lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Need Help running dig in XP
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 01-06-2006, 01:08 AM   #1
raven3509
Lurker
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 2
Need Help running dig in XP

Alright I'm new to these forums and any help would certainly be appreciated.
okay, granted dig is an old game but I'm desperately trying to find a way to get the dig to run in windows XP, I have the CD and I have had minimal success running the game using tools like ScummVM and VDMsound and the like. But, evertime I load it up it totally skips the intro movie, and when bostons first speech line comes up (when he comes out of the shuttle) the game crashes entirely. I'm out of ideas as to what to do, I've already tried using the compatability thing with windows and that doesnt work either. help!!
raven3509 is offline   you may: quote & reply,
Old 01-06-2006, 04:32 AM   #2
VampireNaomi
was a dog in earlier life
 
VampireNaomi's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Dancing with naked Brink
Posts: 1,348
LFN Staff Member 
You mentioned Scummvm and minimal success. As far as I know Scummvm is the best way to make old LucasArts games run. Does the game crash when ran by it as well?


"Oho, my sainted aunt, have I become a victim of brain fever, the curse of academia...?" -- Jonathan Crane

Sweet As Mango: Nick/Olivia all the way!
VampireNaomi is offline   you may: quote & reply,
Old 01-06-2006, 03:41 PM   #3
raven3509
Lurker
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 2
Quote:
Originally Posted by VampireNaomi
You mentioned Scummvm and minimal success. As far as I know Scummvm is the best way to make old LucasArts games run. Does the game crash when ran by it as well?

yea, it still crashes in the same way, I dunno, I might be missing some files or using the ScummVM thingy wrong but I dont know, I just need some suggestions
raven3509 is offline   you may: quote & reply,
Old 01-08-2006, 10:19 AM   #4
Yohein
Rookie
 
Yohein's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 110
I have played and completed The Dig (English and Spanish versions) several times with ScummVM with minimal problems. You have the last version (0.8.0), don't you? Earlier versions had lots of problems with it, but now it's almost perfect. Maybe your version is corrupted or is a ripped one, without videos and voices and that's why it skips the intro and doesn't work when Boston talks (when the voices appear).
Yohein is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > The Dig Museum > General > General Discussion > Need Help running dig in XP

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:39 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.