lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Ebon Hawk crew movement
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 07-05-2013, 01:07 PM   #1
maltron66
Rookie
 
maltron66's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Greece
Posts: 188
Ebon Hawk crew movement

I was wondering... is it possible to change the locations of your crew members on the Ebon Hawk? I think that some areas have too many members in there, while other places are deserted. Could moving Bao-Dur to the engine room and G0-T0 to the room with the security system be done?

Also, is making your party members walk around the ship possible, like T3 does?
maltron66 is offline   you may: quote & reply,
Old 07-05-2013, 01:09 PM   #2
Fallen Guardian
Wandering the Galaxy...
 
Fallen Guardian's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Unknown Regions
Posts: 1,286
Current Game: Knights of the Old Republic
Veteran Modder Helpful! 
They're all possible. If I remember correctly it's all done with waypoints.


The truly fallen cannot return to the light. If someone "falls" and "returns," they never really, truly fell.

Current Work in Progress: Dantooine Tension

Released Works
Blaster Pistol Enhancement
Dustil Restoration
Ebon Hawk Texture Enhancement
Gaffi Stick Improvement
Weapon Model Overhaul Texture Rework (Thanks to Toasty Fresh!)
Sunry Murder Recording Enhancement
VP's Hi Poly Tin Cans - KotOR 1 Version
Fallen Guardian is offline   you may: quote & reply,
Old 07-05-2013, 05:06 PM   #3
Fair Strides 2
Witty Programmer
 
Fair Strides 2's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Oregon, United States
Posts: 595
Current Game: Master of Orion 2
Helpful! 
Quote:
Originally Posted by Fallen Guardian View Post
They're all possible. If I remember correctly it's all done with waypoints.
Which means he'll have to edit their positions in the .git, which shouldn't be that difficult.


All of my mods are available on Deadlystream.

Always remember modders: "Quality= Effort*Time"

KSE 3.3.4 is LIVE!!! Check it out here.

Check out WalkSwitch, the Walkmesh-changing tool!
Fair Strides 2 is offline   you may: quote & reply,
Old 07-05-2013, 05:22 PM   #4
maltron66
Rookie
 
maltron66's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Greece
Posts: 188
So, I can change their positions in the Ebon Hawk by editing the .git, eh? I'll certainly start looking into it...
maltron66 is offline   you may: quote & reply,
Old 07-05-2013, 06:25 PM   #5
Fair Strides 2
Witty Programmer
 
Fair Strides 2's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Oregon, United States
Posts: 595
Current Game: Master of Orion 2
Helpful! 
Quote:
Originally Posted by maltron View Post
So, I can change their positions in the Ebon Hawk by editing the .git, eh? I'll certainly start looking into it...
Okay, then here's a bit of starting advice:

1. If you extract the .git using KT, you can view it in KGFF. In there you'll see things like:
  1. TriggersList
  2. CharactersList
  3. WaypointsList
  4. .etc

2. Check the characters' starting locations/waypoints, then look for the corresponding tag in the WaypointsList. Then edit those coordinates, and re-pack it using ERFEdit.

That should work, but if not, we're all here.


All of my mods are available on Deadlystream.

Always remember modders: "Quality= Effort*Time"

KSE 3.3.4 is LIVE!!! Check it out here.

Check out WalkSwitch, the Walkmesh-changing tool!
Fair Strides 2 is offline   you may: quote & reply,
Old 07-06-2013, 09:21 AM   #6
maltron66
Rookie
 
maltron66's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Greece
Posts: 188
Quote:
Originally Posted by Fair Strides 2 View Post
Okay, then here's a bit of starting advice:

1. If you extract the .git using KT, you can view it in KGFF. In there you'll see things like:
  1. TriggersList
  2. CharactersList
  3. WaypointsList
  4. .etc

2. Check the characters' starting locations/waypoints, then look for the corresponding tag in the WaypointsList. Then edit those coordinates, and re-pack it using ERFEdit.

That should work, but if not, we're all here.
Just one question. Which .git file should I edit? I'm asking because I see there are 7 Ebon Hawk modules (001EBO, 002EBO etc.) and each one has its own .git file. Is there a specific one I should edit, or will any one of them do?
Sorry for being a noob...
maltron66 is offline   you may: quote & reply,
Old 07-06-2013, 11:08 AM   #7
Fair Strides 2
Witty Programmer
 
Fair Strides 2's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Oregon, United States
Posts: 595
Current Game: Master of Orion 2
Helpful! 
Quote:
Originally Posted by maltron View Post
Just one question. Which .git file should I edit? I'm asking because I see there are 7 Ebon Hawk modules (001EBO, 002EBO etc.) and each one has its own .git file. Is there a specific one I should edit, or will any one of them do?
Sorry for being a noob...
003ebo


All of my mods are available on Deadlystream.

Always remember modders: "Quality= Effort*Time"

KSE 3.3.4 is LIVE!!! Check it out here.

Check out WalkSwitch, the Walkmesh-changing tool!
Fair Strides 2 is offline   you may: quote & reply,
Old 07-07-2013, 04:18 AM   #8
maltron66
Rookie
 
maltron66's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Greece
Posts: 188
Right... I've already started experimenting... I've found the .git file, and I'm playing with the coordinates. I don't know which nodes are the ones I'm looking for yet, but I'll find them sooner or later. I'm doing this without TSLRCM installed.
However, I think I just found one last problem (hopefully last).
What if I want to make this compatible with TSLRCM?
In the normal game (no TSLRCM), there are two files in the modules folder about the 003EBO module. I just found the .git and everything is fine. But in TSLRCM? I know the TSLRCM adds a new file in the modules folder (003EBO.mod). What I've understood so far is that the game ignores the 2 files about the 003EBO module (the ones that already existed before TSLRCM was installed), and now everything depends on the new 003EBO.mod file. That new file (.mod) is basically a compilation of those 2 old files... with some extra stuff added in them, right? Now, here comes the question:
I've found the .git in the new .mod file as well, but which files do I need to compile now in order to work in TSLRCM? I know that, without TSLRCM, I should compile the .git, the .are and one more file (don't remember the extension of that one.)
But, since the .mod file is a compilation of two files itself, there must be more files I need to compile now to produce my own new .mod file. Can you guys help on this one? Sorry if I've made something unclear here, if so, tell me and I'll try to be as much as understandable as possible.
maltron66 is offline   you may: quote & reply,
Old 07-07-2013, 05:28 AM   #9
Hassat Hunter
Forumite
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 560
You only need to modify the .git, no other files (to make it work with TSLRCM, the one inside 003EBO.mod).
Then you need to integate that .git back again into the .rim (vanilla) or .mod (TSLRCM). Don't drop it in the override, or ALL Ebon Hawk modules will use it. And that would be bad...
Hassat Hunter is offline   you may: quote & reply,
Old 07-07-2013, 06:03 AM   #10
maltron66
Rookie
 
maltron66's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Greece
Posts: 188
Quote:
Originally Posted by Hassat Hunter View Post
You only need to modify the .git, no other files (to make it work with TSLRCM, the one inside 003EBO.mod).
Then you need to integate that .git back again into the .rim (vanilla) or .mod (TSLRCM). Don't drop it in the override, or ALL Ebon Hawk modules will use it. And that would be bad...
OK, I'll start editing the .git file now. I'll let you know if any progress has been made or if I have any more questions.
maltron66 is offline   you may: quote & reply,
Old 07-07-2013, 08:54 AM   #11
maltron66
Rookie
 
maltron66's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Greece
Posts: 188
Cool Guy YESSSSSS!!!!

Guys, I did it! I tested some new coordinates for HK-47 and I did it! He's now in a new location! Thank you all for the help and the tips!!
maltron66 is offline   you may: quote & reply,
Old 07-07-2013, 10:25 AM   #12
milestails
Junior Member
 
milestails's Avatar
 
Join Date: May 2011
Posts: 285
Where did you end up positioning the crew?
milestails is offline   you may: quote & reply,
Old 07-07-2013, 12:02 PM   #13
maltron66
Rookie
 
maltron66's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Greece
Posts: 188
Quote:
Originally Posted by milestails View Post
Where did you end up positioning the crew?
Actually, my changes include changign the position of 3 party members only:
HK-47: Engine Room
G0-T0: Communications Room
Mira: The room with the lab station

If you have any suggestions, feel free to tell me.
maltron66 is offline   you may: quote & reply,
Old 09-15-2013, 07:38 PM   #14
DuckfromPortal
Rookie
 
DuckfromPortal's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Washington, United States
Posts: 156
Current Game: TSL
Questions: 1)would it be possible to make a crew member (such as kreia or visas) not always meditate, have them have a primary and secondary location, so they meditate in the normal place, but then (maybe after enough entering the ships or something) have a 1/32-1/8% chance of being in their secondary location or even a third location?
2) would it be possible to have a mock fight/training between characters such as visas and handmaiden fighting in the cargo hold at times or atton training up with bao-dur

Suggestions if that is possible: 1) Have Mira's primary location be the med lab, have her secondary as that cargo area thing she was originally
2)(this next section i like to call: If possible) Have Visas' secondary position be fighting handmaiden in the cargo hold
3) Have bao-dur and atton fighting in the engine room or the work station area.
4) Have Madalore fight handmaiden, visas, atton, bao-dur and anyone else i'm forgetting to give the impression he is a warrior who wants to keep his skill sharp with multiple places for him to be.
DuckfromPortal is offline   you may: quote & reply,
Old 09-17-2013, 04:25 AM   #15
maltron66
Rookie
 
maltron66's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Greece
Posts: 188
Lightbulb

Quote:
Originally Posted by DuckfromPortal View Post
Questions: 1)would it be possible to make a crew member (such as kreia or visas) not always meditate, have them have a primary and secondary location, so they meditate in the normal place, but then (maybe after enough entering the ships or something) have a 1/32-1/8% chance of being in their secondary location or even a third location?
2) would it be possible to have a mock fight/training between characters such as visas and handmaiden fighting in the cargo hold at times or atton training up with bao-dur

Suggestions if that is possible: 1) Have Mira's primary location be the med lab, have her secondary as that cargo area thing she was originally
2)(this next section i like to call: If possible) Have Visas' secondary position be fighting handmaiden in the cargo hold
3) Have bao-dur and atton fighting in the engine room or the work station area.
4) Have Madalore fight handmaiden, visas, atton, bao-dur and anyone else i'm forgetting to give the impression he is a warrior who wants to keep his skill sharp with multiple places for him to be.
Umm... I certainly like the ideas, but I was about to start a new thread in the "Modding Requests" section about something like them myself. See, I don't think I can go THAT far... yet...
If I were you, I'd ask Hassat Hunter or Fair Strides about this, because they are the ones who helped me in making this... They have more experience than me, so...
P.S. Although I can't turn those suggestions of yours into mods, I'm pretty sure they are all possible to make.

Oh, and something else:
If Atton is fighting Bao-Dur, who's piloting the ship? HK?
maltron66 is offline   you may: quote & reply,
Old 09-17-2013, 04:37 AM   #16
DuckfromPortal
Rookie
 
DuckfromPortal's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Washington, United States
Posts: 156
Current Game: TSL
Quote:
Originally Posted by maltron66 View Post
Umm... I certainly like the ideas, but I was about to start a new thread in the "Modding Requests" section about something like them myself. See, I don't think I can go THAT far... yet...
If I were you, I'd ask Hassat Hunter or Fair Strides about this, because they are the ones who helped me in making this... They have more experience than me, so...
P.S. Although I can't turn those suggestions of yours into mods, I'm pretty sure they are all possible to make.

Oh, and something else:
If Atton is fighting Bao-Dur, who's piloting the ship? HK?
I think that it can be on auto pilot while its in hyper space since they already plotted the course only in a dire circumstance would Atton need to really be at the helm
DuckfromPortal is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Knights of the Old Republic > Editing / Modding > Holowan Laboratories > Modding requests > Ebon Hawk crew movement

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 07:08 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.