lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: How do you take Screenshots in Full Version... (?)
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 11-06-2005, 12:50 AM   #1
Kurgan
Headhunter
 
Kurgan's Avatar
 
Join Date: Nov 1997
Location: The Dawn of Time
Posts: 18,322
LFN Staff Member 10 year veteran! 
Question How do you take Screenshots in Full Version... (?)

Apologies if this has been asked and answered elsewhere, but in the full version of the game (my copy just arrived tonight), I couldn't find how to take in-game screenshots.

Can anyone tell me? In SWBF1 you could set it to a key in the menu, but I don't see any such option. Using Alt+Printscreen and pasting into a paint program is just too slow a method. Any help?

Thanks!


Download JK2 maps for JA Server|BOOT CAMP!|Strategic Academy|
(JA Server: 108.178.55.189:29070)


"The Concussion Rifle is the weapon of a Jedi Knight Player, an elegant weapon, from a more civilized community." - Kyle Katarn
Kurgan is offline   you may: quote & reply,
Old 11-06-2005, 03:42 AM   #2
Kurgan
Headhunter
 
Kurgan's Avatar
 
Join Date: Nov 1997
Location: The Dawn of Time
Posts: 18,322
LFN Staff Member 10 year veteran! 
Something to add in the first patch?


Download JK2 maps for JA Server|BOOT CAMP!|Strategic Academy|
(JA Server: 108.178.55.189:29070)


"The Concussion Rifle is the weapon of a Jedi Knight Player, an elegant weapon, from a more civilized community." - Kyle Katarn
Kurgan is offline   you may: quote & reply,
Old 11-06-2005, 04:08 AM   #3
Rends
Junior Member
 
Rends's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Theed
Posts: 314
Press the Print key and it will add the screenshot to the newly created screenshot folder you find in your GameData directory.
Rends is offline   you may: quote & reply,
Old 11-06-2005, 07:15 AM   #4
Kurgan
Headhunter
 
Kurgan's Avatar
 
Join Date: Nov 1997
Location: The Dawn of Time
Posts: 18,322
LFN Staff Member 10 year veteran! 
Ah, that wasn't so hard, thank you.

I wonder why they don't let you just choose a key... too many already taken?


Download JK2 maps for JA Server|BOOT CAMP!|Strategic Academy|
(JA Server: 108.178.55.189:29070)


"The Concussion Rifle is the weapon of a Jedi Knight Player, an elegant weapon, from a more civilized community." - Kyle Katarn
Kurgan is offline   you may: quote & reply,
Old 11-06-2005, 10:55 AM   #5
Crow_Nest
Forum Spammer
 
Crow_Nest's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Singapore, Asia
Posts: 5,307
You can download FRAPS and bind a key for screenshot. Dont know if FRAPS screenshot bind works well, but its worth a try.




Xbox 360 Gamertag: cr0wnes7
Crow_Nest is offline   you may: quote & reply,
Old 11-06-2005, 01:19 PM   #6
joshua05
Rookie
 
joshua05's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Illinois
Posts: 67
Quote:
Originally Posted by |GG|Crow_Nest
You can download FRAPS and bind a key for screenshot. Dont know if FRAPS screenshot bind works well, but its worth a try.

Personally...I use 'Grabber2K'

--- --- --- ---> You can select what you want to take a picture of (active window, entire screen, a portion of the screen ...)

Here's a link:

www.eskyworld.com

THen scroll down and click downloads...it is listed on the downloads page.


PM me here!

http://swgwhome.lv4snobrdg.com -->My Forum HOMEPAGE

http://lv4snobrdg.com/swgw -->My Forum (Star Wars Roleplay)
joshua05 is offline   you may: quote & reply,
Old 11-06-2005, 01:21 PM   #7
Kurgan
Headhunter
 
Kurgan's Avatar
 
Join Date: Nov 1997
Location: The Dawn of Time
Posts: 18,322
LFN Staff Member 10 year veteran! 
I'll use the built in screenshot taker. It's just silly that they don't let you bind it to a different key, like in SWBF1 (and most other FPS games).

Thanks for your help guys!


Download JK2 maps for JA Server|BOOT CAMP!|Strategic Academy|
(JA Server: 108.178.55.189:29070)


"The Concussion Rifle is the weapon of a Jedi Knight Player, an elegant weapon, from a more civilized community." - Kyle Katarn
Kurgan is offline   you may: quote & reply,
Old 11-08-2005, 09:12 PM   #8
Angarah
Rookie
 
Angarah's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Vancouver
Posts: 91
Umm...where exactly is the "Print" key? Im staring at my keyboard, and I dont seem to have it....


Angarah is offline   you may: quote & reply,
Old 11-08-2005, 10:57 PM   #9
MandaloreBIC
Rookie
 
MandaloreBIC's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: The Mandalorian System
Posts: 107
lol.... it's the key that should be next to f12 and home, insert and scrollLock on a normal keyboard.....


"He's no good to me dead"-Boba Fett
"This doesn't concern you, jedi."-Boba Fett
"He doesn't take a hint, this guy."-Jango Fett
"I'm just a simple man trying to make my way in the universe."-Jango Fett
"We'll just have to finish him."-Jango Fett
MandaloreBIC is offline   you may: quote & reply,
Old 11-09-2005, 02:26 PM   #10
daventry
 
daventry's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: South Africa
Posts: 103
Now how do i post screenshots on the Forum


CVZ
daventry is offline   you may: quote & reply,
Old 11-09-2005, 06:25 PM   #11
Angarah
Rookie
 
Angarah's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Vancouver
Posts: 91
Quote:
Originally Posted by MandaloreBIC
lol.... it's the key that should be next to f12 and home, insert and scrollLock on a normal keyboard.....
I see PrintScreen, ScrollLock, Pause/Break, Insert, Home, Page Up, Delete, End, and Page Down above my arrow keys but no Print...


Angarah is offline   you may: quote & reply,
Old 11-09-2005, 06:47 PM   #12
Chris-h11
Rookie
 
Chris-h11's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Las Vegas, NV
Posts: 96
Quote:
Originally Posted by Angarah
I see PrintScreen, ScrollLock, Pause/Break, Insert, Home, Page Up, Delete, End, and Page Down above my arrow keys but no Print...
PrintScreen


Chris-h11 is offline   you may: quote & reply,
Old 11-09-2005, 09:55 PM   #13
zerted
Click Center of Circle: O
 
zerted's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Inside a human body.
Posts: 1,245
PrintScreen 'saves' what is being displayed on your screen when you press it. The contents are in the clipboard. You paste into any pastable program which accepts graphics and you get the picture of your screen. It does not output to the printer anymore.



(I may not agree with thoughts posted under this name)
Looking for a mature clan? Checkout www.rdhclan.net
email/PM me for more info
zerted is offline   you may: quote & reply,
Old 11-09-2005, 10:09 PM   #14
Kurgan
Headhunter
 
Kurgan's Avatar
 
Join Date: Nov 1997
Location: The Dawn of Time
Posts: 18,322
LFN Staff Member 10 year veteran! 
MandaloreBIC wins the new prize for "Outrageously Too Large Signature Image" with 969 kb (the limit is 80 kb!).

joshua05's 160 kb (twice the limit) sig pales by comparison!

Time to fix 'em...


Btw, I noticed that pressing printscreen doesn't always take a screenshot for me. In game I must have tapped it like 30 seperate times as I played, but in my screenshots directory I only ended up with like 5 shots.


Download JK2 maps for JA Server|BOOT CAMP!|Strategic Academy|
(JA Server: 108.178.55.189:29070)


"The Concussion Rifle is the weapon of a Jedi Knight Player, an elegant weapon, from a more civilized community." - Kyle Katarn
Kurgan is offline   you may: quote & reply,
Old 11-09-2005, 10:20 PM   #15
zerted
Click Center of Circle: O
 
zerted's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Inside a human body.
Posts: 1,245
Is there anyway we can see the old sigs?

Unless SWBF2 does something to the PrintScreen button: Because it dumps the screen into the clipboard, every time you press it, it overrites its last save. Also copying of any kind will override the current contents of the clipboard.



(I may not agree with thoughts posted under this name)
Looking for a mature clan? Checkout www.rdhclan.net
email/PM me for more info
zerted is offline   you may: quote & reply,
Old 11-10-2005, 12:00 AM   #16
Angarah
Rookie
 
Angarah's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Vancouver
Posts: 91
PrintScreen doesnt take screenshots, just copies the screen like zerted said. Personally I'd rather not have to pause Battlefront, open paint and save my pic every time I want a screen. Is there any other way?


Angarah is offline   you may: quote & reply,
Old 11-10-2005, 12:04 AM   #17
Commander Obi-Wan
Gold Standard
 
Commander Obi-Wan's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 5,363
Current Game: BioShock 2
Forum Veteran 
In the guide that comes with SWBF2, doesn't it say there is a certain button to press for it? I may be wrong but it is usually (for me) one for the F buttons. Ex. - F12


Commander Obi-Wan is offline   you may: quote & reply,
Old 11-10-2005, 10:45 AM   #18
Kurgan
Headhunter
 
Kurgan's Avatar
 
Join Date: Nov 1997
Location: The Dawn of Time
Posts: 18,322
LFN Staff Member 10 year veteran! 
Guys, PrintScreen DOES take screenshots in SWBF2. You don't need to paste into any programs, it creates them in targa format (IIRC) in its own folder. I don't believe it's mentioned in the PC manual (is that the "guide" you're speaking of commanderobiwan?).

Here's some of the bigger sigs I've collected from people here (and no, you can't use them on our forums as sigs, they're all too big!).












It IS possible to make animated sigs that aren't huge, but people don't seem to do it very often.


Download JK2 maps for JA Server|BOOT CAMP!|Strategic Academy|
(JA Server: 108.178.55.189:29070)


"The Concussion Rifle is the weapon of a Jedi Knight Player, an elegant weapon, from a more civilized community." - Kyle Katarn
Kurgan is offline   you may: quote & reply,
Old 11-10-2005, 01:52 PM   #19
Commander Obi-Wan
Gold Standard
 
Commander Obi-Wan's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 5,363
Current Game: BioShock 2
Forum Veteran 
Well, the "guide" I am talking about is from another game and it usually comes with the game.......now I remember, it's called a manual....silly me....


Commander Obi-Wan is offline   you may: quote & reply,
Old 11-10-2005, 02:05 PM   #20
Kurgan
Headhunter
 
Kurgan's Avatar
 
Join Date: Nov 1997
Location: The Dawn of Time
Posts: 18,322
LFN Staff Member 10 year veteran! 
Okay, when people say "guide" these days I picture like those Prima Strategy Guide books they often shill the first day a game comes out.


Download JK2 maps for JA Server|BOOT CAMP!|Strategic Academy|
(JA Server: 108.178.55.189:29070)


"The Concussion Rifle is the weapon of a Jedi Knight Player, an elegant weapon, from a more civilized community." - Kyle Katarn
Kurgan is offline   you may: quote & reply,
Old 11-11-2005, 12:26 PM   #21
daventry
 
daventry's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: South Africa
Posts: 103
And how do you post a picture onto the Forum Board


CVZ
daventry is offline   you may: quote & reply,
Old 11-11-2005, 01:18 PM   #22
ManiacMoFo
Lurker
 
ManiacMoFo's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 8
Quote:
Originally Posted by daventry
And how do you post a picture onto the Forum Board
you can register at www.photobucket.com and upload the image to their server, you get 50 megs of space and the max image size you can upload is 250kb's. if the image is larger it will be automatically resized. once you've uploaded the image, it will be shown to you with 3 tags, normal URL, and [IMG] wich you can copy and paste to a forum post for example. the URL naturally posts a link to the image in its own page and the tags will show the image on your post. ( the [IMG] tag usually works with most boards ).
ManiacMoFo is offline   you may: quote & reply,
Old 11-12-2005, 11:23 AM   #23
Kurgan
Headhunter
 
Kurgan's Avatar
 
Join Date: Nov 1997
Location: The Dawn of Time
Posts: 18,322
LFN Staff Member 10 year veteran! 
Yeah, there's several such free image hosting places if you don't have a webspace of your own, like imageshack. Only we admins can post attachments (and even those have limits!). Put your file someplace and then post it with the [/img] tags.


Download JK2 maps for JA Server|BOOT CAMP!|Strategic Academy|
(JA Server: 108.178.55.189:29070)


"The Concussion Rifle is the weapon of a Jedi Knight Player, an elegant weapon, from a more civilized community." - Kyle Katarn
Kurgan is offline   you may: quote & reply,
Old 11-12-2005, 05:37 PM   #24
Angarah
Rookie
 
Angarah's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Vancouver
Posts: 91
Allright, getting back to this screenshot problem, I pressed PrintScreen numerous times ingame, but I cannot see a screenshot folder inside C:\Program Files\LucasArts\Star Wars Battlefront II.


Angarah is offline   you may: quote & reply,
Old 11-12-2005, 06:05 PM   #25
MachineCult
Vincit Amor Patria
 
MachineCult's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Disneyland?
Posts: 2,657
Pressing PrintScreen only copies what is on the screen, you can paste it into Paint.



"For where ever there is a n00b, there is MachineCult to make him cry and cringe."
- Halo_92

MachineCult is offline   you may: quote & reply,
Old 11-12-2005, 06:31 PM   #26
daventry
 
daventry's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: South Africa
Posts: 103
No it doesent, i press print screen and then i went to my Game Directory and saw a loong list of Screenshots from the Game.


CVZ
daventry is offline   you may: quote & reply,
Old 11-12-2005, 06:40 PM   #27
MachineCult
Vincit Amor Patria
 
MachineCult's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Disneyland?
Posts: 2,657
What did Angarah just say daventry?

Quote:
Originally Posted by Angarah
Allright, getting back to this screenshot problem, I pressed PrintScreen numerous times ingame, but I cannot see a screenshot folder inside C:\Program Files\LucasArts\Star Wars Battlefront II.



"For where ever there is a n00b, there is MachineCult to make him cry and cringe."
- Halo_92

MachineCult is offline   you may: quote & reply,
Old 11-12-2005, 07:00 PM   #28
daventry
 
daventry's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: South Africa
Posts: 103
sorry.


CVZ
daventry is offline   you may: quote & reply,
Old 11-13-2005, 08:35 AM   #29
Arc-453
Rookie
 
Arc-453's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: I train on Fargo IX
Posts: 28
what about for ps2. .


Put your fear behind you were it belongs, Then blast everything in front of you into splinters. You'll do fine - Jango Fett
Arc-453 is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > SWBattlefront.net (SWBF I & II) > Star Wars Battlefront II > General Discussion > How do you take Screenshots in Full Version... (?)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:48 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.