lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: I am Jedi!
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 08-23-2004, 04:40 AM   #1
shosey
Junior Member
 
shosey's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Earth
Posts: 380
[K1] I am Jedi!

Ok, I decieded to start a new game and was going to use the padawan mod to start as a Jedi. The only problem here is I get almost no items when I start. You skip the spire and get no compensation for this!

Therefore, I made my own start as jedi mod.

It basically works just like the padawan mod only the dialog is much shorter and to the point and once you end up on taris you get all the items (plus a little) that you would normally get by running the spire.

I hope you enjoy.

To get your copy go to http://kotor.hosey.org


Hosey's KotOR Mods [Ebon Hawk Basement] [High Stakes Pazaak] [I am Jedi!] [Skip Endire Spire]
More to come
shosey is offline   you may: quote & reply,
Old 08-23-2004, 04:43 AM   #2
Achilles
Dapper Chimp
 
Achilles's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 8,204
Helpful! Veteran Modder Forum Veteran 
Re: I am Jedi!

Quote:
Originally posted by shosey
Ok, I decieded to start a new game and was going to use the padawan mod to start as a Jedi. The only problem here is I get almost no items when I start. You skip the spire and get no compensation for this!

Therefore, I made my own start as jedi mod.

It basically works just like the padawan mod only the dialog is much shorter and to the point and once you end up on taris you get all the items (plus a little) that you would normally get by running the spire.

I hope you enjoy.

To get your copy go to http://kotor.hosey.org
Err...all I saw were your usual (excellent) mods. Have you updated the Skip Endar Spire mod or is there another link that I should be looking for?
Achilles is offline   you may: quote & reply,
Old 08-23-2004, 04:45 AM   #3
RedHawke
Shadow Lord Of The Sith™
 
RedHawke's Avatar
 
Status: Moderator
Join Date: Mar 2004
Location: Stormreach CA.
Posts: 9,184
Current Game: DDO, Stormreach
Re: Re: I am Jedi!

Quote:
Originally posted by Achilles
Err...all I saw were your usual (excellent) mods. Have you updated the Skip Endar Spire mod or is there another link that I should be looking for?
Yup the same for me, have you updated your website Shosey?

The mod sounds cool by the way!

EDIT: Got it now! Thanks Shosey!


"Beware the form-fitting black armor-clad Drow hottie with twin Mineral II Greensteel Khopeshes!"
"Liella d'Orien says, '"You're the fool, Devil. -- Witness the power of this fully ARMED and OPERATIONAL Titan!"'"
----------------------------------------------------------------------
RedHawke is offline   you may: quote & reply,
Old 08-23-2004, 04:46 AM   #4
Jackel
Senior Member
 
Jackel's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 1,056
I can see it

http://kotor.hosey.org/iamjedi/

From Shoseys front page :

Kotor Mods

Ebon Hawk Basement
High Stakes Pazaak
I am Jedi! <------------- Right there guys
Skip Endire Spire
Jackel is offline   you may: quote & reply,
Old 08-23-2004, 04:47 AM   #5
shosey
Junior Member
 
shosey's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Earth
Posts: 380
haha, you guys looked too soon!

I usually post in the forum first. I always reference the post on the download page.

its a case of chicken and the egg, which comes first (the site or the post??)

hehe, check it now



I tested each class to make sure they all worked correctly and you got the right saber, however if there are any problems pleases let me know.

As always, enjoy!


Hosey's KotOR Mods [Ebon Hawk Basement] [High Stakes Pazaak] [I am Jedi!] [Skip Endire Spire]
More to come
shosey is offline   you may: quote & reply,
Old 08-23-2004, 04:50 AM   #6
RedHawke
Shadow Lord Of The Sith™
 
RedHawke's Avatar
 
Status: Moderator
Join Date: Mar 2004
Location: Stormreach CA.
Posts: 9,184
Current Game: DDO, Stormreach
^^^^
Were just really fast with a mouse thats all!


"Beware the form-fitting black armor-clad Drow hottie with twin Mineral II Greensteel Khopeshes!"
"Liella d'Orien says, '"You're the fool, Devil. -- Witness the power of this fully ARMED and OPERATIONAL Titan!"'"
----------------------------------------------------------------------
RedHawke is offline   you may: quote & reply,
Old 08-23-2004, 05:02 AM   #7
Jackel
Senior Member
 
Jackel's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 1,056
Quote:
Originally posted by RedHawke
^^^^
Were just really fast with a mouse thats all!
Being over eager to try out a new mod was your downfall

Shosey : did you include tk102's modified files that come with his save game editor (or make your own) seeing the game checks to see if you are scount , soldier or scoundral when leaving taris ?
Jackel is offline   you may: quote & reply,
Old 08-23-2004, 01:57 PM   #8
shosey
Junior Member
 
shosey's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Earth
Posts: 380
I actually did the class checking myself a long time ago when I wrote the "Skip Spire" mod. I just incorporated it into this release as well. In fact, the majority of this mod is the same - you get all the same items that you would get with the skipspire mod as well - which is why I wrote it in the first place

Enjoy


Hosey's KotOR Mods [Ebon Hawk Basement] [High Stakes Pazaak] [I am Jedi!] [Skip Endire Spire]
More to come
shosey is offline   you may: quote & reply,
Old 08-23-2004, 09:30 PM   #9
Xavier
Rookie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 27
Why you used a shortlightsaber? is it possible, without cheating, to get a normal one?
Xavier is offline   you may: quote & reply,
Old 08-23-2004, 09:57 PM   #10
Achilles
Dapper Chimp
 
Achilles's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 8,204
Helpful! Veteran Modder Forum Veteran 
Quote:
Originally posted by Xavier
Why you used a shortlightsaber? is it possible, without cheating, to get a normal one?
The shortsaber is used in an attempt to maintain game balance. A short saber is pretty close to a powerful vibroblade. A full lightsaber would just be too powerful to make Taris much of a challenge.

To answer your second question, you can add a lightsaber to the backpack just outside of the hide out. I already have this , so if you'd like, PM me with your email addy and I'll send it to you.
Achilles is offline   you may: quote & reply,
Old 08-23-2004, 10:04 PM   #11
shosey
Junior Member
 
shosey's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Earth
Posts: 380
Achilles is exactly right, I included the short saber only because the normal saber would be too powerful that early on in the game. However, I always include my source code - so if you want to mod the mod as it were for your own use you are free to do that. You would just have to change the give item section.

Change this
CreateItemOnObject("g_w_shortsbr01", me);


to this
CreateItemOnObject("g_w_lghtsbr01", me);

01 = blue saber
03 = green saber
04 = yellow saber

Hope this helps.


Hosey's KotOR Mods [Ebon Hawk Basement] [High Stakes Pazaak] [I am Jedi!] [Skip Endire Spire]
More to come

Last edited by shosey; 08-23-2004 at 10:23 PM.
shosey is offline   you may: quote & reply,
Old 08-23-2004, 10:09 PM   #12
Jackel
Senior Member
 
Jackel's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 1,056
Quote:
Originally posted by shosey
01 = blue saber
02 = green saber
04 = yellow saber
Should be 03 = green saber

02 is the red one
Jackel is offline   you may: quote & reply,
Old 08-23-2004, 10:12 PM   #13
Achilles
Dapper Chimp
 
Achilles's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 8,204
Helpful! Veteran Modder Forum Veteran 
Quote:
Originally posted by shosey

01 = blue saber
02 = green saber
04 = yellow saber
If I may....

01 = Blue
02 = Red
03 = Green
04 = Yellow
05 = Purple
06 = Malak's lightsaber (Red)

Achilles is offline   you may: quote & reply,
Old 08-23-2004, 10:24 PM   #14
shosey
Junior Member
 
shosey's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Earth
Posts: 380
You all are correct of course My appologies.


Hosey's KotOR Mods [Ebon Hawk Basement] [High Stakes Pazaak] [I am Jedi!] [Skip Endire Spire]
More to come
shosey is offline   you may: quote & reply,
Old 08-24-2004, 06:12 PM   #15
Xavier
Rookie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 27
Quote:
Originally posted by Achilles
The shortsaber is used in an attempt to maintain game balance. A short saber is pretty close to a powerful vibroblade. A full lightsaber would just be too powerful to make Taris much of a challenge.

To answer your second question, you can add a lightsaber to the backpack just outside of the hide out. I already have this , so if you'd like, PM me with your email addy and I'll send it to you.
Hi Achiles.

I agree with you. But since i'm playng with the Obi-Wan face i just wanted to add a more movie like mood.

Therefore, if i had a normal blue Light saber since the start, or even better, the Bastila Lightsaber to be a one-hand Lightsaber so i could use it later on would be sweet. You know as if Obi-Wan had lost also his weapon in the crash pod. It seems to be a very commom theme in the episode II (Anakin loses twice, Obi-Wan loses twice...)

I'm having problems with my e-mail account. Could you post the link to whatever MOD about this here?

Thanks!!!
Xavier is offline   you may: quote & reply,
Old 08-24-2004, 06:38 PM   #16
Achilles
Dapper Chimp
 
Achilles's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 8,204
Helpful! Veteran Modder Forum Veteran 
Quote:
Originally posted by Xavier
Hi Achiles.

I agree with you. But since i'm playng with the Obi-Wan face i just wanted to add a more movie like mood.

Therefore, if i had a normal blue Light saber since the start, or even better, the Bastila Lightsaber to be a one-hand Lightsaber so i could use it later on would be sweet. You know as if Obi-Wan had lost also his weapon in the crash pod. It seems to be a very commom theme in the episode II (Anakin loses twice, Obi-Wan loses twice...)

I'm having problems with my e-mail account. Could you post the link to whatever MOD about this here?

Thanks!!!
Bastila's lightsaber is just a normal yellow, doublebladed lightsaber. I could add normal yellow lightsaber to the pack and call it Bastila's but it would still just be a normal saber

I don't feel comfortable posting the file in question due to the fact that it's not really a mod. If you'd like to set up a web based account, I can send it there, or you can use my Placeable Tutorial to make your own file. Should only take you a few minutes

I hope that helps!
Achilles is offline   you may: quote & reply,
Old 08-25-2004, 01:58 PM   #17
shosey
Junior Member
 
shosey's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Earth
Posts: 380
you could always use the give item cheat to get the saber you wanted.


Hosey's KotOR Mods [Ebon Hawk Basement] [High Stakes Pazaak] [I am Jedi!] [Skip Endire Spire]
More to come
shosey is offline   you may: quote & reply,
Old 08-28-2004, 03:15 AM   #18
Xavier
Rookie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 27
I am,a jedi bug

Hello there i'm playing with that MOD and i noticed the Player Character vitality never gets bellow one point no matter what damage it takes.

Is this a part of the MOD or a bug? Also i used once the energy resistence Force Power and it is lasting for an hour now.

i even started another game and the same is happening. Any clues?
Xavier is offline   you may: quote & reply,
Old 08-28-2004, 03:24 AM   #19
Achilles
Dapper Chimp
 
Achilles's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 8,204
Helpful! Veteran Modder Forum Veteran 
Re: I am,a jedi bug

Quote:
Originally posted by Xavier
Hello there i'm playing with that MOD and i noticed the Player Character vitality never gets bellow one point no matter what damage it takes.

Is this a part of the MOD or a bug?
If it's anything like the padawan mod, that will go away at Level 8. Not sure why...
Achilles is offline   you may: quote & reply,
Old 08-28-2004, 08:56 AM   #20
shosey
Junior Member
 
shosey's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Earth
Posts: 380
you know, I completly for about that bug from the padawan mod. I bet mine has the same problem. I rember reading in a thread a while back about a fix. I'll look into it either tonight or this weekend. Thanks for pointing it out!


Hosey's KotOR Mods [Ebon Hawk Basement] [High Stakes Pazaak] [I am Jedi!] [Skip Endire Spire]
More to come
shosey is offline   you may: quote & reply,
Old 08-28-2004, 09:26 PM   #21
shosey
Junior Member
 
shosey's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Earth
Posts: 380
OK, I fixed up the scripts! Much thanks to TK102 for looking up the command for me while I was at work! My curiosity got the better of me ;-)

anyhow, in order to solve your problem Xavier you can do one of two things.
either install the new version and start a new game, or get the Kotor Savegame Editor and change the MinOneHP value to false.

Either way - it should solve your problem.

if anybody else has this problem with the new version let me know - it should be better now.


Hosey's KotOR Mods [Ebon Hawk Basement] [High Stakes Pazaak] [I am Jedi!] [Skip Endire Spire]
More to come
shosey is offline   you may: quote & reply,
Old 08-29-2004, 08:55 AM   #22
Xavier
Rookie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 27
I am a Jedi fix

Quote:
Originally posted by shosey
OK, I fixed up the scripts! Much thanks to TK102 for looking up the command for me while I was at work! My curiosity got the better of me ;-)
The fixed version replaced the old version in your site? Maybe you should let people know its a better version.

Thank you for the MOD.
Xavier is offline   you may: quote & reply,
Old 07-15-2005, 06:30 PM   #23
Link3310
Lurker
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 5
Okay well I like the like the mod but I can't exactly use it, can someone kinda explain exactly how to copy the files and everything into the overide folder.

I just need to know:

1) What is the overide folder (I believe it's the same folder that you use to enable the cheats)

2) How you copy the cheats into the overide folder
Link3310 is offline   you may: quote & reply,
Old 07-15-2005, 06:46 PM   #24
Darth333
Administraterror
 
Darth333's Avatar
 
Status: Administrator
Join Date: Feb 2004
Location: In my secret dungeon...
Posts: 8,292
welcome to the forums

This is a mod (game modification) and not a cheat. In fact you don't need cheats to get this working. First and just in case, the mod is only for Kotor 1 and not Kotor 2.

Then, you just extract the files from the .zip file into your Override Folder located by default in C:\Program Files\LucasArts\SWKotOR\Override

(to enable cheats, it's the swkotor.ini file and not the override folder)

You have to start a new game to get this mod working as the script that turns you into a Jedi is activated right at the beginning of the game.

For more info on how to install mods, check this thread: http://www.lucasforums.com/showthrea...hreadid=143422
Darth333 is offline   you may: quote & reply,
Old 11-08-2005, 02:12 PM   #25
Pneuvo
Lurker
 
Pneuvo's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Oregon
Posts: 7
Is there a mod that gets around the 20 level limit?
Pneuvo is offline   you may: quote & reply,
Old 11-08-2005, 02:22 PM   #26
Darth333
Administraterror
 
Darth333's Avatar
 
Status: Administrator
Join Date: Feb 2004
Location: In my secret dungeon...
Posts: 8,292
No: it's hardcoded and impossible to do.

And it is completely off-topic. In the future, please post mod requests in the mod requests forum: http://lucasforums.com/forumdisplay.php?f=635
Darth333 is offline   you may: quote & reply,
Old 11-11-2005, 04:24 PM   #27
Pneuvo
Lurker
 
Pneuvo's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Oregon
Posts: 7
I didn't think it was off topic, since it could have been part of your mod and certainly affects the benefits of starting off as a jedi. Sorry to offend.
Pneuvo is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Knights of the Old Republic > Editing / Modding > Taris Upper City Emporium > I am Jedi!

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:20 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.