lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: ships when u begin
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 04-05-2006, 07:48 AM   #1
jf3000
Rookie
 
jf3000's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 29
ships when u begin

When I am playing empire, and I play against 3 rebels, how come all the rebels spawn from one base, I would atleast thought there would of been 3 rebel bases, and they would all attack each other instead of ganging up on me.

Anyways when u first start and the empire has those tie fighters to begin with, and whatever the rebel has, how to I change what the rebel starts with, so he starts with atleast a few powerful ships first?

I ask because I downloaded the Super Star Destroyer mod, then hacked the heck out of it, made it possible so when I upgrade from level 1 through to 5 on the bases, that the upgrade happens on the left side so I can still build ships and not have to wait for some upgrade to finish so I can have more ships.

My destroyer is errr somewhat nasty, both the proton beam and the other beam do damage to whatever they grab.

Cant seem to have multiple beams coming out of the ship either so wonder if its possible.

Anyways thanks.

Jf3000


Do you have your own website? Need a new category added, please let me know, have your site listed below at my website, and go into the draw for each month to win prizes, random winner selected each month :

Code:
http://www.jf3000.com/main2.php
jf3000 is offline   you may: quote & reply,
Old 04-05-2006, 11:19 AM   #2
ScorLibran
Rookie
 
ScorLibran's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Coruscant
Posts: 118
Wow! You're beefing up your side pretty heavy there. I'm just curious...have you beefed up Rebellion ships equally? Maybe load up each one with 8-10 extra missile and torpedo launchers?

Just wondering how you're maintaining game balance...

Regarding what the Rebellion sides start with in the skirmish...which AI are you using - easy, medium or hard? I'd assume hard, based on the need to use a highly modded SSD on your side in order to survive. But I would think the AI level would also determine how many ships - and which types - the Rebellion sides would start with.
ScorLibran is offline   you may: quote & reply,
Old 04-05-2006, 05:20 PM   #3
darthcarth
Junior Member
 
darthcarth's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: On the USD Imperium
Posts: 265
Quote:
Originally Posted by ScorLibran
Wow! You're beefing up your side pretty heavy there. I'm just curious...have you beefed up Rebellion ships equally? Maybe load up each one with 8-10 extra missile and torpedo launchers?

Just wondering how you're maintaining game balance...

Regarding what the Rebellion sides start with in the skirmish...which AI are you using - easy, medium or hard? I'd assume hard, based on the need to use a highly modded SSD on your side in order to survive. But I would think the AI level would also determine how many ships - and which types - the Rebellion sides would start with.
Nope even if u have it on hard the rebels still only have those x-wings.


EmpireFTW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
darthcarth is offline   you may: quote & reply,
Old 04-05-2006, 10:56 PM   #4
ScorLibran
Rookie
 
ScorLibran's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Coruscant
Posts: 118
Quote:
Originally Posted by darthcarth
Nope even if u have it on hard the rebels still only have those x-wings.
Oh well. I guess that'd have to be changed in an XML file. Starting units have to be defined somewhere - in a file specific to either game type or faction.

And if it CAN'T be changed without a map editor, then no one should need a hacked SSD to keep up with the Rebellion.
ScorLibran is offline   you may: quote & reply,
Old 04-06-2006, 01:55 AM   #5
jf3000
Rookie
 
jf3000's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 29
I dont know my starwars ships, but the rebels have some nice big ships, and I wanted them to start with them, e.g. 5 each or something. I always play on hard.

How do i do this :

Maybe load up each one with 8-10 extra missile and torpedo launchers?


Also where can I find what ships you get when you first start the game in skirmish?


Do you have your own website? Need a new category added, please let me know, have your site listed below at my website, and go into the draw for each month to win prizes, random winner selected each month :

Code:
http://www.jf3000.com/main2.php
jf3000 is offline   you may: quote & reply,
Old 04-06-2006, 04:05 PM   #6
popcorn2008
Little Green Friend
 
popcorn2008's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Ypsilanti, MI
Posts: 1,239
To answer your original question it is in the Factions.xml file with the tag <Space_Skirmish_AI_Default_Forces> .


> Lucas Forums Moderator
> Petroglyph Forums Moderator
> Unofficial Petroglyph Fan Forums Global Moderator
popcorn2008 is offline   you may: quote & reply,
Old 04-07-2006, 12:04 AM   #7
jf3000
Rookie
 
jf3000's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 29
Thanks popcorn, please read http://www.lucasforums.com/showthread.php?t=163371

Its my next question.


Do you have your own website? Need a new category added, please let me know, have your site listed below at my website, and go into the draw for each month to win prizes, random winner selected each month :

Code:
http://www.jf3000.com/main2.php
jf3000 is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Empire At War > EaW General Discussion > Modding forum > ships when u begin

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:15 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.