lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Where to start with modification...
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 02-22-2006, 09:13 AM   #1
Fal Matrix 2r
Lurker
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 8
Where to start with modification...

Hi, I have been trying for 7-8 months now to modify my jka model or getting help and nothing...

I have a .glm model
I need to modify the shape of the Cape and make it more smooth/realistic when walking...
where to start ?
plz i really need help, give me some advice...
Fal Matrix 2r is offline   you may: quote & reply,
Old 02-22-2006, 12:44 PM   #2
Psyk0Sith
3D Tech Support
 
Psyk0Sith's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Adanac
Posts: 2,073
Veteran Modder Helpful! 
Step 1: Buy 3D Studio Max 4.x, 5 or 6.

Psyk0Sith is offline   you may: quote & reply,
Old 02-22-2006, 12:54 PM   #3
Fal Matrix 2r
Lurker
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 8
and what can i do with the free XSI mod tool 4.2.0
cause i have that...
Fal Matrix 2r is offline   you may: quote & reply,
Old 02-22-2006, 12:56 PM   #4
Psyk0Sith
3D Tech Support
 
Psyk0Sith's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Adanac
Posts: 2,073
Veteran Modder Helpful! 
You could also try it, but i doubt their exporter will be compatible, carcass is picky when it comes to XSI files.

Psyk0Sith is offline   you may: quote & reply,
Old 02-22-2006, 01:03 PM   #5
Fal Matrix 2r
Lurker
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 8
so i have to buy the 3ds max and it'll work with the Glm ?
Fal Matrix 2r is offline   you may: quote & reply,
Old 02-22-2006, 02:24 PM   #6
Psyk0Sith
3D Tech Support
 
Psyk0Sith's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Adanac
Posts: 2,073
Veteran Modder Helpful! 
I cannot certify that max 6 and above will work (6 should work in theory because some modders i know used max 6). I know for a fact that Max 4 and 5 do work.

Psyk0Sith is offline   you may: quote & reply,
Old 02-22-2006, 02:33 PM   #7
darthviper107
Rookie
 
darthviper107's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Texas
Posts: 197
Yes, Max 6 and up still works, but not for vehicles, you need Max 5 and below for vehicles.
darthviper107 is offline   you may: quote & reply,
Old 02-22-2006, 02:36 PM   #8
Fal Matrix 2r
Lurker
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 8
i just need to do a modification on my personal model
model.glm
Fal Matrix 2r is offline   you may: quote & reply,
Old 02-22-2006, 02:46 PM   #9
Fal Matrix 2r
Lurker
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 8
oh and is this the good link
http://usa.autodesk.com/adsk/servlet...&siteID=123112

is 3DS max 8 ok ?
Fal Matrix 2r is offline   you may: quote & reply,
Old 02-25-2006, 09:33 AM   #10
Fal Matrix 2r
Lurker
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 8
...anyone ?
Fal Matrix 2r is offline   you may: quote & reply,
Old 02-25-2006, 01:11 PM   #11
Psyk0Sith
3D Tech Support
 
Psyk0Sith's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Adanac
Posts: 2,073
Veteran Modder Helpful! 
Darth Viper said it would work (i cannot confirm at this point but he's probably right)

I'm guessing you want to get the 30 day trial version? if so, you better be a fast learner .

Psyk0Sith is offline   you may: quote & reply,
Old 02-26-2006, 07:18 AM   #12
Fal Matrix 2r
Lurker
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 8
lol gonna be hard to learn alone but i'm kinda good at it
you got any tutorials ?
Fal Matrix 2r is offline   you may: quote & reply,
Old 02-26-2006, 01:25 PM   #13
Psyk0Sith
3D Tech Support
 
Psyk0Sith's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Adanac
Posts: 2,073
Veteran Modder Helpful! 
The tutorials i have are for creating character rigs for JA and it wont teach you all you need to know about max in 30 days .

Modifying a .glm isnt a simple task like click and save, you have to re-do the whole character export process and then compile it.

If you're still interested, have a look:
http://www3.sympatico.ca/psykopat/

Psyk0Sith is offline   you may: quote & reply,
Old 02-27-2006, 11:12 AM   #14
Sith Dagger
Rookie
 
Sith Dagger's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: My Mind
Posts: 154
Max 6 or above will also work for vehicles, it just has an animation bug, so you cant really make new animations.
XSI Mod tools will work for vehicles, and player models for Jedi Academy, ask Minilogoguy, he uses it, I also believe some other filefront modders use it, but I'm not positive.
Sith Dagger is offline   you may: quote & reply,
Old 03-02-2006, 09:17 AM   #15
Fal Matrix 2r
Lurker
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 8
whats easier for what i need to do ?

XSI or 3DS Max ?
Fal Matrix 2r is offline   you may: quote & reply,
Old 03-02-2006, 02:33 PM   #16
Psyk0Sith
3D Tech Support
 
Psyk0Sith's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Adanac
Posts: 2,073
Veteran Modder Helpful! 
For me 3D max is easier because i've been using it for almost 6 years. You'll have to see for yourself.

Psyk0Sith is offline   you may: quote & reply,
Old 03-02-2006, 04:38 PM   #17
Cid88
Rookie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 23
Blender is also compatable and free
Cid88 is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > JediKnight Series > Editing Central > JA Modeling > Where to start with modification...

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:40 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.