lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: KotOR and KotOR2 Savegame Editor (KSE) - Current Version: 3.3.3
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 04-03-2005, 11:13 AM   #521
Darth Khasei
Junior Member
 
Darth Khasei's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Korriban
Posts: 344
Ran into the same problem while porting the Force Powers over to TSL from KOTOR1. They still work VERY well, I just need to get some help with the names over the powers in the combat icon over the target. Right now it seems attached to a dlg line already in the game. Some long sentences, some just names like HK-47.

Once this is fixed I may just send it to Darth333 for the final AIO aspect of things


Only the blind can see.
http://www.sunstarentertainmentinc.com
Darth Khasei is offline   you may: quote & reply,
Old 04-03-2005, 11:40 AM   #522
XTra KrazzY
Rookie
 
XTra KrazzY's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 21
2 Addition suggestions:

1. party members changing ability

2. feats/force powers shown on kse...
XTra KrazzY is offline   you may: quote & reply,
Old 04-03-2005, 01:14 PM   #523
tk102
Well past expiration date
 
tk102's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 5,766
Current Game: Dragon Age: Origins
Forum Veteran Helpful! Notable contributor 
1st suggestion: I don't understand.

2nd suggestion: Do you mean you'd like to see the icons for porce powers and feats?


tk102 is offline   you may: quote & reply,
Old 04-03-2005, 01:22 PM   #524
XTra KrazzY
Rookie
 
XTra KrazzY's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 21
Quote:
Originally posted by tk102
1st suggestion: I don't understand.
If you have HK-47 and Hanharr in your party during the save, you may change it to Visas and Handmaiden or whichever party members you want instead of them (if you have them in your party, i can also see that you have already put an "if" like that: every npc you can have in your party is shown with details in the npc tree)

Quote:
Originally posted by tk102
2nd suggestion: Do you mean you'd like to see the icons for porce powers and feats?
Yes. If they are tpc of course, but if they're not... I'll try to figure how to convert them to tga format
XTra KrazzY is offline   you may: quote & reply,
Old 04-03-2005, 06:11 PM   #525
tk102
Well past expiration date
 
tk102's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 5,766
Current Game: Dragon Age: Origins
Forum Veteran Helpful! Notable contributor 
v3.2.11 released

v3.2.11 released
Another bug caught by svösh has been fixed.

This bug caused KSE to not display the icons of .uti files in the override. (Now fixed).

@XTra KrazzY:
Ok I understand. I'll put those on my to-do list as well.


tk102 is offline   you may: quote & reply,
Old 04-03-2005, 06:17 PM   #526
svösh
 
svösh's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Montreal, Canada
Posts: 733
Veteran Modder Helpful! Contest winner - Modding 
Yes TK you rock man,

Thanks for fixing and updating Kse

svösh


pixel, poly builder
svösh's kotor mods
svösh is offline   you may: quote & reply,
Old 04-03-2005, 06:22 PM   #527
ChAiNz.2da
Brony 4 Life. Yo.
 
ChAiNz.2da's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Tennessee (USA)
Posts: 6,847
Indeed! Being able to see the icons (even the custom ones now) is great!

Though I have yet another request...

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
take some time off and play TSL!


"Eagles May Soar, But Weasels Don't Get Sucked Into Jet Engines"


| Mods (FF) (DS) | Folding | SWK.com | FB: (LF) (Me) | Steam | The Herd |
ChAiNz.2da is offline   you may: quote & reply,
Old 04-04-2005, 01:28 AM   #528
tk102
Well past expiration date
 
tk102's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 5,766
Current Game: Dragon Age: Origins
Forum Veteran Helpful! Notable contributor 
v3.2.12 released

v3.2.12 released

- Added ability to see icons for feats and powers


tk102 is offline   you may: quote & reply,
Old 04-04-2005, 01:31 AM   #529
Mav
8-Bit Code Monkey
 
Mav's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: A House
Posts: 4,043
Current Game: SWTOR
Re: v3.2.12 released

Quote:
Originally posted by tk102
v3.2.12 released

- Added ability to see icons for feats and powers
This wil prove to be a very useful feature, although I must agree with ChAiNz and demand that you take some R&R and actually play the game


"Women are like sunsets… they’re beautiful, but there will be a different one tomorrow." - Gilder
Mav is offline   you may: quote & reply,
Old 04-04-2005, 10:02 AM   #530
XTra KrazzY
Rookie
 
XTra KrazzY's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 21
Thank you very much for your consideration... it seems you HAVE released alot of versions lately, guess you're working hard.... Play some games, no modding please... I tell you, IT'S MUCH MORE FUN(can't argue with that huh?)
XTra KrazzY is offline   you may: quote & reply,
Old 04-04-2005, 10:13 AM   #531
Keiko
Forumite
 
Join Date: Jan 2005
Location: USA
Posts: 591
*DarthSmallz grabs a mob, and starts chanting, "Play TSL, play TSL,* Play it Tk102, I feel bad that you are busy making tools, when we are *Playing* the game!


Keiko is offline   you may: quote & reply,
Old 04-09-2005, 02:07 AM   #532
tk102
Well past expiration date
 
tk102's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 5,766
Current Game: Dragon Age: Origins
Forum Veteran Helpful! Notable contributor 
v3.3.0 released

v3.3.0 released

- Added the ability to edit Quests, aka Journal Entries.

Well, more like selecting where you are in a quest rather than full-fledged text editing.


tk102 is offline   you may: quote & reply,
Old 04-09-2005, 02:20 AM   #533
Lorden Darkblade
Computer Crazy
 
Lorden Darkblade's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Brazil
Posts: 1,474
Seriously tk, you should stop a bit and actually PLAY the game you know
You never seem to rest Very cool new addition



Lorden Darkblade is offline   you may: quote & reply,
Old 04-09-2005, 02:22 AM   #534
Emperor Devon
36 Wings, 365 Eyes
 
Emperor Devon's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 5,479
Current Game: Ass Effect
Contest winner - Fan Fiction 
Re: v3.3.0 released

Quote:
Originally posted by tk102
v3.3.0 released

- Added the ability to edit Quests, aka Journal Entries.

Well, more like selecting where you are in a quest rather than full-fledged text editing.
You're continuing to make great tools, but you're never playing the great game you're making the tools for. *Mob starts gathering, and shouts "take a break! Go play TSL!" *


Quote:
Originally Posted by Sabretooth
We will be great failures one day, you and I
Emperor Devon is offline   you may: quote & reply,
Old 04-09-2005, 06:22 AM   #535
XTra KrazzY
Rookie
 
XTra KrazzY's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 21
tk102, your quest widget went out even better than I presumed! you are a perl/kotor MASTER! Quests ROCK!

I don't see any more additions needed except party changes....

though i did notice a bug... quests that I did have (and I can see them in the editor) do not appear blue in the list for some reason.... why?

KSE 3.3.0 ROX
KSE 3.3.1(with party changing and quest bug fixes) ROX EVEN MORE!
XTra KrazzY is offline   you may: quote & reply,
Old 04-09-2005, 09:40 AM   #536
Keiko
Forumite
 
Join Date: Jan 2005
Location: USA
Posts: 591
Nice Job Tk, but take yime off


Keiko is offline   you may: quote & reply,
Old 04-10-2005, 03:34 AM   #537
tk102
Well past expiration date
 
tk102's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 5,766
Current Game: Dragon Age: Origins
Forum Veteran Helpful! Notable contributor 
v3.3.1 released

Quote:
XTra KrazzY postulated:
KSE 3.3.1(with party changing and quest bug fixes) ROX EVEN MORE!


v3.3.1 released

- Added ability to edit Current Party
- Fixed bug where not all current Quests were showing up in blue in Quest List
- Fixed bug where customized global.jrl files with localized strings were not being displayed properly

Quote:
take some time off and play TSL!
Quote:
I must agree with ChAiNz and demand that you take some R&R and actually play the game
Quote:
Play some games, no modding please...
Quote:
starts chanting, "Play TSL, play TSL,* Play it Tk102
Quote:
Seriously tk, you should stop a bit and actually PLAY the game you know
Quote:
*Mob starts gathering, and shouts "take a break! Go play TSL!" *
Quote:
Nice Job Tk, but take time off


Guys, this is how I play TSL.


tk102 is offline   you may: quote & reply,
Old 04-10-2005, 03:53 AM   #538
Emperor Devon
36 Wings, 365 Eyes
 
Emperor Devon's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 5,479
Current Game: Ass Effect
Contest winner - Fan Fiction 
Really... You need to play it, at least once!


Quote:
Originally Posted by Sabretooth
We will be great failures one day, you and I
Emperor Devon is offline   you may: quote & reply,
Old 04-10-2005, 03:54 AM   #539
Suraknar
Lurker
 
Suraknar's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 5
Hello Tk,

First Congrats on a very well done Editor, its simply awesome!

Second, asmall request if I may, would it be possible to Add a number of Available Feat Points that we then use to get feats in game for TSL?

I know we can add Feats with KSE directly, and this feature is great for moding too, however, it would also be nice to input a certain number of points and then go in game and choose the desired feats.

Thanks!
Suraknar is offline   you may: quote & reply,
Old 04-10-2005, 05:19 AM   #540
Mav
8-Bit Code Monkey
 
Mav's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: A House
Posts: 4,043
Current Game: SWTOR
Quote:
Originally posted by Suraknar
Second, asmall request if I may, would it be possible to Add a number of Available Feat Points that we then use to get feats in game for TSL?

I know we can add Feats with KSE directly, and this feature is great for moding too, however, it would also be nice to input a certain number of points and then go in game and choose the desired feats.

Thanks!
I don't know if this is possible the way you want it, because in order to reach teh feat selection screen, you need to level up first, so I'm not sure how it would work although I suppose, that you could just have the feat points inplemented upon the next level up... I guess.


"Women are like sunsets… they’re beautiful, but there will be a different one tomorrow." - Gilder
Mav is offline   you may: quote & reply,
Old 04-10-2005, 10:15 AM   #541
Keiko
Forumite
 
Join Date: Jan 2005
Location: USA
Posts: 591
[Force Persusde] Tk, go play TSL, NOW! Haha, but do it man, it calls for you.

*Tk, Tk, play me, play me!*


Keiko is offline   you may: quote & reply,
Old 04-10-2005, 01:28 PM   #542
ChAiNz.2da
Brony 4 Life. Yo.
 
ChAiNz.2da's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Tennessee (USA)
Posts: 6,847
Re: v3.3.1 released

Quote:
Originally posted by tk102
Guys, this is how I play TSL.
Then far be it from us to ruin your 'fun' man

Thanks for all you do!


"Eagles May Soar, But Weasels Don't Get Sucked Into Jet Engines"


| Mods (FF) (DS) | Folding | SWK.com | FB: (LF) (Me) | Steam | The Herd |
ChAiNz.2da is offline   you may: quote & reply,
Old 04-10-2005, 03:28 PM   #543
RevanA4
Desu~
 
RevanA4's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: In Bastila's arms
Posts: 2,431
Hot Topic Starter 
dude the quest thing on this version is choice



Saber is so cute ^__^ | Get Firefox! | call me Revan for short plz
check out this awsome fic by Fuu
What browser do you use. click and vote. you can also discuss browsers here

Formerly known as Revan the great | Back from the dead
RevanA4 is offline   you may: quote & reply,
Old 04-11-2005, 12:00 AM   #544
Emperor Devon
36 Wings, 365 Eyes
 
Emperor Devon's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 5,479
Current Game: Ass Effect
Contest winner - Fan Fiction 
Re: v3.3.1 released

Quote:
Originally posted by tk102
Guys, this is how I play TSL.
If that's how you play TSL, why'd you even start a game in the first place?

By the way, I found a bug with the adding/removing powers feature. Whenever I add new powers, the old ones dissapear, and I have to add them back.


Quote:
Originally Posted by Sabretooth
We will be great failures one day, you and I
Emperor Devon is offline   you may: quote & reply,
Old 04-11-2005, 02:40 AM   #545
Suraknar
Lurker
 
Suraknar's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 5
Quote:
I don't know if this is possible the way you want it, because in order to reach teh feat selection screen, you need to level up first, so I'm not sure how it would work although I suppose, that you could just have the feat points inplemented upon the next level up... I guess.
Yes actually that would be a good way, same as saving up Skill points,when applicable, for the next "Level UP".
Suraknar is offline   you may: quote & reply,
Old 04-11-2005, 04:52 AM   #546
XTra KrazzY
Rookie
 
XTra KrazzY's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 21
Quote:
Originally posted by Suraknar
saving up Skill points,when applicable, for the next "Level UP".
Yes... adding feats, force powers, and skill points for a level up, there surely is someway to do it as you can "save" your skill points in the game for the next level up, I'm sure it can be done on feats and f. powers....

anyways....
I KNEW KSE 3.3.1 WOULD ROCK!!!

another idea though(might be my last):
add another party canging ability(this time when you click the "party" button i want you to make us edit the party members)
for instance(1):
I have Hanharr in my party, and I want Mira instead, or I have Remote in my party, and I want Kreia instead, we'll be able to change that...
another instance(2):
Mandalore is "locked" in the party and I can't put him with me... i want to make locked party members unlocked and vice versa....
Another instance(3):
I only have Atton in the party, since i'm still in Telos, and I want HK-47/Visas in it already, just because I'm a cheater :P
I want to be able to do that too...

You can use your current party changing widget for that... but make another checkbox for each party member with "locked"... and then that party member will be disabled, and when Hanharr is checked Mira should be disabled, unless you uncheck Hanharr.... If I remember well there are states when your whole party is locked... checkbox for that too....

Hope you do something about it.... it seems to be the last missing piece for your perfect editor... (that and the powers/feats/skill points adding)
XTra KrazzY is offline   you may: quote & reply,
Old 04-11-2005, 05:07 PM   #548
Darth_Tratious
Rookie
 
Darth_Tratious's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 57
thanks tk102 i love this handy app.


If You Are Not With Me Then You Are My Enemy.
Darth_Tratious is offline   you may: quote & reply,
Old 04-11-2005, 05:08 PM   #549
Darth_Tratious
Rookie
 
Darth_Tratious's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 57
yes nice job on the quest thank you thank you so much.


If You Are Not With Me Then You Are My Enemy.
Darth_Tratious is offline   you may: quote & reply,
Old 04-11-2005, 05:17 PM   #550
RevanA4
Desu~
 
RevanA4's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: In Bastila's arms
Posts: 2,431
Hot Topic Starter 
Darth_Tratious unstead of multiple posts in a row make use of the edit button



Saber is so cute ^__^ | Get Firefox! | call me Revan for short plz
check out this awsome fic by Fuu
What browser do you use. click and vote. you can also discuss browsers here

Formerly known as Revan the great | Back from the dead
RevanA4 is offline   you may: quote & reply,
Old 04-12-2005, 10:55 PM   #551
Jennaida
Rookie
 
Jennaida's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Sioux Falls, South Dakota
Posts: 163
Current Game: Star Trek Online
Hmm...

Does it mean anything when a KSE modified game seems to be saving several extra files, and not loading until they're deleted?
Jennaida is offline   you may: quote & reply,
Old 04-12-2005, 11:00 PM   #552
RevanA4
Desu~
 
RevanA4's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: In Bastila's arms
Posts: 2,431
Hot Topic Starter 
eerrrrr I haven't noticed that and I use it alot so it probably doesn't mean any thing



Saber is so cute ^__^ | Get Firefox! | call me Revan for short plz
check out this awsome fic by Fuu
What browser do you use. click and vote. you can also discuss browsers here

Formerly known as Revan the great | Back from the dead
RevanA4 is offline   you may: quote & reply,
Old 04-13-2005, 12:16 AM   #553
tk102
Well past expiration date
 
tk102's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 5,766
Current Game: Dragon Age: Origins
Forum Veteran Helpful! Notable contributor 
Re: Hmm...

Quote:
Originally posted by Jennaida
Does it mean anything when a KSE modified game seems to be saving several extra files, and not loading until they're deleted?
Can you be more specific?


tk102 is offline   you may: quote & reply,
Old 04-13-2005, 01:36 AM   #554
PisOgPapir
Rookie
 
PisOgPapir's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 73
KSE can't see more than 99 save games. that sucks -_-


The force is like duct tape. It binds us and keeps the galaxy together.
Quote:
Originally posted by Hallucination
K thx. and PisOgPapir, duct tape is also like the force cause it has a dark side and a light side.
PisOgPapir is offline   you may: quote & reply,
Old 04-13-2005, 02:14 AM   #555
T7nowhere
Did you reset?
 
T7nowhere's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Vancouver, BC
Posts: 2,972
Veteran Modder Forum Veteran Helpful! Notable contributor 
Quote:
Originally posted by PisOgPapir
KSE can't see more than 99 save games. that sucks -_-
Are you sure you have the latest version. I have 137 saves and it shows them all.
T7nowhere is offline   you may: quote & reply,
Old 04-13-2005, 02:39 AM   #556
tk102
Well past expiration date
 
tk102's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 5,766
Current Game: Dragon Age: Origins
Forum Veteran Helpful! Notable contributor 
KSE doesn't have any limits on the number of savegames.


tk102 is offline   you may: quote & reply,
Old 04-13-2005, 06:09 AM   #557
apocolipse
Rookie
 
Join Date: Feb 2005
Location: at the computer
Posts: 19
Quote:
Are you sure you have the latest version. I have 137 saves and it shows them all
OMG how can you have so many saves

the most ive had is about 23.


well done tk, being able to see icons gives the kse a nice touch

dont know how the hell you manage to keep making all these updates though
apocolipse is offline   you may: quote & reply,
Old 04-13-2005, 07:06 AM   #558
PisOgPapir
Rookie
 
PisOgPapir's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 73
thats weird...


The force is like duct tape. It binds us and keeps the galaxy together.
Quote:
Originally posted by Hallucination
K thx. and PisOgPapir, duct tape is also like the force cause it has a dark side and a light side.
PisOgPapir is offline   you may: quote & reply,
Old 04-13-2005, 06:23 PM   #559
Jennaida
Rookie
 
Jennaida's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Sioux Falls, South Dakota
Posts: 163
Current Game: Star Trek Online
Details

Okay. One of my 'normal' savegames frombefore has the following files:[list=1][*]GLOBALVARS.RES[*]PARTYTABLE.RES[*]SAVEGAME.sav[*]savenfo.res[*]screen <image>[/list=1]

The one edited with KSE now has the following files:[list=1][*]globalvars.res (same as above)[*]partytable.res (same as above)[*]SAVE_DATA.sig[*]SAVE_HEADERVAR.sig[*]SAVE_INFO.sig[*]SAVE_PARTY.sig[*]SAVE_VARS.sig[*]savegame.sav (same as above)[*]savenfo.res (same as above)[*]screen <image> (same as above)[*]Screen.sig[/list=1]

Unless the .sig files are deleted from the savegame, it will stop midway through load. If they're deleted, it'll load just fine, if they're not, it dies.
Jennaida is offline   you may: quote & reply,
Old 04-13-2005, 06:26 PM   #560
RevanA4
Desu~
 
RevanA4's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: In Bastila's arms
Posts: 2,431
Hot Topic Starter 
Re: Details

Quote:
Originally posted by Jennaida
Okay. One of my 'normal' savegames frombefore has the following files:[list=1][*]GLOBALVARS.RES[*]PARTYTABLE.RES[*]SAVEGAME.sav[*]savenfo.res[*]screen <image>[/list=1]

The one edited with KSE now has the following files:[list=1][*]globalvars.res (same as above)[*]partytable.res (same as above)[*]SAVE_DATA.sig[*]SAVE_HEADERVAR.sig[*]SAVE_INFO.sig[*]SAVE_PARTY.sig[*]SAVE_VARS.sig[*]savegame.sav (same as above)[*]savenfo.res (same as above)[*]screen <image> (same as above)[*]Screen.sig[/list=1]

Unless the .sig files are deleted from the savegame, it will stop midway through load. If they're deleted, it'll load just fine, if they're not, it dies.
Um I've edited many a game with KSE and haven't encountered the problem you have



Saber is so cute ^__^ | Get Firefox! | call me Revan for short plz
check out this awsome fic by Fuu
What browser do you use. click and vote. you can also discuss browsers here

Formerly known as Revan the great | Back from the dead
RevanA4 is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Knights of the Old Republic > Editing / Modding > T3-M4's Astromech Droid Center > KotOR and KotOR2 Savegame Editor (KSE) - Current Version: 3.3.3

Tags
kotor modding tool, kse

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:38 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.