lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Screenshots?
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 06-13-2007, 03:24 PM   #1
horsedrowner
Rookie
 
horsedrowner's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: The Netherlands
Posts: 38
Question Screenshots?

Hey all,

this could be a noob question but I've tried it several times but it never worked for me: How can I take screenshot like in TSL?
horsedrowner is offline   you may: quote & reply,
Old 06-13-2007, 03:29 PM   #2
Titanius Anglesmith
Kingslayer
 
Titanius Anglesmith's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,459
Press the "Print Screen" button on the top right of your keyboard, then open it up in a program like Paint.
Titanius Anglesmith is offline   you may: quote & reply,
Old 06-13-2007, 03:31 PM   #3
Jediphile
Persona non grata
 
Jediphile's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,452
Yes, but IIRC you need to enable it first by making an addition to the ini-file the game uses to register preferences. I don't recall the code or where it goes off the top of my head, though.

EDIT: Ah yes, it's all here: http://aeons.planetquake.gamespy.com...s_in_KotOR_II?

Or to put it simply: Open your swkotor2.ini file (in a text-editor, notepad or similar) in the game's directory, then add the line "EnableScreenShot=1" under the "[Game Options]" heading (and actually, I'd suggest you add "EnableCheats=1" while you're at it - it goes in the same place and doesn't mean that you're cheating, just that you have the option to do so later).

Anyway, once you've added the "EnableScreenShot=1" line you should be able to produce screenshots in TIFF-format whenever you play the game and press the PrintScreen/SysRq key.


"It is all that is left unsaid upon which tragedies are built" - Kreia

Visit my KotOR blog at Deadly Forums.

Last edited by Jediphile; 06-13-2007 at 03:54 PM.
Jediphile is offline   you may: quote & reply,
Old 06-13-2007, 04:08 PM   #4
Mindtwistah
Junior Member
 
Mindtwistah's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Derka Derka
Posts: 470
Download the free trial of Fraps. Or Download the full version in a illegal way but I won't talk more about this.


Mindtwistah is offline   you may: quote & reply,
Old 06-13-2007, 04:28 PM   #5
Titanius Anglesmith
Kingslayer
 
Titanius Anglesmith's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,459
Quote:
Originally Posted by Jediphile
Or to put it simply: Open your swkotor2.ini file (in a text-editor, notepad or similar) in the game's directory, then add the line "EnableScreenShot=1" under the "[Game Options]" heading (and actually, I'd suggest you add "EnableCheats=1" while you're at it - it goes in the same place and doesn't mean that you're cheating, just that you have the option to do so later).
Strange, I don't remember ever having to do anything like that. Did some games come like that automatically, or did it come with an update, or what?

By the way, just for future reference, how would I go about taking a screen shot without the screen interface showing up?
Titanius Anglesmith is offline   you may: quote & reply,
Old 06-14-2007, 04:04 AM   #6
RedHawke
Shadow Lord Of The Sith™
 
RedHawke's Avatar
 
Status: Moderator
Join Date: Mar 2004
Location: Stormreach CA.
Posts: 9,184
Current Game: DDO, Stormreach
Moving to Padawans Lounge...


"Beware the form-fitting black armor-clad Drow hottie with twin Mineral II Greensteel Khopeshes!"
"Liella d'Orien says, '"You're the fool, Devil. -- Witness the power of this fully ARMED and OPERATIONAL Titan!"'"
----------------------------------------------------------------------
RedHawke is offline   you may: quote & reply,
Old 06-14-2007, 06:04 PM   #7
horsedrowner
Rookie
 
horsedrowner's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: The Netherlands
Posts: 38
Quote:
Originally Posted by Captain Sparrow
Press the "Print Screen" button on the top right of your keyboard, then open it up in a program like Paint.
Well, this I knew already, but I want them to save automatically to a file. The EnableScreenShot option was already set to 1, but it still doesn't work. In TSL however I haven't got any problems at all. And I'd rather not use some other program.
horsedrowner is offline   you may: quote & reply,
Old 06-14-2007, 11:49 PM   #8
Shem
Master of the Force
 
Shem's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Vancouver, WA
Posts: 2,908
Current Game: Variations of games
10 year veteran! Veteran Modder Notable contributor Hot Topic Starter 
Try this program.

http://sourceforge.net/projects/screenassist

This should help you save your pictures as files as you would like to. Just have this program opened after you install it and then hit the print screen button and it will save your pictures as files.


Interested in hosting a your KOTOR or TSL mod at FileFront? Send your mod HERE and we'll validate it as soon as we can! FileFront is a good way to get publicity for your mod as we get 1000's of visitors everyday. Is my LucasForum PM box full again? If you really need to reach me, PM me at YouTube under the username: Shem L -- Watch my KOTOR videos! Download my mods from FileFront!

Shem is offline   you may: quote & reply,
Old 06-15-2007, 12:35 PM   #9
horsedrowner
Rookie
 
horsedrowner's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: The Netherlands
Posts: 38
OK I'll download it, I guess there's no other way? :P

Edit: I've downloaded it, and it works fine to me. Now I just need to get a better graphics card...

Last edited by horsedrowner; 06-15-2007 at 01:17 PM.
horsedrowner is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > Knights of the Old Republic > Game Discussion > Padawan's Lounge > Screenshots?

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:53 PM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.