lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: How to make new maps?
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 05-28-2006, 03:42 AM   #1
Lit Ridl
Junior Member
 
Lit Ridl's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Moscow, Russia
Posts: 437
Question How to make new maps?

I am interested in map-making for Kotor Tool. Can somebody tell me how to create new maps for it? I tried to open Kotor Tool maps in Internet Explorer and they open! May be that maps are just bmp or jpeg files or something else?
Lit Ridl is offline   you may: quote & reply,
Old 05-28-2006, 03:53 PM   #2
Kainzorus Prime
My vision is augmented
 
Kainzorus Prime's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Top of the food chain.
Posts: 1,198
Current Game: Deus Ex series
Contest winner - Modding 
You cant make entirely new ares for K1 or TSL, but you can however edit existing ones.
And i quess what you opened in IE are just map textures.

Kainzorus Prime is offline   you may: quote & reply,
Old 05-29-2006, 08:42 AM   #3
Darth DeadMan
Rookie
 
Darth DeadMan's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Russia
Posts: 119
Current Game: StarCraft II
I suppose he asked how to make a map files for KotOR Tool, which are required for module editor.
Darth DeadMan is offline   you may: quote & reply,
Old 06-01-2006, 09:09 AM   #4
Lit Ridl
Junior Member
 
Lit Ridl's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Moscow, Russia
Posts: 437
Darth DeadMan is absolutely right.
Lit Ridl is offline   you may: quote & reply,
Old 06-01-2006, 09:38 AM   #5
ChAiNz.2da
Brony 4 Life. Yo.
 
ChAiNz.2da's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Tennessee (USA)
Posts: 6,845
Current Game: Minecraft MP: PynCraft|Tekkit
Took me forever to dig out the old link.. but Fred had posted instructions many moons ago...

From the looks of the link, this is from his old site's home.. so I would suggest copying this info as I'm not sure if Fred intends to clean out that server or possibly move it over to his new home...

Assembling Map Models for use in Kotor Tool

http://kotortool.home.comcast.net/assembling_maps.htm


"Eagles May Soar, But Weasels Don't Get Sucked Into Jet Engines"


| Mods (FF) (DS) | Folding | SWK.com | FB: (LF) (Me) | Steam | The Herd |
ChAiNz.2da is offline   you may: quote & reply,
Old 06-01-2006, 10:02 AM   #6
Darth333
Administraterror
 
Darth333's Avatar
 
Status: Administrator
Join Date: Feb 2004
Location: In my secret dungeon...
Posts: 8,292
I can't check now but as far as I know the instructions come with Kotor tool. Check the help menu...
Darth333 is offline   you may: quote & reply,
Old 06-01-2006, 04:54 PM   #7
Darkkender
Knight of Holowan
 
Darkkender's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: In the mountains of Oregon
Posts: 2,953
Current Game: Star Wars The Old Republic
Veteran Modder 
Quote:
Originally Posted by Darth333
I can't check now but as far as I know the instructions come with Kotor tool. Check the help menu...

If I recall your part right on this point. However if I'm recalling correctly it's a seperate readme that was included with the most recent KT installer.


Working so, we will learn history as a tree knows it; we will climb into shapes printed in the seed; we will become time made visible, years made fragrant; we will make of concentric memory a stem of praise; we will inhabit daylight at a trees own speed; we will be travelers who remain, patriots to this ground.
OMG I only rank 62.13018% geek or a Extreme Geek as it is referred to on the geektest at Geektest
[TSL]Holowan Plugin
Darkkender is offline   you may: quote & reply,
Old 06-06-2006, 10:54 AM   #8
Lit Ridl
Junior Member
 
Lit Ridl's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Moscow, Russia
Posts: 437
Thanks all you, guys!!! I think that I am going to make a lot of maps for KT...
Lit Ridl is offline   you may: quote & reply,
Old 07-06-2006, 01:12 AM   #9
Lit Ridl
Junior Member
 
Lit Ridl's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Moscow, Russia
Posts: 437
I've sent maps to Fred Tetra's mail and asked for feedback, but there is nothing!
I have another maps to send him (KI), but I will not without feedback.
Lit Ridl is offline   you may: quote & reply,
Old 07-06-2006, 01:50 AM   #10
RedHawke
Shadow Lord Of The Sith™
 
RedHawke's Avatar
 
Status: Moderator
Join Date: Mar 2004
Location: Stormreach CA.
Posts: 9,184
Current Game: DDO, Stormreach
Quote:
Originally Posted by Lit Ridl
I've sent maps to Fred Tetra's mail and asked for feedback, but there is nothing!
If you had done some looking around here on the KT forum you would have seen this thread. Fred Tetra is having issues with his computer. Hence why you likely won't get a response, until he gets his computer fixed, sorry.


"Beware the form-fitting black armor-clad Drow hottie with twin Mineral II Greensteel Khopeshes!"
"Liella d'Orien says, '"You're the fool, Devil. -- Witness the power of this fully ARMED and OPERATIONAL Titan!"'"
----------------------------------------------------------------------
RedHawke is offline   you may: quote & reply,
Old 08-01-2006, 08:23 AM   #11
RC-1162
Liquidious Fleshbag
 
RC-1162's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 3,447
Current Game: SW:TOR
Forum Veteran Contest winner - Fan Fiction Helpful! 
hey can someone help me? i can't open up the map file with the module editor. it says the map is missing its ".git" file. whats that?


Duct Tape is ALWAYS the answer
RC-1162 is offline   you may: quote & reply,
Old 08-21-2006, 06:47 AM   #12
STARWARSKOTOR2
Rookie
 
STARWARSKOTOR2's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Malachor V
Posts: 106
i edit a module, put it in a .mod file, put it in the modules folder and warp to my custom module but the module is a blank module (no characters, placeables ect),
can you help?


[PRESERVED]The "Project Kotor II" Admin![/PRESERVED]
http://projectmod.proboards86.com/index.cgi
________________________________
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power. Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.
-Sith Code
STARWARSKOTOR2 is offline   you may: quote & reply,
Old 08-21-2006, 01:22 PM   #13
Darth333
Administraterror
 
Darth333's Avatar
 
Status: Administrator
Join Date: Feb 2004
Location: In my secret dungeon...
Posts: 8,292
You have to pack your module specific npcs, placeables, etc in your .mod file along with the .are, .ifo and .git file.

You can also put them in the override folder but if they are not unique, they will overwrite every other object with the same name in the game.
Darth333 is offline   you may: quote & reply,
Old 08-21-2006, 05:01 PM   #14
Emperor Devon
36 Wings, 365 Eyes
 
Emperor Devon's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 5,479
Current Game: Ass Effect
Contest winner - Fan Fiction 
Quote:
Originally Posted by RC-1162
hey can someone help me? i can't open up the map file with the module editor. it says the map is missing its ".git" file. whats that?
The map has to be in a folder along with the .are, .git, and .ifo files. You should also put all the scripts, npcs, placeables, and other things into there, unless you want them to all be missing when you build the module.
Emperor Devon is offline   you may: quote & reply,
Old 08-24-2006, 01:34 AM   #15
Darkkender
Knight of Holowan
 
Darkkender's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: In the mountains of Oregon
Posts: 2,953
Current Game: Star Wars The Old Republic
Veteran Modder 
The maps used by KT are a Kotor Tool specific file. If you haven't either downloaded the seperate map files or if the area you are trying to edit doesn't have a map file created for it yet you will receive the above error.

Emperor Devon there are no map files that you include in building a module that the game uses. All of the maps used in Kotor Tools Module editor are crafted one by one by Fred or others that have helped him. These maps are custom for Kotor Tool only.


Working so, we will learn history as a tree knows it; we will climb into shapes printed in the seed; we will become time made visible, years made fragrant; we will make of concentric memory a stem of praise; we will inhabit daylight at a trees own speed; we will be travelers who remain, patriots to this ground.
OMG I only rank 62.13018% geek or a Extreme Geek as it is referred to on the geektest at Geektest
[TSL]Holowan Plugin
Darkkender is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Knights of the Old Republic > Editing / Modding > T3-M4's Astromech Droid Center > KotOR Tool > How to make new maps?

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:32 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.