lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: JK2 maps
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 08-11-2002, 11:16 AM   #1
mli
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 31
JK2 maps

Hi, I'm a Quake 3 mapper and I just recently changed to Jedi Knight 2. I have some questions about what JEdi Knight 2 can handle:

1. How big are most maps in JK2? Because I read the FAQ at the top and it said that most maps are bigger than 100K. Now that is huge. 100,000 by 100,000? The most I went to was 8,000 by 8,000. I probably misunderstood.

2. Will the func_breakable have many negative effects on the map?

3. Do the maps compile slower than Q3 maps?

4. Can I do single player maps? And how would I make objectives then?

Thanks in advance.
mli is offline   you may: quote & reply,
Old 08-11-2002, 11:22 PM   #2
Joben
 
Joben's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Look over your shoulder, I'm there.
Posts: 288
Raven provided us with a couple of the maps uncompiled for us to look at...

Kejim Post (first SP mission) is about 8000 by 9000 map units.
It is a little under 4 megs un-compiled.
ctf_bespin is about 3,000 by 8000 map units
and the .map file is 1.5 megs aprox.

not shure what kind of size exactly you are talking about but there are both i can think of.

I have a little (60k byte .map size) I made from Rich's tutorials, it compiles
in about a min and a half...it about big enough for a two person deathmatch.

ctf_bespin took about 7 min to compile on my computer.

yes you can do SP maps I dont know how to do objectives yet either...
I'm not even shure there is an objective system per say, it might all just be
triggered events.

Hope some of that helps you


A facility for quotation covers the abscence of original thought- Lord Peter Wimsey

i dont like quake, never liked quake, and i dont like SW-themed quake. so basically jk2mp.exe does not get used on my computer.
-idontlikegeorge
Joben is offline   you may: quote & reply,
Old 08-12-2002, 06:24 AM   #3
volrathxp
 
volrathxp's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: We all live in a yellow submarine.....
Posts: 822
Objectives are modified in the objectives.sp file in the assets1.pk3, and called via scripting during game.



She left ya now she's back stickin out her rack
She's got ya runnin down the wrong track
Can't wait to see her face when I'm in her place
and I'm tryin to get ya in the sack


The Donnas - Too Bad About Your Girl
volrathxp is offline   you may: quote & reply,
Old 08-12-2002, 11:32 AM   #4
Joben
 
Joben's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Look over your shoulder, I'm there.
Posts: 288
hmm so it keeps the text there...and they are hidden/revealed and such
via scripts? Ive seen the scripts but didnt know were this was.

cool...another basic gap in my knoledge has been filled.

beer for all.


A facility for quotation covers the abscence of original thought- Lord Peter Wimsey

i dont like quake, never liked quake, and i dont like SW-themed quake. so basically jk2mp.exe does not get used on my computer.
-idontlikegeorge
Joben is offline   you may: quote & reply,
Old 08-14-2002, 09:33 PM   #5
mli
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 31
Quote:
Originally posted by Joben
Raven provided us with a couple of the maps uncompiled for us to look at...

Kejim Post (first SP mission) is about 8000 by 9000 map units.
It is a little under 4 megs un-compiled.
ctf_bespin is about 3,000 by 8000 map units
and the .map file is 1.5 megs aprox.

not shure what kind of size exactly you are talking about but there are both i can think of.

I have a little (60k byte .map size) I made from Rich's tutorials, it compiles
in about a min and a half...it about big enough for a two person deathmatch.

ctf_bespin took about 7 min to compile on my computer.

yes you can do SP maps I dont know how to do objectives yet either...
I'm not even shure there is an objective system per say, it might all just be
triggered events.

Hope some of that helps you
Thanks a lot, the map unit measurement was what I was looking for. So most maps don't go over 8K.
mli is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > JediKnight Series > Editing Central > JO Mapping > JK2 maps

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 03:55 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.