lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: TSL Waypoints
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 03-02-2006, 09:34 PM   #1
Elven6
Rookie
 
Elven6's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Canada
Posts: 226
TSL Waypoints

I am using kotor tool for a mod I am working on, but the problem is when I enter a way point destination and click ok the waypoint dosent save. It just goes back to the old waypoint.
Elven6 is offline   you may: quote & reply,
Old 03-03-2006, 10:17 AM   #2
Darth333
Administraterror
 
Darth333's Avatar
 
Status: Administrator
Join Date: Feb 2004
Location: In my secret dungeon...
Posts: 8,292
When you encounter a problem, provide more details or nobody will be able to help you. Tell us what you did exactly (what idata you entered and in which field, provide a screenie if you feel you can't explain) and what you want to do.

You can use K-Gff for waypoints too...

Btw, I suggest you read this concerning waypoints: http://nwn.bioware.com/developers/Bi...int_Format.pdf
Darth333 is offline   you may: quote & reply,
Old 03-03-2006, 04:02 PM   #3
Elven6
Rookie
 
Elven6's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Canada
Posts: 226
Ok if I want to edit a waypoint here is what I do, I go to the Linked To Module text box and replace the text inside with 603DAN. I then go to the Linked to text box and type in from_630DAN_main. I then click ok and the window closes, after I reopen it the files I change go back to the original name ie 603DAN turns into 203TEL etc
Elven6 is offline   you may: quote & reply,
Old 03-04-2006, 08:38 AM   #4
Darth333
Administraterror
 
Darth333's Avatar
 
Status: Administrator
Join Date: Feb 2004
Location: In my secret dungeon...
Posts: 8,292
Try editing your waypoint file with K-Gff instead and see what happens: http://www.starwarsknights.com/tools.php
Darth333 is offline   you may: quote & reply,
Old 03-04-2006, 12:32 PM   #5
Elven6
Rookie
 
Elven6's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Canada
Posts: 226
um ok ill try that, before I get ahead of myself is it possible to make a holocron of a battle? If so is their a guide to it somewhere because I could not find one in the tutorial sections.

Now that were on the topic of tutorials what script do you use to initiate a game of pazzak?
Elven6 is offline   you may: quote & reply,
Old 03-04-2006, 01:01 PM   #6
Pavlos
Scruffy Englishman
 
Pavlos's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: The real world/ivory towers
Posts: 1,974
Current Game: Viking Warrior Poets
There is no holocron item in the game - you wouldn't make one. What you could do is get a suitable placeable and have it transport you to a cutscene module when you click on it.
Pavlos is offline   you may: quote & reply,
Old 03-09-2006, 06:12 PM   #7
Elven6
Rookie
 
Elven6's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Canada
Posts: 226
I don't know how to work with the kgff editor so mabye someone can help me with the kotor tool problem
Elven6 is offline   you may: quote & reply,
Old 03-09-2006, 07:10 PM   #8
Darth333
Administraterror
 
Darth333's Avatar
 
Status: Administrator
Join Date: Feb 2004
Location: In my secret dungeon...
Posts: 8,292
Well you should learn it because this document explains just about everything: http://nwn.bioware.com/developers/Bi...int_Format.pdf

As I said earlier, we like to help but we also expect the person asking for help to make an effort. If there is something specific that you don't understand in the Bioware document, I'll be happy to explain but show us that you are taking some actions to learn. Modding is not a simple matter of pressing buttons and thinking "oh, what does this button do?"

Last edited by Darth333; 03-09-2006 at 07:35 PM.
Darth333 is offline   you may: quote & reply,
Old 03-10-2006, 01:16 PM   #9
Elven6
Rookie
 
Elven6's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Canada
Posts: 226
Ok here is a diagram

http://img.photobucket.com/albums/v3...en6/Before.jpg

After clicking ok the fields I change turn back to the ones before
Elven6 is offline   you may: quote & reply,
Old 03-10-2006, 02:50 PM   #10
Pavlos
Scruffy Englishman
 
Pavlos's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: The real world/ivory towers
Posts: 1,974
Current Game: Viking Warrior Poets
That isn't a very helpful image... Could you make it any larger, please? It sounds stupid, but I have neglected to do it thousands of times: Remember to click save. Have you tried creating a new waypoint rather than editing an already existing one? It could be that what you are editing is a non-editable game resource.
Pavlos is offline   you may: quote & reply,
Old 03-10-2006, 03:34 PM   #11
tk102
Well past expiration date
 
tk102's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 5,766
Current Game: Dragon Age: Origins
Forum Veteran Helpful! Notable contributor 
Side topic -- photobucket

Quote:
Originally Posted by Pavlos
Could you make it any larger, please?
In photobucket, when you upload an image, it shows you a thumbnail of that image. Are you pasting the link to the thumbnail's URL.

Photobucket is nice because they give you the bb-code formatted URL.

In the picture below, I just click on the IMG and it highlights the whole field. Then I can just press Ctrl-C to copy and then paste it in my post.


tk102 is offline   you may: quote & reply,
Old 03-10-2006, 04:51 PM   #12
Elven6
Rookie
 
Elven6's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Canada
Posts: 226
Quote:
Originally Posted by Pavlos
That isn't a very helpful image... Could you make it any larger, please? It sounds stupid, but I have neglected to do it thousands of times: Remember to click save. Have you tried creating a new waypoint rather than editing an already existing one? It could be that what you are editing is a non-editable game resource.
The same thing happens to a new waypoint




Mabye I am doing something wrong, does anyone have a tutorial? I couldent find one in the modding section.
Elven6 is offline   you may: quote & reply,
Old 03-10-2006, 05:18 PM   #13
Pavlos
Scruffy Englishman
 
Pavlos's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: The real world/ivory towers
Posts: 1,974
Current Game: Viking Warrior Poets
Look through the document that Darth333 linked. The Bioware documents may be for NWN and worded horridly but they do help to understand the game.
Pavlos is offline   you may: quote & reply,
Old 03-16-2006, 03:53 PM   #14
Elven6
Rookie
 
Elven6's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Canada
Posts: 226
So lets get this straight, is the item that allows you to move from 1 are to another ie Khoonda to Khoonda plains called a waypoint?

Someone really needs to make a tutorial for this stuff the Bioware document just tells you what each of the fields are what they don't tell you is what you enter and what has to be with it.
Elven6 is offline   you may: quote & reply,
Old 03-16-2006, 05:32 PM   #15
stoffe
Network Caretaker
 
stoffe's Avatar
 
Status: Administrator
Join Date: Apr 2002
Posts: 5,833
Helpful! 10 year veteran! Notable contributor 
Quote:
Originally Posted by Elven6
So lets get this straight, is the item that allows you to move from 1 are to another ie Khoonda to Khoonda plains called a waypoint?
A Waypoint is just a position marker on a map. On its own a waypoint does nothing.

The use of waypoints is to mark a position in an area, which can be used by scripts or transitions instead of hardcoding map coordinates. NPCs that patrol around an area are running a script that moves them between a series of waypoints, for example.

What you are looking for is an Area Transition. Area Transitions moves the player between different areas, as the name suggest. Those are part of either a Trigger or a Door. (Though anything that can run a script can be used to move the player to another area, area transitions handle this without using scripts.)

A trigger is a hotspot on the map, determined by a set of coordinates that form a geometric shape that defines the "hot zone". Triggers can be set up to function as area transitions, moving the player to a new area when they cross into it. Aside from transitions, triggers can also fire scripts when a creature enters or leaves the "hot zone".

As for doors, well, if you don't know what a door is you need more help than I am qualified provide.
stoffe is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Knights of the Old Republic > Editing / Modding > Holowan Laboratories > TSL Waypoints

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 06:31 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.