lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: need some help
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 10-28-2006, 03:03 PM   #1
jansetwin
Lurker
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 3
need some help

Okay well, i've just been doing some basic coding. I've started a mod project with some friends. It's coming along nicely. Just I need some help with getting the cgame.

When i swap my files over from debug to final (or release) I get UI and jampgame but no cjamp, even though at the bottem it says 4 succesful. And also, the c file comes up if i build in debug mode. Why is this? I check the output files, it's all correct but it just don't appear.

Also, if there any charge up weapons, It says in the consle. 'Charging' then when you fire, 'Firing chargemode = 2107. how do i stop it?

Finally, What is the difference between debug, final and release?
jansetwin is offline   you may: quote & reply,
Old 10-30-2006, 02:27 AM   #2
-=*Raz0r*=-
Rookie
 
-=*Raz0r*=-'s Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Australia
Posts: 243
If you're panda, then i've already helped you with the cgame, i think.

The chargeup error appears for me too.

I also want to know the difference between the 3 different compile methods.

Help, anyone?
-=*Raz0r*=- is offline   you may: quote & reply,
Old 10-30-2006, 12:46 PM   #3
stubert
 
Join Date: Aug 2002
Location: Philadelphia
Posts: 227
charging is printed cause theres a #ifdef debug around a print statement

just go delete it, i had that message printing for ages before it got annoying enough to do anything about it
stubert is offline   you may: quote & reply,
Old 10-30-2006, 09:16 PM   #4
Tinny
 
Tinny's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 1,188
I'm not sure about release, but debug is a little slower because it prints out statements talking about what is going inside of the code so you can better trace a bug, final gets rid of these statments, efxs and such and leaves only the code that a player would care about i think.


Redeemed!

An old school mod for jedi academy.

Last edited by Tinny; 10-30-2006 at 11:10 PM.
Tinny is offline   you may: quote & reply,
Old 10-30-2006, 09:56 PM   #5
ensiform
The Stig
 
ensiform's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Sawtooth Cauldron
Posts: 1,241
Current Game: Borderlands 2
Debug, adds extra memory padding and such and debug symbols so the dll files are much larger, and the extra memory padding makes it so the game does not crash as much with mem leaks, and other mem issues.


iojamp project lead / coder
ensiform is offline   you may: quote & reply,
Old 11-01-2006, 12:11 AM   #6
-=*Raz0r*=-
Rookie
 
-=*Raz0r*=-'s Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Australia
Posts: 243
More specific information on the #ifdef statement. (IE: File location/line)

Thanks for the debug/final info too. I was wondering why my cgame as around 2mb. :P
-=*Raz0r*=- is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > JediKnight Series > Editing Central > JA Coding > need some help

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:23 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.