lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: KotOR and KotOR2 Savegame Editor (KSE) - Current Version: 3.3.3
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 08-12-2004, 11:31 AM   #201
Shimaon
Junior Member
 
Shimaon's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 261
TK102,
I have a bit of a feature request that I think would be very useful. Would it be possible to have something that compares two savegames and determines which globals are different? I think it would be very handy to figure out how to script various things and such.

Thanks for your excellent tool thus far,
Shimaon


Shimaon is offline   you may: quote & reply,
Old 08-12-2004, 11:44 AM   #202
Darth333
Administraterror
 
Darth333's Avatar
 
Status: Administrator
Join Date: Feb 2004
Location: In my secret dungeon...
Posts: 8,295
Quote:
Originally posted by Shimaon
TK102,
I have a bit of a feature request that I think would be very useful. Would it be possible to have something that compares two savegames and determines which globals are different? I think it would be very handy to figure out how to script various things and such.

Thanks for your excellent tool thus far,
Shimaon
Tk already made a tool for this Shimaon: the Global Variable Comparison Tool. Direct link for download is included at the end of my 'Guide for the Newbie' in the stickies (btw, despite it's title, the Guide is not only for Newbies )
Darth333 is offline   you may: quote & reply,
Old 08-14-2004, 07:44 PM   #203
tk102
Well past expiration date
 
tk102's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 5,766
Current Game: Dragon Age: Origins
Forum Veteran Helpful! Notable contributor 
KSE v2.0.8 released at PCGamemods.com yesterday.

Darth333 wrote this update -- it adds the ability to change the soundsets associated with the PC/NPCs. This is useful if you intend to modify the characters' genders or appearances.

Thanks to Darth333 for this.



Last edited by tk102; 09-01-2004 at 09:46 PM.
tk102 is offline   you may: quote & reply,
Old 08-14-2004, 08:22 PM   #204
Shimaon
Junior Member
 
Shimaon's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 261
Quote:
Originally posted by Darth333
Tk already made a tool for this Shimaon: the Global Variable Comparison Tool. Direct link for download is included at the end of my 'Guide for the Newbie' in the stickies (btw, despite it's title, the Guide is not only for Newbies )
bah! I've been away from the boards for far too long, heh. Thanks Darth333 and TK.


Shimaon is offline   you may: quote & reply,
Old 08-14-2004, 08:50 PM   #205
Darth333
Administraterror
 
Darth333's Avatar
 
Status: Administrator
Join Date: Feb 2004
Location: In my secret dungeon...
Posts: 8,295
Quote:
Originally posted by Shimaon
bah! I've been away from the boards for far too long, heh. Thanks Darth333 and TK.
Welcome back Shimaon

Quote:
Originally posted by tk102
KSE v2.08 released at PCGamemods.com yesterday. Darth333 wrote this update -- it adds the ability to change the soundsets associated with the PC/NPCs. This is useful if you intend to modify the characters' genders or appearances.

Thanks to Darth333 for this.
TK, you don't have to thank me. Despite your first advice (which I did not followed) I am the one who should thank you for making kse and for introducing me to modding and Perl What I did was a very simple job.

Last edited by Darth333; 08-15-2004 at 12:46 PM.
Darth333 is offline   you may: quote & reply,
Old 08-18-2004, 12:51 AM   #206
STDSkillz
Lurker
 
STDSkillz's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 4
When I extract the .zip, it says both of the .exe's are corrupt. Any ideas?
STDSkillz is offline   you may: quote & reply,
Old 08-18-2004, 01:26 AM   #207
Darth333
Administraterror
 
Darth333's Avatar
 
Status: Administrator
Join Date: Feb 2004
Location: In my secret dungeon...
Posts: 8,295
Did you tried redownloading?
Darth333 is offline   you may: quote & reply,
Old 08-18-2004, 12:22 PM   #208
STDSkillz
Lurker
 
STDSkillz's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 4
Well, I've redownloaded it about 4 times now. On the third try, it said only one of the .exe's was corrupt, so that's making progress I guess. I even tried downloading it on my other computer, but got the same corruptness error for the same .exe. I don't know what's going on.
STDSkillz is offline   you may: quote & reply,
Old 08-18-2004, 12:34 PM   #209
Darth333
Administraterror
 
Darth333's Avatar
 
Status: Administrator
Join Date: Feb 2004
Location: In my secret dungeon...
Posts: 8,295
This is weird, I have asked a few people to test the download at pcgamemods and they did not run into any trouble, neither did I. PM me your e-mail address if you wish, I'll try to send it directly to you when I get home this evening.

If anyone else who downloaded v. 2.0.8 at pcgamemods ran into simialr problems, pls report it!

Last edited by Darth333; 08-18-2004 at 01:07 PM.
Darth333 is offline   you may: quote & reply,
Old 09-01-2004, 09:35 PM   #210
tk102
Well past expiration date
 
tk102's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 5,766
Current Game: Dragon Age: Origins
Forum Veteran Helpful! Notable contributor 
v2.1.1 released

v2.1.1 released at pcgamemods.
http://www.pcgamemods.com/7152/

NEW FEATURES
-------------
* v2.1.1 -
Inventory Copy from One Savegame to Another:

As of v2.1.1, after a savegame node has been unfolded at least once (to load the
game info), you can right-click either the savegame root node or the Inventory node and get a popup menu that allows you to "Copy Inventory from this savegame" into memory. Then you can right-click a different savegame and select "Paste Inventory into this savegame". This will have the effect of copying all unequipped items from one savegame into the other. The inventory tree will be updated as well in KSE. It also has the same effect as clicking the Commit Changes, so if you have made other outstanding changes to the savegame receiving the pasted inventory, they will be
committed.



Last edited by tk102; 09-01-2004 at 09:48 PM.
tk102 is offline   you may: quote & reply,
Old 09-01-2004, 09:50 PM   #211
Darth333
Administraterror
 
Darth333's Avatar
 
Status: Administrator
Join Date: Feb 2004
Location: In my secret dungeon...
Posts: 8,295
Useful new features! We always have people sking for this! Good work as always I am happy to see that you are back at Holowan
Darth333 is offline   you may: quote & reply,
Old 09-11-2004, 10:31 PM   #212
tk102
Well past expiration date
 
tk102's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 5,766
Current Game: Dragon Age: Origins
Forum Veteran Helpful! Notable contributor 
KSE v2.1.1a released.

No change made to the KSE application, but thanks to Achilles, a new patched .dlg file has been included that will alleviate the following symptom:

Leaving the Unknown Planet after choosing Darkside path with a PC that is not Male or Female, the PC gets stuck in a room with a cutscene object, preventing further gameplay.

Edit: The .dlg file isn't completely patched after all. See the download's site for a comment about how to get a fully patched .dlg.



Last edited by tk102; 09-22-2004 at 04:10 PM.
tk102 is offline   you may: quote & reply,
Old 09-11-2004, 10:53 PM   #213
neatchee
Lurker
 
neatchee's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 2
Hey TK, I'm not sure if it's possible with your SGE, but is there a way to make Juhani available for adding to your party, even if you've killed her on Dantooine? You're the biggest name in the community it seems, so I thought I'd ask here first
neatchee is offline   you may: quote & reply,
Old 09-12-2004, 03:10 PM   #214
tk102
Well past expiration date
 
tk102's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 5,766
Current Game: Dragon Age: Origins
Forum Veteran Helpful! Notable contributor 
Quote:
Hey TK, I'm not sure if it's possible with your SGE, but is there a way to make Juhani available for adding to your party, even if you've killed her on Dantooine? You're the biggest name in the community it seems, so I thought I'd ask here first.
Whoa, I wouldn't go that far.

KSE cannot at this time copy an NPC from one savegame to another, which would be one solution to your dilemma.

Fortunately you've come at the right time! Darth333 just released a new armband that can do exactly what you're looking for. Look here:
http://www.lucasforums.com/showthrea...hreadid=135519


tk102 is offline   you may: quote & reply,
Old 09-23-2004, 10:32 AM   #215
raptorex
Lurker
 
raptorex's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 1
Same Object Different Specs

Ok, I dunno if someone had raised this before, but after killing Carth's old commander, you get this sith assassin pistol with a damage of 17-21.. well atleast waay more than the original sith assassin pistols..

the funny thing is, I opened it with KSE 2.1.1a and in the inventory, the object reference for the sith assassin pistols are all g_w_hldoblstr03, but are shown in two separate lines

g_w_hldoblstr03, sith assassin pistol[1]
g_w_hldoblstr03, sith assassin pistol[2] <--- thats the 2 original ones I had

I wonder why that happens
raptorex is offline   you may: quote & reply,
Old 09-23-2004, 11:22 AM   #216
tk102
Well past expiration date
 
tk102's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 5,766
Current Game: Dragon Age: Origins
Forum Veteran Helpful! Notable contributor 
The reason for that is because I chose to list the items currently possessed in inventory as "Tag...Description...Count". The pistol that you're referring to evidently has the same Tag field and Description as a normal pistol, but its Template (that is, the .uti filename) is different.

On the Master Item List on the right side of the screen, I list the items as "Template...Tag...Description". (I think this pistol's .uti is located in a module-level .rim file, not the global templates.bif file, so it may not appear in the master list.)


tk102 is offline   you may: quote & reply,
Old 12-08-2004, 08:38 PM   #217
tk102
Well past expiration date
 
tk102's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 5,766
Current Game: Dragon Age: Origins
Forum Veteran Helpful! Notable contributor 
Recently I had a round of emails troubleshooting savegames and thought I'd share what we discovered.

Symptom: KSE seems to be working fine, but changes are not showing up in game. Actually, the amount of credits were being updated, but nothing else.

Diagnosis: It took awhile but we realized there were 3 folders in the SWKOTOR folder that shouldn't have been there: "gameinprogress", "currentgame", and "futuregame".

Outcome: Deleting these 3 folders caused the changes to suddenly appear in-game when swkotor.exe was restarted.

Probably what happened was an abnormal exit of swkotor.exe and these folders (which are generated during normal gameplay and disappear on normal exit) persisted.

Anyway I hope this helps someone else out.


tk102 is offline   you may: quote & reply,
Old 12-13-2004, 04:35 PM   #218
TheMonsterOfTheIsland
Rookie
 
TheMonsterOfTheIsland's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 124
Renegade Droid Quest on Korriban

What Booleans/Numerics can I use to keep the renegade droid from attacking? I stupidly entered without sound dampeners, and now I can't get the droid not to attack. How can I change this with the KSE?
TheMonsterOfTheIsland is offline   you may: quote & reply,
Old 12-13-2004, 10:34 PM   #219
tk102
Well past expiration date
 
tk102's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 5,766
Current Game: Dragon Age: Origins
Forum Veteran Helpful! Notable contributor 
You can find this yourself easily by comparing a savegame prior to entering and one after you've entered using Global Variable Comparison Tool here.

It's probably KOR_ROGUE_DROID (number) that's changing.


tk102 is offline   you may: quote & reply,
Old 12-18-2004, 08:16 PM   #220
TheMonsterOfTheIsland
Rookie
 
TheMonsterOfTheIsland's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 124
I Can't Remove Classes

KSE 2.11 will not let me remove any of my classes. Help!!!
TheMonsterOfTheIsland is offline   you may: quote & reply,
Old 12-18-2004, 09:02 PM   #221
tk102
Well past expiration date
 
tk102's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 5,766
Current Game: Dragon Age: Origins
Forum Veteran Helpful! Notable contributor 
KSE v2.2.0 released, limited XBOX support

A new version of KSE has been released. Version 2.2.0 provided limited editing of Xbox savegames. You cannot add or delete powers/classes/feats but the following edits are supported:
  • Savegame Name
  • Player Name
  • Gender (PC, NPC)
  • Appearance (PC, NPC)
  • Portrait (PC, NPC)
  • Soundset (PC, NPC)
  • Attributes (PC, NPC)
  • Global Variables
  • Time Played
  • Cheat Used flag
  • Min1HP
  • Experience (PC, Party)
  • Good/Evil alignment (PC, NPC)
  • Skills (PC, NPC)
  • Credits
  • Inventory stack (you can change the quantity of an existing that you have)

Huge thanks goes out to balaco for being the main guinea pig for all this.

(Nothing new for PC users at this time.)


tk102 is offline   you may: quote & reply,
Old 12-19-2004, 08:18 AM   #222
Tdcquicksilver5
Rookie
 
Tdcquicksilver5's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: in a galaxy far far away
Posts: 83
It works on xbox! Thanks!

Does it work on kotor2 saves.I was looking at the save files and there the same as the kotor1 files.It would probably be easy to make it compatible if its not already


Nearly one year at LF,and im barely a pit droid....God im anti-social


The world would be so much better if everyone just got off my planet.......
Tdcquicksilver5 is offline   you may: quote & reply,
Old 12-19-2004, 08:40 AM   #223
tk102
Well past expiration date
 
tk102's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 5,766
Current Game: Dragon Age: Origins
Forum Veteran Helpful! Notable contributor 
It doesn't work TSL yet. The sig files are specific to KotOR.


tk102 is offline   you may: quote & reply,
Old 12-20-2004, 06:32 AM   #224
Darth333
Administraterror
 
Darth333's Avatar
 
Status: Administrator
Join Date: Feb 2004
Location: In my secret dungeon...
Posts: 8,295
Good to see you made it!
Darth333 is offline   you may: quote & reply,
Old 12-20-2004, 07:32 AM   #225
PoM
Senior Member
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 1,145
What is that -1 hp actually?
Never knew that.
PoM is offline   you may: quote & reply,
Old 12-20-2004, 07:38 AM   #226
tk102
Well past expiration date
 
tk102's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 5,766
Current Game: Dragon Age: Origins
Forum Veteran Helpful! Notable contributor 
Min1HP is the "immortality" flag -- it prevents you from reaching 0 HP. The game uses this for fights that end in cutscenes for talk-fight-talk sequences and during the Endar Spire so you don't die right off the bat.


tk102 is offline   you may: quote & reply,
Old 12-20-2004, 02:43 PM   #227
Renegade Angel
The Darkside Has Cookies!
 
Renegade Angel's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Pennsylvania
Posts: 1,160
Do you need a cable or something to hook them up?
(Xbox and PC?)


98 percent of the teenage population has tried some type of drug or underage drinking at some point. Put this in your sig if you like potatoes.
Renegade Angel is offline   you may: quote & reply,
Old 12-20-2004, 04:18 PM   #228
Darkkender
Knight of Holowan
 
Darkkender's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: In the mountains of Oregon
Posts: 2,953
Current Game: Star Wars The Old Republic
Veteran Modder 
You would need a ethernet CATV cable. For those who aren't sure what CATV cable is it looks like a wider version of a telephone plug.

FYI for those who are more modern than myself there has been 4 different types of connecters used for ethernet connections in the past the 2 most common have been a coaxial and CATV data cable connections.

Back to chains. You can pick up a CATV crossover patch cable at Radioshack or some other pc store anywhere from $6-$15 you will need a crossover cable not a straight connect. crossover patch cable is used for strictly 2 machines. staight through cable is ran to a network hub and then a 2nd cable runs to the other machine from the hub. If all you have is one pc then all you need is the crossover. however if you have more than one and they are already networked then you will need to make use of a hub.


Working so, we will learn history as a tree knows it; we will climb into shapes printed in the seed; we will become time made visible, years made fragrant; we will make of concentric memory a stem of praise; we will inhabit daylight at a trees own speed; we will be travelers who remain, patriots to this ground.
OMG I only rank 62.13018% geek or a Extreme Geek as it is referred to on the geektest at Geektest
[TSL]Holowan Plugin
Darkkender is offline   you may: quote & reply,
Old 12-20-2004, 04:32 PM   #229
Renegade Angel
The Darkside Has Cookies!
 
Renegade Angel's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Pennsylvania
Posts: 1,160


EDIT
Oh wait I get it!


98 percent of the teenage population has tried some type of drug or underage drinking at some point. Put this in your sig if you like potatoes.
Renegade Angel is offline   you may: quote & reply,
Old 12-23-2004, 08:29 PM   #230
TheMonsterOfTheIsland
Rookie
 
TheMonsterOfTheIsland's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 124
I have the latest version of KSE. I can add classes and change classes, but when I try to remove them, I get a weird error. Please help!
TheMonsterOfTheIsland is offline   you may: quote & reply,
Old 02-12-2005, 09:27 PM   #231
tk102
Well past expiration date
 
tk102's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 5,766
Current Game: Dragon Age: Origins
Forum Veteran Helpful! Notable contributor 
KSE v3.0.4 released

KSE v3.0.4 released

Support for KotOR and KotOR2:TSL savegames! (But no Influence editing yet)

(also fixed the Class removal error)

http://www.starwarsknights.com/tools.php

I would like to give extra extra special thanks to Darth333 and T7Nowhere without whom, this would not have been possible to release... they were more than just beta-testers... they were my eyes... due to the fact that I do not have TSL yet.



Last edited by tk102; 02-12-2005 at 09:44 PM.
tk102 is offline   you may: quote & reply,
Old 02-12-2005, 09:33 PM   #232
T7nowhere
Did you reset?
 
T7nowhere's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Vancouver, BC
Posts: 2,972
Veteran Modder Forum Veteran Helpful! Notable contributor 
Awesome work. Even without the game your still a codeing machine.
T7nowhere is offline   you may: quote & reply,
Old 02-12-2005, 10:02 PM   #233
Mav
8-Bit Code Monkey
 
Mav's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: A House
Posts: 4,043
Current Game: SWTOR
Awesome Job yet again tk102


"Women are like sunsets… they’re beautiful, but there will be a different one tomorrow." - Gilder
Mav is offline   you may: quote & reply,
Old 02-12-2005, 10:18 PM   #234
bigdfg
Lurker
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 6
Link broken

the link: for this KSE v3.0.4 released 2/12/05 (Starwarsknights.com)

Is broken, non functional and so on.
bigdfg is offline   you may: quote & reply,
Old 02-12-2005, 10:20 PM   #235
Darth333
Administraterror
 
Darth333's Avatar
 
Status: Administrator
Join Date: Feb 2004
Location: In my secret dungeon...
Posts: 8,295
Yay! KSE has been released That was quick!

Thanks tk
Darth333 is offline   you may: quote & reply,
Old 02-12-2005, 10:20 PM   #236
RedHawke
Shadow Lord Of The Sith™
 
RedHawke's Avatar
 
Status: Moderator
Join Date: Mar 2004
Location: Stormreach CA.
Posts: 9,184
Current Game: DDO, Stormreach
Thank you tk, and T7 and Darth333!

Also an FYI, one of you Mod types might want to check the download link for KSE it goes to a file not found page.

Looks like the DL link is messed up...

I did DL'd it but I had to enter things manually to get to the zip.


"Beware the form-fitting black armor-clad Drow hottie with twin Mineral II Greensteel Khopeshes!"
"Liella d'Orien says, '"You're the fool, Devil. -- Witness the power of this fully ARMED and OPERATIONAL Titan!"'"
----------------------------------------------------------------------
RedHawke is offline   you may: quote & reply,
Old 02-12-2005, 10:29 PM   #237
Darth333
Administraterror
 
Darth333's Avatar
 
Status: Administrator
Join Date: Feb 2004
Location: In my secret dungeon...
Posts: 8,295
Link fixed!
Darth333 is offline   you may: quote & reply,
Old 02-12-2005, 10:35 PM   #238
SpaceAlex
Forumite
 
SpaceAlex's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Unknown World
Posts: 599
Forum Veteran 
Great job tk, but the program doesn't start for me. It has something to do with my language settings or something. I remember that you used to relase 2 versions. I always had to use the second one to get it working.

SpaceAlex is offline   you may: quote & reply,
Old 02-12-2005, 10:40 PM   #239
FiEND_138
..
 
FiEND_138's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 1,807
Yeah, most excellent tk!!

& thanx D333..

FiEND_138 is offline   you may: quote & reply,
Old 02-12-2005, 10:44 PM   #240
FunSolo
Junior Member
 
FunSolo's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: germany
Posts: 317
thanks TK, or should i say,... master? *bows down*

Edit: what did i see in there in "classes"?
>>> BountyHunter(CUT!!!) <<< ???

didnt even know that this class is in there and what do u mean with that cut?

Last edited by FunSolo; 02-12-2005 at 11:18 PM.
FunSolo is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Knights of the Old Republic > Editing / Modding > T3-M4's Astromech Droid Center > KotOR and KotOR2 Savegame Editor (KSE) - Current Version: 3.3.3

Tags
kotor modding tool, kse

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:50 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.