lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: [K1] Adding an NPC to an area?
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 06-03-2007, 06:57 PM   #1
Simon92
Rookie
 
Simon92's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: In Dein Boat
Posts: 42
[K1] Adding an NPC to an area?

Hello Modders and Others,

I am about to ask a very basic question, but I couldn't find it anywhere in the first 6 pages and after using the search function. Bear in mind I am making my first proper mod, that doesn't include reskins. So, here it goes;

How do you add an NPC to an area, such as Dreshdae on Korriban, AND change the NPC's name?

Sorry if it's been answered millions of times, I've searched for quite a while and couldn't find an answer.

Thanks.
Simon92 is offline   you may: quote & reply,
Old 06-03-2007, 07:19 PM   #2
Vox Kalam
Rookie
 
Vox Kalam's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: NYC
Posts: 112
You can use one of the scripts in one of these threads:
http://www.lucasforums.com/showthread.php?t=143536
http://www.lucasforums.com/showthread.php?t=143412
Good luck, and have fun.
Vox Kalam is offline   you may: quote & reply,
Old 06-03-2007, 07:34 PM   #3
Simon92
Rookie
 
Simon92's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: In Dein Boat
Posts: 42
Thanks very much, they will be very useful for me. Thank you
Simon92 is offline   you may: quote & reply,
Old 06-04-2007, 08:07 AM   #4
Pavlos
Scruffy Englishman
 
Pavlos's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: The real world/ivory towers
Posts: 1,974
Current Game: Viking Warrior Poets
Quote:
Originally Posted by Simon92
How do you add an NPC to an area, such as Dreshdae on Korriban, AND change the NPC's name?
Unfortunately, there is no "ActionChangeName()" function in NWScript. You can simulate an NPC having their name changed by creating a second .utc with the different name. You can then destroy the old creature and create a new one via a script. If you need help with those, then don't hesitate to ask around here .
Pavlos is offline   you may: quote & reply,
Old 06-04-2007, 11:39 AM   #5
stoffe
Network Caretaker
 
stoffe's Avatar
 
Status: Administrator
Join Date: Apr 2002
Posts: 5,833
Helpful! 10 year veteran! Notable contributor 
Quote:
Originally Posted by Pavlos
Unfortunately, there is no "ActionChangeName()" function in NWScript. You can simulate an NPC having their name changed by creating a second .utc with the different name. You can then destroy the old creature and create a new one via a script.
As an alternative you can also set a custom token as the NPC's name, and then have a script that sets the token to the string you want shown as the NPC's name, depending on what situation the NPC should be used in.
stoffe is offline   you may: quote & reply,
Old 06-06-2007, 06:01 AM   #6
Seamhainn
Forumite
 
Seamhainn's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Taris, during bombardment
Posts: 633
Hello!

I don't want to canabalize this thread, but...

A few weeks (months?) ago I wanted to start modding K1, and I got much help here (thanks again for that). As a starting point I just wanted to spawn a character on the Endar Spire just after the PC woke up (to see the results after starting a fresh game). Then I wanted to start a dialogue and wanted to see what else I could accomplish. Unfortunately I was to dump to do it (though I got all the help).

My question is, is it possible to make a tutorial for beginners with a step-by-step walkthrough to a accomplish the things I just talked about (or is there already one)? Hints on how and where to get the informations needed would be helpful too of course.

Thanks and take care
Seamhainn is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Knights of the Old Republic > Editing / Modding > Holowan Laboratories > [K1] Adding an NPC to an area?

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:11 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.