lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: How do I bind animations to a key?
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 04-17-2002, 06:38 PM   #1
SilentDark
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 52
How do I bind animations to a key?

Anyone know how?
SilentDark is offline   you may: quote & reply,
Old 04-17-2002, 07:15 PM   #2
SilentDark
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 52
Anyone????
SilentDark is offline   you may: quote & reply,
Old 04-17-2002, 07:29 PM   #3
Lost Welshman
The First
 
Lost Welshman's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: The Swamp
Posts: 1,171
aw....noones helping, dont worry i will.

ok open the console and type:
bind x animation

x being the key you want to use and animation being the animation you wish to use like taunt


Act Your Rage
Lost Welshman is offline   you may: quote & reply,
Old 04-17-2002, 07:31 PM   #4
SilentDark
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 52
thanks.
SilentDark is offline   you may: quote & reply,
Old 04-17-2002, 07:50 PM   #5
FortisVis
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 28
anyone know where i can find an animation list?
FortisVis is offline   you may: quote & reply,
Old 04-18-2002, 01:14 AM   #6
Scarlet Widow
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 118
Yeah, i'd like to know too....where do you get the animation names from?
Scarlet Widow is offline   you may: quote & reply,
Old 04-18-2002, 02:35 AM   #7
TrUeFoRcE
 
Join Date: Oct 2001
Location: ny
Posts: 402
im not sure if there is an animation list out yet....if there is one released then we can bind keys to those hidden animations that we cant do and even some we dont see in the game....for example the sideways flip that reborns and luke etc.. .can do, and also those darth maul like spin moves that arent in the game to the best of my knowledge but the animations are there....
TrUeFoRcE is offline   you may: quote & reply,
Old 04-18-2002, 03:13 AM   #8
Schizophrenic
 
Schizophrenic's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: ......I forget.
Posts: 227
You cannot do the animations like that. Binding them to a key doesn't work because when you hit a bound key, it executes the command bound to it, and since animation names aren't commands, it does nothing.

If there is a seperate command to do animations (which I don't believe there is), then yes, you could do it that way.
Schizophrenic is offline   you may: quote & reply,
Old 04-18-2002, 09:46 AM   #9
SilentDark
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 52
there has to be a way. I remember a post a while ago saying how to do it and how some people fake their death w/ it, but I cant find it.
SilentDark is offline   you may: quote & reply,
Old 04-18-2002, 09:48 AM   #10
SilentDark
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 52
there is a animation.cfg file in assets.pak, it supplies names like BOTH_CARTWHEEL_LEFT but they dont work
SilentDark is offline   you may: quote & reply,
Old 04-18-2002, 12:02 PM   #11
Lord Nodata
 
Lord Nodata's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Deathstar
Posts: 306
ok...

You can NOT bind animations to keys, HOWEVER, you CAN bind movements to keys. What do I mean? Say you want to bind the "Wall-Walk" movement to one key. It's simple. You just do this:

bind x "+forward;+moveright;+moveup"

Where "x" is the key you want to bind it to. That little bind will execute the wall walk animation if the wall is on your right. (Duh, simply replace "right" with left in the script to bind it to wall walk left)


-Chaff Da-Lan, Jedi Master of the Light side of the force.
Jedi Fortress! A class-based Team modification for Jedi Outcast!
Discuss it here!
Lord Nodata is offline   you may: quote & reply,
Old 04-18-2002, 01:15 PM   #12
[-X-] Vagabond
 
[-X-] Vagabond's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Germany
Posts: 18
Quote:
Originally posted by SilentDark
there has to be a way. I remember a post a while ago saying how to do it and how some people fake their death w/ it, but I cant find it.
If you ever find this Post, please tell me :-)
[-X-] Vagabond is offline   you may: quote & reply,
Old 04-18-2002, 01:33 PM   #13
WhiteChedda
 
WhiteChedda's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Florida
Posts: 297
Re: ok...

Quote:
Originally posted by Lord Nodata
You can NOT bind animations to keys, HOWEVER, you CAN bind movements to keys. What do I mean? Say you want to bind the "Wall-Walk" movement to one key. It's simple. You just do this:

bind x "+forward;+moveright;+moveup"

Where "x" is the key you want to bind it to. That little bind will execute the wall walk animation if the wall is on your right. (Duh, simply replace "right" with left in the script to bind it to wall walk left)

You can bind any command to a key, period. Whether there is a command to cause an animation to execute is the question, I think we are pretty aware of binding movements to the key, but you of course realize you need to some how issue a -foward, -moveup, and a -moveright, or you'll be in stickykey mode AND unable to jump again until you do.


Force, Schmorse, I got da Schwartz!

Drivers - http://www.afn.org/~afn03257/drivers.html
WhiteChedda is offline   you may: quote & reply,
Old 04-18-2002, 02:23 PM   #14
Lord Nodata
 
Lord Nodata's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Deathstar
Posts: 306
Re: Re: ok...

Quote:
Originally posted by WhiteChedda
but you of course realize you need to some how issue a -foward, -moveup, and a -moveright, or you'll be in stickykey mode AND unable to jump again until you do.
Nope. See, since the jump command is at the END of the string, and since the game knows that the jump command ENDS when you touch something, you'll be able to do just fine with the script I posted there. Including repeated jumps.


-Chaff Da-Lan, Jedi Master of the Light side of the force.
Jedi Fortress! A class-based Team modification for Jedi Outcast!
Discuss it here!
Lord Nodata is offline   you may: quote & reply,
Old 04-18-2002, 03:06 PM   #15
Valdarious
 
Valdarious's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Coruscant
Posts: 481
Quote:
Nope. See, since the jump command is at the END of the string, and since the game knows that the jump command ENDS when you touch something, you'll be able to do just fine with the script I posted there. Including repeated jumps.
This only works in MP, if someone was wanting to do this in SP, they have to use the coresponding - keys to finish it out. If you dont believe me, copy exactly what you typed bind x "+forward;+moveright;+moveup" and paste it into the console and try this, you will never stop strafeing till you activate the - movements.
Valdarious is offline   you may: quote & reply,
Old 04-18-2002, 04:17 PM   #16
WhiteChedda
 
WhiteChedda's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Florida
Posts: 297
Quote:
Originally posted by Valdarious

This only works in MP, if someone was wanting to do this in SP, they have to use the coresponding - keys to finish it out. If you dont believe me, copy exactly what you typed bind x "+forward;+moveright;+moveup" and paste it into the console and try this, you will never stop strafeing till you activate the - movements.

Was unaware they did that in multi, after testing console commands in SP, I assumed MP was the same, Thanks for the tip Valdarious..


Force, Schmorse, I got da Schwartz!

Drivers - http://www.afn.org/~afn03257/drivers.html
WhiteChedda is offline   you may: quote & reply,
Old 04-18-2002, 04:34 PM   #17
Lord Nodata
 
Lord Nodata's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Deathstar
Posts: 306
oh...

Quote:
Originally posted by WhiteChedda
Was unaware they did that in multi, after testing console commands in SP, I assumed MP was the same, Thanks for the tip Valdarious..

ditto


-Chaff Da-Lan, Jedi Master of the Light side of the force.
Jedi Fortress! A class-based Team modification for Jedi Outcast!
Discuss it here!
Lord Nodata is offline   you may: quote & reply,
Old 04-18-2002, 05:43 PM   #18
Nizzemancer
 
Join Date: Apr 2002
Location: over here
Posts: 2
Can anyone tell me how to bind a key to first crouch, then when I release the key i say "Let's fight"
Nizzemancer is offline   you may: quote & reply,
Old 04-18-2002, 06:06 PM   #19
SilentDark
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 52
damn, Im going nuts trying to figure out how to do animations in multiplayer, it would be so cool if I could... arg....
SilentDark is offline   you may: quote & reply,
Old 04-18-2002, 06:25 PM   #20
FortisVis
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 28
:)

Ok, acting on silentdark's observation in the assets pack, i began looking for animation config flies.

I sorted winzip alphabetically, and it turns out theres about 14 animation.cfg files.

in the animation.cfg file about 5 from the last animation.cfg file, the following commands are there:

BOTH_DEATH1 0 32 -1 20
BOTH_DEAD1 31 1 -1 20
BOTH_DEATH2 32 26 -1 20
BOTH_DEAD2 57 1 -1 20
BOTH_DEATH3 58 32 -1 20
BOTH_DEAD3 89 1 -1 20


Maybe these were somehow used by the people who were faking their death.

I also found some named BUTTERFLY something or other....but silentdark already said they don't work.
FortisVis is offline   you may: quote & reply,
Old 04-18-2002, 07:36 PM   #21
SilentDark
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 52
But the question is HOW do you get the animations to work? I tried doing BOTH_DEATH1 in console but it doesnt do anything. Can someone help us?
SilentDark is offline   you may: quote & reply,
Old 04-18-2002, 08:43 PM   #22
rut-wa jodar
 
rut-wa jodar's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: a galaxy far,far away
Posts: 722
Re: ok...

Quote:
Originally posted by Lord Nodata
You can NOT bind animations to keys, HOWEVER, you CAN bind movements to keys. What do I mean? Say you want to bind the "Wall-Walk" movement to one key. It's simple. You just do this:

bind x "+forward;+moveright;+moveup"

Where "x" is the key you want to bind it to. That little bind will execute the wall walk animation if the wall is on your right. (Duh, simply replace "right" with left in the script to bind it to wall walk left)

I want to bind a key to strafe left or right and perform a roll if the strafe key is pressed twice in quick sucssesion is it possible ?
If it is can someone give me the command
rut-wa jodar is offline   you may: quote & reply,
Old 04-18-2002, 08:43 PM   #23
Valdarious
 
Valdarious's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Coruscant
Posts: 481
I have an altered cfg that lets you do the butterfly in the place of the roll but I didnt like how it turned out so I dont use it. It makes you skate across the screen about 5x the distance than a normal roll. I and the person that helped me out with this couldnt get the arials to work the way that the butterfly does.
Valdarious is offline   you may: quote & reply,
Old 04-18-2002, 11:01 PM   #24
SilentDark
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 52
I emailed some Raven peeps, hopefully they'll reply. Until then, search for the answer!
SilentDark is offline   you may: quote & reply,
Old 04-18-2002, 11:10 PM   #25
WhiteChedda
 
WhiteChedda's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Florida
Posts: 297
Re: Re: ok...

Quote:
Originally posted by rut-wa jodar



I want to bind a key to strafe left or right and perform a roll if the strafe key is pressed twice in quick sucssesion is it possible ?
If it is can someone give me the command
C:\Unreal Tournament\UnrealTournament.exe ?

No, it cannot be done with the console, you would have to rewrite the input part of the code to treat a "double tap" differently, You could probably write MOD which extended the current input functionality, but if you wanted to do this fairly across the board, you'd have to just make a new command for rolls and let a player bind it to whatever, so...............

Theoretically binding a key to +moveleft; +movedown; wait; -moveleft; -movedown

will roll left and using moveright will do rolling right, foward will do foward, etc.... But you'll have to test it and its likely wiat will need to be changed depending on the server you are on, so........

Though wait might not be necessary?


Force, Schmorse, I got da Schwartz!

Drivers - http://www.afn.org/~afn03257/drivers.html
WhiteChedda is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > JediKnight Series > Game Discussion > Jedi Outcast > How do I bind animations to a key?

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:06 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.