lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Frame Rate Issue
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 04-02-2002, 09:13 PM   #1
Irishman26
 
Irishman26's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Chicago
Posts: 52
Frame Rate Issue

first off i liked to say JK2 is awsome and it's extremely fun, now for the tech stuff. my sys. specs. is:
HP 7915
1.1GHz
128mb ram
Geforce 2 mx400 64mb ram PCI
Sound Blaster 16-bit PCI
40GB HD

I have JK2 at nearly the highest settings, any of the 16/32 bit stuff i put at 16bit, and i experience low frame rate, now i switched to a lower settings and got similar frame rate (i get around 20-40fps outside by myself and 40-100+ inside by myself and it goes around the 10-30 fps when fighting)
i get almost the same fps at any of the setting lvl's. i know i only have 128mb but should i think about upgrading to 256mb. does any1 know if that would solve my fps problem.
Irishman26 is offline   you may: quote & reply,
Old 04-02-2002, 09:43 PM   #2
Immortal LuD
 
Immortal LuD's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Slidell, LA
Posts: 147
But of course, get a video card that isn't outdated.

Also, your processor isn't that "great", so you may or may not see a difference with a new video card, and RAM... Although it wont hurt.
Immortal LuD is offline   you may: quote & reply,
Old 04-02-2002, 09:52 PM   #3
cj7816
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 59
Framerates

Well, it seems like a lot of people are having similar issues.
Here's my specs
1.3ghz athalon
512 ram
GF2 mx 32mb

I get almost the same framerates as you (maybe a little higher).

Also, you probably don't want to just run out and buy a new video card. I did - I bought a GF4 64mb and it didn't improve my gameplay at all - very disappointing. If I were you, I'd double my ram and wait to see what patches are released. I'm thinking it's a software issue on raven's part. Here's hoping for an optimization patch.
cj7816 is offline   you may: quote & reply,
Old 04-02-2002, 10:27 PM   #4
intoxxxicated
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 5
It's the CPU guys. JK2 suffers the same fate as other modified Quake 3 engine games. Examples are RTCW and MOH:AA. Both are more CPU dependent than graphics card limited. Ever wonder why almost every developer is now looking into the latest build of the Unreal Engine to license?

-XxX
intoxxxicated is offline   you may: quote & reply,
Old 04-02-2002, 10:42 PM   #5
WhiteChedda
 
WhiteChedda's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Florida
Posts: 297
Re: Frame Rate Issue

Quote:
Originally posted by Irishman26
first off i liked to say JK2 is awsome and it's extremely fun, now for the tech stuff. my sys. specs. is:
HP 7915
1.1GHz
128mb ram
Geforce 2 mx400 64mb ram PCI
Sound Blaster 16-bit PCI
40GB HD

I have JK2 at nearly the highest settings, any of the 16/32 bit stuff i put at 16bit, and i experience low frame rate, now i switched to a lower settings and got similar frame rate (i get around 20-40fps outside by myself and 40-100+ inside by myself and it goes around the 10-30 fps when fighting)
i get almost the same fps at any of the setting lvl's. i know i only have 128mb but should i think about upgrading to 256mb. does any1 know if that would solve my fps problem.
Chcek my reply in this thread man.

http://www.lucasforums.com/showthrea...threadid=35985

other worthwhile note, RAM is damn cheap, upgrade to 256MB if not 512MB, and if you run W2k or XP you might want to go for more, but not if you run a win 9x variant, its a pain to get it to correctly use more than 512MB of ram.


Force, Schmorse, I got da Schwartz!

Drivers - http://www.afn.org/~afn03257/drivers.html
WhiteChedda is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > JediKnight Series > Help Center > Technical Help > Frame Rate Issue

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:24 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.