lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: New Game + mod?
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 10-25-2013, 10:48 AM   #1
Me_Who_Else
Rookie
 
Me_Who_Else's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 24
New Game + mod?

Is there a possibility to find (make) a little mod for a new game +?
neither filefront, nor deadlystream nor gamebanana (or so) bring results for that search.
Did i miss the possibility for that on pc (got the game "new" on it instead for the xbox) or isn't it included?
Would be a nice touch to a good game =)
Me_Who_Else is offline   you may: quote & reply,
Old 10-25-2013, 10:21 PM   #2
Phildevil
Junior Member
 
Phildevil's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Québec, Canada
Posts: 449
What exactly are you looking for?
Phildevil is offline   you may: quote & reply,
Old 10-26-2013, 02:05 AM   #3
Shaggoth
Junior Member
 
Shaggoth's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Estland, Revalia
Posts: 292
yeah, i'm confused too


[ about.me ]
Shaggoth is offline   you may: quote & reply,
Old 10-26-2013, 02:27 AM   #4
Fair Strides 2
Witty Programmer
 
Fair Strides 2's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Oregon, United States
Posts: 542
Current Game: Master of Orion 2
Helpful! 
Quote:
Originally Posted by Phildevil View Post
What exactly are you looking for?
You ever play any of the Final Fantasy games?!

It's one of the staple features in a lot of them, where you beat the game, save in a new slot, and then are able to load that data at the start of the game, thereby making it seem as if you restarted the storyline with your end-game characters, items, and stats...

At the original poster: That's...not possible for these games. Well, it theoretically is, if one were to reset all of the global booleans and numbers,...


All of my mods are available on Deadlystream.

Always remember modders: "Quality= Effort*Time"

KSE 3.3.4 is LIVE!!! Check it out here.

Check out WalkSwitch, the Walkmesh-changing tool!
Fair Strides 2 is offline   you may: quote & reply,
Old 10-26-2013, 10:55 PM   #5
Phildevil
Junior Member
 
Phildevil's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Québec, Canada
Posts: 449
Nah, none of these (though I'm playing mass effect which has a similar feature). Well, if that's what the OP wants, there's always Kotor Save Game editor to set oneself at same alignment, get the same equipment and same level with just a reg new game...
Phildevil is offline   you may: quote & reply,
Old 10-26-2013, 11:01 PM   #6
Sith Holocron
M4-78
 
Sith Holocron's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Pasadena, MD(Nar Shaddaa East)
Posts: 1,321
Current Game: The Old Republic
Forum Veteran Folder extraordinaire Helpful! Alderaan News Holopics contributor 
KOTOR2 already has this as feature after a fashion. Additional lines open up after a certain amount of games are played - I forget the amount - but you can always change the number manually by editing the INI file.




Considering trying out (or returning to) SWTOR? You may as well go through my link and help get me some SWTOR referral points!
Sith Holocron is offline   you may: quote & reply,
Old 10-27-2013, 03:26 AM   #7
Phildevil
Junior Member
 
Phildevil's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Québec, Canada
Posts: 449
Uh? I did not realize that. To what are you referring in particular?
Phildevil is offline   you may: quote & reply,
Old 10-27-2013, 05:01 AM   #8
Sith Holocron
M4-78
 
Sith Holocron's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Pasadena, MD(Nar Shaddaa East)
Posts: 1,321
Current Game: The Old Republic
Forum Veteran Folder extraordinaire Helpful! Alderaan News Holopics contributor 
After completing the game twice in both light and dark endings, talk to Atton and he will provide some funny dialogue in the first level when you meet him for the first time. When the PC asks he who he is, he will state "I'm Atton. Im not supposed to be in the game, but I got created last minute. Blame my agent. I was actually slated for a spin-off of Jedi Knight. But I dont want to talk about what happened *there*"referring to his character being cut as the MC in the early production of Jedi Knight: Jedi Academy. In addition to that line, as a female character when you first open the door he will say "Are you an angel?" then retracts and says "Aw im kidding. That was the worse line I've ever used. Hope some poor kid doesn't start using it" referring to the scene in The Phantom Menace where Anakin first meets Padme and asks if she's an angel.

And then there's these . . .

http://www.youtube.com/watch?v=_ci8h_Snatk

http://www.youtube.com/watch?v=50AmFG7TPGA




Considering trying out (or returning to) SWTOR? You may as well go through my link and help get me some SWTOR referral points!
Sith Holocron is offline   you may: quote & reply,
Old 10-27-2013, 06:29 AM   #9
Hassat Hunter
Forumite
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 555
Those 2 vids are actually TSLRCM restored content, nothing to do with the GameCompleted=3.

Other things are, however;
* Poetry by Handmaiden
* Alternative Nihilus main menu screen (with TSLRCM, in vanilla it bugs and you get Sion)
Hassat Hunter is offline   you may: quote & reply,
Old 10-27-2013, 04:02 PM   #10
Sith Holocron
M4-78
 
Sith Holocron's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Pasadena, MD(Nar Shaddaa East)
Posts: 1,321
Current Game: The Old Republic
Forum Veteran Folder extraordinaire Helpful! Alderaan News Holopics contributor 
I stand corrected on the videos. Good catch, HH!




Considering trying out (or returning to) SWTOR? You may as well go through my link and help get me some SWTOR referral points!
Sith Holocron is offline   you may: quote & reply,
Old 10-28-2013, 08:27 AM   #11
Me_Who_Else
Rookie
 
Me_Who_Else's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 24
Yeah i noticed with the editor...a lot of work to do XD
but thanks for the help.
To be precise. A new game plus is a new game with the stats, items and so on of a prior playthrough. Some games have it (awesome feature) most do not, or only give some features.

edit.:
setting all the booleans and numbers to zero does not work. it only messes up the game. It is weird to see the visass cutscene again, even when she stands next to you =)

Last edited by Me_Who_Else; 10-28-2013 at 02:18 PM.
Me_Who_Else is offline   you may: quote & reply,
Old 10-29-2013, 12:44 AM   #12
Fair Strides 2
Witty Programmer
 
Fair Strides 2's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Oregon, United States
Posts: 542
Current Game: Master of Orion 2
Helpful! 
Quote:
Originally Posted by Me_Who_Else View Post
Yeah i noticed with the editor...a lot of work to do XD
but thanks for the help.
To be precise. A new game plus is a new game with the stats, items and so on of a prior playthrough. Some games have it (awesome feature) most do not, or only give some features.

edit.:
setting all the booleans and numbers to zero does not work. it only messes up the game. It is weird to see the visass cutscene again, even when she stands next to you =)
Well, the resetting was just a start. One would need to put in some checks to prevent things happening right off the bat, and to remove party members and what-not.


All of my mods are available on Deadlystream.

Always remember modders: "Quality= Effort*Time"

KSE 3.3.4 is LIVE!!! Check it out here.

Check out WalkSwitch, the Walkmesh-changing tool!
Fair Strides 2 is offline   you may: quote & reply,
Old 10-29-2013, 05:55 AM   #13
Me_Who_Else
Rookie
 
Me_Who_Else's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 24
yeah..but now i have a savegame to play with =)
it is so fu..ed up i can try as much as i want
Me_Who_Else is offline   you may: quote & reply,
Old 10-29-2013, 09:13 AM   #14
Fair Strides 2
Witty Programmer
 
Fair Strides 2's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Oregon, United States
Posts: 542
Current Game: Master of Orion 2
Helpful! 
Quote:
Originally Posted by Me_Who_Else View Post
yeah..but now i have a savegame to play with =)
it is so fu..ed up i can try as much as i want
Yeah, it does give you a God complex, doesn't it? :P

Well, since my computer's back and running, I'm going to look into releasing a new version of the save game editor soon. I didn't find any documentation on it that mentioned permissions, and Tk102 released the source code along with it...

If any moderators see this, I ask for their opinion on whether I can release a new version, okay?


All of my mods are available on Deadlystream.

Always remember modders: "Quality= Effort*Time"

KSE 3.3.4 is LIVE!!! Check it out here.

Check out WalkSwitch, the Walkmesh-changing tool!
Fair Strides 2 is offline   you may: quote & reply,
Old 10-29-2013, 09:29 AM   #15
Me_Who_Else
Rookie
 
Me_Who_Else's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 24
Quote:
Originally Posted by Fair Strides 2 View Post
Yeah, it does give you a God complex, doesn't it? :P

Well, since my computer's back and running, I'm going to look into releasing a new version of the save game editor soon. I didn't find any documentation on it that mentioned permissions, and Tk102 released the source code along with it...

If any moderators see this, I ask for their opinion on whether I can release a new version, okay?
Would be cool. The one i am using is a bit...unhandy. It works finde, but ergonomical is a nightmare =)
Me_Who_Else is offline   you may: quote & reply,
Old 10-29-2013, 06:01 PM   #16
Hassat Hunter
Forumite
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 555
Resetting stuff is defenitely not advised (not to mention some stuff can't be reset, like locals. Some get automatically cleaned, but some remain indefinitely, like with the Hawk).

If you want a New Game +, the best would be to start a new game and ADD your levels and items.
Still a lot of work though...
Hassat Hunter is offline   you may: quote & reply,
Old 10-29-2013, 06:39 PM   #17
Fair Strides 2
Witty Programmer
 
Fair Strides 2's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Oregon, United States
Posts: 542
Current Game: Master of Orion 2
Helpful! 
Quote:
Originally Posted by Me_Who_Else View Post
Would be cool. The one i am using is a bit...unhandy. It works finde, but ergonomical is a nightmare =)
Ergonomical? How so?

And in what ways is it unhandy? I'm asking to see if I should/can change it, okay?


All of my mods are available on Deadlystream.

Always remember modders: "Quality= Effort*Time"

KSE 3.3.4 is LIVE!!! Check it out here.

Check out WalkSwitch, the Walkmesh-changing tool!
Fair Strides 2 is offline   you may: quote & reply,
Old 10-29-2013, 07:02 PM   #18
Me_Who_Else
Rookie
 
Me_Who_Else's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 24
Quote:
Originally Posted by Fair Strides 2 View Post
Ergonomical? How so?

And in what ways is it unhandy? I'm asking to see if I should/can change it, okay?
instead of the apply button justen press enter would be one step. Still had the commit changes button for safety. some fields do not accept delete. One needs to select all the text and write the new one. such things i mean =)
Me_Who_Else is offline   you may: quote & reply,
Old 10-29-2013, 09:13 PM   #19
Fair Strides 2
Witty Programmer
 
Fair Strides 2's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Oregon, United States
Posts: 542
Current Game: Master of Orion 2
Helpful! 
Quote:
Originally Posted by Me_Who_Else View Post
instead of the apply button justen press enter would be one step. Still had the commit changes button for safety. some fields do not accept delete. One needs to select all the text and write the new one. such things i mean =)
Okay. You mind telling me which fields don't accept the delete key? Also, to help with the user-friendliness, here's two features I've added:

1. Clicking the mouse wheel for Notepad-like scrolling.
2. An option to type in the number of an item to add to the inventory.

I've added other features, but I'm not telling on them quite yet. :P

I'll make a new post in the tools thread when I release KSE 3.3.4. Again, if any mods have opinions against me releasing this, PLEASE SAY SO, either through here or PMs.

P.S: Mods, sorry for shouting, but I don't feel like going through the drama of releasing it and getting banned because a mod happened to not like my releasing it and not telling me so.


All of my mods are available on Deadlystream.

Always remember modders: "Quality= Effort*Time"

KSE 3.3.4 is LIVE!!! Check it out here.

Check out WalkSwitch, the Walkmesh-changing tool!
Fair Strides 2 is offline   you may: quote & reply,
Old 11-03-2013, 11:46 AM   #20
Me_Who_Else
Rookie
 
Me_Who_Else's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 24
i have no clue. May be i did not pay attention or i am just incompetent, but delete key works.
I've tried on multiple saves to change multiple settings and it worked...hm. Sry for the delay.
Me_Who_Else is offline   you may: quote & reply,
Old 11-03-2013, 12:07 PM   #21
Fair Strides 2
Witty Programmer
 
Fair Strides 2's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Oregon, United States
Posts: 542
Current Game: Master of Orion 2
Helpful! 
Quote:
Originally Posted by Me_Who_Else View Post
i have no clue. May be i did not pay attention or i am just incompetent, but delete key works.
I've tried on multiple saves to change multiple settings and it worked...hm. Sry for the delay.
No problem. Have any other small things to suggest? I'm trying to improve it, after all.


All of my mods are available on Deadlystream.

Always remember modders: "Quality= Effort*Time"

KSE 3.3.4 is LIVE!!! Check it out here.

Check out WalkSwitch, the Walkmesh-changing tool!
Fair Strides 2 is offline   you may: quote & reply,
Old 11-03-2013, 01:30 PM   #22
Me_Who_Else
Rookie
 
Me_Who_Else's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 24
scrolling was added =) and accepting the enter key would be nice...up to now i have nothing.
Me_Who_Else is offline   you may: quote & reply,
Old 11-12-2013, 10:01 AM   #23
Me_Who_Else
Rookie
 
Me_Who_Else's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 24
New insigts:
Using the KSE to make a level 50 char at the beginning is a...bad idea. Level 50 mining droids are kinda...disturbing and i have no clue about the strenght of the other enemies XD
Me_Who_Else is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Knights of the Old Republic > Editing / Modding > Holowan Laboratories > Modding requests > New Game + mod?

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:00 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.