lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: scale models
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 02-07-2004, 02:57 PM   #1
alexx860
Rookie
 
alexx860's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: France, Brittany
Posts: 79
scale models

i have never worked with md3, but i want if there is an easy way to scale a ship, for example, reduce the height of the X-WING

thx in advance
alexx860


150+ GMail invitations! PM me if you want one

alexx860 is offline   you may: quote & reply,
Old 02-07-2004, 05:20 PM   #2
Psyk0Sith
3D Tech Support
 
Psyk0Sith's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Adanac
Posts: 2,072
Veteran Modder Helpful! 
Import the model into your favorite 3D modeling package and scale then re-export...should be simple enough.

Psyk0Sith is offline   you may: quote & reply,
Old 02-07-2004, 06:02 PM   #3
alexx860
Rookie
 
alexx860's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: France, Brittany
Posts: 79
yes but there is multiple .md3... and i use GMAX, how to made the SAME scale, because the mouse is not very accurate


150+ GMail invitations! PM me if you want one

alexx860 is offline   you may: quote & reply,
Old 02-07-2004, 06:30 PM   #4
ondrahosek
 
ondrahosek's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Hating 1337 in a house near you
Posts: 545
I'm not sure if this doesn't only work with 3ds max but...

Try clicking on the Scale button on the toolbar, then right-clicking on it. This pops up a dialog (in 3ds max, at least) where you can state the scaling factors (eg. 200%).

Did that work/help?


Ondra
(Ravu al Hemio, IH8Andre)
ondrahosek is offline   you may: quote & reply,
Old 02-12-2004, 06:53 AM   #5
Almighty_gir
Rookie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 10
when you import it make sure you import it with the skeleton (if x-wings have them??)

to make it the size you want...dunno if this will help.
make a clone of the origional model, and then scale one of them in proportion to the other, then delete the one you dont want


Almighty_gir is offline   you may: quote & reply,
Old 03-06-2004, 01:19 AM   #6
TPM_Montross
Rookie
 
TPM_Montross's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Sunrunner
Posts: 99
bing an old gmax user, u cant do vehicles with it, it has no support for glms or xsi files, and u cant make it an md3 and then convert it with md3 view, cuz u loose the skeleton, so no gmax vehicles


"I'm worth more alive"

"You're worth enough, dead"
-Montross
TPM_Montross is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > JediKnight Series > Editing Central > JA Modeling > scale models

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:20 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.