lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: The Manaan Bug (possible spoilers)
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 08-16-2003, 11:09 PM   #1
DrSkrud
Lurker
 
Join Date: Aug 2003
Location: Montreal
Posts: 2
Angry The Manaan Bug (possible spoilers)

This is frustrating indeed... I've completed four planets so far (Taris, Dantooine, Kashyyyk and Tatooine) and am on Manaan... on the ocean floor.... the mercenary was eaten by a shark. And whenever I try to open an airlock, the game crashes. This is frustrating beyond all else.
DrSkrud is offline   you may: quote & reply,
Old 08-17-2003, 03:39 AM   #2
Yoshi1337
Rookie
 
Yoshi1337's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 19
you dont really have to go back..keep going on! You can do it just use ur sonic emitters
Yoshi1337 is offline   you may: quote & reply,
Old 09-12-2003, 05:41 PM   #3
halluxvalgus
Lurker
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 1
I'm having the same problem! Does anybody have any suggestions besides completely starting over, since I've already tried that twice.
halluxvalgus is offline   you may: quote & reply,
Old 09-12-2003, 08:59 PM   #4
Jordan Duron
Lurker
 
Jordan Duron's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Atlanta, GA
Posts: 8
hey i know why if you are talking about going inside water you have to get a water suit.










i will rule everthing in my path


Tech49
Jordan Duron is offline   you may: quote & reply,
Old 09-12-2003, 08:59 PM   #5
Jordan Duron
Lurker
 
Jordan Duron's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Atlanta, GA
Posts: 8
hey i know why if you are talking about going inside water you have to get a water suit.










i will rule everthing in my path


Tech49
Jordan Duron is offline   you may: quote & reply,
Old 09-12-2003, 09:00 PM   #6
DrSkrud
Lurker
 
Join Date: Aug 2003
Location: Montreal
Posts: 2
Here's what I recieved from LucasArts tech support when I emailed them about the problem:

1. You may need to go into the Xbox settings/clock section and check the TIME and DATE. Is it correct? If not, please change it to the proper TIME and DATE.

2. Try clearing your cache of the game. To clear your Xbox's cache of [KOTOR], you need at least three other Xbox games. Place the first game in and let it load until it gets to the game's main menu. Next, repeat this process with the other two games. Once finished, place in [KOTOR] and then try the game.

---

Microsoft's tech support suggested a similar solution:

Clean the disc:

1. Hold disc by the edges without touching the surface with your fingers.
2. Clean the disc with a soft cloth, lightly wiping from the center outwards.
3. Do not use solvents or chemicals to clean the disc.
4. Check the disc for any obvious signs of damage.
5. Try to play the game again.

If this does not work, you can try to clear the game cache on the hard disk. First, if you have a memory unit available, copy all of the games for this title that you have saved to the hard drive to a memory unit:

1. Insert a memory unit into a controller connected to your Xbox console.
2. Open the DVD tray and remove the DVD disk, if present.
3. Close the DVD tray and re-start your Xbox console.
4. Choose the "Memory" option from the Dashboard.
5. Choose the "Xbox Hard Disk".
6. Locate the game you wish to back up in the list of games.
7. Once you have selected the game, choose the appropriate save game icon (Save game icons are located to the right of the game icon. Each save game is identified with a name, date, time, and size).
8. Press A to bring up the Copy/Delete menu for the save game. (NOTE: If Copy is not available, then you have not chosen a save game file).
9. Choose Save.
10. Press A again to save to the appropriate Memory Unit.
11. Once the copy is complete, press B to return to the list of save games.
12. Repeat these steps as necessary to backup your other save games for this title.

Then, delete the icon of this game title from the list of games:

1. Select the large game icon to the left of the list and press A.
2. Press A again to delete the game cache file. (NOTE: Delete should be the only available choice. If Copy is present then you have chosen a game save file and not the game cache file. Press B to return to the list and choose the leftmost icon).
3. Select Yes to permanently delete the game cache.
4. Confirm that the icon is no longer listed and re-start your Xbox console.
5. Insert the game disc and either load your latest saved game from the memory unit, or play the game from the beginning.

If the above troubleshooting does not resolve the issue, the disc may be defective. Try exchanging it at the place of purchase. If this has already been done, it may be a hardware issue that requires repair.

---

I ended up having to return the game and getting another copy
DrSkrud is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Knights of the Old Republic > Trouble Shooting > Ebon Hawk's Machine Room > The Manaan Bug (possible spoilers)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:15 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.