lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: How to add bot support
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 07-21-2002, 04:36 AM   #1
Ah Boon
 
Ah Boon's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Home
Posts: 375
How to add bot support

I have just completed my map but i wanna know how to add bot support. can anybody help? thanks!


Hello. I told you I'll be back.
Ah Boon is offline   you may: quote & reply,
Old 07-21-2002, 04:57 AM   #2
Ah Boon
 
Ah Boon's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Home
Posts: 375
bump


Hello. I told you I'll be back.
Ah Boon is offline   you may: quote & reply,
Old 07-21-2002, 06:29 AM   #3
DukeSkywalker
 
DukeSkywalker's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Theed, Naboo
Posts: 194
Try this:

http://mapping.jediknightii.net/tutorials.htm


"I have a bad feeling about this..."
DukeSkywalker is offline   you may: quote & reply,
Old 07-21-2002, 11:06 AM   #4
Ah Boon
 
Ah Boon's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Home
Posts: 375
im checking it out now thanx for the reply


Hello. I told you I'll be back.
Ah Boon is offline   you may: quote & reply,
Old 07-21-2002, 11:11 AM   #5
DukeSkywalker
 
DukeSkywalker's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Theed, Naboo
Posts: 194
no problem...


"I have a bad feeling about this..."
DukeSkywalker is offline   you may: quote & reply,
Old 07-21-2002, 11:21 AM   #6
Ah Boon
 
Ah Boon's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Home
Posts: 375
whoa.... looks a lil confusing but gotta get used to it... btw, wut if i have 12 rooms? tat would be like a million waypoints!


Hello. I told you I'll be back.
Ah Boon is offline   you may: quote & reply,
Old 07-21-2002, 11:29 AM   #7
DukeSkywalker
 
DukeSkywalker's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Theed, Naboo
Posts: 194
yes, you have to add a million of them...

Have Fun!


"I have a bad feeling about this..."
DukeSkywalker is offline   you may: quote & reply,
Old 07-21-2002, 11:44 AM   #8
Ah Boon
 
Ah Boon's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Home
Posts: 375
lol.... make it 2 million!


Hello. I told you I'll be back.
Ah Boon is offline   you may: quote & reply,
Old 07-21-2002, 11:50 AM   #9
DukeSkywalker
 
DukeSkywalker's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Theed, Naboo
Posts: 194


Cover the complete floor with waypoints...


"I have a bad feeling about this..."
DukeSkywalker is offline   you may: quote & reply,
Old 07-21-2002, 12:23 PM   #10
volrathxp
 
volrathxp's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: We all live in a yellow submarine.....
Posts: 822
Quote:
Originally posted by DukeSkywalker


Cover the complete floor with waypoints...
you don't have to do that.

you only put waypoints in where you want bots to be able to go. not everywhere. the automated connection routine takes care of mostly that when you save your bot file.

general rules of thumb:

1) always put a waypoint near spawn points so that your bots can pick up their path when they respawn.

2) Remember that bots follow their waypoints in numeric order and will cut paths to get to a place it needs to go to in order to achieve it's goals faster.

Example: A bot is at waypoint 30 and needs to get to a powerup in the next room that is at waypoint 90. If the bot had to follow the waypoints in strict numeric order it would have to go all the way around to get there. This is not the case. If the bot needs to get to Waypoint 90 and the onlly waypoints in between waypoint 30 and waypoint 90 are waypoints 100 - 91 and then bot will cut to those waypoints to achieve it's goals.

Bot routing is very easy to do for simple maps... but for maps with lifts and jump points it's hell.

Just be sure to place any do not enter brushes around any pits or holes you may have that you don't want bots to randomly walk into(because they will if they have to take evasive action). The Do Not Enter brushes should only be as high as a bot's feet and should be as long as the pit's length (this way the bot won't walk off and you can still push them off if you feel like it )

I suggest another bot tut:

http://jk2ed.jediknightii.net

Their bot route tut was the first published and should be read by every mp mapper.



She left ya now she's back stickin out her rack
She's got ya runnin down the wrong track
Can't wait to see her face when I'm in her place
and I'm tryin to get ya in the sack


The Donnas - Too Bad About Your Girl
volrathxp is offline   you may: quote & reply,
Old 07-22-2002, 11:08 AM   #11
Ah Boon
 
Ah Boon's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Home
Posts: 375
i have done the bot support in a day and it works pretty well. btw, as soon as i finish compiling the final release and the pk3, it will be released. look out for a new thread coming your way!


Hello. I told you I'll be back.
Ah Boon is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > JediKnight Series > Editing Central > JO Mapping > How to add bot support

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 07:30 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.