lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Multiplayer problem(TOO LAGGYY)
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 04-17-2006, 08:07 AM   #1
SSD_Phoenix
Lurker
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 1
Unhappy Multiplayer problem(TOO LAGGYY)

I have problem with great lags (every second appears table "connection interrrupted") when i play over internet. My computers are:
1.Desktop - CPU: AMD 1200, 1 gb RAM ddr 333, VIDEO: NVIDIA GEFORCE MX 480 64 RAM
2.Notebook - CPU: INTEL CENTRINO 1.73, 512 RAM ddr-II, Chipset 915
Cable Internet connection speed 350/350 kb/s. I,m using Wi-fi router Trendnet TEW-432BRP. Router supports UPNP. So i,ve installed UPNP suport in Windows XP and turned on UPNP in my router settings. Windows Firewall turned off. I don,t have any problems with connection to other peoples. Only damn LAAGGS All settings in game are minimal and resolution 800X600. Allways trying to play in gamerooms with pings 72-150. But it doesn,t matter. Every time i see "connection interrupted". In such games like Warcraft 3 Call of Duty 2, WOW, Linage i don,t any lags??? Any suggestion to solve this problem?
SSD_Phoenix is offline   you may: quote & reply,
Old 04-17-2006, 10:24 AM   #2
DarthMaulUK
Guest
 
Posts: n/a
Make sure you have the latest patch downloaded from www.lucasfiles.com . If you do, unfortunately, this kind of thing is common place. Sometimes its players connections, other times its gamespys naff servers. Just try to play people who have full green connections.

DMUK
  you may: quote & reply,
Old 04-17-2006, 10:29 AM   #3
gswift
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Lenexa, Kansas (suburb of Kansas City)
Posts: 264
I could be wrong, but your specs look like they are barely above the minimun requirements, and your internet bandwidth is very low also. My PC is old, and my internet speed is poor because of my cable company, but both are about double what you have. I have to turn eveything down all the way to get decent game performance. There are plenty of people who have twice as good a machine as me, so unfortunately, I'd say it's time to buy some new hardware and try to upgrade your bandwidth. If the game runs fast for you in single player skirmish, then your internet speed is probably the culprit. If you search around in this forum, there's a link to a performance test that should help you determine your problem.

Edit: I found the link to GameAdvisor for EaW, so here it is.

http://gameadvisor.futuremark.com/ga...jsp?gameId=990


Gary Swift (aka gswift)
Lenexa, Kansas USA

You can try to monkey-proof your program, but you'll never monkey-proof the monkey.

Last edited by gswift; 04-17-2006 at 10:42 AM.
gswift is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Empire At War > EaW General Discussion > Tech Centre > Multiplayer problem(TOO LAGGYY)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:45 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.