lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Becoming Darth
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 06-02-2009, 12:44 PM   #1
newbiemodder
Gentleman Modder
 
newbiemodder's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Chicago
Posts: 706
Veteran Modder 
Becoming Darth

This question must have been asked before, but I'm unable to find any threads on it. Is it possible thru scripting to change the name of your PC to Darth during the game--once you decide to follow the dark path and have it show on screens rather than your initial name.
newbiemodder is offline   you may: quote & reply,
Old 06-02-2009, 12:58 PM   #2
Gargoyle King
Veteran
 
Gargoyle King's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: In My Own Little World!
Posts: 895
You've never used KSE (Kotor Save Editor)?
Gargoyle King is offline   you may: quote & reply,
Old 06-02-2009, 01:30 PM   #3
VarsityPuppet
Master of Puppets
 
VarsityPuppet's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: MN
Posts: 1,253
Current Game: Chrono Trigger
Contest winner - Modding Forum Veteran Veteran Modder Helpful! 
Perhaps he wants an in-game option to do so? Otherwise, that would pretty much solve it.
VarsityPuppet is offline   you may: quote & reply,
Old 06-02-2009, 02:02 PM   #4
newbiemodder
Gentleman Modder
 
newbiemodder's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Chicago
Posts: 706
Veteran Modder 
Yep, in game option...where you are assigned or get to choose a new name..and that becomes your default name for the remainder of the game.
newbiemodder is offline   you may: quote & reply,
Old 06-02-2009, 02:30 PM   #5
Demongo
Afro Skeleton
 
Demongo's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 963
Current Game: Street Fighter IV
This may be a sick idea, but maybe there's a script to bring up the "new game screen" in-game Or maybe you could check KSE's scripts.(it is VERY VERY LOOOOOOONG)



Bink's Sake

"I've barely eaten anything for many decades now. It feels like my stomach shriveled into my back........though i don't have a stomach or back because i'm a skeleton! Yohohohoho! SKULL JOKE!"

"My eyes have never seen such a pretty woman! But i'm a skeleton so my eyes don't see much."
Demongo is offline   you may: quote & reply,
Old 06-02-2009, 08:54 PM   #6
VarsityPuppet
Master of Puppets
 
VarsityPuppet's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: MN
Posts: 1,253
Current Game: Chrono Trigger
Contest winner - Modding Forum Veteran Veteran Modder Helpful! 
Okay, that's it... we need to find an experienced scripter! This could possibly the greatest mod that every darksider needs!
VarsityPuppet is offline   you may: quote & reply,
Old 06-02-2009, 09:20 PM   #7
newbiemodder
Gentleman Modder
 
newbiemodder's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Chicago
Posts: 706
Veteran Modder 
Haven't you guys ever thought about this before? I always considered this a big flaw in both games. Scripters needed
newbiemodder is offline   you may: quote & reply,
Old 06-02-2009, 09:55 PM   #8
Silveredge9
Retired Modder
 
Silveredge9's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: United Kingdom
Posts: 710
Veteran Modder Forum Veteran Hot Topic Starter Contest winner - Modding 
To my knowledge, an in-game option wouldn't be possible. You would have to use KSE.

Silveredge9 is offline   you may: quote & reply,
Old 06-03-2009, 06:03 AM   #9
glovemaster
Now-a-days GroovyCarrot
 
Join Date: Jan 2007
Location: Liverpool, UK
Posts: 697
Current Game: No time for games, sadly
Helpful! 
After a while of pondering It doesn't seem possible to me.

There is no script function to change the name of a Character short of using custom tokens, nor are you able to swap the PC for a different NPC.


If you're looking for any of the junk I did a few years ago; you can probably still find it all on filefront
glovemaster is offline   you may: quote & reply,
Old 06-03-2009, 07:55 AM   #10
R2-X2
Junior Member
 
R2-X2's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Above Lehon
Posts: 352
Current Game: KotOR again. F*** yeah.
Would be funny if you could make a script that fires KSE and changes your name using it while playing the game . But thats "even more impossible".



Beep.
R2-X2 is offline   you may: quote & reply,
Old 02-20-2012, 12:39 AM   #11
Fair Strides 2
Witty Programmer
 
Fair Strides 2's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Oregon, United States
Posts: 584
Current Game: Master of Orion 2
Helpful! 
Quote:
Originally Posted by newbiemodder View Post
This question must have been asked before, but I'm unable to find any threads on it. Is it possible thru scripting to change the name of your PC to Darth during the game--once you decide to follow the dark path and have it show on screens rather than your initial name.
I know jack about scripting. What I do know is that they follow simple "If...,then" statements. What I am pretty sure about is that there is a script that inserts name given at the new game screen. If I am correct, find that script, figure out how it relates to the dialogues, and adapt the script to do an alignment check(i.e.:Alignment in KSE reads 20 or less), and chuck it in the override.

I'm good with the theoretical aspects behind things, but ask me to do something and watch what happens.
Fair Strides 2 is offline   you may: quote & reply,
Old 02-20-2012, 01:33 AM   #12
90SK
Universal Figment
 
90SK's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Somewhere...
Posts: 4,385
Current Game: Tetris
I will look into this, I am interested in working more with this idea Newbiemodder

90SK is offline   you may: quote & reply,
Old 02-20-2012, 02:05 AM   #13
Fair Strides 2
Witty Programmer
 
Fair Strides 2's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Oregon, United States
Posts: 584
Current Game: Master of Orion 2
Helpful! 
Quote:
Originally Posted by 90 SK View Post
I will look into this, I am interested in working more with this idea Newbiemodder
Did you just decide that after reading my thoughts on the matter? If so, thank you and your welcome for bumping the thread.
Fair Strides 2 is offline   you may: quote & reply,
Old 02-20-2012, 02:16 AM   #14
VarsityPuppet
Master of Puppets
 
VarsityPuppet's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: MN
Posts: 1,253
Current Game: Chrono Trigger
Contest winner - Modding Forum Veteran Veteran Modder Helpful! 
Wow I posted in this thread a long time ago too... hmmm

Knowing what I know now, I wonder if it would still be possible...

VarsityPuppet is offline   you may: quote & reply,
Old 02-20-2012, 02:22 AM   #15
Fair Strides 2
Witty Programmer
 
Fair Strides 2's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Oregon, United States
Posts: 584
Current Game: Master of Orion 2
Helpful! 
Quote:
Originally Posted by VarsityPuppet View Post
Wow I posted in this thread a long time ago too... hmmm

Knowing what I know now, I wonder if it would still be possible...
WOAH! Where'd you come from?! I'm sitting here waiting for 90 SK's reply, and then YOU show up. You subscribed to my activity or what?
Fair Strides 2 is offline   you may: quote & reply,
Old 02-20-2012, 09:06 AM   #16
newbiemodder
Gentleman Modder
 
newbiemodder's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Chicago
Posts: 706
Veteran Modder 
wow...a flash from the past...good luck


Who's more foolish, the fool or the fool that follows?

Just exactly what is a head-piece to the Staff of Ra?

http://www.lucasforums.com/showthread.php?t=206819

http://www.lucasforums.com/showthread.php?t=206541

http://www.lucasforums.com/showthrea...t=newbiemodder
newbiemodder is offline   you may: quote & reply,
Old 02-20-2012, 12:39 PM   #17
Fair Strides 2
Witty Programmer
 
Fair Strides 2's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Oregon, United States
Posts: 584
Current Game: Master of Orion 2
Helpful! 
Quote:
Originally Posted by newbiemodder View Post
wow...a flash from the past...good luck
It's because of things like this that KOTOR modding still lives on 8 years after the game came out.
Fair Strides 2 is offline   you may: quote & reply,
Old 02-20-2012, 02:03 PM   #18
Christos K
Forumite
 
Christos K's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 744
I hope this is possible. Even though I usually play Dark Side 1 out of every 3 playthroughs this would be great to have.


"It's the one that says Bad Mother ****er." - Jules Winnfield... Describing his wallet, Pulp Fiction.
Christos K is offline   you may: quote & reply,
Old 02-20-2012, 07:32 PM   #19
90SK
Universal Figment
 
90SK's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Somewhere...
Posts: 4,385
Current Game: Tetris
I'm trying to remember if there are prompts like that in game, that you can use to change aspects of the character like the name. I feel like there aren't any, its usually a selection option rather than typing in new information. Sorry if this is an old thread I wasn't paying attention to the dates.

I was already trying to make a mod where you can voluntarily change your characters identity after you defeat Darth Nihilus, but its still a rough idea.

90SK is offline   you may: quote & reply,
Old 02-20-2012, 08:27 PM   #20
newbiemodder
Gentleman Modder
 
newbiemodder's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Chicago
Posts: 706
Veteran Modder 
Quote:
Originally Posted by 90 SK View Post
I'm trying to remember if there are prompts like that in game, that you can use to change aspects of the character like the name. I feel like there aren't any, its usually a selection option rather than typing in new information. Sorry if this is an old thread I wasn't paying attention to the dates.

I was already trying to make a mod where you can voluntarily change your characters identity after you defeat Darth Nihilus, but its still a rough idea.
The only thing I can think of is when you choose your path..Jedi guardian, sentinel etc....your class changes from whatever you started as


Who's more foolish, the fool or the fool that follows?

Just exactly what is a head-piece to the Staff of Ra?

http://www.lucasforums.com/showthread.php?t=206819

http://www.lucasforums.com/showthread.php?t=206541

http://www.lucasforums.com/showthrea...t=newbiemodder
newbiemodder is offline   you may: quote & reply,
Old 02-22-2012, 01:13 AM   #21
JCarter426
Senior Member
 
JCarter426's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Look to your left.
Posts: 1,636
It doesn't change your class; it adds a new class. There seem to be no script functions to permanently change anything about your character. Well, almost anything, but most of those are only in K2. The character creation system probably runs on its own code; I can't see any of its source files anywhere - or at least anything that is obviously from the character creation system. Even if you could find them, I suspect it wouldn't matter; the system creates a character from scratch and assigns it to the PC - it doesn't change the PC in any way. So in short, I doubt it's possible... but that doesn't mean it's impossible. Good luck, anyone who still wants to fumble in the dark.


JCarter426 is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Knights of the Old Republic > Editing / Modding > Holowan Laboratories > Becoming Darth

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 05:19 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.