lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Respawning and NPC in MP.
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 10-22-2003, 10:33 PM   #1
Darth Kaan
 
Darth Kaan's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Ruusan
Posts: 900
Respawning and NPC in MP.

WITHOUT setting an NPC up as a vehicle in a MP map, take the rancor for example, and you want him to re-spawn when killed as just a regular NPC_rancor, can this be done and if so how?

Darth Kaan is offline   you may: quote & reply,
Old 10-22-2003, 11:43 PM   #2
shukrallah
White Dragon
 
shukrallah's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 3,250
Thats something i want to know. Maybe, if you know how to make vehicles respawn you can do the same thing to an NPC... but i dont know. Do you need cheats on for NPCs in MP? What about vehicles...? Im just wondering, because ive heard this and that about turning codes on to get vehicles.. is that just to use NPC spawn, or is it for them to load in the map?
shukrallah is offline   you may: quote & reply,
Old 10-23-2003, 12:01 AM   #3
Darth Kaan
 
Darth Kaan's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Ruusan
Posts: 900
You DO NOT have to spawn them in game, You can place a rancor in a MP map by simply adding them via the NPC menu as an NPC_monster_rancor.

I have not figured out how to or if it is even possible to get them to respawn when they die, without making them a vehicle.

Darth Kaan is offline   you may: quote & reply,
Old 10-23-2003, 12:23 AM   #4
shukrallah
White Dragon
 
shukrallah's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 3,250
ok heres an idea i have gotten based on my reading on respawning vehicles. keep in mind, i dont know if it works, youll have to test it.. hope it does

ok, put your NPC in, then give it a key of "count" (remember no "") then a value of -1 this makes it respawn. Then give it a targetname. Also, give it a delay of whatever probably 5 (for 5 seconds) so it will spawn 5 seconds after your NPC dies.

Then for the worldspawn, give it a key of Spawnscript then a value of wherever and what ever your script is. Then the worldspawn should run that script when the map starts.

make the script, just put in it, USE and then the targetname you gave for your NPC. Save compile... your done hopefully!!! The use command is like a trigger, and since your npc has the targetname it uses, it should trigger it to spawn...

That should do it..... :-\
shukrallah is offline   you may: quote & reply,
Old 10-23-2003, 08:22 AM   #5
GothiX
Ocean Soul
 
GothiX's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Just a journey away
Posts: 1,906
That's wrong. If you make a Rancor; here are the needed entity keys:

classname: NPC_Monster_Rancor
targetname: Rancor1
NPC_target: Rancor1
count: -1
delay: 5
(Other stuff you may want him to have)

Now, around your entire map; create a trigger_once with:

target: Rancor1

That way, the Rancor will be spawned the moment a player/bot spans the first time.


GothiX is offline   you may: quote & reply,
Old 10-23-2003, 10:46 AM   #6
WadeV1589
Veteran
 
WadeV1589's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Leeds, UK
Posts: 952
Quote:
Now, around your entire map; create a trigger_once with
Well that's messy...Icarus would be much tidier.


StargateMods.com - collaborating all the Stargate mods out there.

SG4RealJA - get a bit of SG realism!
SGEgyptJA - flying and dialing a gate only to be killed by it!
WadeV1589 is offline   you may: quote & reply,
Old 10-23-2003, 11:41 AM   #7
shukrallah
White Dragon
 
shukrallah's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 3,250
oh ok... like i said it was a guess i forgot all about NPC_targetname
shukrallah is offline   you may: quote & reply,
Old 10-23-2003, 09:31 PM   #8
Darth Kaan
 
Darth Kaan's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Ruusan
Posts: 900
Quote:
Originally posted by gothicX
That's wrong. If you make a Rancor; here are the needed entity keys:

classname: NPC_Monster_Rancor
targetname: Rancor1
NPC_target: Rancor1
count: -1
delay: 5
(Other stuff you may want him to have)

Now, around your entire map; create a trigger_once with:

target: Rancor1

That way, the Rancor will be spawned the moment a player/bot spans the first time.
Well.... by simply adding an NPC_Monster_Rancor it will spawn at level start. I was asking how to make him re-spawn when killed.

I solved the problem by using the NPC_spawner entity and creating a custom NPC_mutant_rancor. All works fine now.

Thanks for your input LS1!


Last edited by Darth Kaan; 10-23-2003 at 11:36 PM.
Darth Kaan is offline   you may: quote & reply,
Old 10-27-2003, 09:32 PM   #9
MasterSidious
Junior Member
 
MasterSidious's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: in game getting flamed and banned
Posts: 412
Question

Can you put ANY NPC in an MP map? (don't have JA yet )


FP>Sephious
67.15.20.187:29070 - FFA SO
67.15.21.115:29070 - CTF SO
67.15.18.232:29070 - Siege/FFA
Laming is tolerated
MasterSidious is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > JediKnight Series > Editing Central > JA Mapping > Respawning and NPC in MP.

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:14 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.