lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: CMI freezing at beginning
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 02-29-2004, 03:22 PM   #1
firsttimemonkey
Lurker
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 2
Unhappy CMI freezing at beginning

Hi everybody, i need some help. I just bought CMI a couple of weeks ago straight from LucasArts. I am trying to run it on Windows 2000 with DirectX 9.0. I am running it through ScummVM too in windowed mode. It works perfectly all the way through the first cutscene at the beginning until it shows Guybrush in the ship. He stands up...and then freezes. I sit and sit but nothing happens and i'm not allowed to play! I've tried to read through some of the other posts here, and have tried resetting the sound accelerator in DirectX to Basic, but that didn't help. any other advice?
firsttimemonkey is offline   you may: quote & reply,
Old 02-29-2004, 07:46 PM   #2
Joshi
Registered Amuser
 
Joshi's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Wherever the wind takes me... or failing that the nearest cinema.
Posts: 7,196
LFN Staff Member 
Try running it without scummvm, in full screen. Basically, as a directx programm, it prefers to run in full screen.

Joshi is offline   you may: quote & reply,
Old 02-29-2004, 08:10 PM   #3
firsttimemonkey
Lurker
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 2
maybe i'm missing something

well everything i've done so far is the only way i can get the game to run. if i try to run it normally in full screen, the launcher keeps insisting i install DirectX 5.0. i tried creating the blank .txt file and putting it in the folder specified and it still won't run. previous posts say to try then running it with scummvm...like i did. so the only way i can get CMI to do anything is to run the game off the D drive through scummvm, and then it freezes. (scummvm doesn't recognize the installed game on my C drive) i'm sure i'm missing something that would fix all of this, but i'm stuck. any other ideas?

thank you for putting up with people like me
firsttimemonkey is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Monkey Island Discussion > MI Chat > General MI Discussion > CMI freezing at beginning

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:53 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.