lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: The mod tools are out!
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 02-21-2006, 07:08 PM   #1
Alkonium
To Mend and Defend
 
Alkonium's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Divinity's Reach
Posts: 3,882
Current Game: Guild Wars 2
Roleplayer Forum Veteran 
The mod tools are out!

Click here.

Yes, the mod tools are out. I'm not much for words, so... just download them.

Alkonium is offline   you may: quote & reply,
Old 02-21-2006, 07:20 PM   #2
aknatn
Rookie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 11
Downloading now... thanks for the post!


- AkNaTn
aknatn is offline   you may: quote & reply,
Old 02-21-2006, 08:43 PM   #3
toue
Rookie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 148
*speachless* *faints* *wakes up* come one come all! come majjn an wotisname the one who made the bounty hunters stuff in bf 1


toue is offline   you may: quote & reply,
Old 02-21-2006, 09:32 PM   #4
PR-0927
Formerly Majin Revan
 
PR-0927's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: California
Posts: 1,468
Current Game: BF3
I'm here!!

- Majin Revan




- Former Star Wars: Jedi Knight: Jedi Academy, Star Wars: Battlefront, and Star Wars: Battlefront II modder. Used to go by the name "Majin Revan."
PR-0927 is offline   you may: quote & reply,
Old 02-22-2006, 12:16 AM   #5
toue
Rookie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 148
what're you waiting for man! go man go! mod man mod!


toue is offline   you may: quote & reply,
Old 02-22-2006, 03:05 AM   #6
BURN_ExMark
Rookie
 
BURN_ExMark's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Canada
Posts: 19
it looks like hard, i dont understand much of this thingy and the .doc crashed when i opened it to get started lol
BURN_ExMark is offline   you may: quote & reply,
Old 02-22-2006, 05:52 AM   #7
spaceholder999
Rookie
 
spaceholder999's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 81
I'm downloading now!!!
spaceholder999 is offline   you may: quote & reply,
Old 02-22-2006, 08:52 AM   #8
Solo4114
 
Solo4114's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 440
Will someone PLEASE make a realism mod now?? Pretty please?
Solo4114 is offline   you may: quote & reply,
Old 02-22-2006, 02:15 PM   #9
darthviper107
Rookie
 
darthviper107's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Texas
Posts: 197
Hmm, I hope these tools are better than the ones that were with BF1, those were terrible.
darthviper107 is offline   you may: quote & reply,
Old 02-22-2006, 02:23 PM   #10
Solo4114
 
Solo4114's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 440
My hunch? They'll be just as bad. At this point, I firmly believe LucasArts really doesn't care about creating quality games and supporting them well. Since about 1999 the quality of their games has steadily gone downhill and their support for them has dwindled as well. It's much more economical to just take some random game studio, task them with creating your next game-to-coincide-with-a-DVD-release, kick the thing out the door unfinished, and reap the rewards as hordes of indiscriminate star wars fans gobble them up. Besides, if the gameplay is passable and the graphics are pretty, you know you'll get good enough reviews and people will buy them anyway.

It's kind of been a problem with basically all Star Wars products since the prequels started coming out, including the films themselves. The standards lapsed. It's much more about the big bucks than it is about creating quality product. Plus, at this point, the name brand sells itself.
Solo4114 is offline   you may: quote & reply,
Old 02-22-2006, 03:56 PM   #11
Anakin
 
Anakin's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: UK
Posts: 738
Just make sure you install in the ../GameData/ folder other wise the mod_tool.exe wont run


Now Iam the Master
Anakin is offline   you may: quote & reply,
Old 02-22-2006, 07:52 PM   #12
biny
Rookie
 
biny's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 170
how can i get them without paying for fileplanet?


"I reject your reality, and substitue my own!"
-Adam Savage, Mythbuster Extraordiniare.

"A proof is a proof. What kind of a proof? It's a proof. A proof is a proof. And when you have a good proof, it's because it's proven."
-Jean Chretien, former Prime Minister of Canada.

NOBODY EXPECTS THE SPANISH INQUISITION!!!!!





biny is offline   you may: quote & reply,
Old 02-22-2006, 08:26 PM   #13
GordZilla
Rookie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 63
You don't have to pay, register ...activate the account ... and do the "wait in line" thingy with their download manager... about 45mins the download will begin ...no $ needed.

P.S. Solo4114; I agree totally with your sentiment and also I beleive it's a trend of not just Lucas Arts' pc games but all PC games in general. As long as ID software doesn't give everything away to Activision we're ok. :-)
GordZilla is offline   you may: quote & reply,
Old 02-22-2006, 09:09 PM   #14
KTR
Rookie
 
KTR's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 58
any one else getting a binkw32.dll error?
KTR is offline   you may: quote & reply,
Old 02-22-2006, 10:12 PM   #15
minilogoguy18
Rookie
 
minilogoguy18's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: jacksonville beach, FL
Posts: 136
the bink file is in your gamedata folder of the game, just copy/paste it. maybe you guys hated the tools cause you couldnt use em, i was able to get new models in game just fine. >_>
minilogoguy18 is offline   you may: quote & reply,
Old 02-22-2006, 11:28 PM   #16
Xbx_Inthusiast
.Devil's Trap.//
 
Xbx_Inthusiast's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,156
Helpful! 
I'm trying to swap .odfs of the rocket launcher to the lightsaber but it still won't work.. I wonder why.
Xbx_Inthusiast is offline   you may: quote & reply,
Old 02-22-2006, 11:44 PM   #17
jake123456
Rookie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 104
when I star the modding tools, it tells me to insert CD 1, so i insert my dvd disk, and it says insert disk one over and over again. Does anyone know what to do or did this cheap you know who released modding tools for only the ones who have the game on CD , not DVD ?
jake123456 is offline   you may: quote & reply,
Old 02-23-2006, 12:23 AM   #18
vidgamer838
Rookie
 
vidgamer838's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 51
as far as i can tell, arent these tools for maps, but not skins? how are we gong to make use of those EP3 skins? i cannot mod myself, so if someone could tell me if i can look forward to new units or not?


I Faced It, I'm Addicted To LOST, Are YOU?
4 8 15 16 23 42
4 8 15 16 23 42
4 8 15 16 23 42
4 8 15 16 23 42


vidgamer838 is offline   you may: quote & reply,
Old 02-23-2006, 04:26 PM   #19
Xbx_Inthusiast
.Devil's Trap.//
 
Xbx_Inthusiast's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,156
Helpful! 
These are for the maps, for units and such. All you need to do is look in the unit's folder, find it's TGA, and replace then munge. Pretty easy, but somehow still difficult.
Xbx_Inthusiast is offline   you may: quote & reply,
Old 02-23-2006, 04:50 PM   #20
Alkonium
To Mend and Defend
 
Alkonium's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Divinity's Reach
Posts: 3,882
Current Game: Guild Wars 2
Roleplayer Forum Veteran 
This reminds me: is it possible to replace the 501st clone skin in space battles with a 7th Sky Corps clone without affecting either ground maps or multiplayer?

Alkonium is offline   you may: quote & reply,
Old 02-23-2006, 05:57 PM   #21
Arc9
Rookie
 
Arc9's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 202
*ugh*

I was DL Ing for an effin` hour!!!



Rise and fall:civilizations at war fan.
Arc9 is offline   you may: quote & reply,
Old 02-23-2006, 06:01 PM   #22
Xbx_Inthusiast
.Devil's Trap.//
 
Xbx_Inthusiast's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,156
Helpful! 
As long as you have the textures of the file, all you do, it's just like in KOTOR, you just add that texture with a .tga after it (make sure) with the same name as the original, then munge (munge is meaning like, save to a .lvl file).

Hint: all the units are in the SIDE folder

++
I was lucky, I downloaded it seconds after it came online, I was the fourth downloader
Xbx_Inthusiast is offline   you may: quote & reply,
Old 02-23-2006, 06:06 PM   #23
Alkonium
To Mend and Defend
 
Alkonium's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Divinity's Reach
Posts: 3,882
Current Game: Guild Wars 2
Roleplayer Forum Veteran 
Yes, but is it the same name for the Clone Marine as it is for the Clone Trooper? And if yes, is it possible to alter the reference point in such a way that it does not damage the multiplayer?
Note: this was actually a bit of a request.

Alkonium is offline   you may: quote & reply,
Old 02-23-2006, 06:32 PM   #24
Arc9
Rookie
 
Arc9's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 202
God the DL is slooow...



Rise and fall:civilizations at war fan.
Arc9 is offline   you may: quote & reply,
Old 02-23-2006, 06:42 PM   #25
Xbx_Inthusiast
.Devil's Trap.//
 
Xbx_Inthusiast's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,156
Helpful! 
I can't seem to get the ODF files into the actual KAS.lvl file (My new modded level) to make a imperial rifleman use a red lightsaber.. I have the odf file ready.. but I have no idea where to put it.. Meh.
++++
Anyway, the .tga file of the Marine and Trooper are different, all files are, so are the names. I currently restored my comp *virus problem* and I lost photoshop, so i'll just say .tga. Anyway, I'm not sure how to add them to a map that you didn't create *yourself* using VisualMunge.. this confuses me..
Xbx_Inthusiast is offline   you may: quote & reply,
Old 02-23-2006, 07:20 PM   #26
Alkonium
To Mend and Defend
 
Alkonium's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Divinity's Reach
Posts: 3,882
Current Game: Guild Wars 2
Roleplayer Forum Veteran 
in other words, it's impossible to change it without breaking multiplayer. I guess I'll just do those myself on space battles if I ever download the tools, which is unlikely, due to the size.

Alkonium is offline   you may: quote & reply,
Old 02-24-2006, 05:06 AM   #27
Arc9
Rookie
 
Arc9's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 202
Yay! Made a new map!!!



Rise and fall:civilizations at war fan.
Arc9 is offline   you may: quote & reply,
Old 02-24-2006, 07:51 AM   #28
Xbx_Inthusiast
.Devil's Trap.//
 
Xbx_Inthusiast's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,156
Helpful! 
Make a link to it.. upload it at mega upload..and did you just use the visual munge to do so? You could've done to the zero edit and made a completely new map...
Xbx_Inthusiast is offline   you may: quote & reply,
Old 02-25-2006, 01:09 PM   #29
RhoDaZZ
Lurker
 
RhoDaZZ's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4
Thumbs down

Quote:
Originally Posted by jake123456
when I star the modding tools, it tells me to insert CD 1, so i insert my dvd disk, and it says insert disk one over and over again. Does anyone know what to do or did this cheap you know who released modding tools for only the ones who have the game on CD , not DVD ?
Yeah its pathetic, CD's are out of the world.

And now i used hole 5 hours to download things that arent working :@


RhoDaZZ is offline   you may: quote & reply,
Old 02-25-2006, 02:53 PM   #30
Coffe Fett
Rookie
 
Coffe Fett's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: On a rainbow...far far away...
Posts: 17
I am totally new to this mod/editing thing, so, do I have to have a membership to download it or what???
Coffe Fett is offline   you may: quote & reply,
Old 02-27-2006, 01:39 PM   #31
taclled
Junior Member
 
taclled's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 408
I there place we can go where doesn't take hours to download( or you who like to be precise 45 minutes)
taclled is offline   you may: quote & reply,
Old 02-27-2006, 02:35 PM   #32
persoontje
Lurker
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 6
Quote:
Originally Posted by Coffe Fett
I am totally new to this mod/editing thing, so, do I have to have a membership to download it or what???
You can also download it on filefront.com without registration
persoontje is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > SWBattlefront.net (SWBF I & II) > Star Wars Battlefront II > Modding & Editing > The mod tools are out!

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:24 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.