI=0
Use Small Fonts=0
Keyboard Camera Deceleration=2000.000000
Keyboard Camera Acceleration=500.000000
Keyboard Camera DPS=200.000000
Hide Unequippable=1
Tutorial Popups=1
Subtitles=1
Mini Map=1
Floating Numbers=1
Status Summary=1
Enable Mouse Teleporting To Buttons=1
Mouse Sensitivity=33
Auto Level Up NPCs=0
Mouse Look=0
AutoSave=1
Reverse Minigame YAxis=0
Combat Movement=1
Enable Tooltips=1
Difficulty Level=2
TooltipDelay Sec=1.000000
Memory Access=1
Memory Level=1
Disable Movies=0

[Movies Shown]
Movie 0=16
Movie 1=0
Movie 2=0
Movie 3=0
Movie 4=0
Movie 5=0
Movie 6=0
Movie 7=0
Movie 8=0
Movie 9=0
Movie10=0

[Alias]
HD0=.\
OVERRIDE=.\Override
TEMP=.\Temp
MODULES=.\Modules
LOGS=.\Logs
LOCALVAULT=.\LocalVault
DMVAULT=.\DMVault
SERVERVAULT=.\ServerVault
STREAMMUSIC=.\StreamMusic
TEMPCLIENT=.\Tempclient
SAVES=.\saves
CURRENTGAME=.\currentgame
TEXTUREPACKS=.\texturepacks
STREAMWAVES=.\StreamWaves

[Graphics Options]
RefreshRate=60
Height=600
Width=800
V-Sync=1
Anisotropy=1
Frame Buffer=0
Anti Aliasing=8
Texture Quality=2
Emitters=1
Grass=1
Soft Shadows=0
Shadows=1
Brightness=57
EnableHardwareMouse=1
FullScreen=1

[Autopause Options]
Mine Sighted=1
End Of Combat Round=0
Enemy Sighted=1
Party Killed=1
Action Menu=0
New Target Selected=1

[config]
firstrun=0
Crabapple is offline   you may: quote & reply,
Old 08-19-2011, 01:05 PM   #8
Q
The one who knocks
 
Q's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: ABQ
Posts: 6,643
Current Game: Mowing down neos with my M60
LF Jester Forum Veteran Helpful! 
I see no Dantooine lag fix:
Quote:
Originally Posted by stingerhs View Post
  • First, figure out where the .ini is installed. Default is "C:\Program Files\Lucasarts\swkotor(2)\swkotor(2).ini". If its not in that location, then your going to have to do some searching around on the hard drive a bit.
  • When you find it, just double-click on the file to open it in Notepad.
  • Scroll down the file until you find the Graphics Options
  • Under the last line ("last line" as in the last line of the list of entries under "Graphics Options", NOT the last line of "swkotor(2).ini"), add "Disable Vertex Buffer Objects=1", without the quotes.
  • Goto File, then Save.


"They should rename the team to the Washington Government Sucks. Put Obama on the helmet. Line the entire walls of the stadium with the actual text of the ACA.
Fix their home team score on the board to the debt clock, they can win every game 17,000,000,000,000 to 24. Losing team gets taxed by the IRS 100%, then droned."
-Toker
Q is offline   you may: quote & reply,
Old 08-23-2011, 05:52 AM   #9
Crabapple
Rookie
 
Crabapple's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: South Africa
Posts: 11
Current Game: Dragon Age: Origins
I definitely put it in... I noticed some of my current graphics options weren't correctly reflected too, maybe it's because I also added in the widescreen fixes that were posted on this forum. I'll uninstall and repeat the process without the widescreen and get a new report, I'll post it later. Thanks for the help
Crabapple is offline   you may: quote & reply,
Old 08-30-2011, 04:37 PM   #10
Crabapple
Rookie
 
Crabapple's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: South Africa
Posts: 11
Current Game: Dragon Age: Origins
I found an extra update for my Graphics Drive, and the game is now working, although I have to start it up in 800:600 resolution or else it crashes. For some weird reason the Dantooine lag fix, among other things, does not show up in the report. I have enabled soft shadows and v-sync, for example, and it hasn't come up.

The game now works without a CD too. I'm not sure what happened, but I'm glad the graphics are working, and I'm providing a report in case it may help someone else with the same problem in the future.

Thank you for all the advice and help, Q!


[SWKotOR]
ReportDateTime=8/30/2011 10:21:45 PM
SysInfoVersion=v1.00.60
GameExists=1
GameVersion=v1.03.514077
GameInstallLocation=C:\Program Files (x86)\LucasArts\Star Wars Knights of the Old Republic\

[OS]
Name=Win9x
Version=Windows 9X v6.1 build 7600
Service Pack=None
Status=Fail

[SwapFiles]
?:\pagefile.sys=0
?:\pagefile.sys=0

[CPU]
CPUCount=4
CPUSpeed=2394
CPUFamily=6
CPUModel=5
CPUStepping=5
CPUVendor=Intel
CPUName=Intel(R) Core(TM) i5 CPU M 450 @ 2.40GHz
Status=Pass

[Memory]
RAM=2040
Status=Pass

[Disk Free Space]
C: (NTFS), UNICODE=9.08GB
D: (NTFS), UNICODE=58.61GB
Status=Pass

[CD-ROMs]
DriveLetters=E:\
Drives=

[Video]
Video Card Name=RDPDD Chained DD
Video Memory=2048
Desktop Resolution=0x0x0
DirectX=DirectX (9.0+) (4.09.00.0904)
OpenGL Version=3.3.0
OpenGL Vendor=NVIDIA Corporation
OpenGL Renderer=GeForce GT 335M/PCI/SSE2
NVidia Driver=(null)
Vid Card Status=Warning
Vid Card Driver Status=Fail
GL Status=Pass
DX Status=Pass

[Audio]
Sound Card Name=Speakers (Realtek High Definition Audio)
Status=Pass


;Game Options from swkotor.ini

[Sound Options]
Sound Init=0
Music Volume=85
Voiceover Volume=85
Sound Effects Volume=85
Movie Volume=100
Force Software=0
EAX=0
Disable Sound=0
Number 3D Voices=16
Number 2D Voices=24
Environment Effects Level=0.60
2D3D Bias=1.50
Environment Effects=1
Environment Effects Nonstreaming=1
Environment Effects Streaming=1

[Game Options]
GUIsInScreenShot=1
EnableScreenShot=0
Reverse Mouse Buttons=0
Hide InGame GUI=0
Use Small Fonts=0
Keyboard Camera Deceleration=2000.000000
Keyboard Camera Acceleration=500.000000
Keyboard Camera DPS=200.000000
Hide Unequippable=1
Tutorial Popups=1
Subtitles=1
Mini Map=1
Floating Numbers=1
Status Summary=1
Enable Mouse Teleporting To Buttons=1
Mouse Sensitivity=33
Auto Level Up NPCs=0
Mouse Look=0
AutoSave=1
Reverse Minigame YAxis=0
Combat Movement=1
Enable Tooltips=1
Difficulty Level=2
TooltipDelay Sec=1.000000
Memory Access=1
Memory Level=1
Disable Movies=0

[Movies Shown]
Movie 0=16
Movie 1=0
Movie 2=0
Movie 3=0
Movie 4=0
Movie 5=0
Movie 6=0
Movie 7=0
Movie 8=0
Movie 9=0
Movie10=0

[Alias]
HD0=.\
OVERRIDE=.\Override
TEMP=.\Temp
MODULES=.\Modules
LOGS=.\Logs
LOCALVAULT=.\LocalVault
DMVAULT=.\DMVault
SERVERVAULT=.\ServerVault
STREAMMUSIC=.\StreamMusic
TEMPCLIENT=.\Tempclient
SAVES=.\saves
CURRENTGAME=.\currentgame
TEXTUREPACKS=.\texturepacks
STREAMWAVES=.\StreamWaves

[Graphics Options]
RefreshRate=60
Height=600
Width=800
V-Sync=0
Anisotropy=1
Frame Buffer=0
Anti Aliasing=8
Texture Quality=2
Emitters=1
Grass=1
Soft Shadows=0
Shadows=1
Brightness=57
EnableHardwareMouse=1
FullScreen=1

[Autopause Options]
Mine Sighted=1
End Of Combat Round=0
Enemy Sighted=1
Party Killed=1
Action Menu=0
New Target Selected=1

[config]
firstrun=0
Crabapple is offline   you may: quote & reply,
Old 08-30-2011, 06:16 PM   #11
Q
The one who knocks
 
Q's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: ABQ
Posts: 6,643
Current Game: Mowing down neos with my M60
LF Jester Forum Veteran Helpful! 
Remove the read-only properties from the .ini file, do the fix, save, then try running the launcher.exe in XP SP2 compatibility mode as an administrator.


"They should rename the team to the Washington Government Sucks. Put Obama on the helmet. Line the entire walls of the stadium with the actual text of the ACA.
Fix their home team score on the board to the debt clock, they can win every game 17,000,000,000,000 to 24. Losing team gets taxed by the IRS 100%, then droned."
-Toker
Q is offline   you may: quote & reply,
Old 09-21-2011, 08:23 AM   #12
Crabapple
Rookie
 
Crabapple's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: South Africa
Posts: 11
Current Game: Dragon Age: Origins
Quote:
Originally Posted by Q View Post
Remove the read-only properties from the .ini file, do the fix, save, then try running the launcher.exe in XP SP2 compatibility mode as an administrator.
It's all working now, here is the report:

[SWKotOR]
ReportDateTime=9/21/2011 2:21:59 PM
SysInfoVersion=v1.00.60
GameExists=1
GameVersion=v1.03.514077
GameInstallLocation=C:\Program Files (x86)\LucasArts\Star Wars Knights of the Old Republic\

[OS]
Name=WinXP
Version=Windows XP v5.1 build 2600 Service Pack 2
Service Pack=Service Pack 2
Status=Pass

[SwapFiles]
c:\pagefile.sys=3055

[CPU]
CPUCount=4
CPUSpeed=2394
CPUFamily=6
CPUModel=5
CPUStepping=5
CPUVendor=Intel
CPUName=Intel(R) Core(TM) i5 CPU M 450 @ 2.40GHz
Status=Pass

[Memory]
RAM=1024
Status=Pass

[Disk Free Space]
C: (NTFS), UNICODE=9.79GB
D: (NTFS), UNICODE=43.18GB
Status=Pass

[CD-ROMs]
DriveLetters=E:\
Drives=Optiarc DVD RW AD-7580S,Optiarc DVD RW AD-7580S ATA Device,Slimtype DVD A DS8A4S

[Video]
Video Card Name=RDPDD Chained DD
Video Memory=2048
Desktop Resolution=0x0x0
DirectX=DirectX (9.0+) (4.09.00.0904)
OpenGL Version=3.1 NVIDIA 188.22
OpenGL Vendor=NVIDIA Corporation
OpenGL Renderer=GeForce GT 335M/PCI/SSE2
NVidia Driver=(null)
Vid Card Status=Warning
Vid Card Driver Status=Fail
GL Status=Pass
DX Status=Pass

[Audio]
Sound Card Name=@wdma_usb.inf,%usb\class_01.devicedesc%;USB Audio Device
Status=Pass


;Game Options from swkotor.ini

[Sound Options]
Sound Init=0
Music Volume=85
Voiceover Volume=85
Sound Effects Volume=85
Movie Volume=100
Force Software=0
EAX=0
Disable Sound=0
Number 3D Voices=16
Number 2D Voices=24
Environment Effects Level=0.60
2D3D Bias=1.50
Environment Effects=1
Environment Effects Nonstreaming=1
Environment Effects Streaming=1

[Game Options]
GUIsInScreenShot=1
EnableScreenShot=1
Reverse Mouse Buttons=0
Hide InGame GUI=0
Use Small Fonts=0
Keyboard Camera Deceleration=2000.000000
Keyboard Camera Acceleration=500.000000
Keyboard Camera DPS=200.000000
Hide Unequippable=1
Tutorial Popups=1
Subtitles=1
Mini Map=1
Floating Numbers=1
Status Summary=1
Enable Mouse Teleporting To Buttons=1
Mouse Sensitivity=33
Auto Level Up NPCs=0
Mouse Look=0
AutoSave=1
Reverse Minigame YAxis=0
Combat Movement=1
Enable Tooltips=1
Difficulty Level=2
TooltipDelay Sec=1.000000
Memory Access=1
Memory Level=1
Disable Movies=0

[Movies Shown]
Movie 0=112
Movie 1=47
Movie 2=0
Movie 3=32
Movie 4=4
Movie 5=0
Movie 6=128
Movie 7=1
Movie 8=0
Movie 9=0
Movie10=0

[Alias]
HD0=.\
OVERRIDE=.\Override
TEMP=.\Temp
MODULES=.\Modules
LOGS=.\Logs
LOCALVAULT=.\LocalVault
DMVAULT=.\DMVault
SERVERVAULT=.\ServerVault
STREAMMUSIC=.\StreamMusic
TEMPCLIENT=.\Tempclient
SAVES=.\saves
CURRENTGAME=.\currentgame
TEXTUREPACKS=.\texturepacks
STREAMWAVES=.\StreamWaves

[Graphics Options]
RefreshRate=60
Height=768
Width=1366
V-Sync=1
Anisotropy=16
Frame Buffer=1
Anti Aliasing=8
Texture Quality=2
Emitters=1
Grass=1
Soft Shadows=1
Shadows=1
Brightness=57
EnableHardwareMouse=1
FullScreen=1
Disable Vertex Buffer Objects=1

[Autopause Options]
Mine Sighted=1
End Of Combat Round=0
Enemy Sighted=1
Party Killed=1
Action Menu=0
New Target Selected=1

[config]
firstrun=0
Crabapple is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Knights of the Old Republic > Trouble Shooting > The Work Bench > Starnge background KOTOR 1 Windows 7

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:35 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.