lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Bryant's & Grey_Ghost's Mod V2.6G
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 01-27-2006, 07:29 AM   #1
Grey_Ghost
Rookie
 
Grey_Ghost's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 109
Bryant's & Grey_Ghost's Mod V2.6G

********NEWEST VERSION 2.6G********

Quote:
This is possibly the last Release of Grey_Ghost's & Bryant's Mod. This mod edits the EaW Demo WITHOUT tampering with the exe file in any way.

******--HOW TO INSTALL:-- ******

REMOVE PREVIOUS VERSIONS: Delete the XML & Scripts Folder that is in your Star Wars Empire at War Demo\Gamedata\Data\ Folder

Copy the XML & Scripts Folder that is in the Zip to your Star Wars Empire at War Demo\Gamedata\Data\ Folder

To Play as the Empire Copy the Files From ...Demo\Gamedata\Data\XML\** Universe Empire Full Tech\ and past them into the XML Folder.
To Play the Level 1 Empire Copy the Files From ...Demo\Gamedata\Data\XML\** Universe Empire Tech 1\ and past them into the XML Folder.
To Play as the Rebels Copy the Files From ...Demo\Gamedata\Data\XML\** Universe Rebel Full Tech\ and past them into the XML Folder.
To Play the Level 1 Rebels Copy the Files From ...Demo\Gamedata\Data\XML\** Universe Rebel Tech 1\ and past them into the XML Folder.
**Insert the size of the Galactic Universe you wish to play in

To Uninstall:
Delete the XML & Scripts Folder that is in your Star Wars Empire at War Demo\Gamedata\Data\ Folder

__=Version 2.6G Changes:=__

--Change | Reason / Notes--

Added a Reduced Galactic Map Option | Guess which folders they are in.

Space Retreat Added | Info on a similar method for adding Space Retreat to a Mod found "HERE"
I take no credit for this, but its nice to have it in.

Rebel Artillery added back in while playing as Rebel | Rebel A.I. denied vehicle cause it doesn't use it well
Usually they just roll it up next units and just sit there waiting to die.

Slightly Altered Rebel Artillery available when playing as Empire | This is NOT like the SPM-AT! Has different projectile graphics
It's a "Just for fun" unit. A.I. Cannot build this for reason listed above. Spotter Droids are not included. Your not forced to use it.

The Venetors now carry a small compliment of V-Wings.

Empire can build Gravwell's again | since retreat was added

Level 2-5 Star Base Weapons Boosted

AT-AA Land Offensive Power Slightly Reduced | Pretty sure it isn't meant to be that powerful against Grounded Targets
____________________________________________
--Known BUGS/Issues/TIPS:--

If you find the game too hard even on Easy, then delete the file named DIFFICULTYADJUSTMENTS.XML in the XML directory
The game will use it's default settings

Imperial Star Destroyers & MonCalimari Cruisers can only be built on either MonCalimari, Kuat, Fondor, or Sullust.
A Level 1 Space Station or higher is required.

Empire can only build Hutt Palaces on Atzerri, Nal Hutta, Ryloth, & Tatooine (Bounty Hunters) depending on Universe size.

Rebels can only build Cantinas on Abregado Rae, Atzerri, Corellia, Nal Hutta, Ryloth, & Tatooine (Smugglers) depending on Universe size.

Using the STOP button while selecting Snowspeeders WILL CRASH the game. Once they start flying, don't try to stop them.
They will constanly circle where you tell them to move once they get there. So far there haven't been any problems for when the
A.I. uses them.

When Playing as Rebels and invading a Planet the game might cause an exception, Alt-Tab to the error box and hit CANCEL,
then Tab back into the game. You should be able to continue playing. It's doesn't happen when using the RAID slot.
Personally I have not had this happen in any of my recent Tests.

Game may crash when Exiting the game | I have no idea why, but it's not critical.

Tornados can drive you insane | I loathe those Frelling things! If only I knew how to remove them.
Getting tired of the Rancor as well. Seriously, someone find out how to get rid of the Tornados!
_____________________________________________
Download 2.6g HERE 480KB
I currently have no where to host this semi-permanently.

Mod not working? Make sure you installed it properly. Here is a picture that may help you.

Please Post any Bugs or Issues in this thread

Last edited by Grey_Ghost; 03-26-2009 at 01:43 PM. Reason: breaking links
Grey_Ghost is offline   you may: quote & reply,
Old 01-27-2006, 08:01 AM   #2
Grey_Ghost
Rookie
 
Grey_Ghost's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 109
The Research/Steal Tech is in and fully tested by myself. Those Rebels really love the Snowspeeder, maybe a little too much.

Sorry about the limited amount of Systems, I will add more planets in the next version or as a small update. Just wanted to get this out so it can be played without the AI crashing the game because of the pirates.
Grey_Ghost is offline   you may: quote & reply,
Old 01-27-2006, 08:32 AM   #3
KhaosNite
Rookie
 
KhaosNite's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 12
Nonetheless, even with a small amount of planets, it can still be a challenge. In my 2 battles with the Priates and Imperials in 2.1 I lost about half my fleet on medium. I had a bout a dozen fighter squads, and was down to corvettes and cruisers
KhaosNite is offline   you may: quote & reply,
Old 01-27-2006, 08:49 AM   #4
Grey_Ghost
Rookie
 
Grey_Ghost's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 109
Yeah, too bad I had to remove the Pirates. I'll make sure to add them back in (space only) when I make a new Galactic layout. I should of left the Space Pirates in the Full Tech setups, but I wasn't thinking. Only needed to be removed for the Tech 1's so they can steal tech.

BTW added an optional download for the Full Universe featured in 2.0G. I can't imagine anyone ever finishing it with no Saves, but just incase anyone liked it.

***The Optional D/L had a small error, please get it again if you done so previously,

Last edited by Grey_Ghost; 01-27-2006 at 09:53 AM. Reason: About Option D/L
Grey_Ghost is offline   you may: quote & reply,
Old 01-27-2006, 11:12 AM   #5
StarFadedBlack
Lurker
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 4
Grey I must say I appreciate your persistance in trying to give the best mod experience. Its much appreciated by me and Im sure many others. Awsome update by the way.
StarFadedBlack is offline   you may: quote & reply,
Old 01-27-2006, 11:43 AM   #6
Empirecitizen
Rookie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 57
I like the linear map more but why are the A.I. ( both empire and rebel) are much less aggressive than before? We can handle them easier coz there is only one battlefront.

Also, why is the rebel A.I. building so many officer? it keeps building them and its very annoying to start a space combat just to clear them.
Empirecitizen is offline   you may: quote & reply,
Old 01-27-2006, 02:10 PM   #7
Ra2er
Rookie
 
Ra2er's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: UK
Posts: 71
I like new mods, especially updates which repair the bugs in earlier versions . Keep it up, the mods are great!
Got any plans for making a mod for the final game?
Ra2er is offline   you may: quote & reply,
Old 01-27-2006, 02:38 PM   #8
Captain_Brian
Lurker
 
Captain_Brian's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 5
The AI isn't very agressive at all in mine either. And the empire only built one type of ship over and over and over. Is it a bug with the 1st level tech version? I'll try the full tech one instead...
Captain_Brian is offline   you may: quote & reply,
Old 01-27-2006, 02:42 PM   #9
brownassociate
Rookie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 13
Is retreating included in 2.2g? The empire mod has it, so would there be anyway to combine the two?
brownassociate is offline   you may: quote & reply,
Old 01-27-2006, 02:56 PM   #10
Vermel
Lurker
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 8
Is there a way to slow down the firing rate of the planetery Ion cannon, it seems a bit to much. I have had entire fleets rendered useless by it. After that it's simply a fighter duel.
Vermel is offline   you may: quote & reply,
Old 01-27-2006, 03:29 PM   #11
buckshot12
Lurker
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 3
This mod has so much promise, but the rebel IA on mine is building 2 mon cal and then 100 fleet oficers...so it sucks, I just roll over the RA every time
buckshot12 is offline   you may: quote & reply,
Old 01-27-2006, 03:41 PM   #12
Captain_Brian
Lurker
 
Captain_Brian's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 5
I tried as empire and I had the same problem as the poster above of the rebel ai building 2 mon cal and then 100's of fleet officers. This looks like a really kick ass mod, but this version seems critically bugged.
Captain_Brian is offline   you may: quote & reply,
Old 01-27-2006, 04:05 PM   #13
buckshot12
Lurker
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 3
totally man, screw more planets, just fix the bug and you've got a great struggle going over kessle...please fix this...like...TEN MINUTES AGO! j/k thanks to all the modders for doing what they do... NOW FIX IT!
buckshot12 is offline   you may: quote & reply,
Old 01-27-2006, 04:08 PM   #14
Captain_Brian
Lurker
 
Captain_Brian's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 5
http://rapidshare.de/files/11971451/...ATCH1.zip.html

Here is a fix I made for the fleet officer/aggression bug. Works as empire, haven't tried as rebels yet...

UPDATE: Dang, nevermind. This doesn't work as a fix. Weird, on my first game it worked great and they attacked immediately...

Last edited by Captain_Brian; 01-27-2006 at 04:51 PM.
Captain_Brian is offline   you may: quote & reply,
Old 01-27-2006, 04:51 PM   #15
buckshot12
Lurker
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 3
didn't work, now the rebs dont build anything
buckshot12 is offline   you may: quote & reply,
Old 01-27-2006, 05:25 PM   #16
Goldenshadow
Rookie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 47
I was playing on the full galaxy as empire from tech 1. I got to tech 4 and I owned half the galaxy and fortified the line of systems with 2 ISD and a hyper velocity gun on each of those systems. Then I just waited and built up my forces for a while. then the rebels attacked my weakest system with this massive fleet which must have had over 200 ships at first. tons of corvettes, missile ship, gunboats, and frigates. I had 2 ISDs and a level 1 space station and the hypervelocity gun allowed them to destroy a hell of a lot of that fleet. but in the end I lost due to the massive number of missles flying around damaging my ISDs

After I lose, I had a system nearby with 4 ISDs so I attacked that planet and used the hypervelocity gun to take out all of their ships one by one. I started with the gunboats and missile cruisers first since they were the highest threat. Once those were gone. my 4 ISD was easily fending off wave after wave of nebuland B frigates. the rbels had 57 frigates at the start of the battle and I killed a lot of them, but I'll never know since the game cashed in the middle of that battle.

The only issue I have and the reason I am posting is that I didn't see the rebels building any mon cal cruisers. They had fondor and sullust, while I had mon calimari
Goldenshadow is offline   you may: quote & reply,
Old 01-27-2006, 06:37 PM   #17
DarkArjapa
Rookie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 14
Quote:
Originally Posted by Goldenshadow
The only issue I have and the reason I am posting is that I didn't see the rebels building any mon cal cruisers. They had fondor and sullust, while I had mon calimari
Quote:
Originally Posted by Version 2.2g notes
Imperial Star Destroyers & MonCalimari Cruisers can only be built on either Kuat or
MonCalimari
with a Level 4 Starbase.
Maybe that's why?
DarkArjapa is offline   you may: quote & reply,
Old 01-27-2006, 06:54 PM   #18
Vermel
Lurker
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 8
You know one of the things that I'm concerned about is that the real game will take all the fun out of a major victory like the one mentioned above. So even if you destroy 100+ ships it would appear as if you will gain no intiative at all, for the AI will replace them in quick order.
Vermel is offline   you may: quote & reply,
Old 01-27-2006, 07:09 PM   #19
Captain_Brian
Lurker
 
Captain_Brian's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 5
I tested all of the player empire VS AI rebels files, but all of them have the "rebel ai produces lots of fleet commanders" bug. Also, nothing I've done has been able to fix it. How do you disable the damn things!? I tried setting the "tech_level" to "99" for the units AND the "officer academy" but somehow the ai STILL builds them.
Captain_Brian is offline   you may: quote & reply,
Old 01-27-2006, 07:18 PM   #20
Grey_Ghost
Rookie
 
Grey_Ghost's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 109
Just when I think I am out the Bugs just keep pullin me back in!

MonCalimari cruisers can be built on MonCalimari, Kuat, Fondor, and Sullust. I just shortened it in the patch notes cause the small universe didn't have the other 2 planets.

Those Damned Fleet Officers:
I will Limit the MAX Number that the AI is allowed to make to 2 Units total, both Field and Fleet.

Those God Canno..er I mean Ion Cannon:
I will reduce the rate-of-fire BIG time. I'll do it for the Hypervelocity as well, I just need to test and make sure it works.

Retreating:
I think those mods unlock it with that hacked EXE file. You might be able to copy my mod over Chriz's mods to get it to work. It's set to be allowed in my XML files, but once it recharges, it stays greyed out. Give it a try and let me know if that works.

Tech 1 AI:
I've yet to play a full game beyond testing that Tech works. However, I will give the Empire AI a research center to start, which will hopefully Fix that problem.
Grey_Ghost is offline   you may: quote & reply,
Old 01-27-2006, 07:24 PM   #21
Captain_Brian
Lurker
 
Captain_Brian's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 5
Grey_Ghost, I've already tried limiting the MAX # of fleet officers to 3, which is what that patch I originally posted did. However, for some reason the ai ignores it and builds a crapload anyway. (Unless you have a different way of doing it than mine...)

Btw, you are awesome for doing this mod.
Captain_Brian is offline   you may: quote & reply,
Old 01-27-2006, 08:15 PM   #22
Grey_Ghost
Rookie
 
Grey_Ghost's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 109
Quote:
Originally Posted by Captain_Brian
Grey_Ghost, I've already tried limiting the MAX # of fleet officers to 3, which is what that patch I originally posted did.
Already added a new version, I'll see if it does ignore the limit.
Grey_Ghost is offline   you may: quote & reply,
Old 01-27-2006, 08:39 PM   #23
Grimscythe
Rookie
 
Join Date: Dec 2005
Location: US
Posts: 25
This mod is awesome!

The only qualm I have is the AI.
It's WAY too easy. Even on hard difficulty, as either rebels or imperials, all I had to do was rush all the planets with the initial fleet. Once I did that I only fight the one space and ground battle on Hoth/Byss which is far too easy since for the space battle I have around 30 MonCal's/ISD's and for the ground battle I have 50 or 60 Assault Speeders/AT-AT's. I find it odd that the AI takes so long to mobilize their initial force. Is there anyway to change this?
Grimscythe is offline   you may: quote & reply,
Old 01-27-2006, 08:43 PM   #24
LSD25
Lurker
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 2
I love it!

but...

IMPS: AT-AT's and something that can take out air units, even plex...

REBS: artillery... turbo lasers are a bich y0!
LSD25 is offline   you may: quote & reply,
Old 01-27-2006, 08:51 PM   #25
Grey_Ghost
Rookie
 
Grey_Ghost's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 109
Use Rockets on T4b Tanks, though not during a sand storm

THE AI GOT FUBARED
I'm not sure what happened. I'll fix it as soon as I figure it out.
Grey_Ghost is offline   you may: quote & reply,
Old 01-27-2006, 11:23 PM   #26
wswordsmen
Rookie
 
wswordsmen's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 70
I was playing the empire tech 1 campagin and I had just conquered every planet but Hoth (no combat) and was conslidating my forces at the next planet from and somehow at what seemed like an arbetrary time I got an exception. (Nothing had just finshed on my side the game)
wswordsmen is offline   you may: quote & reply,
Old 01-28-2006, 01:13 AM   #27
Empirecitizen
Rookie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 57
So, someone has tried out the hypervelocity gun. How does it work?
Is it more godly than the ion cannon? i never got a chance to use them coz the A.I. only attacked me once with 2 squads Y-wings.
Empirecitizen is offline   you may: quote & reply,
Old 01-28-2006, 01:33 AM   #28
Grey_Ghost
Rookie
 
Grey_Ghost's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 109
Ion disables ships, the Hypervelocity gun out right destroys them. It packs a mean punch.

I'm starting to feel that by the time I'm finally done working on this, the game will have hit the shelves. I just hope I can get the AI off it's arse so I myself can actually play it...sigh.
Grey_Ghost is offline   you may: quote & reply,
Old 01-28-2006, 02:53 AM   #29
Empirecitizen
Rookie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 57
Played the new version in small map with empire full tech,
the Rebel AI ignores the limit and they are still dumb
Reducing the firing rate of the ion cannons/hypervelocity gun is ok, but not buildable? then we wont have a chance to use them. Maybe make it a bit more expensive.
Empirecitizen is offline   you may: quote & reply,
Old 01-28-2006, 10:20 AM   #30
Grey_Ghost
Rookie
 
Grey_Ghost's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 109
Apparently the small map is somehow responsible for the unstoppable Fleet Commanders and unresponsive Empire AI. Try playing the big universe.

I'm working on another update, so far the Rebels build tons Speeders and Infiltrators. Meh...
Grey_Ghost is offline   you may: quote & reply,
Old 01-28-2006, 10:55 AM   #31
SFRMAINE
Lurker
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 4
i really like your mod however like many other posters have said the AI sometimes never fights or takes other planets.

BTW when i play as the imperials how to you get the ISD? i have built the research facility but i still cannot build them, even with my space stations at level 6.
SFRMAINE is offline   you may: quote & reply,
Old 01-28-2006, 11:21 AM   #32
Grimscythe
Rookie
 
Join Date: Dec 2005
Location: US
Posts: 25
Where's the Full Universe version?
Grimscythe is offline   you may: quote & reply,
Old 01-28-2006, 12:18 PM   #33
sherlockemery
Rookie
 
sherlockemery's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: IL, USA
Posts: 55
It's in the XML folder of the mod. It has the words Full Universe (faction/tech level) type name for it's respective file.

Can't we use one of the old difficulty files that worked from an earlier version?
sherlockemery is offline   you may: quote & reply,
Old 01-28-2006, 12:28 PM   #34
Leron
Rookie
 
Leron's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 23
you cannot build ISD while you dont have some of planets(read the information abut ISD in the tech list) as soo as you capture one of that planets, you can build that Capital ships


there's allways something more...
Leron is offline   you may: quote & reply,
Old 01-28-2006, 01:16 PM   #35
Admiral Sith
Junior Member
 
Admiral Sith's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 375
Quote:
Apparently the small map is somehow responsible for the unstoppable Fleet Commanders and unresponsive Empire AI. Try playing the big universe.
No, some of the mods activate the Galactic AI its not the big universe



"It may be that the old astrologers had the truth exactly reversed, when they believed that the stars controlled the destinies of men. The time may come when men control the destinies of stars." -Arthur C. Clarke

"Ideals are like stars: you will not succeed in touching them with your hands, but like the seafaring man on the ocean desert of waters, you choose them as your guides, and following them, you reach your destiny." -Carl Schurz
Admiral Sith is offline   you may: quote & reply,
Old 01-28-2006, 01:51 PM   #36
sherlockemery
Rookie
 
sherlockemery's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: IL, USA
Posts: 55
Quote:
Originally Posted by Admiral Sith
No, some of the mods activate the Galactic AI its not the big universe
So, would one of the old difficulty/ai files from this mod work?
sherlockemery is offline   you may: quote & reply,
Old 01-28-2006, 03:18 PM   #37
IC_zewi
Rookie
 
IC_zewi's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Colorado
Posts: 21
Quote:
Originally Posted by sherlockemery
So, would one of the old difficulty/ai files from this mod work?
It might, i havent looked at the all the files.. but u can try it just make sure u save before trying it!!!


"God grant me the Serenity to accept the things I cannot change..Courage to change the things I can and the Wisdom to know the Difference.."
IC_zewi is offline   you may: quote & reply,
Old 01-28-2006, 03:58 PM   #38
Goldenshadow
Rookie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 47
Nerfing the planetary ion cannon and hypervelocity gun recharge is fine, but removing the ability to build more is not fair. How often does the home planet ever get attacked.

And can you increase the AI aggresiveness once you get it to work again. I can pretty easily overpower the enemy right now since it usually waits to attack me until it has gotten a huge fleet which is unnessesarily large.

and see about activating space retreating
Goldenshadow is offline   you may: quote & reply,
Old 01-28-2006, 04:16 PM   #39
IC_zewi
Rookie
 
IC_zewi's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Colorado
Posts: 21
Quote:
Originally Posted by Goldenshadow
Nerfing the planetary ion cannon and hypervelocity gun recharge is fine, but removing the ability to build more is not fair. How often does the home planet ever get attacked.

And can you increase the AI aggresiveness once you get it to work again. I can pretty easily overpower the enemy right now since it usually waits to attack me until it has gotten a huge fleet which is unnessesarily large.

and see about activating space retreating
try this i changed a few thigs in the AI.. and tell me what u think.. i might have missed a few things as i only tested it for about 15min!!!

http://www.geocities.com/tpoz34/IMPROVEDAI.zip


"God grant me the Serenity to accept the things I cannot change..Courage to change the things I can and the Wisdom to know the Difference.."
IC_zewi is offline   you may: quote & reply,
Old 01-28-2006, 05:58 PM   #40
Three60
Rookie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 239
Good job! This is my favorite mod for this game now.
Why did the Imps just sit on Coruscant while I took over the entire galaxy (Full Universe)? I fought the main fleet twice, both different games, and the fleet never changes size. The harderst part was thinking of how to destroy the power generator once on land. Don't get me wrong, the fight itself was hard, but they just sat on Coruscant.
Three60 is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Empire At War > EaW General Discussion > Modding forum > Bryant's & Grey_Ghost's Mod V2.6G

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:08 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.