lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: PC Crawling For a Second or 2!
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 01-04-2012, 04:52 PM   #1
Jan Gaarni
Grand Moff
 
Jan Gaarni's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 5,806
LFN Staff Member Forum Veteran 
Exclamation PC Crawling For a Second or 2!

Okay, I'm getting sick and tired of being shot in games because my computer randomly slows down to a crawl.

Symptoms are as follows:
- Grafix freezes up.
- Sound crackles kinda, but not noise crackling, but the sound you hear at that moment. It could be in-game sound, or just plain music or video while not in-game.
- I die for the umpteenth time!!!! Okay, not really a symptom.

My system and accessories:
Mainboard: MSI 890FXA-GD70, Socket-AM3 (BIOS default)
CPU: AMD Phenom II X6 1090T Black Edition
RAM: 2 x Kingston ValueR. DDR3 1333MHz 4GB, CL9
GPU: Sapphire Radeon HD 6950 2GB GDDR5 (software and drivers updated)
Soundcard: Creative X-FI TITANIUM FATAL1TY champ (software and drivers updated)
Headset: Logitech Wireless Gaming Headset G930 (software and drivers updated)
OS: WIN 7 Home Premium 64-bit (fully updated)

Now, this problem never occured before I switched from my old nVidia GPU to this Radeon one. I switched it out about 6-7 months ago, but the problems didn't manifest themself until a couple of months ago (tops). But, I thought I'd give it a go and switch back to the old one (Gainward GeForce GTX 275 896MB PhysX) just to check. De-installed everything Radeon, and installed the newest nVidia drivers and software.

No go, still the same problem.

Okay, so I started to think maybe there was a problem with the headset I had bought 5 months ago, so I tried de-installing that. Still the problem occured.

Tried watching the list of processes running to see if I could spot something that was hogging the CPU. Had problems with Search & Destroy's Tea-Timer feature way back in the days on the old computer which resembled this problem, but alas I can't see anything out of the ordinary.

So I'm kinda at a loss here what could be causing this.
And short of installing Win 7 all over again, is there any tips you guys can give on this subject?

If you require a soundfile example of what it sounds like then I'm sure I can provide.




Empire At War Moderator
&
SWGalaxies Moderator

- What we do in life, echoes in eternity!
- May the pants be with you!

A smile is the shortest distance between people - Victor Borge!


Custom Avatar by Wraith 8
Jan Gaarni is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Community Discussion > General LFNetwork Forums > General Tech Discussion > PC Crawling For a Second or 2!

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:26 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.