lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Start With No Weapons And Get Saber Later :firemad:
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 01-24-2007, 09:12 PM   #1
Lord_Frieza
 
Lord_Frieza's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: -
Posts: 57
Start With No Weapons And Get Saber Later :firemad:

I want it so I can start my map with no weapons but all force powers as they are needed to navigate my map. guns etc can b gained as you procede through the map...no problem! BUT!! i want the player to be able to find his lightsaber later on in the level. when the player picks up his lightsaber later on the game crashes and closes instantly.

I've tried info_player_start with the no weapons flag checked = crashes
I've tried info_player_start with the stunbaton flag checked = crashes
I've tried info_player_start with nothing checked = you get lightsaber at start despite scripting against it. (setting set_weapon - drop/ set_weapon - none doesnt work) you can pick up the lightsaber later on without crash but its pointless as you all ready have it at start (unwantedly)
I've tried info_player_start with the keep prev flag checked = you get lightsaber at start despite scripting against it.You can pick up the lightsaber later on without crash but its pointless as you all ready have it at start (unwantedly)

I've tried all sorts. I need to find a way to forbid lightsaber activity until you retrieve it but force powers must be used before hand. someone help plz
Lord_Frieza is offline   you may: quote & reply,
Old 01-28-2007, 08:56 PM   #2
Gug Eyewalker
 
Gug Eyewalker's Avatar
 
Join Date: Nov 2000
Posts: 74
Okay I believe there is a set command for set_saber_off - check in in the Icarus manual. Then apply the various set_weapon commands as normal.

This has to be done with a scriptrunner BTW, dont bother with the flags.

If you don't know how to write a script let me know.


We are the music makers, and WE are the dreamers of the dream. -Willie Wonka

Last edited by Gug Eyewalker; 01-28-2007 at 08:58 PM. Reason: typos
Gug Eyewalker is offline   you may: quote & reply,
Old 01-29-2007, 08:08 AM   #3
Lord_Frieza
 
Lord_Frieza's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: -
Posts: 57
No, I understand scripting fine thanx, but set_saber_off doesnt actually stop you from having the saber when you start up the map. even if i find a way to start the map without the saber, when the player actually gets his saber later on in the level by finding it, the instant he picks it up the game crashes and by crashes i mean it completely cuts out and goes off without even an error message. hellppppppp lol!
Lord_Frieza is offline   you may: quote & reply,
Old 01-29-2007, 10:56 PM   #4
Gug Eyewalker
 
Gug Eyewalker's Avatar
 
Join Date: Nov 2000
Posts: 74
What about set_weapon_none ?

And then you may consider instead of just placing the saber in the map for pickup - make a trigger that is player usable for a script near the saber - linked to a script that removes the saber and also sets the players saber.

If that doesnt work..... in jedi academy completling removing the saber may not be possible, you can, however, substitute a saber with a stun baton. Shadriss did this in his SP mod. (I dissected it)


We are the music makers, and WE are the dreamers of the dream. -Willie Wonka
Gug Eyewalker is offline   you may: quote & reply,
Old 01-30-2007, 02:28 PM   #5
ensiform
The Stig
 
ensiform's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Sawtooth Cauldron
Posts: 1,241
Current Game: Borderlands 2
If you are doing this for MP, the SET_WEAPON cmd is very buggy in MP. IMO it really isn't meant for MP at all.


iojamp project lead / coder
ensiform is offline   you may: quote & reply,
Old 12-18-2007, 04:03 AM   #6
Xandy
Rookie
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 14
How about starting them with a custom "dummy" saber model that's invisible (via the skin or being too small to see) and uses it's cfg to make it do no damage, have no sound, etc.?
Xandy is offline   you may: quote & reply,
Old 12-30-2007, 03:33 PM   #7
Thor the Bassis
Rookie
 
Thor the Bassis's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: England
Posts: 157
To avoid the crashes you could put it in two levels connected by the level change entity (I forget its proper name). In one you have no weapon and in the other you have the lightsaber. Stick in a cutscene to join up the two and you're done.


Sometimes in life you're the pigeon. Other times you're the statue.
Thor the Bassis is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > JediKnight Series > Editing Central > JA Mapping > Start With No Weapons And Get Saber Later :firemad:

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:33 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.