lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: JKA widescreen (and a crash bug in Multi Player)
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 09-26-2003, 07:55 AM   #1
EekTheKat
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 60
JKA widescreen (and a crash bug in Multi Player)

This is my attempt to get a problem with widescreen and JKA fixed.

Most of the info in this post is available on line (and has been available on line for years now) given that JKA uses the same variables to control a widescreen output as Quake 3A

Posting here because this info might be useful for some players on widescreen computers who want to play JKA in a non-stretched out resolution in its full glory (this works fine in single player mode):

On a personal note : JKA is AWESOME looking in a widescreen with a proper FOV.


The Problem : JKA will crash under multi-player when started with a custom resolution r_mode -1 (in this case a widescreen resolution for widescreen gamers)

This crash bug isn't isolated to notebooks :

I just reproduced it on a desktop (GeForce FX 5900 Ultra + 45.23 WHQL drivers):

to repeat - this will cause JKA to crash every time on Multi Player - but it works great in single player

Set a custom resolution in the command line that's supported by the drivers (in this case for the desktop it was 1280x720)

r_customheight 720
r_customwidth 1280

setting r_mode -1 in the cfg file will let you start up JKA multiplayer in widescreen 1280x720 mode.

Now start a game, and watch JKA crash in the middle of loading a match. It'll page fault or something and you'll be given the option to view the debugging info in Windows XP.

The curious thing is if you start the game with 1280x1024

r_mode 8

and *then* change your in-game resolution to 1280x720

r_mode -1 at the console while in game.

you will not crash, and still be able to play the game in widescreen mode.

I'll have to reiterate again - widescreen works perfectly in single player. and it does sort of work in multiplayer as well.

Note the crash occurs on a GeForce FX 5900 Ultra and a GeForce FX 5650 Go notebook. Given that it's isolated to the MP portion of JKA I'm guessing it's a bug in the game rather than the drivers.
EekTheKat is offline   you may: quote & reply,
Old 01-04-2007, 09:07 PM   #2
Wilhuf
Senior Member
 
Wilhuf's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Galactic Plumberman Alliance -
Posts: 1,125
Question 1360 x 768 woes (still). Jedi Academy widescreen crash to desktop.

So here we are in 2007 and I am trying to play Jedi Academy in widescreen on my new 32" LCD TV. I get the same crash to desktop error when trying to run at 1360 x 768.

And the odd thing is, if I load a level at, say 1024x768, and then switch the resolution to 1360 x 768, it runs fine. But if I try to load it from the desktop at 1360 x 768, it crashes. HOW ODD.

If any of you has figured out how to run in widescreen without the need to first run at 1024x768 please let me know!

Thanks much and Happy New Year!


Wilhuf

Never give in--never, never, never, never, in nothing great or small, large or petty, never give in except to convictions of honour and good sense. Never yield to force; never yield to the apparently overwhelming might of the enemy.

Winston Churchill, 1941.
Wilhuf is offline   you may: quote & reply,
Old 01-06-2007, 11:52 AM   #3
-BLaCKouT-
Clone Brutality
 
-BLaCKouT-'s Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Oxford, UK
Posts: 1,535
You could always write a script for changing the screen res and bind it to a key? It'll save you the grief of re-entering it each time?

B.




Men are from Mars. Women are from Venus. ULCER are from Margate...
-BLaCKouT- is offline   you may: quote & reply,
Old 01-06-2007, 03:27 PM   #4
Wilhuf
Senior Member
 
Wilhuf's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Galactic Plumberman Alliance -
Posts: 1,125
Yes, scripting the resolution and fov change and video restart to a keybind was the first thing I did. Even so, the game crashes after every map change, and I have to restart the game in 1024x768, 800x600 or some other 'standard' resolution, and then re-execute the script. The inconvenience of it all!

It really looks great with full screen antialiasing in a widescreen format :



I suppose I should be grateful it even runs at widescreen resolutions at all. Although I've seen posters at widescreengamingforums.com have Jedi Academy working in widescreen without crashes.

By the way, Mysteries of the Sith, published nine years ago in 1998, natively supports the widescreen resolution of 1360 x 768 with no crashes.


Wilhuf

Never give in--never, never, never, never, in nothing great or small, large or petty, never give in except to convictions of honour and good sense. Never yield to force; never yield to the apparently overwhelming might of the enemy.

Winston Churchill, 1941.

Last edited by Wilhuf; 01-06-2007 at 03:48 PM. Reason: Comment on MotS
Wilhuf is offline   you may: quote & reply,
Old 01-07-2007, 05:54 PM   #5
rozo100
Rookie
 
rozo100's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: what?
Posts: 195
i have noticed that chiss' saber blade doesent match with the hilt.
does this usually happen in wide screen?


Your Famous Last Words Will Be:

"I dunno, press the button and find out."
What Will Your Famous Last Words Be?
http://www.blogthings.com/whatwillyo...stwordsbequiz/
rozo100 is offline   you may: quote & reply,
Old 01-07-2007, 06:57 PM   #6
dumbledore
Rookie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 85
how far into the loading screen does it get exactly?
dumbledore is offline   you may: quote & reply,
Old 01-08-2007, 08:09 PM   #7
Wilhuf
Senior Member
 
Wilhuf's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Galactic Plumberman Alliance -
Posts: 1,125
dumbledore, the entire map load progress is completed and then JKA crashes to desktop. The error appears to be associated with this error, although my driver and display do support the widescreen resolution I am playing in.

rozo100, I also noticed the apparent misalignment of the chiss saber hilt and the saber blur in the screenshot only. I suspect its an artifact of the screenshot. I never noticed any misalignment during actual gameplay in widescreen. I've only made a few additional widescreen screenshots, and in those, the sabers are aligned properly with the hilts.


Wilhuf

Never give in--never, never, never, never, in nothing great or small, large or petty, never give in except to convictions of honour and good sense. Never yield to force; never yield to the apparently overwhelming might of the enemy.

Winston Churchill, 1941.

Last edited by Wilhuf; 01-08-2007 at 08:20 PM. Reason: reply to all topics
Wilhuf is offline   you may: quote & reply,
Old 01-09-2007, 08:52 PM   #8
Wilhuf
Senior Member
 
Wilhuf's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Galactic Plumberman Alliance -
Posts: 1,125
BTW, same experience in Jedi Outcast multiplayer at 1360 x 768. Crash to desktop immediately after completion of level load, if starting in 1360 x 768. But if I load the level at 1024x768 and then run the sequence of r_mode, r_customheight 768, r_customwidth 1360, and vid_restart, it loads fine, and then crashes when a new level loads.


Wilhuf

Never give in--never, never, never, never, in nothing great or small, large or petty, never give in except to convictions of honour and good sense. Never yield to force; never yield to the apparently overwhelming might of the enemy.

Winston Churchill, 1941.
Wilhuf is offline   you may: quote & reply,
Old 01-12-2007, 09:11 PM   #9
DarthMuffin
Dark Cupcake of the Sith
 
DarthMuffin's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Montreal, Canada
Posts: 1,034
It's interesting to see all of these bugs for JA when JK1 runs perfectly in widescreen.


~Dark Cupcake of the Sith
DarthMuffin is offline   you may: quote & reply,
Old 01-25-2007, 01:56 PM   #10
EmPerfectCror
Lurker
 
EmPerfectCror's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 8
Quote:
Originally Posted by DarthMuffin
It's interesting to see all of these bugs for JA when JK1 runs perfectly in widescreen.
http://www.widescreengamingforum.com...pic.php?t=5944
EmPerfectCror is offline   you may: quote & reply,
Old 04-06-2013, 02:01 PM   #11
skew
 
Join Date: May 2002
Posts: 39
Fix for widescreen crash bug

Raven recently released the source for Jedi Academy and I've fixed the widescreen crash bug. Would you guys mind trying it?

http://sourceforge.net/projects/skew...x.zip/download


--
Adnan Zafar
adnan.f.zafar "at" gmail.com
skew is offline   you may: quote & reply,
Old 04-26-2013, 08:13 PM   #12
Szico VII
Rookie
 
Szico VII's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 137
Tried it, just crashes the game on startup "Jedi Academy has encountered a problem and needs to close" Running Win 7 64-bit.


Next Maps:
BlueIce Nightfall 100%
Moonbase Labs 20%

Szico VII is offline   you may: quote & reply,
Old 11-03-2013, 04:23 PM   #13
DUMAH11523
Lurker
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 2
Lightbulb

Quote:
Originally Posted by skew View Post
Raven recently released the source for Jedi Academy and I've fixed the widescreen crash bug. Would you guys mind trying it?

http://sourceforge.net/projects/skew...x.zip/download
* Tried it and works perfectly!!! Thankz a lot
DUMAH11523 is offline   you may: quote & reply,
Old 11-14-2013, 02:27 AM   #14
acdcfanbill
..the wonders I have seen
 
acdcfanbill's Avatar
 
Status: Super Moderator
Join Date: Jun 2001
Location: Random Hell Wholes around the
Posts: 5,700
Imperialist Meatbags Guild Member The Walking Carpets Guild Member LFN Staff Member 10 year veteran! 
That exe crashes on win8 64 bit for me.

acdcfanbill is offline   you may: quote & reply,
Old 12-12-2013, 11:54 AM   #15
Kurgan
Headhunter
 
Kurgan's Avatar
 
Join Date: Nov 1997
Location: The Dawn of Time
Posts: 18,322
LFN Staff Member 10 year veteran! 
Tech help forum?

PS: Wow, where have I been that I missed the release of the full source code for JKA/JK2 (back in April)??? I expect good things people!


Download JK2 maps for JA Server|BOOT CAMP!|Strategic Academy|
(JA Server: 108.178.55.189:29070)


"The Concussion Rifle is the weapon of a Jedi Knight Player, an elegant weapon, from a more civilized community." - Kyle Katarn
Kurgan is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > JediKnight Series > Game Discussion > Jedi Academy > JKA widescreen (and a crash bug in Multi Player)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 05:39 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.