lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Sound problem
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 10-23-2005, 05:00 PM   #1
Calico_Jack
Rookie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 15
Unhappy Sound problem

hi, my sound blaster audigy2ZS works fine on every game and every movie but why the hell do i get stuttering sticking sounds so often when i play SWBF1+ 2beta...

its like this : i play, everything is OK with the sound and suddenly theres a place where the sound stucks from an explosion, or the sound of a vehicle-- but the vehicle isnt there anymore for maybe 2 min.

an explosion makes this : BOOM, ok .... but when the sound stucks it makes BOOM,BO,BO,BO,BO,BO,BO,BO,BO,BO...

i dont know what this is and also dont know how to solve this problem...
i hope u understand what i mean and know how to solve this ****



i have the latest creative drivers,updates..
Calico_Jack is offline   you may: quote & reply,
Old 10-25-2005, 06:50 AM   #2
shortieuk_TAW
Lurker
 
Join Date: Nov 2004
Location: UK
Posts: 6
I see you have the latest audio drivers, have you also tried updating your Video driver? I know that doesn't make sense, but you never know! Do you have on-board sound? If you do, enable it and see if that works.

Hope this helps!

TAW_Shortie.
shortieuk_TAW is offline   you may: quote & reply,
Old 10-30-2005, 07:13 AM   #3
Calico_Jack
Rookie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 15
its a soundblaster, so NO, its not onboard

and i also have the latest driver for my geforce 6600gt
Calico_Jack is offline   you may: quote & reply,
Old 10-30-2005, 12:29 PM   #4
master_skywalke
Junior Member
 
master_skywalke's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: In the O-OT Star Wars Universe
Posts: 258
Did you laready try to play the game with your audio settings on Dolby Surround or 5.1 or 7?

master_skywalke is offline   you may: quote & reply,
Old 10-30-2005, 02:16 PM   #5
zerted
Click Center of Circle: O
 
zerted's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Inside a human body.
Posts: 1,245
Same sound card, same problem. This happens randomly with any sound. I haven't started messing with my sound settings yet... Its hard to trouble shoot, because it happens randomly and does not always happen.



(I may not agree with thoughts posted under this name)
Looking for a mature clan? Checkout www.rdhclan.net
email/PM me for more info
zerted is offline   you may: quote & reply,
Old 10-30-2005, 03:44 PM   #6
Calico_Jack
Rookie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 15
yup

and yes, i turned settings to 5.1...because i have 5.1 boxes from creative
Calico_Jack is offline   you may: quote & reply,
Old 11-05-2005, 12:45 AM   #7
Rogue74
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 133
I've got a brand new Creative X-Fi and my sound is messed up too. I have new drivers for everything and just did a fresh XP install. The problem is mostly with the music skipping and some ambient noise stuttering.
Rogue74 is offline   you may: quote & reply,
Old 11-05-2005, 06:00 AM   #8
Calico_Jack
Rookie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 15
why does this happen to creative products only ?
Calico_Jack is offline   you may: quote & reply,
Old 11-05-2005, 08:27 AM   #9
pmacklam
 
pmacklam's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 5
I also have the same problem with my USB Creative Audigy 2 NX external sound device and my Creative I-Trigue 3600 the sound stutters constantly.

While the sound stutters the graphics also freeze up at the same time as well.
This happens on Star Wars Battlefront 2, Black & White 2, Pro Evoluton Soccer 5 etc.
So I'm stuck, I can't play anything at the moment.
pmacklam is offline   you may: quote & reply,
Old 11-10-2005, 04:08 PM   #10
daventry
 
daventry's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: South Africa
Posts: 103
Theres this annoying Alarm Sound that keeps beeping when i play through the Game, even when im on the ground i still hear it. Is there a way to turn it off or is it supposed to beep like that.


CVZ
daventry is offline   you may: quote & reply,
Old 11-10-2005, 07:55 PM   #11
zerted
Click Center of Circle: O
 
zerted's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Inside a human body.
Posts: 1,245
Quote:
Originally Posted by Calico_Jack
why does this happen to creative products only ?
Must be a driver problem, or LA hates Creative and wrote in code to break on their hardware.



(I may not agree with thoughts posted under this name)
Looking for a mature clan? Checkout www.rdhclan.net
email/PM me for more info
zerted is offline   you may: quote & reply,
Old 11-10-2005, 08:30 PM   #12
Rogue74
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 133
I haven't heard a beeping, but every once in a while there's an ear-piercing burst of static that makes you fling off your headphones. I guess LA thinks you'll fall asleep or something...
Rogue74 is offline   you may: quote & reply,
Old 11-11-2005, 02:23 PM   #13
ManiacMoFo
Lurker
 
ManiacMoFo's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 8
same problem here, i had the problem with SWBF1 and now with SWBF 2. using Creatives openAL beta driver atm. had the problem in SWBF 1 with the earlier official driver set.
ManiacMoFo is offline   you may: quote & reply,
Old 11-11-2005, 10:24 PM   #14
Rogue74
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 133
Now that you mention that, I seem to remember that happening to me with BF1 also. I had an Audigy 2 card before.
Rogue74 is offline   you may: quote & reply,
Old 11-12-2005, 04:01 AM   #15
Calico_Jack
Rookie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 15
why cant lucas arts fix that ??
i cant belive that 1 of the best soundcards isnt supported optimal for swbf1+2
Calico_Jack is offline   you may: quote & reply,
Old 11-12-2005, 09:47 PM   #16
Rogue74
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 133
I'm just curious, are you guys having sound problems with the DVD or CDROM version? I have the DVD version. I'm just wondering if maybe one or the other has problems or if it's software. I don't know if they run the music off the DVD/CD or the hard drive.
Rogue74 is offline   you may: quote & reply,
Old 11-12-2005, 09:55 PM   #17
zerted
Click Center of Circle: O
 
zerted's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Inside a human body.
Posts: 1,245
The music should be running off the hard drive. After you get by the cd check, you can normally take the cd/dvd out of your computer and the game will run fine.



(I may not agree with thoughts posted under this name)
Looking for a mature clan? Checkout www.rdhclan.net
email/PM me for more info
zerted is offline   you may: quote & reply,
Old 11-13-2005, 08:34 AM   #18
daventry
 
daventry's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: South Africa
Posts: 103
Question

Quote:
Originally Posted by Rogue74
I haven't heard a beeping, but every once in a while there's an ear-piercing burst of static that makes you fling off your headphones. I guess LA thinks you'll fall asleep or something...
Play Hoth and run away from the Battle, then try not to listen to the Music but only the Sounds .

Its like an Alarm Sound and its through the whole Game, its only when im on a Vehicle that its off. its like sweesh, sweesh, sweesh when you are inside a security building and the Alarm goes off.

Is it a Setting or something, because its not my Sound Card.


CVZ
daventry is offline   you may: quote & reply,
Old 11-13-2005, 08:53 AM   #19
zerted
Click Center of Circle: O
 
zerted's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Inside a human body.
Posts: 1,245
Quote:
Originally Posted by daventry
...its not my Sound Card.
and you know that becasue?



(I may not agree with thoughts posted under this name)
Looking for a mature clan? Checkout www.rdhclan.net
email/PM me for more info
zerted is offline   you may: quote & reply,
Old 11-13-2005, 09:07 AM   #20
daventry
 
daventry's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: South Africa
Posts: 103
Because all my other Games work fine with no problem at all.

Are you hearing the sound aswell, or is it just a setting in the Game.


CVZ
daventry is offline   you may: quote & reply,
Old 11-13-2005, 11:49 AM   #21
zerted
Click Center of Circle: O
 
zerted's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Inside a human body.
Posts: 1,245
Oh, sorry I slightly misread your post... Its not a setting in the game, its a bug in the game. I don't get an alarm sound, but I get a random game sound repeated over and over until it stops randomly.

[EDIT for post below: Yea, I know thats what you meant. No one has found a solution yet...]



(I may not agree with thoughts posted under this name)
Looking for a mature clan? Checkout www.rdhclan.net
email/PM me for more info

Last edited by zerted; 11-13-2005 at 02:12 PM.
zerted is offline   you may: quote & reply,
Old 11-13-2005, 12:23 PM   #22
Calico_Jack
Rookie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 15
thats exactly what i ment
Calico_Jack is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > SWBattlefront.net (SWBF I & II) > Star Wars Battlefront II > Tech Help > Sound problem

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:13 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.