lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: ODF File Editing
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 05-10-2007, 07:14 PM   #1
neal8929
Rookie
 
Join Date: Feb 2006
Location: mars
Posts: 111
ODF File Editing

I want to make a little mod that makes the pistol more damaging. So I downloaded the mod tools, skimmed through a bit of the Tutorials. What it is saying is something about making a whole dang world. Well I was looking through these .ODF files that seem to be all the games info, like guns and vehicles and whatnot. And I found the file for the pistol com_weap_pistol_ord. well thats all I need to edit, and I found the command for damage, so how do I implement that into my game? I think I might have to make a whole world, but please tell me it is easier than that...


All should know this...it's not the staff that makes you a noob, its how you use it.
neal8929 is offline   you may: quote & reply,
Old 05-10-2007, 08:24 PM   #2
CLONECOMMANDER501
Junior Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 369
It has to be, making the game would of taken a lot longer


CLONECOMMANDER501 is offline   you may: quote & reply,
Old 05-10-2007, 09:18 PM   #3
jawathehutt
Its 5 o'clock somewhere
 
jawathehutt's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,635
Current Game: Age of Empires II
no idea but it sounds like you may have done it right based off my limited knowlege



"Everyone that posts here is aware of the game, thanks though." ET
"It is Lucasarts"~ LordJhredmo
jawathehutt is offline   you may: quote & reply,
Old 05-10-2007, 11:27 PM   #4
neal8929
Rookie
 
Join Date: Feb 2006
Location: mars
Posts: 111
Well, I havent done anything yet. I have the .odf file that I need, the one that is under assets/sides or whatever. but I dont know how to put that in my game. I dont see any .odf files anywhere in the real game files to edit, so I need to know how to do this. Oh boy now I am confusing myself... So can some educated being out there just tell me in steps how to make the pistol do more damage, lol I know yall probably hate seeing questions like that.. sorry


All should know this...it's not the staff that makes you a noob, its how you use it.
neal8929 is offline   you may: quote & reply,
Old 05-11-2007, 06:42 PM   #5
jawathehutt
Its 5 o'clock somewhere
 
jawathehutt's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,635
Current Game: Age of Empires II
I dont think you have the pistol, when Im testing maps that arent finished, they usaly have a ..._inf_... somewhere in them. I dont think you have the right file. And you have to modify all 4 pistols and then put them onto a map.



"Everyone that posts here is aware of the game, thanks though." ET
"It is Lucasarts"~ LordJhredmo
jawathehutt is offline   you may: quote & reply,
Old 05-11-2007, 09:40 PM   #6
neal8929
Rookie
 
Join Date: Feb 2006
Location: mars
Posts: 111
Darn, well you may be right. I made my own world file, and im looking through it, but I dont see any odf file in it about the pistol. If anyone knows where that file is please let me know.


All should know this...it's not the staff that makes you a noob, its how you use it.
neal8929 is offline   you may: quote & reply,
Old 05-11-2007, 11:24 PM   #7
neal8929
Rookie
 
Join Date: Feb 2006
Location: mars
Posts: 111
Ok, I know what my problem is now. When you munge your own world, know that little drop down box that says sides? Well by default the only one in there is tur. tur is also in BF2_ModTools/assets/sides/tur. So sides folder called common is in the same directory. BF2_ModTools/assets/sides/Common. And I need to edit a file in that Common folder and move it into my mod folder to be munged. But when I move it in there, it wont show up under sides. But if I add any other file to my data_ABC/sides folder, it does show up!!! So I need to know how to edit that common folder and munge it with my mod.


All should know this...it's not the staff that makes you a noob, its how you use it.
neal8929 is offline   you may: quote & reply,
Old 05-12-2007, 10:38 PM   #8
CLONECOMMANDER501
Junior Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 369
Heh, I think now that I'm 90% retired from EAW modding I should take up up BF modding.



You might want to try asking a guy named: Majin Revan, he's an expert at BF2 modding.


CLONECOMMANDER501 is offline   you may: quote & reply,
Old 05-13-2007, 10:09 AM   #9
neal8929
Rookie
 
Join Date: Feb 2006
Location: mars
Posts: 111
How would I ask him?


All should know this...it's not the staff that makes you a noob, its how you use it.
neal8929 is offline   you may: quote & reply,
Old 05-13-2007, 02:26 PM   #10
jawathehutt
Its 5 o'clock somewhere
 
jawathehutt's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,635
Current Game: Age of Empires II
go to gametoast and post your problems in the modding help section, dont pm the individual modders unless they tell you to or they will get really pissed at you.



"Everyone that posts here is aware of the game, thanks though." ET
"It is Lucasarts"~ LordJhredmo
jawathehutt is offline   you may: quote & reply,
Old 05-13-2007, 04:48 PM   #11
neal8929
Rookie
 
Join Date: Feb 2006
Location: mars
Posts: 111
Oh, well right now gametoast isnt letting anyone sign up because they are putting in a new spam blocker. I guess il have to wait.


All should know this...it's not the staff that makes you a noob, its how you use it.
neal8929 is offline   you may: quote & reply,
Old 05-16-2007, 08:12 PM   #12
Avimimus
 
Join Date: Jul 2000
Posts: 5
I have a similiar problem. What you need to do is modify the *ord.odf file which defines the actual laser bolt of the pistol. You may have to add a line along the lines of "maxdamage = X" where X is the ammount of damage you want the weapon to do.

Then I am guessing you have to invoke munge seperately and get it to pack all of the files into the *.lvl files (hundreds of megabytes) and then replace the default files.

Remember that this is a guess. I have tried and failed repeatedly to actually compile "side mods".
Avimimus is offline   you may: quote & reply,
Old 05-16-2007, 08:17 PM   #13
neal8929
Rookie
 
Join Date: Feb 2006
Location: mars
Posts: 111
Well I found out how to do it, I just didnt update my post. PM me if you really care about knowing how.


All should know this...it's not the staff that makes you a noob, its how you use it.
neal8929 is offline   you may: quote & reply,
Old 05-22-2007, 08:00 PM   #14
CLONECOMMANDER501
Junior Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 369
Does anyone realize that useful people have been registered for years and haven't posted in years and all of the sudden they pop out and give an explanation? I swear that happened to me before.


CLONECOMMANDER501 is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > SWBattlefront.net (SWBF I & II) > Star Wars Battlefront II > Modding & Editing > ODF File Editing

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:09 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.