lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: How to install mods?
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 01-25-2005, 06:38 PM   #1
Darth333
Administraterror
 
Darth333's Avatar
 
Status: Administrator
Join Date: Feb 2004
Location: In my secret dungeon...
Posts: 8,295
Lightbulb How to install mods?

How to install mods?

1. PC version cheat codes
2. HOW TO INSTALL MODS
- installing
- uninstalling
- conflicts
  1. PC version cheat codes:
    Cheat? Why cheat? Some mods will require you to use cheats to either use new items or access new areas...and if you want to start modding you'll find cheats very useful...unless you want to play the entire game just to test a mod on the StarForge...

    To get the pc version cheat codes and instructions on how to open the console, please refer to this thread in the Padawan's Lounge. .
  2. HOW TO INSTALL MODS:

    Installation

    NOTE: If you are installing mods for TSL, start by creating a new folder called Override in your C:\Program Files\LucasArts\SWKotOR2 directory (Kotor already has an Override folder). You need to do this only the first time you install mods.

    File compression formats
    Modders normally pack their mods with either winzip (.zip), winrar (.rar ) or 7zip (.7z)

    You have to decompress those files before being able to use the mod. If you drop a .zip, .rar or .7z file in your override folder, nothing will happen. In order to decompress the files you need one (or more) of the following utility:
    • Winzip: while Winzip is the most known file compression/decompression utility, it is also the most limited: you can only use it to decompress .zip files. You cannot decompress .rar or .7z files with winzip.

      Download winzip here: http://www.winzip.com

    • Winrar: winrar allows you to do the following:
      pack/unpack : RAR and ZIP files
      unpacking only: .7z, CAB, ISO, ARJ, LZH, TAR, GZ, BZ2, ACE, UUE, JAR (java archive), Z, TAR.GZ and TAR.BZ2.


      Download winrar here: http://www.rarlab.com/

    • 7-zip: 7-zip allows you to do the following:
      Packing / unpacking: 7z, ZIP, GZIP, BZIP2 and TAR
      Unpacking only: RAR, CAB, ISO, ARJ, LZH, CHM, Z, CPIO, RPM, DEB and NSIS

      Download 7-zip here: http://www.7-zip.org/

      (Mac OS X users can use BetterZip to extract KotOR mods from 7z files.)

    • StuffIt Expander: stuffit expander can allow you to expand compressed files of the following formats (7z format not supported):

      SIT, SITX, ZIP, TAR, SEA, EXE, HQX, GZ, TGZ, LZH, MIME, RAR, PF, UU, UUE, Z, BZIP, ARC, CAB and YENC

      Download stuffit here: http://www.stuffit.com/win/expander/index.html


    First of all, always begin by reading the readme that comes with the mod, even if you are an experienced modder. Several mods made or modified after May 25, 2005 use stoffe's TSL patcher which will take care of potential conflicts and automatically install the mod for you. If the mod uses the patcher and you simply drop the files in the Override folder, then the mod won't work...so read the instructions! Installing a mod that uses the patcher normally consist in simply double clicking an .exe file....

    Otherwise, if the mod doesn't use the patcher, then follow these rules:

    For the vast majority of the mods, you simply need to extract the files to your Override directory located by default in C:\ Program Files\LucasArts\SWKotOR but there are some exceptions:

    - files with a .mod extension go into the modules folder
    - .wav files go into a sound folder: follow the authors instructions concerning this as the destination folder may vary.
    - .lip files (lipsync files) go in the lips folder.
    - If a .tlk file is included in the download, then it goes directly into your SWkotor diectory WARNING! replacing the .tlk file may change the language of the game. Always backup your original .tlk file before replacing it. (I noramlly rename the original dialog.tlk file to dialog_o.tlk - the "o" stands for Original and then I drop the modified dialog.tlk file in my SWKotOR folder).

    In any event, modders normally include a readme file with their mods: this is where you should always start (in fact modders should always include a readme - to those who don't... Remember this when you start modding )

    I have one recommendation when you install mods: keep a backup of your saved games in case something happens or save often and keep a good amount of saved games ( I keep savegames of my arrival at each planet, before leaving the Ebon Hawk and at some major points as well - if you start modding, you wont regret having extra savegames at strategic points in the game for testing purposes).

    Uninstall: Just delete the files. Some mods come with an automatic installer and maybe removed via the Add/remove programs function in Windows.

    Conflicts: Some mods don't like each other but don't worry, those problems are normally due to the fact that two or more mods are using files with the same name. Most often it's a .2da file conflict that occurs when you have two mods using the same .2da file (per example: appearance.2da, heads.2da, spells.2da, portraits.2da). cchargin released a tool called Kotor Mod Manager (KMM) that allows you to check for conflicting mods and exclude one of them. You can download cchargin's Mod Manager here. Note that KMM won't make mods compatible. It only allows you to detect conflicts and exclude some mods.

    There are 2 1/2 solutions to 2da conflicts :

    a) If you are lazy: identify the 2 mods using the same name (hehehe nothing can be done without a bit of searching ) and remove one of the mods from your override folder. (that's the price to pay for being lazy ).

    b) My favorite solution : you plunge into the world of modding, get Kotor tool (KT) and Microsoft .net (see "What do I need to start modding" below). Don't be afraid, this is a simple operation.

    Just for the example, we will use the appearance.2da files but all the .2da files work the same way - if you understand how to do it with this one, you'll be able to do it with other .2da files

    -->Open the apperance.2da file with the 2da file editor that you can find in the file menu of KT and load the problematic file. Or you can double click on the original .2da file in BIFs >2da.bif >2D Array.
    -->Step 2: check this thread
    If you are lost and want a simple and step by step example on how to edit an appearance.2da file, I suggest you download svösh's Revan redemption robes and follow the readme carefully. It's well explained and very easy to do. Download svösh's mod here All the other .2da files follow a similar pattern.

    On how to copy/paste a line in a .2da file, read this thread.

    Notice concerning spells.2da: If you have a conflict involving force powers and the spells.2da file you cannot simply move the force powers as you wish since the scripts contain a reference to a spells.2da line so you'll need to edit the script or the item in the case of armbands. If source code is not available in the download package, contact the authors.

    c) I said there were 2 1/2 solutions right? Then the last one would be get the Holowan plug-in. T7 did a wonderful job regrouping many mods here and solving conflicts problems for all of us. Even if you don't have conflicts, get the HL plug-in: it's a must have. Get the HL plug-in here.

Last edited by stoffe; 02-11-2007 at 01:13 PM.
Darth333 is offline   you may: quote & reply,
Old 02-15-2005, 06:05 PM   #2
SConrad
Rookie
 
Join Date: Aug 2004
Location: Scottsdale; Arizona; US
Posts: 29
...or the modder uses KISS, which means that the end-user only needs to click one .exe-file to install a fully compitable mod.

SConrad is offline   you may: quote & reply,
Old 07-19-2005, 03:49 PM   #3
Darthdude99
Rookie
 
Darthdude99's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: At home
Posts: 88
.rar file

what do you do when you down load a .rar file? When i download a .rar file I can't open it unless I pick an opperation to open it with. The it won't let me get into the file to put them in the override folder. HELP?
Darthdude99 is offline   you may: quote & reply,
Old 07-19-2005, 04:03 PM   #4
ChAiNz.2da
Leave Everything to Me!
 
ChAiNz.2da's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Tennessee (USA)
Posts: 6,848
Re: .rar file

Quote:
Originally posted by Dartdude99
what do you do when you down load a .rar file? When i download a .rar file I can't open it unless I pick an opperation to open it with. The it won't let me get into the file to put them in the override folder. HELP?
You'll need an application that can open .rar files such as:

WinRar:
http://www.win-rar.com/

or StuffIt:
http://www.stuffit.com/detect_expander.html


"Eagles May Soar, But Weasels Don't Get Sucked Into Jet Engines"


| Mods (FF) (DS) | Folding | SWK.com | FB: (LF) (Me) | Steam | The Herd |
ChAiNz.2da is offline   you may: quote & reply,
Old 08-28-2005, 12:54 AM   #5
SaeseeJim
Rookie
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 23
Are you able to download these mods onto X-Box?
SaeseeJim is offline   you may: quote & reply,
Old 08-28-2005, 10:27 AM   #6
ChAiNz.2da
Leave Everything to Me!
 
ChAiNz.2da's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Tennessee (USA)
Posts: 6,848
Quote:
Originally Posted by SaeseeJim
Are you able to download these mods onto X-Box?
Only with a modded Xbox from what I've heard. Plus, not all mods will work.

If the mod contains new models, the mod may not work since the model format is different between Xbox and PC...


"Eagles May Soar, But Weasels Don't Get Sucked Into Jet Engines"


| Mods (FF) (DS) | Folding | SWK.com | FB: (LF) (Me) | Steam | The Herd |
ChAiNz.2da is offline   you may: quote & reply,
Old 09-05-2005, 06:56 PM   #7
KOTOR fan
Rookie
 
KOTOR fan's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 32
Im confused on where to stick the .Net and KOTOR Tool files at and how to actually use them.
KOTOR fan is offline   you may: quote & reply,
Old 09-06-2005, 12:17 PM   #8
411
Rookie
 
411's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 33
im having some trouble with my ovveride folder

u see i just got my new comp and have to start my game and mods all over again so anyway i installed KOTOR 2 and made an ovveride file and put a mod of mine sciamanos's mace windu and primes clone trooper this is what the path for the ovveride folder is

D:\Program Files\LucasArts\SWKotOR2\Ovveride

but for some reason NONE of the thing i do will work
the files are the same and the giveitem cheats wont wrok any ideas? by giveitem cheats i mean the ones for primes mod hant tested other types yet am using KSe for that in witch the armour/items dont appear
411 is offline   you may: quote & reply,
Old 09-06-2005, 12:29 PM   #9
Darth333
Administraterror
 
Darth333's Avatar
 
Status: Administrator
Join Date: Feb 2004
Location: In my secret dungeon...
Posts: 8,295
Well if you really entitled your Override folder Ovveride...then you have the answer

Please direct any questions concerning mod installation to this thread: http://lucasforums.com/showthread.php?t=143422

(I copied your post over threre).
Darth333 is offline   you may: quote & reply,
Old 12-13-2005, 06:23 PM   #10
Darth_Vascule
Rookie
 
Darth_Vascule's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 29
Whats the override folder exactly called? Im not sure which folder it is cause im new to modding!
Darth_Vascule is offline   you may: quote & reply,
Old 12-13-2005, 06:29 PM   #11
Keiko
Forumite
 
Join Date: Jan 2005
Location: USA
Posts: 591
Quote:
Originally Posted by Darth_Vascule
Whats the override folder exactly called? Im not sure which folder it is cause im new to modding!

Hi, and Welcome, if you are planning on modding K1 KotOR , then there should already be a folder called Override, but

If you are planning on modding TSL (Kotor 2) then you need to create a new folder called Override. Then you just extract all the files from a mod you have downloaded into the folder!

I hope this helps!

EDIT: Just say if you need more help
-Smallz
Keiko is offline   you may: quote & reply,
Old 12-13-2005, 06:39 PM   #12
Darth_Vascule
Rookie
 
Darth_Vascule's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 29
Quote:
Originally Posted by DarthSmallz
Hi, and Welcome, if you are planning on modding K1 KotOR , then there should already be a folder called Override, but

If you are planning on modding TSL (Kotor 2) then you need to create a new folder called Override. Then you just extract all the files from a mod you have downloaded into the folder!

I hope this helps!

EDIT: Just say if you need more help
-Smallz
I know about this but i cant fin out what the folder is called and im not sure if im doing it right so if you could post the actuall folder name for KOTOR I it would help tons!
Darth_Vascule is offline   you may: quote & reply,
Old 12-13-2005, 06:40 PM   #13
Keiko
Forumite
 
Join Date: Jan 2005
Location: USA
Posts: 591
Quote:
Originally Posted by Darth_Vascule
I know about this but i cant fin out what the folder is called and im not sure if im doing it right so if you could post the actuall folder name for KOTOR I it would help tons!
Override

If you ned more help just ask

EDIT: I think i found what u needed help with, look for something like this:

C:\Program Files\LucasArts\SWKotOR\Override

AS i do not have KotOR installed on my system i am not sure if thats exacly right, but it should be similar to that
Keiko is offline   you may: quote & reply,
Old 12-13-2005, 08:42 PM   #14
Darth_Vascule
Rookie
 
Darth_Vascule's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 29
I tried that already and it didnt work what am i doing wrong?
Darth_Vascule is offline   you may: quote & reply,
Old 12-14-2005, 11:19 AM   #15
Darth333
Administraterror
 
Darth333's Avatar
 
Status: Administrator
Join Date: Feb 2004
Location: In my secret dungeon...
Posts: 8,295
Which mod are you trying to install? If the mod is packed in a .zip or .rar file, you have to decompress it first. Also make sure you don't have sub-sub folders in your override folder for K2 and no subfolders for kotor 1..
Darth333 is offline   you may: quote & reply,
Old 12-14-2005, 04:53 PM   #16
Darth_Vascule
Rookie
 
Darth_Vascule's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 29
Quote:
Originally Posted by Darth333
Which mod are you trying to install? If the mod is packed in a .zip or .rar file, you have to decompress it first. Also make sure you don't have sub-sub folders in your override folder for K2 and no subfolders for kotor 1..
Im not into files or anything soo how do you decompress it?
Darth_Vascule is offline   you may: quote & reply,
Old 12-14-2005, 04:59 PM   #17
Darth333
Administraterror
 
Darth333's Avatar
 
Status: Administrator
Join Date: Feb 2004
Location: In my secret dungeon...
Posts: 8,295
You can decompress the .zip files with winzip and the rar files with winrar. Note that winrar can also decompress .zip files. You can get winrar for free here: http://www.rarlab.com/rar/wrar330.exe

Extract the files to your Override folder.
Darth333 is offline   you may: quote & reply,
Old 12-14-2005, 05:01 PM   #18
Darth_Vascule
Rookie
 
Darth_Vascule's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 29
i have win rar then what?
Darth_Vascule is offline   you may: quote & reply,
Old 12-14-2005, 06:54 PM   #19
Keiko
Forumite
 
Join Date: Jan 2005
Location: USA
Posts: 591
click the .exe file
Keiko is offline   you may: quote & reply,
Old 12-14-2005, 09:44 PM   #20
Darth333
Administraterror
 
Darth333's Avatar
 
Status: Administrator
Join Date: Feb 2004
Location: In my secret dungeon...
Posts: 8,295
Quote:
Originally Posted by Darth_Vascule
i have win rar then what?
1. Install winrar by double clicking on the wrar330.exe file and follow the instructions at the screen.


2a. Open the .zip or the .rar file containing the mod.

2b. Read the readme included in the .zip or .rar file

3. Click the "Extract to" button

4. select your Override folder (or any other folder mentioned in the readme)

5. Click ok.

Screenshot of steps 3, 4, 5: http://img.photobucket.com/albums/v1...3/champion.jpg

6. Start playing
Darth333 is offline   you may: quote & reply,
Old 12-15-2005, 09:20 AM   #21
Darth_Vascule
Rookie
 
Darth_Vascule's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 29
Quote:
Originally Posted by Darth333
1. Install winrar by double clicking on the wrar330.exe file and follow the instructions at the screen.


2a. Open the .zip or the .rar file containing the mod.

2b. Read the readme included in the .zip or .rar file

3. Click the "Extract to" button

4. select your Override folder (or any other folder mentioned in the readme)

5. Click ok.

Screenshot of steps 3, 4, 5: http://img.photobucket.com/albums/v1...3/champion.jpg

6. Start playing

Omg!!!! it wont work!!!!!!!!!!! im sooooooo mad!!!!!! wats wrong with it?!?!?!?!
Darth_Vascule is offline   you may: quote & reply,
Old 12-15-2005, 10:49 AM   #22
Darth333
Administraterror
 
Darth333's Avatar
 
Status: Administrator
Join Date: Feb 2004
Location: In my secret dungeon...
Posts: 8,295
What doesn't work? At what step are you stuck? What mod exactly are you trying to install?
Darth333 is offline   you may: quote & reply,
Old 12-15-2005, 03:02 PM   #23
Darth_Vascule
Rookie
 
Darth_Vascule's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 29
The revans robe + 2.0 mod. the cheat won't work when i put it in.I put it inthe c:\Program Files\LucasArts\SWKotOr\Override folder and entered the cheat for the item i wanted which was in the readme and it wont go into my inventory.

Last edited by Darth_Vascule; 12-15-2005 at 03:31 PM.
Darth_Vascule is offline   you may: quote & reply,
Old 12-15-2005, 03:28 PM   #24
Darth333
Administraterror
 
Darth333's Avatar
 
Status: Administrator
Join Date: Feb 2004
Location: In my secret dungeon...
Posts: 8,295
I imagine you are talking about this mod: http://lucasforums.com/showthread.php?t=139157 ?

If so, the mod is for Kotor 1 only.

Did you read the readme file inside the .rar file? all the instructions for installation are there. Read them carefully.

You don't need cheats to get the items: go to the cantina on Korriban after the Leviathan and speak to the sith. If you still want to get the items before that, you can use KSE (http://www.starwarsknights.com/tools.php) .
Darth333 is offline   you may: quote & reply,
Old 12-15-2005, 04:16 PM   #25
Darth_Vascule
Rookie
 
Darth_Vascule's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 29
Quote:
Originally Posted by Darth333
I imagine you are talking about this mod: http://lucasforums.com/showthread.php?t=139157 ?

If so, the mod is for Kotor 1 only.

Did you read the readme file inside the .rar file? all the instructions for installation are there. Read them carefully.

You don't need cheats to get the items: go to the cantina on Korriban after the Leviathan and speak to the sith. If you still want to get the items before that, you can use KSE (http://www.starwarsknights.com/tools.php) .
At what point in the game because ive already been to korriban before the leviathan can i still do it or am i screwed and have to start a new game??
Darth_Vascule is offline   you may: quote & reply,
Old 12-15-2005, 07:44 PM   #26
Darth333
Administraterror
 
Darth333's Avatar
 
Status: Administrator
Join Date: Feb 2004
Location: In my secret dungeon...
Posts: 8,295
I'll repeat again: Did you read the readme concerning the installation??? You don't have to extract the files directly in the override folder. This is why it's important to always read it carefully. Don't blindly install a mod.

I won't start copy/paste the readme here so for the last time, read it. Read it entirely and pay attention to what it says. I like to help out but I won't start giving online reading courses.
Darth333 is offline   you may: quote & reply,
Old 12-15-2005, 07:52 PM   #27
Darth_Vascule
Rookie
 
Darth_Vascule's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 29
Quote:
Originally Posted by Darth333
I'll repeat again: Did you read the readme concerning the installation??? You don't have to extract the files directly in the override folder. This is why it's important to always read it carefully. Don't blindly install a mod.

I won't start copying and pasting the readme here so for the last time, read it! Read it entirely and pay attention to what it says. I like to help out but I won't start giving online reading courses.
Ok i read it and it said that i should click install it then when prompted to brows for the root directory for my game. This is were im stuck now. It says the default is c:\Program Files\LucasArts\SWKotOR. I tried to use that but it says that the dialog.tlk file not found. I believe im making progress but im stuck at this. I need to know what is the root directory for KOTOR 1.
Darth_Vascule is offline   you may: quote & reply,
Old 12-15-2005, 11:15 PM   #28
Jackel
Senior Member
 
Jackel's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 1,056
Quote:
Originally Posted by Darth_Vascule
Ok i read it and it said that i should click install it then when prompted to brows for the root directory for my game. This is were im stuck now. It says the default is c:\Program Files\LucasArts\SWKotOR. I tried to use that but it says that the dialog.tlk file not found. I believe im making progress but im stuck at this. I need to know what is the root directory for KOTOR 1.
The root directory of KOTOR is where you installed the game. The default place the game will be installed to is c:\Program Files\LucasArts\SWKotOR but if oyu installed it to D:\SWKotor then this would be your root directory.
Jackel is offline   you may: quote & reply,
Old 12-16-2005, 12:56 AM   #29
Darth_Vascule
Rookie
 
Darth_Vascule's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 29
Quote:
Originally Posted by Jackel
The root directory of KOTOR is where you installed the game. The default place the game will be installed to is c:\Program Files\LucasArts\SWKotOR but if oyu installed it to D:\SWKotor then this would be your root directory.
It still says dialog.tlk file not found whats up with this
Darth_Vascule is offline   you may: quote & reply,
Old 12-16-2005, 10:11 AM   #30
Keiko
Forumite
 
Join Date: Jan 2005
Location: USA
Posts: 591
Okay here we go again. Do you have a K1 Icon on your desktop? If you do: right click it, a bar should come up, and at the bottom should say properties> Then then should come up a big bar> go to find target> that will take you into your root directory> then put the files in the folder called "Override" (Without quotes) I hope this helps

-Smallz

EDIT: I will put pictures up when i come home from school
Keiko is offline   you may: quote & reply,
Old 12-16-2005, 07:08 PM   #31
Darth_Vascule
Rookie
 
Darth_Vascule's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 29
Thaaaaaaaaaank You!!!!
Darth_Vascule is offline   you may: quote & reply,
Old 12-16-2005, 10:00 PM   #32
Keiko
Forumite
 
Join Date: Jan 2005
Location: USA
Posts: 591
Your welcome
Keiko is offline   you may: quote & reply,
Old 12-22-2005, 10:16 AM   #33
GrandMaster
Rookie
 
GrandMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Scotland
Posts: 39
I've got one pc mod on bu how do i get another that clashes?

Sorry about the stupid question! You've probably had this a thousand times before but i'm a total newbie (hence the name ).
Now heres my problem i downloaded Sciamano's Anakin Skywalker V3.0 (ep III) mod but i also want to have the obi wan mod to. However i think they use the same pc, i have read the threads here and it turned my brain into jelly! i have managed to get KT and winrar, but now i'm stuck as to what to do next i would really appreciate someone patient to take me through a REAL noddy step by step guide!!!! I am trying honestly
Sorry if this is in the wrong place!
Thanks in advance
GrandMaster is offline   you may: quote & reply,
Old 12-22-2005, 11:10 AM   #34
Darth333
Administraterror
 
Darth333's Avatar
 
Status: Administrator
Join Date: Feb 2004
Location: In my secret dungeon...
Posts: 8,295
Welcome to the forums

This tutorial is probably what you need: http://www.lucasforums.com/showthread.php?t=149992

You'll notice that the tutorial thread is closed (as are all other tutorials in order to keep them clean) but if you get stuck, don't hesitate to ask your questions on the boards.
Darth333 is offline   you may: quote & reply,
Old 01-14-2006, 02:37 AM   #35
thegreatjoshini
Rookie
 
thegreatjoshini's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Joplin, MO
Posts: 94
Current Game: Legend of Legaia (PSX)
I've got a question you might find odd. Do I have to use photoshop or something to install Svosh's Robe Collar Fix for KotOR 2 or do I just drop all the files in the winrar file into my override folder?
thegreatjoshini is offline   you may: quote & reply,
Old 01-14-2006, 03:22 AM   #36
Nodakrattler
Junior Member
 
Nodakrattler's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Where it gets cold and snows and stuff
Posts: 391
You can drop the files straight into the override folder, but the model does requier new textures. You can find new textures for the master robe on Svosh's site and commas has a texture fix up at pcgamemods.com.


Through this world we fight for good or for evil it does not matter. In the end all that really matters is that we choose and go forth.
Nodakrattler is offline   you may: quote & reply,
Old 01-14-2006, 03:30 AM   #37
thegreatjoshini
Rookie
 
thegreatjoshini's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Joplin, MO
Posts: 94
Current Game: Legend of Legaia (PSX)
thanks, i appreciate your help. But, just so I understand correctly, I don't have to modify any of the original game files with Photoshop or something similar to be able to use the new ones, right?
thegreatjoshini is offline   you may: quote & reply,
Old 01-14-2006, 05:56 AM   #38
ChAiNz.2da
Leave Everything to Me!
 
ChAiNz.2da's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Tennessee (USA)
Posts: 6,848
Quote:
Originally Posted by thegreatjoshini
thanks, i appreciate your help. But, just so I understand correctly, I don't have to modify any of the original game files with Photoshop or something similar to be able to use the new ones, right?
Correct

You will however need to extract the files from the .rar file. Don't just place the .rar archinve in your override

Comma's (Padawan Robes) Textures for the new model fix:
http://www.pcgamemods.com/mod/13033.html

svösh's site:
http://www.angelfire.com/crazy2/xclo...kotor_mods.htm

Be sure to snag svösh's "15 Master Robes Textures" for his model fixes


"Eagles May Soar, But Weasels Don't Get Sucked Into Jet Engines"


| Mods (FF) (DS) | Folding | SWK.com | FB: (LF) (Me) | Steam | The Herd |
ChAiNz.2da is offline   you may: quote & reply,
Old 01-30-2006, 02:17 AM   #39
WeaponMaster
Rookie
 
WeaponMaster's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: North Vancouver, BC
Posts: 10
Quote:
Originally Posted by Darth333
1. Install winrar by double clicking on the wrar330.exe file and follow the instructions at the screen.


2a. Open the .zip or the .rar file containing the mod.

2b. Read the readme included in the .zip or .rar file

3. Click the "Extract to" button

4. select your Override folder (or any other folder mentioned in the readme)

5. Click ok.

Screenshot of steps 3, 4, 5: http://img.photobucket.com/albums/v1...3/champion.jpg

6. Start playing
I try extracting directly to the override folder and the mod never works. It only works when I extract to the desktop and then copy or drop the files from the desktop into the Override folder.


Yes Sir, Right Away!

Last edited by WeaponMaster; 01-30-2006 at 02:30 AM.
WeaponMaster is offline   you may: quote & reply,
Old 01-30-2006, 10:49 AM   #40
Darth333
Administraterror
 
Darth333's Avatar
 
Status: Administrator
Join Date: Feb 2004
Location: In my secret dungeon...
Posts: 8,295
Note that some mods now use the TSL patcher, which takes care of the installation for you. If thats the case, do not extract the files in your override folder or it won't work: double click the .exe file within the .rar instead (in any event, read the readme provided by the author).
Darth333 is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Knights of the Old Republic > Editing / Modding > Holowan Laboratories > How to install mods?

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:53 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.