lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: XWA doesn't see my 3D hardware
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 01-23-2006, 10:16 PM   #1
AquaX
Lurker
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 3
XWA doesn't see my 3D hardware

Greetings.

XWA will only run in software rendering mode. In the preferences, under Video Options, it does not see that I have any 3D hardware. It simply reports "no 3d hardware".

My setup:
AthlonXP 2400+
Radeon 9800 Pro w/most recent Catalyst drivers.
WinXP Pro SP2 and all updates
DirectX 9c
XWA 2.0.2

I have tried all the compatibility modes (W95, W98, NT4, W2K), with no success. I've reinstalled XWA and DirectX multiple times.

It plays fine in software, but it sure is ugly.

Any help would be greatly appreciated.

Thanks!
AquaX is offline   you may: quote & reply,
Old 01-23-2006, 10:29 PM   #2
Brettzies
Lurker
 
Brettzies's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 4
I couldn't get mine to say those exact words, so I'm not sure where it says that. The first two options are where you set it.

Video Display Driver = Primary Display Driver
3d Hardware = Yes (click this to toggle between yes and no, default is no)

Not sure that will help you, but that's how mine is set to get 3d acceleration


.brett
Brettzies is offline   you may: quote & reply,
Old 01-24-2006, 01:15 AM   #3
AquaX
Lurker
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 3
Yeah, that's the part that is greyed out. It says "3d hardware = No" and won't let me change the settings to "Yes"

But thanks for the help.
AquaX is offline   you may: quote & reply,
Old 01-24-2006, 10:58 AM   #4
Wildstar
Can outbowl most of you
 
Wildstar's Avatar
 
Status: Moderator
Join Date: Jun 2003
Location: Brockton, MA, USA
Posts: 1,465
10 year veteran! Forum Veteran LFN Staff Member 
I'm not sure this will help, but try uninstalling XWA, reinstalling it, and run it without the 2.0.2 patch and setting 3D hardware on before installing the patch.


Wildstar is offline   you may: quote & reply,
Old 02-11-2006, 02:54 AM   #5
AquaX
Lurker
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 3
Aha! That method worked.

Thanks so much :-)
AquaX is offline   you may: quote & reply,
Old 04-24-2007, 07:47 AM   #6
Darth_chaffinch
Lurker
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 2
Thanks and Q

Thanks for the answer, had the same problem - can I ask if it's possible keep/copy the saved game file before uninstalling pls?
Darth_chaffinch is offline   you may: quote & reply,
Old 04-24-2007, 11:14 AM   #7
Wildstar
Can outbowl most of you
 
Wildstar's Avatar
 
Status: Moderator
Join Date: Jun 2003
Location: Brockton, MA, USA
Posts: 1,465
10 year veteran! Forum Veteran LFN Staff Member 
Yes...the saved game files have a .plt extension and are located in the main game folder. Just be sure to load the pilot file back from the launcher after you reinstall.


Wildstar is offline   you may: quote & reply,
Old 04-24-2007, 02:39 PM   #8
Darth_chaffinch
Lurker
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 2
Thanks Wildstar, I aslo had to set antialiasing to off instead of application-dependent (for others with same prob!) The text is a little bitty now, is that normal?
Darth_chaffinch is offline   you may: quote & reply,
Old 04-24-2007, 03:32 PM   #9
Wildstar
Can outbowl most of you
 
Wildstar's Avatar
 
Status: Moderator
Join Date: Jun 2003
Location: Brockton, MA, USA
Posts: 1,465
10 year veteran! Forum Veteran LFN Staff Member 
There are a few files found on LucasFiles that deal with that problem. The first one, the "all resolutions" fix, seems to work well. If you're using a newer nVidia card (say, models that came out in the last year), you may also find that the targeting box in the HUD view around the craft you're targeting is not to be found. We are aware of this problem too and are researching it.


Wildstar is offline   you may: quote & reply,
Old 04-26-2007, 05:36 PM   #10
ltkermit
Lurker
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 1
Same problem

I am having a similar issue, a few days ago I found my X-Wing Alliance Cd and decided to play it. I installed it and played it just fine for a few days then all of the sudden I got a BSOD. The BSOD referenced the video card, I restarted and tried to reload the game but then I got an error that said no 3d hardware found switching to software mode. I have un-installed/re-installed both Xwing and my video drivers and I keep getting the same error. I also reinstalled DX9.0c. I can not install Xwing without the 2.0.2 patch as it is included with my game. I have had no issues up until that BSOD. Any ideas?

AMD XP 3200
ATi 9800 Pro (latest drivers as of 4-25-07)
XP Pro Sp2
1GB RAM
Audigy2
DX9.0c
XWA w/2.0.2 English

Thank you
ltkermit is offline   you may: quote & reply,
Old 08-14-2013, 06:24 AM   #11
LouisdeFuines
Lurker
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 9
I have a very similar problem.

I can chose the 3D-Hardware, but when the mission-loading-screen appears, the game tells me, that it wasn`t successfull in detecting my 3D - hardware.

This is VERY annoying, since it worked before my system new installation.

I`v got a ATI Radeon HD 5570 card.

Please help me somebody! The hints above don`t work with my system...
LouisdeFuines is offline   you may: quote & reply,
Old 08-16-2013, 10:51 AM   #12
LouisdeFuines
Lurker
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 9
PROBLEM SOLVED:

I deinstalled my driver and software and installed the same driver, but a software from 2010 (Catalyst), it worked.
LouisdeFuines is offline   you may: quote & reply,
Old 08-17-2013, 11:09 AM   #13
Wildstar
Can outbowl most of you
 
Wildstar's Avatar
 
Status: Moderator
Join Date: Jun 2003
Location: Brockton, MA, USA
Posts: 1,465
10 year veteran! Forum Veteran LFN Staff Member 
Great, I'll get the word out, Louis


Wildstar is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > XWingAlliance.net > 1. XwingAlliance > Tech Center > XWA doesn't see my 3D hardware

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 07:43 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.