lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Saves not saving-Mp
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 02-19-2006, 09:25 PM   #1
TheGreenGoblin
Junior Member
 
TheGreenGoblin's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 292
Saves not saving-Mp

I've been playing lan with a friend and it works fine, but when I save our game and we try to come back to it, the save doesn't show up. It was working when I started it and I have no idea what the problem could be. Any ideas?
TheGreenGoblin is offline   you may: quote & reply,
Old 02-20-2006, 09:51 AM   #2
Tal Odo-ki
Junior Member
 
Tal Odo-ki's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Not in a galaxy far, far away ...
Posts: 265
I've been having a similar problem in SP (version 1.02 of the game). It happens after playing the game a while. The longer I play the longer it takes to make each save (as the savefiles keep growing in size) and eventually the game will stop saving. Looking at the saves directory it creates a zero-byte file. Exiting the game completely (or killing the process if the game has hung) and then reloading the last (good) save allows me to continue playing as normal -- for a while (until the problem occurs again). Reloading savegames makes the problem occur quickly. For me, reloading 3-4 times is enough to crash the game with an exception. The game has a very serious memory leak that is killing the save/restore game code or data areas.

Last edited by Tal Odo-ki; 02-20-2006 at 11:13 AM.
Tal Odo-ki is offline   you may: quote & reply,
Old 02-20-2006, 03:34 PM   #3
Leron
Rookie
 
Leron's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 23
BTW, where is that save directory? I just can't see it!!!! is it hidden or something like that?


there's allways something more...
Leron is offline   you may: quote & reply,
Old 02-20-2006, 07:02 PM   #4
Tal Odo-ki
Junior Member
 
Tal Odo-ki's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Not in a galaxy far, far away ...
Posts: 265
C:\Documents and Settings\{your username}\Application Data\Petroglyph\Empire At War\Save
Tal Odo-ki is offline   you may: quote & reply,
Old 02-20-2006, 08:34 PM   #5
Hound_Dawg
Rookie
 
Hound_Dawg's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 22
yeah I have been having this problem as well. First time it ever happenend to me was today. Me and my brother were playing on the LAN and the saves used to work and we had a really big game going, and then the save disappeared. Can't wait for the next patch, hopefully it'll address this, along with the "password does not match email address" issue when one tries to register. However the save still exists as ive found it in the single player mode, when it asks you to save.
Hound_Dawg is offline   you may: quote & reply,
Old 02-21-2006, 03:24 PM   #6
popcorn2008
Little Green Friend
 
popcorn2008's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Ypsilanti, MI
Posts: 1,239
I have the exact same problem as well. The only way I could get the save to appear was to start a game, save it and then quit. When we re-made a game the save appeared. Try that and see if it works. Try it two times, as that worked for me.


> Lucas Forums Moderator
> Petroglyph Forums Moderator
> Unofficial Petroglyph Fan Forums Global Moderator
popcorn2008 is offline   you may: quote & reply,
Old 02-21-2006, 03:47 PM   #7
TheGreenGoblin
Junior Member
 
TheGreenGoblin's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 292
Thanks, but I ended up reinstalling and that fixed the problem.
TheGreenGoblin is offline   you may: quote & reply,
Old 02-24-2006, 12:37 PM   #8
Jornie
Lurker
 
Jornie's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 7
Just posted a similar issue b4 I noticed this thread. It's the same kind of problem but with SP mode.

When attempting to save a game, there's a long wait followed by a message telling you that save has failed and to check your disk space. This will also obliterate your previous save if you overwrite it. At this time, I don't know if this problem extends to autosave.

I noticed this first happened towards the end of Han Solo's quest to rescue the wookies. I also noticed that the time to save was getting longer and longer. I managed to complete it but then the problem continues when into the galactic map.

Is there a workaround for this bug or is it time to sit tight and wait for another patch?
Jornie is offline   you may: quote & reply,
Old 02-24-2006, 09:13 PM   #9
Hound_Dawg
Rookie
 
Hound_Dawg's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 22
I actually got a hold of the devolpers during a live dev chat and told them about this issue.
Hound_Dawg is offline   you may: quote & reply,
Old 02-24-2006, 09:40 PM   #10
Vagabond
LFN Staff Emeritus
 
Vagabond's Avatar
 
Join Date: Dec 1969
Location: The Galactic Plumberman Alliance
Posts: 796
Cool Guy

And what did they say when you mentioned this? Because I'm having this problem in single play - I can't even get past about 4 freaking planets before my save get gets to about 67 Mb in size, and then just completely times out. It's ridiculous. I'm not sure how they could ever get this through testing with such a fatal bug. Didn't anyone ever actually play the game all the way through, saving and loading, before the game went gold? Amazing...


All the world's a stage, and all the men and women merely players...
Vagabond is offline   you may: quote & reply,
Old 02-25-2006, 02:30 AM   #11
enterman
Rookie
 
enterman's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 78
Quote:
Originally Posted by Vagabond
And what did they say when you mentioned this? Because I'm having this problem in single play - I can't even get past about 4 freaking planets before my save get gets to about 67 Mb in size, and then just completely times out. It's ridiculous. I'm not sure how they could ever get this through testing with such a fatal bug. Didn't anyone ever actually play the game all the way through, saving and loading, before the game went gold? Amazing...
mabe the patch caused this issue?
enterman is offline   you may: quote & reply,
Old 02-25-2006, 08:40 AM   #12
popcorn2008
Little Green Friend
 
popcorn2008's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Ypsilanti, MI
Posts: 1,239
The game sure is riddled with bugs in the single player campaign. You think they would of caught some of the more obvious ones.

Can you post a screenshot of the error message you recieve when you try to save?


> Lucas Forums Moderator
> Petroglyph Forums Moderator
> Unofficial Petroglyph Fan Forums Global Moderator
popcorn2008 is offline   you may: quote & reply,
Old 02-25-2006, 05:11 PM   #13
Vagabond
LFN Staff Emeritus
 
Vagabond's Avatar
 
Join Date: Dec 1969
Location: The Galactic Plumberman Alliance
Posts: 796
Cool Guy

I've started my campaing over again - the next time it happens I'll try to do a screenshot, but the paraphrase of the message is that you're out of disk space, which I'm most assuredly am not since I have over 100 Gb of free space.


All the world's a stage, and all the men and women merely players...
Vagabond is offline   you may: quote & reply,
Old 02-25-2006, 08:11 PM   #14
Vagabond
LFN Staff Emeritus
 
Vagabond's Avatar
 
Join Date: Dec 1969
Location: The Galactic Plumberman Alliance
Posts: 796
Thumbs down

Here's an update, in my new campaign, during the course of one planetary invasion, my save game size shot up from 9 Mb to 97 Mb, and takes 10 minutes to save. This is just absolutely ridiculous...


All the world's a stage, and all the men and women merely players...
Vagabond is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Empire At War > EaW General Discussion > Tech Centre > Saves not saving-Mp

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:35 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.