lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: KOTOR II Telos bug
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 02-11-2012, 12:37 AM   #1
mammix
Lurker
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 4
KOTOR II Telos bug

Hello everyone.
I encountered quite unfortunate bug, probably having sth to do with my save game.
Anyway, the situation looks like that: I found all the Jedi and I'm going to see them all at the rebuilt academy. From the technical point of view everything goes smoothly and I have to run to the ship to catch Kreia. While I leave academy, there are cutscenes: Atton tells me that Kreia went to Telos, Disciple asks me what is wrong. After telling him all he wants, a movie comes up- we leave the planet and head to Telos (standard movies of the ship). And then the game suddenly goes back to main menu and I can't do a thing.
I tried to past this point from 3 different saves, none of which work. I sent the saves to my friend and on his copy he encounters same problem.
He found somewhere for me a save in, more or less, same position and we were able to edit everything so the game will be as similar as mine- well, editing seems to work only for me, as (all the time I played as a woman) the game still sees me as a man, I have no Disciple but a Handmaiden and I have a lesbian relationship with Visas.
Normally I wouldn't mind about it, but I'm playing Kotor II for the first time and I would like to finish it as I started it and as I played it all the time, especially that I had looooots of troubles even running the game and I am very frustrated about everything going wrong with it (lots of stuff goes wrong anyway).
And so, I want to ask- is there any way to fix the goddamn save? Or is it somehow the fault of my game? At the end of the post I'll include the report.
From what I can see, each of my save games has 22.4 MB, much less than different I saw...
If the save is bugged totally and anything can't be done- does anybody maybe have a list or sth of saves that can be downloaded? Maybe there would be a save with a woman on a light side, and I really don't care about the rest (or I can edit it).
And also, I tried somehow to cheat and teleport myself to the next map. But I can't find the code to the Telos station repeated. I also can't check if the code for "old" Telos works, as Kotor suddently stopped recognising the ` button... And it recognised it before, as I wanted to check sth out and inserted successfully a cheat.
Anyways, if someone reads that, thanks. I really am frustrated about the situation, lots of problems appear with this game on this computer, and I just want to play the goddamn story to the end (and I was so close!!!).
Cheers.

I use WIN7 64bit, but I installed the game as in http://www.lucasforums.com/showthread.php?t=194296 .
[SWKotOR]
ReportDateTime=2012-02-11 04:35:24
SysInfoVersion=v1.00.60
GameExists=1
GameVersion=v2.00.424
GameInstallLocation=D:\Program Files (x86)\LucasArts\SWKotOR2\

[OS]
Name=WinXP
Version=Windows XP v5.1 build 2600 Service Pack 2
Service Pack=None
Status=Pass

[SwapFiles]
?:\pagefile.sys=0

[CPU]
CPUCount=1
CPUSpeed=2395
CPUFamily=6
CPUModel=15
CPUStepping=11
CPUVendor=Intel
CPUName=Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T7700 @ 2.40GHz
Status=Pass

[Memory]
RAM=2048
Status=Pass

[Disk Free Space]
C: (NTFS), UNICODE=7.39GB
D: (NTFS), UNICODE=7.20GB
Status=Pass

[CD-ROMs]
DriveLetters=E:\,F:\,G:\
Drives=Optiarc DVD RW AD-7590A ATA Device

[Video]
Video Card Name=RDPDD Chained DD
Video Memory=2048
Desktop Resolution=0x0x0
DirectX=DirectX 9.0c (4.09.00.0904)
OpenGL Version=3.3.0
OpenGL Vendor=NVIDIA Corporation
OpenGL Renderer=GeForce 8600M GT/PCI/SSE2
NVidia Driver=(null)
Vid Card Status=Warning
Vid Card Driver Status=Fail
GL Status=Pass
DX Status=Pass

[Audio]
Sound Card Name=Podstawowy sterownik dźwięku
Status=Pass


;Game Options from swkotor2.ini

[config]
firstrun=0

[Graphics Options]
Grass=1
Shadows=1
EnableHardwareMouse=0
RefreshRate=60
Width=1280
Height=1024
Emitters=1
Anisotropy=1
Frame Buffer=1
Soft Shadows=1
Brightness=57
FullScreen=1
V-Sync=0
Texture Quality=2
Anti Aliasing=0

[Sound Options]
Music Volume=85
Voiceover Volume=85
Sound Effects Volume=85
Movie Volume=85
Number 3D Voices=32
Number 2D Voices=32
2D3D Bias=1.00
EAX=0
Sound Init=0
Disable Sound=0
Force Software=0

[Game Options]
Enable Tooltips=1
Keyboard Camera Deceleration=2000.000000
Keyboard Camera Acceleration=500.000000
Keyboard Camera DPS=200.000000
TextureVariation=3
BodyVariation=13
AppearanceType=135
PCGender=1
GameCompleted=0
CurSithLord=2
Hide InGame GUI=0
Use Small Fonts=0
Hide Unequippable=0
Tutorial Popups=1
Subtitles=1
Mini Map=1
Floating Numbers=1
Status Summary=1
Enable Mouse Teleporting To Buttons=1
Mouse Sensitivity=44
Difficulty Level=1
Auto Level Up NPCs=0
Mouse Look=0
AutoSave=1
EnableScreenShot=0
Reverse Mouse Buttons=0
Reverse Ingame YAxis=0
Reverse Minigame YAxis=0
Combat Movement=1
UnlockedPlanetSongs=117
TooltipDelay Sec=1
Disable Movies=0

[Keymapping]
Action286B=8
Action286A=7
Action285B=10
Action285A=9
Action284B=54
Action284A=51
Action283B=54
Action283A=51
Action282B=69
Action282A=73
Action281B=53
Action281A=76
Action280B=69
Action280A=73
Action268=52
Action265=58
Action264=57
Action263=43
Action262=85
Action261=84
Action260=83
Action259=82
Action258=81
Action257=80
Action256=79
Action255=78
Action254=77
Action253=31
Action245=75
Action244=55
Action243=67
Action242=74
Action241=87
Action240=56
Action239=55
Action238=82
Action236=83
Action234=81
Action232=80
Action230=79
Action228=78
Action226=77
Action225=70
Action224=90
Action223=31
Action222=25
Action221=24
Action220=29
Action219=28
Action218=42
Action217=87
Action216=65
Action215=63
Action214=60
Action213=62
Action212=61
Action211=66
Action210=59
Action209=71
Action208=89
Action207=72
Action206=30
Action205=0
Action204=67

[Autopause Options]
End Of Combat Round=0
Mine Sighted=0
Enemy Sighted=1
Party Killed=1
Action Menu=0
New Target Selected=1

[Movies Shown]
Movie10=0
Movie 9=0
Movie 8=0
Movie 7=0
Movie 6=0
Movie 5=0
Movie 4=0
Movie 3=122
Movie 2=16
Movie 1=2
Movie 0=0



PS: Nope, disabling the movies does not work. The game crashes while loading the next level- Telos academy. Or seconds before it.
PS2: Now I checked, the game again says I have old drivers and the game shouldn't be running. That's a lie, and when I updated drivers anyway, NOTHING on the computer wanted to run. My luck I guess. And yep, these were the newest drivers, not the oldest.
mammix is offline   you may: quote & reply,
Old 02-11-2012, 01:08 AM   #2
Extreme110
Lurker
 
Extreme110's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: NSW, Australia
Posts: 7
Current Game: SWKotORII:TSL
I've noticed that you haven't patched your game. I recommend you patch it before continuing, by getting the 1.0b patch from here:

http://www.lucasarts.com/support/update/kotor2.html

If you aren't using an American copy, you need to go to the very bottom link, get the 1.0a patch and then the 1.0b patch for your version.

I'd say your video drivers are screwed, and that's causing the error. I can't remember where, but I remember coming across a topic in this forum where the one guy had instructions on how to reinstall the drivers so they work. I'd recommend you try and find that topic and follow his instructions.

Best of luck getting it working again, man.


This signature was removed in accordance with the ACTA treaty, by some backstabbing bastards who want to remove your freedom too. Don't want yours to be next? Do something.

Say no to ACTA.
Extreme110 is offline   you may: quote & reply,
Old 02-11-2012, 01:12 AM   #3
mammix
Lurker
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 4
Hah, if only patching was so easy I download the patches (I tried all versions)... and they say game can't be patched... Still, I thought I can live with that.
I'll try to look for the post thought, but tommorow. In UK it's 5 am already and I got tired of this
But thanks!
mammix is offline   you may: quote & reply,
Old 02-11-2012, 01:30 AM   #4
Darth DeadMan
Rookie
 
Darth DeadMan's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Russia
Posts: 120
Current Game: StarCraft II
I'm not sure if this will help you, but give it a try.

My heavely modded game came to a main menu when I tried to go to another location. It happedned only with one save (which was edited with KSE for testing purposes), so I didn't bothered about that.
But recently I've occasionally found a way to fix that: I just re-saved game to a new slot, then loaded from newly created save and everything works just fine.
Maybe I'm just lucky, maybe it will help you too.


Stay metal, live forever, never die!

My mods @ DeadlyStream
Darth DeadMan is offline   you may: quote & reply,
Old 02-11-2012, 11:55 AM   #5
mammix
Lurker
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 4
Nothing seems to work..
I figured that the fastest way to deal with that will be starting a new game and doing it as fast as possible with cheats... Still, does no one know any save I can download and would be somehow compatible with my game?
Cheers and thanks for the help anyway
mammix is offline   you may: quote & reply,
Old 02-11-2012, 01:11 PM   #6
Q
The one who knocks
 
Q's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: ABQ
Posts: 6,643
Current Game: Mowing down neos with my M60
LF Jester Forum Veteran Helpful! 
Hi. Thanks for posting your specs.

You probably have the UK version of the game and that requires two patches; 1.0a and 1.0b. They're available here.

If you can't install 1.0a, you'll need to reinstall the game following the instructions in the second post of that thread you linked to. If your save still won't work at that point, save game files are available here that can be altered with KSE.


"They should rename the team to the Washington Government Sucks. Put Obama on the helmet. Line the entire walls of the stadium with the actual text of the ACA.
Fix their home team score on the board to the debt clock, they can win every game 17,000,000,000,000 to 24. Losing team gets taxed by the IRS 100%, then droned."
-Toker
Q is offline   you may: quote & reply,
Old 02-11-2012, 02:22 PM   #7
mammix
Lurker
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 4
The game installed as given in second post Still, patches can't see the game.
This set of saves is probably the one that my friend gave me. The problem here is that the character was male- and the game will still see me as a male, no matte if I change it to female in the save editor...
Or maybe is there another tool to edit the save games which actually would be able to switch me into female and add Disciple?
mammix is offline   you may: quote & reply,
Old 02-11-2012, 02:47 PM   #8
Q
The one who knocks
 
Q's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: ABQ
Posts: 6,643
Current Game: Mowing down neos with my M60
LF Jester Forum Veteran Helpful! 
Try reinstalling it on C drive. Those saves are going to require a patched game.

EDIT: I'm not sure if it's possible to change your party this late in the game.


"They should rename the team to the Washington Government Sucks. Put Obama on the helmet. Line the entire walls of the stadium with the actual text of the ACA.
Fix their home team score on the board to the debt clock, they can win every game 17,000,000,000,000 to 24. Losing team gets taxed by the IRS 100%, then droned."
-Toker

Last edited by Q; 02-11-2012 at 03:13 PM.
Q is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Knights of the Old Republic > Trouble Shooting > The Work Bench > KOTOR II Telos bug

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 05:23 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.