lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Adding additional party members
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 11-18-2010, 05:30 AM   #1
storm-rider
Rookie
 
storm-rider's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: In a galaxy far far away
Posts: 107
Current Game: A variety
Adding additional party members

Pretty much what the title says. is there any way to add additional party members without having to get rid of someone?
Also is there any way to take more than 3 people with you when you leave the ship?

Is there any way this can be done, if so how?
storm-rider is offline   you may: quote & reply,
Old 11-18-2010, 07:58 AM   #2
Darth_Calo
Rookie
 
Darth_Calo's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Boston, MA.
Posts: 244
hi,
no, unfortunately there isn't. it is hardcoded into the game to only have the 9 (kotor) or 10ish (kotor 2) party member slots. and it is hardcoded to only allow you to take Revan/the Exile and up to two others with you. it's unfortunate since both games saw cool new custom party members, especially the first game, but you had to replace a default one to get them.




Proud of the Six One Seven.
We are Boston. We are strong. We will prevail.

Last edited by Darth_Calo; 11-18-2010 at 01:24 PM.
Darth_Calo is offline   you may: quote & reply,
Old 11-18-2010, 11:38 AM   #3
storm-rider
Rookie
 
storm-rider's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: In a galaxy far far away
Posts: 107
Current Game: A variety
Thats not fair!
storm-rider is offline   you may: quote & reply,
Old 11-18-2010, 01:22 PM   #4
Darth_Calo
Rookie
 
Darth_Calo's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Boston, MA.
Posts: 244
agreed, but it cannot be helped. this is also the reason a "Switch Weapon" function cannot be added to the original KotOR; the slots are hardcoded into the game. this is why the potential of KotOR modding is ultimately limited.




Proud of the Six One Seven.
We are Boston. We are strong. We will prevail.
Darth_Calo is offline   you may: quote & reply,
Old 11-18-2010, 01:44 PM   #5
Seikan
Junior Member
 
Seikan's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 433
Well, there are always some ways to avoid the obstacles. I was thinking, since in Bos: sr, there is the moment when you have kobayashi on you're team, so that means there is a script to add a character to your party. So logically there could be an item like the warper band etc, or something like this used to include a custom character in your team, without having him in the actual party members screen, without replacing anyone.

The only thing is that you should choice him to be in your party with a custom item, and not the party member selection screen. And people could mess up their game using it when you "need" some particularly party members, but that would be the responsability of the people using the mod, like the "choke anybody" etc...


Last mod:
-Seikan's Armors Of The Old Republic:http://www.lucasforums.com/showthrea...74#post2738274
Seikan is offline   you may: quote & reply,
Old 11-18-2010, 04:23 PM   #6
harIII
Veteran
 
harIII's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 983
Helpful! 
Well using an item, if I understand you correctly, wouldn't be too user friendly. It would work but you would have to reset what additional party members you want with you every time you enter a new module. KOTOR doesn't have the functions to make puppets like Bao-Dur's remote.

But there are ways of getting around this. Juhani is definately the easiest person to kick out of the team because the game is made so that she can be recruited or killed. T3 would be the next easiest person because all you have to do it redo the Taris plot slightly so that you can get inside the Sith Base. The reason why some of the other party members won't work too well is because a lot of them have roles to play on the Leviathan, the Unknown Planet, and the Star Forge.

But there are scripts to make a new companion and a nice tutorial located in the general tutorial section of Holowan labs.
harIII is offline   you may: quote & reply,
Old 11-18-2010, 06:36 PM   #7
Seikan
Junior Member
 
Seikan's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 433
Well, it's been a long time that I played Bos:sr, but It seems to me that kobayashi stayed on the party even after changing of module. And the script to put him into the party didn't removed anyone. So use an Item to trigger a script like this could help to add new companions, without removing the old ones.

And we're talking about extra party members, the characters, not a extra member to the party etc... (I know he also asked for that, but that's not the ask I answered), juste the fact to recruit more people etc...

But maybe I remember wrong, if that's the case, sorry °°


Last mod:
-Seikan's Armors Of The Old Republic:http://www.lucasforums.com/showthrea...74#post2738274
Seikan is offline   you may: quote & reply,
Old 11-18-2010, 06:55 PM   #8
Darth_Calo
Rookie
 
Darth_Calo's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Boston, MA.
Posts: 244
when I played Bos:sr, I think Kobayashi replaced a party member on a temporary basis like matilda from the original Bos. she replaced bastila "temporarily" because Bastila was captured by Malak anyway; I think this is true of Kobayashi as well. don't quote me on that.




Proud of the Six One Seven.
We are Boston. We are strong. We will prevail.
Darth_Calo is offline   you may: quote & reply,
Old 11-19-2010, 08:24 AM   #9
Seikan
Junior Member
 
Seikan's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 433
Well, than the item script could do a temporarily replacement of one of the party member, having the choice to replace two different members, to not make a party member unavailable at the same time as the custom party member.

Since kobayashi replaced a still available party member, it should work in theory.


Last mod:
-Seikan's Armors Of The Old Republic:http://www.lucasforums.com/showthrea...74#post2738274
Seikan is offline   you may: quote & reply,
Old 07-05-2013, 05:21 AM   #10
maltron66
Rookie
 
maltron66's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Greece
Posts: 183
Quote:
Originally Posted by storm-rider View Post
Pretty much what the title says. is there any way to add additional party members without having to get rid of someone?
Also is there any way to take more than 3 people with you when you leave the ship?

Is there any way this can be done, if so how?
Fortunately, there IS a way to take more than 3 people with you when you leave the ship. If you can make some "fake" puppets, you'll have more characters following you around and fighting by your side. You can't take control of those characters, however; the computer will always control them.
If you want to learn more about this, check this out, it might help:
http://www.lucasforums.com/showthread.php?t=207484
maltron66 is offline   you may: quote & reply,
Old 09-15-2013, 07:14 PM   #11
DuckfromPortal
Rookie
 
DuckfromPortal's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Washington, United States
Posts: 145
Current Game: TSL
So for this, would there be a way to bypass it using a computer panel in the Ebon Hawk switching between more than one of those party screen selection things (so in example, you have your original with atton, bao-dur, mandalore, Handmaiden/desciple, kreia, visas, Hk-47, Mira/hanharr, Goto, t3-m4. then either go to it and pick what player you would want to replace, say Kreia to Dumdum and then vise versa when you want to use kreia again. or just switch to a new page with all new characters)

OR

Have it so when you don't highlight a crew member on the selection screen you click the add/remove button to flip between pages, then all you'd need to do is make it so you can have it so you don't have to highlight a player, is that possible at all?

I'm new and i also have a question i just thought of while typing this, is it possible to make it so you have random npc's on the ship that you can talk to (such as a trader you pick up somewhere or an engineer[pointless in these games, but what ev's] who increases efficiency of the Ebon hawk or improves the weapons or something, random drifters, refugees and stuff, like just to have people who you can drop of on any planet or who will leave your ship at some random time, to make the ship feel more like a living command center/Living space. With that idea, an expansion idea to it comes to mind comes to mind where you ferry some people to establish small shops or colonies (such as on Korriban) and extra quests for geeda or ondorin (to evil one) to ferry them to actually make connections for their shop in person, then set them back down on nar shadaa.

P.S.Q. Is it possible to add planets to the galaxy map and planets to either game?
DuckfromPortal is offline   you may: quote & reply,
Old 09-16-2013, 09:15 AM   #12
DeathScepter
Rookie
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 188
just curious can you make a puppet for the Main Character?
DeathScepter is offline   you may: quote & reply,
Old 09-16-2013, 02:16 PM   #13
Sith Holocron
M4-78
 
Sith Holocron's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Pasadena, MD(Nar Shaddaa East)
Posts: 1,313
Current Game: The Old Republic
Forum Veteran Folder extraordinaire Helpful! Alderaan News Holopics contributor 
Quote:
Originally Posted by DeathScepter View Post
Just curious . . . can you make a puppet for the Main Character?
Isn't that what happens normally in-game when you have to escort the Czerka Salvage Crew Member out of the Telos Underground Base? You don't lose any of your party members when you help that guy out so I'm guessing he's a puppet.




Considering trying out (or returning to) SWTOR? You may as well go through my link and help get me some SWTOR referral points!
Sith Holocron is offline   you may: quote & reply,
Old 09-16-2013, 04:22 PM   #14
Canderis
Mercenary
 
Canderis's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Unknown
Posts: 2,503
Current Game: Skyrim
Veteran Modder Helpful! 
You can make a puppet for the PC HOWEVER you'd have to modify the on enter script for EVERY module in the game.




Canderis is offline   you may: quote & reply,
Old 09-16-2013, 07:11 PM   #15
Fair Strides 2
Witty Programmer
 
Fair Strides 2's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Oregon, United States
Posts: 537
Current Game: Master of Orion 2
Helpful! 
Quote:
Originally Posted by Canderis View Post
You can make a puppet for the PC HOWEVER you'd have to modify the on enter script for EVERY module in the game.
I could do that if it comes to it.


All of my mods are available on Deadlystream.

Always remember modders: "Quality= Effort*Time"

KSE 3.3.4 is LIVE!!! Check it out here.

Check out WalkSwitch, the Walkmesh-changing tool!
Fair Strides 2 is offline   you may: quote & reply,
Old 09-16-2013, 07:55 PM   #16
DeathScepter
Rookie
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 188
I might start a new thread similar to this but for Kotor 1 if it is possible. If not, I will have other ideas.
DeathScepter is offline   you may: quote & reply,
Old 09-16-2013, 11:48 PM   #17
Fair Strides 2
Witty Programmer
 
Fair Strides 2's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Oregon, United States
Posts: 537
Current Game: Master of Orion 2
Helpful! 
Quote:
Originally Posted by DeathScepter View Post
I might start a new thread similar to this but for Kotor 1 if it is possible. If not, I will have other ideas.
K1 doesn't have a puppet system. You could make a "psuedo-puppet" by making an NPC follow the Player, but it would never save its stats...


All of my mods are available on Deadlystream.

Always remember modders: "Quality= Effort*Time"

KSE 3.3.4 is LIVE!!! Check it out here.

Check out WalkSwitch, the Walkmesh-changing tool!
Fair Strides 2 is offline   you may: quote & reply,
Old 09-17-2013, 07:08 AM   #18
Canderis
Mercenary
 
Canderis's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Unknown
Posts: 2,503
Current Game: Skyrim
Veteran Modder Helpful! 
Again, it's possible. Just complicated. You'd have to modify every on enter script.




Canderis is offline   you may: quote & reply,
Old 09-17-2013, 07:48 AM   #19
JCarter426
Senior Member
 
JCarter426's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Look to your left.
Posts: 1,635
You could also just modify the henchman heartbeat script. The player uses it too. So say if it can't find the specified NPC anywhere, spawn a new one.


JCarter426 is offline   you may: quote & reply,
Old 09-17-2013, 08:50 AM   #20
Canderis
Mercenary
 
Canderis's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Unknown
Posts: 2,503
Current Game: Skyrim
Veteran Modder Helpful! 
I tried that once and it spawned like 50 of them. Plus it might interfere with cutscenes stunt modules.




Canderis is offline   you may: quote & reply,
Old 09-17-2013, 12:51 PM   #21
JCarter426
Senior Member
 
JCarter426's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Look to your left.
Posts: 1,635
Well, you have to add exceptions, of course.


JCarter426 is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Knights of the Old Republic > Editing / Modding > Holowan Laboratories > Modding requests > Adding additional party members

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:32 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.