lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Force Commander
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 02-25-2001, 05:23 PM   #1
Derrek Vri
Guest
 
Posts: n/a
Force Commander

Here's a warning to any Star Wars gamer:

DON'T BUY FORCE COMMANDER!!!!!

There are too many bugs, it won't run right unless you have a P600 (it recommends a P 266), the 3-D graphics (believe it or not) become a pain in the neck, and over all it sucks!!!!

"Don't make the smae mistake I did!"
  you may: quote & reply,
Old 02-25-2001, 06:29 PM   #2
Deac
Now in 4-D!
 
Deac's Avatar
 
Join Date: Dec 1999
Location: Beyond the Realm of Time
Posts: 3,340
Hot Topic Starter Roleplayer 
It runs fine on my P-466. The graphics are more realistic, and I think it's good. How far have you even got?
If you're into RTS, get it. If you really like SW-get it. If you're an idiot-don't.

Besides, why take advice from someone who can't spell.

[This message has been edited by Deac (edited February 26, 2001).]
Deac is offline   you may: quote & reply,
Old 02-25-2001, 08:28 PM   #3
K_Kinnison
Grey Lensman
 
K_Kinnison's Avatar
 
Join Date: Nov 1999
Location: Madison, WI, USA
Posts: 3,697
Forum Veteran Hot Topic Starter 10 year veteran! 
Post

I think it is a fine game.... only prob is that they never released a decent mission/map editor. "officially" and i never cared much for Online gaming. I get kinda bored with the SP missions, and i never liked having a unit limit
K_Kinnison is offline   you may: quote & reply,
Old 02-25-2001, 08:53 PM   #4
Nute Gunray
This is Really Expensive
 
Nute Gunray's Avatar
 
Join Date: Jun 1999
Location: Alexandria VA
Posts: 9,118
Current Game: Forza Horizon
10 year veteran! 
It ran better on my old p2 350 with a 16 meg card than my p3 733, but i only had a 8 meg on the p3.
Nute Gunray is offline   you may: quote & reply,
Old 03-02-2001, 01:39 PM   #5
Rogue15
Guest
 
Posts: n/a
Post

ALRIGHT YOU'VE TICKED ME OFF. *signals a squad of stormtroopers* KILL HIM!!!!!!!!!!!
  you may: quote & reply,
Old 03-02-2001, 01:40 PM   #6
Rogue15
Guest
 
Posts: n/a
Post

by the way, i bought it, and i AM a star wars gamer, and I LOOOOOOOOOVE force commander, so shove your opinions down the toilet!
  you may: quote & reply,
Old 03-02-2001, 06:24 PM   #7
Deac
Now in 4-D!
 
Deac's Avatar
 
Join Date: Dec 1999
Location: Beyond the Realm of Time
Posts: 3,340
Hot Topic Starter Roleplayer 
Question


I thinbks it's only problem is: Air units.

Enemy ones are just about invincible. So is enemy anti-air. I just can't do the Walker Gambit pt.2
Deac is offline   you may: quote & reply,
Old 03-02-2001, 08:05 PM   #8
Rogue15
Guest
 
Posts: n/a
Post

i think air units are easy, of course that's cause i'm playing as the imperials and build alot of at-aas.
  you may: quote & reply,
Old 03-06-2001, 07:31 PM   #9
Scoundrel67
Guest
 
Posts: n/a
Wink

Sorry you disliked FC so much, but that's what you get when you don't bother to read reviews at dailyradar.com or gamespy.com

Overall, I'd rate FC about 70 on a 0-100 scale. They started out with a 2D setup and switched to 3D halfway through the development cycle. This led to a number of quirks that you'll just have to get used to I'm afraid. I've critiqued FC in the past on this site, so I won't further belabor it's shortcomings--and there a number of them.

Just leave the camera in the 3/4 look down mode and it won't present any problems. Be thankful that we at least have FC because the dodos at Lucas Arts don't seem to be interested in providing quality games for the PC market any more, just emptyheaded fluff for consoles.

------------------
They that can give up essential liberty to obtain a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
  you may: quote & reply,
Old 03-08-2001, 12:20 PM   #10
Scoundrel67
Guest
 
Posts: n/a
Lightbulb

As a passing thought, FC runs reasonably well on a 1998 Dell Pentium II 350, 128M ECC RAM, and an 8Mb nVidia TNT2 video card. Turn up the fog of war and leave the resolution at a lower setting to avoid choppy frame rates. If the performance from a Pentium 3 class machine like yours isn't up to snuff, you're either running an inadequate video card (like mine), or you have all options and resoultions cranked to their maximum settings and being fed to a 19-21" screen. Back off and the frame rate will improve.

------------------
They that can give up essential liberty to obtain a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
  you may: quote & reply,
Old 03-11-2001, 01:10 AM   #11
Scoundrel67
Guest
 
Posts: n/a
Question

Are you still out there, Derrek Vri? What has you so frustrated with Force Commander?

------------------
They that can give up essential liberty to obtain a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
  you may: quote & reply,
Old 03-11-2001, 04:12 PM   #12
Rogue 9
Guest
 
Posts: n/a
Post

I have decided too bother people who didn't like FC
<EMBED SRC="http://www.lucasarts.com/products/forcecommander/Imperial_March_Rage_Mix.mp3" AUTOSTART=TRUE LOOP=TRUE Height=55 Width=100>
</HTML>


------------------
Leader of 3 Flight
IAN_CDT_Rogue9, RA_Rogue9
  you may: quote & reply,
Old 03-15-2001, 04:50 PM   #13
Rogue15
Guest
 
Posts: n/a
Post

lol i thought the 3d view was the best thing about force commander. the thing i didn't like was the requirements, but since my parents have a pentium 3 with 128 megs of ram it runs fine, i just needed ONE more meg of ram to get it to run on my cpu, and that upsets me.
  you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > XWingAlliance.net > 2. Star Wars > SW Games > Force Commander

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 06:45 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.