lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: n00b question...
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 04-25-2002, 03:53 PM   #1
Mech-Ryu
 
Mech-Ryu's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Good ol' U of K
Posts: 43
Question n00b question...

Hello all.. first I am a n00b to this JK2 Radient thing, i have expiremented with it for a few hours and manged to make a few things nothing major.

But here is my question, is it possible to fit a texture onto a brush without the texture being to big..

Second, glass, where is it and I have heard that it dosnt appear transparent, you have to make it transparent on your own..

Please enlighten me on this issue...



First question.. am I making the brushes to small?
Mech-Ryu is offline   you may: quote & reply,
Old 04-25-2002, 04:01 PM   #2
Tigris
 
Tigris's Avatar
 
Join Date: Nov 2000
Location: Here
Posts: 392
So grasshopper, you want to learn the ways of the JK2Radiant...
Erhm, sorry- wrong movie

Ok, if you want to fit a texture exactly to a brush, just hit the "s"-key and then you should already see two "fit" labeled keys. press the upper and you should have fitted the texture onto the brush.

With the numbers besides the upper fit key you can specify how often the texture should be assigned onto the brush. The lower fits it 1x1 onto the brush. If you are using radiant sometimes when you hit "apply" the texture is stretched wrongly again- just hit "cancel" and it should look alright.
Tigris is offline   you may: quote & reply,
Old 04-25-2002, 04:31 PM   #3
Tantalus
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 46
Look under common for glass. It is transparent, so whoever told you it wasn't was either thinking of a different type of glass or was mistaken.
Tantalus is offline   you may: quote & reply,
Old 04-25-2002, 06:22 PM   #4
FEXX
 
FEXX's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 144
I have not worked yet with glass in JK2 map construction, but do plan to. Is there a limit to how much glass a single map can have?

Like could I have all my floors and walls as glass (so they can be destroyed)?
FEXX is offline   you may: quote & reply,
Old 04-25-2002, 06:29 PM   #5
Tigris
 
Tigris's Avatar
 
Join Date: Nov 2000
Location: Here
Posts: 392
Should be possible, but you could get very low fps that way.
Tigris is offline   you may: quote & reply,
Old 04-25-2002, 06:31 PM   #6
Arawyn
 
Arawyn's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 40
I have a similar question. I am just learning JK2Radiant so anything i make is just going to be very....boxy. I had kind of wanted to make somethings out of glass, maybe like a tunnel or something. Is there a way to make it so that the glass does NOT break? Like if i wanted an enclosed catwalk to connect 2 parts of the level, could i put glass panels in but have it so they cannot be destroyed?
Arawyn is offline   you may: quote & reply,
Old 04-25-2002, 07:35 PM   #7
Tigris
 
Tigris's Avatar
 
Join Date: Nov 2000
Location: Here
Posts: 392
As far as I understood the previous posts just texture it with glass, then it should not be breakable.
Tigris is offline   you may: quote & reply,
Old 04-25-2002, 07:58 PM   #8
Coyote399
 
Coyote399's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 61
Quote:
Ok, if you want to fit a texture exactly to a brush, just hit the "s"-key and then you should already see two "fit" labeled keys. press the upper and you should have fitted the texture onto the brush.
"this work only whhen a face is selected, not the whole brush"

uhhh....how do i just select one side??
Coyote399 is offline   you may: quote & reply,
Old 04-25-2002, 08:05 PM   #9
Tigris
 
Tigris's Avatar
 
Join Date: Nov 2000
Location: Here
Posts: 392
Argh- I hate JK2Radiant!!! GTK does that...
Ok, just select one side by pressing the shift+ctrl+alt key simultaniously... then try again...
Tigris is offline   you may: quote & reply,
Old 04-26-2002, 04:51 AM   #10
Tantalus
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 46
Yes, by default, glass is not breakable. In order to make it breakable, you have to make it a func_glass entity.
Tantalus is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > JediKnight Series > Editing Central > JO Mapping > n00b question...

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 03:11 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.