lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Modding FAQ : How is this game being modded?
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 01-02-2006, 09:03 PM   #1
popcorn2008
Little Green Friend
 
popcorn2008's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Ypsilanti, MI
Posts: 1,239
Modding FAQ : How is this game being modded?

To answer many peoples questions I decided to create this little sticky here for everyone to read.

Mods are right now in the developmental stage, meaning that modders are basically making concept art or models for the mods. Right now the mods are being planned, but the actual development will take place after EaW and the modding tools for EaW are created.

Modders are also using the information released by the Developers to plan features for their mods by using the special features of EaW.

If you have any questions related to this topic just post 'em here and we will be glad to answer .

Unstuck since game is released - DM


> Lucas Forums Moderator
> Petroglyph Forums Moderator
> Unofficial Petroglyph Fan Forums Global Moderator

Last edited by Jeff; 02-24-2006 at 01:15 AM.
popcorn2008 is offline   you may: quote & reply,
Old 01-02-2006, 10:58 PM   #2
Juggernaut1985
Rookie
 
Juggernaut1985's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 173
Just a suggestion but you may want to add how we're are using the information we know about the game to think up ideas that we're going to impliment and how we could actually make those ideas work.


Writer for Project Mars.

Co-Founder of LoW.
Juggernaut1985 is offline   you may: quote & reply,
Old 01-03-2006, 11:06 PM   #3
Sithman1138
Junior Member
 
Sithman1138's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 288
A thing I wonder, and this id from experience with Rebellion, is the poly count gonna be an issue? The mods they have here are excelant. I'm not used to a RTS space game this good.(I'm Old School)
Sithman1138 is offline   you may: quote & reply,
Old 01-03-2006, 11:51 PM   #4
popcorn2008
Little Green Friend
 
popcorn2008's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Ypsilanti, MI
Posts: 1,239
Jugger can tell you more about this... but I do know the devs said they couldnt release the poly count yet as it changes every so often. Sometimes daily they said. Now I dont know if that is true but poly count will be an issue.


> Lucas Forums Moderator
> Petroglyph Forums Moderator
> Unofficial Petroglyph Fan Forums Global Moderator
popcorn2008 is offline   you may: quote & reply,
Old 01-03-2006, 11:54 PM   #5
Juggernaut1985
Rookie
 
Juggernaut1985's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 173
I really can't say anything about poly cout. I'm using wild assumptions coupled with my own ideas of what the poly count might be. And i looked at the screenshots alot.

What i meant was that from the FAQs and stuff we're using that info to figure out what we can do. like the Galaxy Gun LoW has. I've come up with a solution that has a 99% chance of working. Thats just using info I've read.


Writer for Project Mars.

Co-Founder of LoW.
Juggernaut1985 is offline   you may: quote & reply,
Old 01-04-2006, 07:20 AM   #6
Sithman1138
Junior Member
 
Sithman1138's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 288
Alright, cool.
Sithman1138 is offline   you may: quote & reply,
Old 02-02-2006, 10:29 AM   #7
Jedi Faithful
Lurker
 
Jedi Faithful's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Belgium
Posts: 7
how most i insert my mods
Jedi Faithful is offline   you may: quote & reply,
Old 02-02-2006, 11:22 AM   #8
Iamme
Rookie
 
Iamme's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 115
JF: Could you rephrase that? It's a confusing sentence and you give very little information.

Jugger: It could be with your SSD, but you'll have to wait until the game ships for an official count, it looks.

Modding: It is possible to start doing the actual full game modding from the demo files. You can even write the code from scratch if you know what to include for units/factions.
Iamme is offline   you may: quote & reply,
Old 02-02-2006, 11:35 AM   #9
Jedi Faithful
Lurker
 
Jedi Faithful's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Belgium
Posts: 7
my mods don't work how can i make them work???
Jedi Faithful is offline   you may: quote & reply,
Old 02-02-2006, 11:39 AM   #10
Jedi Faithful
Lurker
 
Jedi Faithful's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Belgium
Posts: 7
i have downloaded mods and there is now change in my game
why? how do i make tem work in my game? i whant to juse them
Jedi Faithful is offline   you may: quote & reply,
Old 02-02-2006, 11:44 AM   #11
Iamme
Rookie
 
Iamme's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 115
You need to extract the mod's xml folder to your empireatwar folder/gamedata/data
and then simple start a new game.
Iamme is offline   you may: quote & reply,
Old 02-03-2006, 11:07 AM   #12
Jedi Faithful
Lurker
 
Jedi Faithful's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Belgium
Posts: 7
i have done that don't work same game same options why?? sorry for my Englisch i have no more options what can i do?? empire at war demo/ gamedata/ data
Jedi Faithful is offline   you may: quote & reply,
Old 02-03-2006, 11:43 AM   #13
Iamme
Rookie
 
Iamme's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 115
are they in the EAWdemo/gamedata/data/xml folder?
And all the options should remain the same until you start a game.
Iamme is offline   you may: quote & reply,
Old 02-03-2006, 12:41 PM   #14
Jedi Faithful
Lurker
 
Jedi Faithful's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Belgium
Posts: 7
yes only 1 is working now i dont't now how i can make them ale work most i delete somting??
thanks for helping me
Jedi Faithful is offline   you may: quote & reply,
Old 02-03-2006, 01:57 PM   #15
Darth_Extas
Junior Member
 
Darth_Extas's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: On the Eclipse destroying anything in my way
Posts: 497
What and where can I get the .meg extracter that will work for this computer, the one that we have on the forums does not work for my computer?



Sig made by Princess Lyla

http://gh.ffshrine.org?r=20872

The Sith will always be around as long as there is hate in the Galaxy.

Dark Hands of the Empire(Clan Member)
Darth_Extas is offline   you may: quote & reply,
Old 02-05-2006, 12:01 PM   #16
Jedi Faithful
Lurker
 
Jedi Faithful's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Belgium
Posts: 7
some mods are working now how can i make them all work i like to play more planets how is that possible??
Jedi Faithful is offline   you may: quote & reply,
Old 02-05-2006, 01:07 PM   #17
popcorn2008
Little Green Friend
 
popcorn2008's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Ypsilanti, MI
Posts: 1,239
Quote:
What and where can I get the .meg extracter that will work for this computer, the one that we have on the forums does not work for my computer?
Try this link, Darth_Extras it has .meg extractors. Please note you may need to update your microsoft framework to get it to work.

Tools and Tutorials

Quote:
some mods are working now how can i make them all work i like to play more planets how is that possible??
Jedi Faithful, it really depends how computer savvy you are. I would suggest looking at the tutorials. The steps involved in activating a planet are too numorous for me to type up. Though it involves the CAMPAINS_SINGLEPLAYER.xml file and the PLANETS.xml file. Try messing around with them, but you would have to get all planets to have the same land and space map, and then in the campaigns single player file you would have to add the planets to be in the campaign.


> Lucas Forums Moderator
> Petroglyph Forums Moderator
> Unofficial Petroglyph Fan Forums Global Moderator
popcorn2008 is offline   you may: quote & reply,
Old 02-05-2006, 01:19 PM   #18
Jedi Faithful
Lurker
 
Jedi Faithful's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Belgium
Posts: 7
thx i have begon from zero
Jedi Faithful is offline   you may: quote & reply,
Old 02-19-2006, 12:31 PM   #19
Fafnir2
Lurker
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 1
I'm wanting to do some limited moding to the game but I can't find an extractor for the .meg files that will work the the updated retail version. I can find plenty of them for the Demo but not retail anyone know where there is one???
Fafnir2 is offline   you may: quote & reply,
Old 02-19-2006, 01:03 PM   #20
Bob Lion54
Jr. Malkavian Detective
 
Bob Lion54's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: On the case! Both my minds!
Posts: 2,105
Forum Veteran Helpful! 
^^^^
Try here- http://www.technical-difficulties.com/hacks/eaw/

Thats were I got it from. I'm not sure if thats the only one though.

And welcome to the forums! Have fun and enjoy your stay!


Bob Lion54 is offline   you may: quote & reply,
Old 02-20-2006, 08:34 PM   #21
EmperorJello
 
EmperorJello's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 197
Basically, I'm making a unique unit for this game similar to Piett's ISD, but an Interdictor. I figured out how to edit the uniqueunits.xml file to do this and am using the existing ships as a guide, but I need to do a couple things.

I. I need new tooltips, which I assume are inside that master text file in the "text" folder. It's a .dat file however, so it's not clear how to get into it. My meg extractor indicates that this .dat file is actually an archive of some sort, but it's unable to open it. Does anyone know how to get this thing opened?

II. I also need a custom icon for the ship, and I intend to simply use a modified Interdictor icon. However, I need to get at those tga files and I haven't found them anywhere. Does anyone know where the unit icon tga files are located?


EDIT: Yeah, it won't work at all. I tried copying Piett's entry and altering some stuff, and I don't have any luck. Does anyone know how to add a unique ship unit? Icons and the like don't matter, so long as it's an Interdictor.

Last edited by EmperorJello; 02-20-2006 at 09:48 PM.
EmperorJello is offline   you may: quote & reply,
Old 02-23-2006, 03:17 PM   #22
bigbrother25
Rookie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 11
I think that the maps are much to small. Space-Maps and also the planetary maps are not big enough to allow me good and great fights.
How can I make a map which has much more space for big battles?
Is there a tool avaiable?
bigbrother25 is offline   you may: quote & reply,
Old 02-23-2006, 03:36 PM   #23
Zorromorph
Rookie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 42
Not yet. A map editor is supposed to be released at some point but it may very well not allow for larger battles.
Zorromorph is offline   you may: quote & reply,
Old 02-23-2006, 06:09 PM   #24
bigbrother25
Rookie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 11
That sounds bad to me. I think that much people are a little bit "angry" about the small maps. So in other tools for mapping like Worldbuilder you can set your size.
Even if your computer is not strong enough to handle such data you have a problem. But if your computer gives you more then enough power you can handle that. But here is one little problem: On the hull of the DVD you can see the minimal requirements. But there is no notice for the system with the best result. If I have the minimum requirements, this might be ok, but what do I need for maximum details and graphic?
And when is a tool comming out for mapping and modding? There is no specific date in this thread!
bigbrother25 is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Empire At War > EaW General Discussion > Modding forum > Modding FAQ : How is this game being modded?

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:37 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.