lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Video card incompatible
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 05-20-2012, 05:02 PM   #1
Bardan
Lurker
 
Join Date: May 2012
Posts: 8
Video card incompatible

Hello, I have played KOTOR 1 on the computer I'm using several times. Now however when I attempt to run it a message appears saying "NVIDIA display driver files from different (incompatible) versions of the driver have been detected. NVIDIA OpenGL acceleration is disabled in order to maintain system stability. To resolve this problem update the NVIDIA display driver. The latest driver is available at http://www.nvidia.com." I have gone to nvidia.com and updated my driver, I also have not done any updates on my computer except for a sound card update. Any help will be appreciated.
Bardan is offline   you may: quote & reply,
Old 05-20-2012, 09:15 PM   #2
Q
The one who knocks
 
Q's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: ABQ
Posts: 6,643
Current Game: Mowing down neos with my M60
LF Jester Forum Veteran Helpful! 
Try using the game's configuration utility to post your system specs:
Quote:
Originally Posted by stingerhs View Post
Post your system specs
Sometimes we're just not going to be able to help you if we don't know what kind of hardware you have on your machine. If you don't know what you have on your machine, then follow these steps below:
  • If you're using Vista or Windows 7, go into your game folder, find "launcher.exe" and right-click on it. Select "properties", then "compatibility" and check the box beside "Run this program in compatibility mode for:" and select "Windows XP (Service Pack 2)". Then check the box next to "Run this program administrator" and hit "OK". (EDIT by Q)
  • Bring up the launcher menu for Kotor 1 or 2 (by running "launcher.exe").
  • Click on "Configure".
  • Click the "Scan Hardware" button on the lower center of the window.
  • Click "Yes" to continue.
  • Click "Details" to view your system specs.
  • Click "Save Report" and save the file to your desktop.
  • Whenever you post your problem, open the file you just saved and copy and paste the contents to your post.
You can leave out the keymapping and everything after that. Also, please specify which version of Windows you are using because the game can't ID anything newer than XP.


"They should rename the team to the Washington Government Sucks. Put Obama on the helmet. Line the entire walls of the stadium with the actual text of the ACA.
Fix their home team score on the board to the debt clock, they can win every game 17,000,000,000,000 to 24. Losing team gets taxed by the IRS 100%, then droned."
-Toker
Q is offline   you may: quote & reply,
Old 05-21-2012, 11:41 AM   #3
Bardan
Lurker
 
Join Date: May 2012
Posts: 8
I am using a windows 7, however I have played this game before on this computer. I am unsure what system specs I have and when I click the scan hardware button the message appears thus I can't find out. I just remembered though that I downloaded unity player. Could that be the problem?
Bardan is offline   you may: quote & reply,
Old 05-21-2012, 11:38 PM   #4
Q
The one who knocks
 
Q's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: ABQ
Posts: 6,643
Current Game: Mowing down neos with my M60
LF Jester Forum Veteran Helpful! 
When you updated the Nvidia drivers, did you perform a clean install?


"They should rename the team to the Washington Government Sucks. Put Obama on the helmet. Line the entire walls of the stadium with the actual text of the ACA.
Fix their home team score on the board to the debt clock, they can win every game 17,000,000,000,000 to 24. Losing team gets taxed by the IRS 100%, then droned."
-Toker
Q is offline   you may: quote & reply,
Old 05-22-2012, 10:23 AM   #5
Bardan
Lurker
 
Join Date: May 2012
Posts: 8
Yes.
Bardan is offline   you may: quote & reply,
Old 05-23-2012, 02:32 AM   #6
Q
The one who knocks
 
Q's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: ABQ
Posts: 6,643
Current Game: Mowing down neos with my M60
LF Jester Forum Veteran Helpful! 
You should reinstall the game according to the large-print instructions at the top of the second post in this thread.


"They should rename the team to the Washington Government Sucks. Put Obama on the helmet. Line the entire walls of the stadium with the actual text of the ACA.
Fix their home team score on the board to the debt clock, they can win every game 17,000,000,000,000 to 24. Losing team gets taxed by the IRS 100%, then droned."
-Toker
Q is offline   you may: quote & reply,
Old 05-23-2012, 11:17 AM   #7
Bardan
Lurker
 
Join Date: May 2012
Posts: 8
*bangs head against wall* Great. Now the setup will only uninstall the program instead of installing it... Perhaps it's because my computer froze while I was uninstalling and I shut off the uninstaller?
Bardan is offline   you may: quote & reply,
Old 05-23-2012, 12:35 PM   #8
Q
The one who knocks
 
Q's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: ABQ
Posts: 6,643
Current Game: Mowing down neos with my M60
LF Jester Forum Veteran Helpful! 
Try this.

There are others available if it doesn't do the trick.


"They should rename the team to the Washington Government Sucks. Put Obama on the helmet. Line the entire walls of the stadium with the actual text of the ACA.
Fix their home team score on the board to the debt clock, they can win every game 17,000,000,000,000 to 24. Losing team gets taxed by the IRS 100%, then droned."
-Toker
Q is offline   you may: quote & reply,
Old 05-23-2012, 04:08 PM   #9
Bardan
Lurker
 
Join Date: May 2012
Posts: 8
OK, I have reinstalled it and the problem persists.
Bardan is offline   you may: quote & reply,
Old 05-23-2012, 07:46 PM   #10
Q
The one who knocks
 
Q's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: ABQ
Posts: 6,643
Current Game: Mowing down neos with my M60
LF Jester Forum Veteran Helpful! 
Still can't post your system specs?

And what is "unity player"?


"They should rename the team to the Washington Government Sucks. Put Obama on the helmet. Line the entire walls of the stadium with the actual text of the ACA.
Fix their home team score on the board to the debt clock, they can win every game 17,000,000,000,000 to 24. Losing team gets taxed by the IRS 100%, then droned."
-Toker
Q is offline   you may: quote & reply,
Old 05-23-2012, 10:48 PM   #11
Bardan
Lurker
 
Join Date: May 2012
Posts: 8
No, I can't post my system specs. Unity player is a cache that allows some games (such as Battlestar Galactica Online) to load faster by saving the information on your computer.
Bardan is offline   you may: quote & reply,
Old 05-23-2012, 11:59 PM   #12
Q
The one who knocks
 
Q's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: ABQ
Posts: 6,643
Current Game: Mowing down neos with my M60
LF Jester Forum Veteran Helpful! 
Hm. It's very possible that's what's causing the problem.

Anyway to disable it?


"They should rename the team to the Washington Government Sucks. Put Obama on the helmet. Line the entire walls of the stadium with the actual text of the ACA.
Fix their home team score on the board to the debt clock, they can win every game 17,000,000,000,000 to 24. Losing team gets taxed by the IRS 100%, then droned."
-Toker
Q is offline   you may: quote & reply,
Old 05-24-2012, 10:20 AM   #13
Bardan
Lurker
 
Join Date: May 2012
Posts: 8
I disabled it and KOTOR still says the message.
Bardan is offline   you may: quote & reply,
Old 05-27-2012, 08:11 AM   #14
Q
The one who knocks
 
Q's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: ABQ
Posts: 6,643
Current Game: Mowing down neos with my M60
LF Jester Forum Veteran Helpful! 
Well, crap.

I just reinstalled KotOR 1 on my machine, which has Windows 7 and Nividia graphics cards with the newest drivers (301.42), and, aside from the usual quirks, it's running fine.

You might have to completely uninstall Unity Player to get KotOR to run.


"They should rename the team to the Washington Government Sucks. Put Obama on the helmet. Line the entire walls of the stadium with the actual text of the ACA.
Fix their home team score on the board to the debt clock, they can win every game 17,000,000,000,000 to 24. Losing team gets taxed by the IRS 100%, then droned."
-Toker
Q is offline   you may: quote & reply,
Old 05-27-2012, 10:09 AM   #15
Bardan
Lurker
 
Join Date: May 2012
Posts: 8
Well in the end I'd rather play BSGO than KOTOR so... Oh well thanks for trying.
Bardan is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Knights of the Old Republic > Trouble Shooting > The Work Bench > Video card incompatible

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:46 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.