lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Hardpoint question: Creating optional hardpoints..?
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 03-20-2006, 08:31 PM   #1
itsonlymonday
Lurker
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 9
Hardpoint question: Creating optional hardpoints..?

The thing I've been looking for in other mods, and what I've been trying to find in the xml files is the ability to have "Non-essential" hardpoints..

Is there any way to have the laser turret hardpoints non-essential to the ship?

My vision is this:
Have the laser turret hardpoints, hanger, and engines optional to destroy and the only way to bring down a capitol ship/frigate would be to target the "body" of the ship.

Is this possible? Or is the hardpoint system (Every hardpoint must be destroyed) hardcoded into the game?

Comments welcome. Thanks.
itsonlymonday is offline   you may: quote & reply,
Old 03-20-2006, 10:34 PM   #2
magna mandaloe
Rookie
 
magna mandaloe's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 168
What You Speak of but only 1 way to do is You can make it that Turrets are not visable like if you look at Tartan or Coreillian Gunship *In my opinion Engine IS ESSENTIAL*





*Changed cause I did'nt like old much*
magna mandaloe is offline   you may: quote & reply,
Old 03-20-2006, 10:52 PM   #3
itsonlymonday
Lurker
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 9
Quote:
Originally Posted by magna mandaloe
What You Speak of but only 1 way to do is You can make it that Turrets are not visable like if you look at Tartan or Coreillian Gunship *In my opinion Engine IS ESSENTIAL*
I know what you mean, but I was thinking of having them destructable.

I tried making them destructable but not visible. That just lead to invincible cruisers, because they required the cruiser's hardpoints to be destroyed.

Is there really no way to make the turret hardpoint Health seperate from the ship health?

And what I meant was that destroying the engines just slows ships to a crawl, I didn't mean for them to have no value I was just throwing out an example.

Last edited by itsonlymonday; 03-20-2006 at 11:10 PM.
itsonlymonday is offline   you may: quote & reply,
Old 03-21-2006, 05:00 AM   #4
Rhedd-5
Rookie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 75
This probably isn't much help, really, but I just know I've seen a mod discussed on this forum that claims to do just what you want. "Basing ship life on the ship's 'hit points', not on those of the individual hardpoints."

Unfortunately, there are a lot of mods that get discussed here, and they all kind of blend together for me, ^_^ so I can't tell you which one it was.

Have you tried the obvious experiments, like setting the hardpoint hit points to 0 or -1?

Just don't give up hope. I'm pretty sure it's doable.
Rhedd-5 is offline   you may: quote & reply,
Old 03-21-2006, 05:23 AM   #5
Adonnay
Junior Member
 
Adonnay's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 382
Hot Topic Starter 
I think when you add a new hardpoint, say at the attachment bone of the tractor beam of the Star Destroyer (to be somewhere in the middle of the ship), and make it not targetable but destroyable and give it the hitpoints you want for your hull. I've tried this and it worked... I did however take it out again because you tend to end up with lots of ships which have their hardpoints destroyed but still floating around. While this might sound cool you have alot of useless junk flying around


Edit: This hardpoint should have a good health though because when you destroy it the whole ship is destroyed, no matter how much health the hardpoinst had when the hull was destroyed (so it's pretty much the easiest way to kill a ship).


Mod Author of the "Open Conflict" mod.
< Latest Version >
Adonnay is offline   you may: quote & reply,
Old 03-21-2006, 11:05 AM   #6
Master Leffe
Rookie
 
Master Leffe's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Earth. I thought it was obvious...
Posts: 148
I've tried this, but all I got was ships that continued to fire after all weapons hardpoints had been destroyed... So for now I'm reverting to the old system.


Come on, did you actually think your destiny wasn't set?
Master Leffe is offline   you may: quote & reply,
Old 03-21-2006, 11:13 AM   #7
Adonnay
Junior Member
 
Adonnay's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 382
Hot Topic Starter 
Then you did something wrong I had it working already...


Mod Author of the "Open Conflict" mod.
< Latest Version >
Adonnay is offline   you may: quote & reply,
Old 03-21-2006, 11:22 AM   #8
Master Leffe
Rookie
 
Master Leffe's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Earth. I thought it was obvious...
Posts: 148
Really? Hmmm... Oh! I hadn't read your last post! Yeah, I probably did screw up somewhere.... I'll take a look at my XMLs later.


Come on, did you actually think your destiny wasn't set?
Master Leffe is offline   you may: quote & reply,
Old 03-21-2006, 11:31 AM   #9
itsonlymonday
Lurker
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 9
Thanks for the info Adonnay, it's been really helpful.
itsonlymonday is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Empire At War > EaW General Discussion > Modding forum > Hardpoint question: Creating optional hardpoints..?

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 03:53 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.