lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: KOTOR 1&2 problems
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 04-01-2012, 07:19 PM   #1
Shrub91
Rookie
 
Shrub91's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: United States of America
Posts: 147
KOTOR 1&2 problems

Ok, so I built my computer, got everything set up, OS, latest ATI drivers, latest DirectX, etc.
Installed my games, and I find both KOTORs just crash immediately upon startup. I'm thinking it's a problem with my ATI/AMD drivers. I'm using my motherboard's integrated graphics (HD 4250). Anyone know which Catalyst package works?

Code:
[SWKotOR]
ReportDateTime=4/1/2012 4:55:59 PM
SysInfoVersion=v1.00.60
GameExists=1
GameVersion=v1.03.514077
GameInstallLocation=C:\Program Files\LucasArts\SWKotOR\

[OS]
Name=WinXP
Version=Windows XP v5.1 build 2600 Service Pack 3
Service Pack=Service Pack 3
Status=Pass

[SwapFiles]
C:\pagefile.sys=2046

[CPU]
CPUCount=1
CPUSpeed=2805
CPUFamily=15
CPUModel=6
CPUStepping=3
CPUVendor=AMD
CPUName=AMD Sempron(tm) 145 Processor 2805MHz
Status=Pass

[Memory]
RAM=2048
Status=Pass

[Disk Free Space]
C: (NTFS), UNICODE=19.46GB
M: (FAT32), UNICODE=27.81GB
Status=Pass

[CD-ROMs]
DriveLetters=D:\,E:\,L:\
Drives=ASUS DRW-24B1ST   c,SAMSUNG CD-ROM SC-148,SONY CDRW/DVD CRX330E

[Video]
Video Card Name=ATI Radeon HD 4250
Video Memory=1024
Desktop Resolution=1280x768x32 @ 60Hz
DirectX=DirectX (9.0+) (4.09.00.0904)
OpenGL Version=Not Installed
OpenGL Vendor=(null)
OpenGL Renderer=(null)
Vid Card Status=Warning
Vid Card Driver Status=Fail
GL Status=Fail
DX Status=Pass

[Audio]
Sound Card Name=Realtek HD Audio output
Status=Pass


;Game Options from swkotor.ini

[Sound Options]
Sound Init=0
Music Volume=85
Voiceover Volume=85
Sound Effects Volume=85
Movie Volume=100
Force Software=0
EAX=2
Disable Sound=0
Number 3D Voices=16
Number 2D Voices=24
Environment Effects Level=0.60
2D3D Bias=1.50
Environment Effects=1
Environment Effects Nonstreaming=1
Environment Effects Streaming=1

[Game Options]
Hide InGame GUI=0
Use Small Fonts=0
Keyboard Camera Deceleration=2000.000000
Keyboard Camera Acceleration=500.000000
Keyboard Camera DPS=200.000000
Hide Unequippable=0
Tutorial Popups=1
Subtitles=1
Mini Map=1
Floating Numbers=1
Status Summary=1
Enable Mouse Teleporting To Buttons=1
Mouse Sensitivity=33
Auto Level Up NPCs=0
Mouse Look=0
AutoSave=1
Reverse Minigame YAxis=0
Combat Movement=1
Enable Tooltips=1
Difficulty Level=1
TooltipDelay Sec=1.000000
Memory Access=1
Memory Level=1
Disable Movies=1

[Movies Shown]
Movie 0=0
Movie 1=0
Movie 2=0
Movie 3=0
Movie 4=0
Movie 5=0
Movie 6=0
Movie 7=0
Movie 8=0
Movie 9=0
Movie10=0

[Alias]
HD0=.\
OVERRIDE=.\Override
TEMP=.\Temp
MODULES=.\Modules
LOGS=.\Logs
LOCALVAULT=.\LocalVault
DMVAULT=.\DMVault
SERVERVAULT=.\ServerVault
STREAMMUSIC=.\StreamMusic
TEMPCLIENT=.\Tempclient
SAVES=.\saves
CURRENTGAME=.\currentgame
TEXTUREPACKS=.\texturepacks
STREAMWAVES=.\StreamWaves

[Graphics Options]
V-Sync=1
Anisotropy=1
Frame Buffer=1
Anti Aliasing=0
Texture Quality=2
Emitters=1
Grass=1
Soft Shadows=0
Shadows=1
Brightness=57
EnableHardwareMouse=1
AllowWindowedMode=1
FullScreen=0
Disable Vertex Buffer Objects=1
RefreshRate=60
Width=1024
Height=768

[Autopause Options]
Mine Sighted=1
End Of Combat Round=0
Enemy Sighted=1
Party Killed=1
Action Menu=0
New Target Selected=1

[config]
firstrun=0
BTW, I dunno why it says my drivers are out of date. The program claims that it requires Catalyst 3.8 or later. I have 12.3. what the heck?

It also says I need OpenGL. I thought that came with the Catalyst package? So, again, what the heck?

Any advice would be greatly appreciated.

EDIT: BTW, I just checked CYRI, and I'm well above minimum requirements to run the game.

Last edited by Shrub91; 04-01-2012 at 07:26 PM.
Shrub91 is offline   you may: quote & reply,
Old 04-01-2012, 09:45 PM   #2
Dak Drexl
Senior Member
 
Dak Drexl's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,079
Helpful! 
What OS are you running? If it's anything above XP, the games do not work... There are a few steps you have to go through to get them running again. Do a quick forum search for "Vista" or "Windows 7" or something and you should turn up with the right thread.

Dak Drexl is offline   you may: quote & reply,
Old 04-02-2012, 06:47 AM   #3
Shrub91
Rookie
 
Shrub91's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: United States of America
Posts: 147
I'm running Windows XP Home Edition Service Pack 3 32-bit

The SWinfo.txt file I posted has all my system specs and other stuff. It's the file that swconfig.exe makes when it scans your hardware.

Would the KOTOR games run under the Ubuntu OS with Wine? If so, please let me know. Because I just do that, then.

Last edited by Shrub91; 04-02-2012 at 06:53 AM.
Shrub91 is offline   you may: quote & reply,
Old 04-02-2012, 06:04 PM   #4
Q
The one who knocks
 
Q's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: ABQ
Posts: 6,643
Current Game: Mowing down neos with my M60
LF Jester Forum Veteran Helpful! 
You'd be better off just sticking with XP, since the game was made to run on it.
Quote:
Originally Posted by Shrub91 View Post
Ok, so I built my computer, got everything set up, OS, latest ATI drivers, latest DirectX, etc.
Installed my games, and I find both KOTORs just crash immediately upon startup. I'm thinking it's a problem with my ATI/AMD drivers. I'm using my motherboard's integrated graphics (HD 4250). Anyone know which Catalyst package works?
Before you go to the trouble of changing your driver version, there's a couple things you should try. First is the Dantooine lag fix:
Quote:
Originally Posted by stingerhs View Post
  • First, figure out where the .ini is installed. Default is "C:\Program Files\Lucasarts\swkotor(2)\swkotor(2).ini". If its not in that location, then your going to have to do some searching around on the hard drive a bit.
  • When you find it, just double-click on the file to open it in Notepad.
  • Scroll down the file until you find the Graphics Options
  • Under the last line ("last line" as in the last line of the list of entries under "Graphics Options", NOT the last line of "swkotor(2).ini"), add "Disable Vertex Buffer Objects=1", without the quotes.
  • Goto File, then Save.
Second, here are a couple of savegames that were made specifically to get around this issue.
Quote:
Originally Posted by Shrub91
BTW, I dunno why it says my drivers are out of date. The program claims that it requires Catalyst 3.8 or later. I have 12.3. what the heck?

It also says I need OpenGL. I thought that came with the Catalyst package? So, again, what the heck?
KotOR's an old game and can't ID newer video cards and drivers. Those warnings can be safely ignored.


"They should rename the team to the Washington Government Sucks. Put Obama on the helmet. Line the entire walls of the stadium with the actual text of the ACA.
Fix their home team score on the board to the debt clock, they can win every game 17,000,000,000,000 to 24. Losing team gets taxed by the IRS 100%, then droned."
-Toker
Q is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Knights of the Old Republic > Trouble Shooting > The Work Bench > KOTOR 1&2 problems

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:51 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.