lfnetwork.com mark read register faq members calendar

Thread: Discovery! (a kind of co-op)
Thread Tools Display Modes
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Old 03-02-2006, 07:16 PM   #1
SBF_Dann_Boeing
Rookie
 
SBF_Dann_Boeing's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Off Somewhere Killing Tuskens
Posts: 223
Discovery! (a kind of co-op)

ok ok check this out, i dont know if anyone has figured this out yet, but its possible to play CAMPAIN maps ONLINE, without downloading ANY mods. the way u do this is run a Non-dedicated server and use the usual code for adding maps (/admin /addmap), but instead of putting the ending, _con, _1ctf, or _ass, put _c and you will get the campain mode of the map, ex: in cor1c_c you will be able to play the jedi vs clones on Coruscant as u did campaign but u play it ONLINE and you can play on BOTH sides. You can do this for everymap as long as it existed in campaign mode. Credit for this discovery currently goes to my freind ~GCU~GENRUDEDOG.


Go to http://freewebs.com/sbfdude/
"If it doesn't work BLOW IT UP" shock1
SBF_Dann_Boeing is offline   you may: quote & reply,
Old 03-03-2006, 05:24 AM   #2
zerted
Click Center of Circle: O
 
zerted's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Inside a human body.
Posts: 1,245
Makes sense. You're are calling the _c lua scripts instead of the _con or other scripts.

This is also the suggested way to create/save a game mode. [mapName][g or c]_[gameMode]



(I may not agree with thoughts posted under this name)
Looking for a mature clan? Checkout www.rdhclan.net
email/PM me for more info
zerted is offline   you may: quote & reply,
Old 03-04-2006, 10:06 PM   #3
SBF_Dann_Boeing
Rookie
 
SBF_Dann_Boeing's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Off Somewhere Killing Tuskens
Posts: 223
I highly suggest trying this, it is really fun to complete missions with your friends. here is the list of maps that can be played
cor1c_c (Coruscant)
dea1g_c (Death Star)
fel1c_c (Felucia)
geo1c_c (Geonosis)
hot1g_c (Hoth)
kas2c_c (Kashyyyk)
mus1c_c (Mustafar)
myg1c_c (Mygeeto-only host can play)
nab2c_c (Naboo)
pol1g_c (Polis Massa)
tan1g_c (Tantive IV)
uta1c_c (Utapau)
yav1g_c (Yavin)
spa1g_c (Space Yavin)
spa2c_c (Space Coruscant)
spa3c_c (Space Kashyyyk)
spa4g_c (Space Mustafar)
spa8c_c (Space Hoth)


Go to http://freewebs.com/sbfdude/
"If it doesn't work BLOW IT UP" shock1

Last edited by SBF_Dann_Boeing; 03-07-2006 at 06:10 PM.
SBF_Dann_Boeing is offline   you may: quote & reply,
Old 03-06-2006, 04:36 PM   #4
PoiuyWired
Unregistered User
 
PoiuyWired's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 3,503
Now, How is playing on the "evil side" like?

Must be fun doing Clones vs Imps.
PoiuyWired is offline   you may: quote & reply,
Old 03-07-2006, 06:08 PM   #5
SBF_Dann_Boeing
Rookie
 
SBF_Dann_Boeing's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Off Somewhere Killing Tuskens
Posts: 223
the evil side normally will win as they have the advantage, cuz they only have to take out reenforcements while the good side has objectives, but it is still fun, esp. hoth and kashyyyk


Go to http://freewebs.com/sbfdude/
"If it doesn't work BLOW IT UP" shock1
SBF_Dann_Boeing is offline   you may: quote & reply,
Old 03-09-2006, 05:09 PM   #6
SBF_Dann_Boeing
Rookie
 
SBF_Dann_Boeing's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Off Somewhere Killing Tuskens
Posts: 223
u can also use XL mode maps:
hot1g_xl
geo1c_xl


Go to http://freewebs.com/sbfdude/
"If it doesn't work BLOW IT UP" shock1
SBF_Dann_Boeing is offline   you may: quote & reply,
Old 03-10-2006, 04:51 PM   #7
SBF_Dann_Boeing
Rookie
 
SBF_Dann_Boeing's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Off Somewhere Killing Tuskens
Posts: 223
u should try it


Go to http://freewebs.com/sbfdude/
"If it doesn't work BLOW IT UP" shock1
SBF_Dann_Boeing is offline   you may: quote & reply,
Old 03-11-2006, 06:44 PM   #8
Kurgan
Headhunter
 
Kurgan's Avatar
 
Join Date: Nov 1997
Location: The Dawn of Time
Posts: 18,316
LFN Staff Member 10 year veteran! 
Thumbs up Cool!

Interesting. Is this really buggy?

Sounds newsworthy in any case...

I say people should post some screenshots when they get the chance, too (hint, hint)


Download JK2 maps for JA Server|BOOT CAMP!|Strategic Academy|
(JA Server: 108.178.55.189:29070)


"The Concussion Rifle is the weapon of a Jedi Knight Player, an elegant weapon, from a more civilized community." - Kyle Katarn
Kurgan is offline   you may: quote & reply,
Old 03-15-2006, 01:29 PM   #9
Anthywill
Lurker
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 6
I couldn't find a place to input codes
Anthywill is offline   you may: quote & reply,
Old 03-15-2006, 05:32 PM   #10
Kurgan
Headhunter
 
Kurgan's Avatar
 
Join Date: Nov 1997
Location: The Dawn of Time
Posts: 18,316
LFN Staff Member 10 year veteran! 
Arrow

Quote:
Originally Posted by Anthywill
I couldn't find a place to input codes
While I haven't had a chance to test the patch for anything new or updated for these new commands (I was hoping the thread starter would do that)...

Download & Read the following files:

...here...and here...

Good luck!


Download JK2 maps for JA Server|BOOT CAMP!|Strategic Academy|
(JA Server: 108.178.55.189:29070)


"The Concussion Rifle is the weapon of a Jedi Knight Player, an elegant weapon, from a more civilized community." - Kyle Katarn
Kurgan is offline   you may: quote & reply,
Old 03-15-2006, 08:26 PM   #11
Anthywill
Lurker
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 6
I didn't work I've tried and tried again nothing it doesn't work btw I'm using a patched version of BFII would that have to do with anything
Anthywill is offline   you may: quote & reply,
Old 03-16-2006, 01:08 AM   #12
Kurgan
Headhunter
 
Kurgan's Avatar
 
Join Date: Nov 1997
Location: The Dawn of Time
Posts: 18,316
LFN Staff Member 10 year veteran! 
Arrow

Quote:
Originally Posted by Anthywill
I didn't work I've tried and tried again nothing it doesn't work btw I'm using a patched version of BFII would that have to do with anything
You may need to tell us step by step what you're doing. Obviously this has to be your own server, not somebody else's...

Are you running a dedicated server? Or non-dedicated?

Are you running the game from a batch file, command line exe, Server Launcher program (and if so which one), or from in-game?

Are you able to "chat" in your game? That's the key. This game has no "console" like many other FPS games, so in multiplayer you use your chat window to enter commands (which is clumsy and you risk revealing your admin info if you accidentally mistype it so be careful!).

Basically you have to have the admin detail enabled first off, and then in chat you have to enter the proper commands with the proper syntax. Type slowly and carefully.

In addition to the links I provided, you may also want to read this sticky as the info is applicable to full version as well (it was originally created for the public beta).


Download JK2 maps for JA Server|BOOT CAMP!|Strategic Academy|
(JA Server: 108.178.55.189:29070)


"The Concussion Rifle is the weapon of a Jedi Knight Player, an elegant weapon, from a more civilized community." - Kyle Katarn
Kurgan is offline   you may: quote & reply,
Old 03-16-2006, 01:19 PM   #13
Anthywill
Lurker
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 6
I'm doing the commands right in game I followed the instructions to the letter about how you start off with /admin/password I started off with that the game seemed to except it but I didn't get feedback I think I don't have admin detail enabled where do you go to enable admin detail?
Anthywill is offline   you may: quote & reply,
Old 03-16-2006, 10:12 PM   #14
Kurgan
Headhunter
 
Kurgan's Avatar
 
Join Date: Nov 1997
Location: The Dawn of Time
Posts: 18,316
LFN Staff Member 10 year veteran! 
First, which method are you using to run the server?

In-game launcher?
Dedicated Server program (if so, which one)?
Batch (bat) file?
Command line shortcut?

If for example you're running a batch file, post here your settings. If it's a command line, post the full command line. If it's the in-game browser I guess take a screenshot of your screen and post it (alt+printscreen, paste into a paint program, save, upload to a free image uploader service or whatever).


Download JK2 maps for JA Server|BOOT CAMP!|Strategic Academy|
(JA Server: 108.178.55.189:29070)


"The Concussion Rifle is the weapon of a Jedi Knight Player, an elegant weapon, from a more civilized community." - Kyle Katarn
Kurgan is offline   you may: quote & reply,
Old 03-17-2006, 05:05 PM   #15
Anthywill
Lurker
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 6
In-game launcher
Anthywill is offline   you may: quote & reply,
Old 03-17-2006, 09:56 PM   #16
Kurgan
Headhunter
 
Kurgan's Avatar
 
Join Date: Nov 1997
Location: The Dawn of Time
Posts: 18,316
LFN Staff Member 10 year veteran! 
Then you should be able to do admin commands on your server. You're the admin by default. You just need to type the commands correctly. Sorry I don't have time to go in-game and double check them to be sure exactly what you need to do to make sure it's working. Anybody else up to the task?


Download JK2 maps for JA Server|BOOT CAMP!|Strategic Academy|
(JA Server: 108.178.55.189:29070)


"The Concussion Rifle is the weapon of a Jedi Knight Player, an elegant weapon, from a more civilized community." - Kyle Katarn
Kurgan is offline   you may: quote & reply,
Old 03-18-2006, 01:27 AM   #17
Arcane_Penguin
Rookie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 76
all you have to type is

/ADMIN /LOGIN


and then


/ADMIN /ADDMAP <mapID>


Vist my Website!

JKA Mapper | JKA Modder

SWBF2 Modder | SWBF2 Mapper | SWBF2 Modeler | SWBF2 Coder | SWBF2 Skinner | SWBF2 Player |
Arcane_Penguin is offline   you may: quote & reply,
Old 03-18-2006, 01:31 PM   #18
Anthywill
Lurker
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 6
Alright it works thanks for being patient
Anthywill is offline   you may: quote & reply,
Old 03-29-2006, 01:05 AM   #19
Genral O
Rookie
 
Genral O's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Edmonton,AB
Posts: 69
In some battles like hoth our finest hour the evil side (which is the Imps for hoth)has the objectives and the rebels just have to defeat all reienforcements.So the good side has to take out all the reienforcements on some campain maps.

That was the best discovery I ever heard about.I'm puting you on my buddies list for that discovery!


Level 81 Farstar Bounty Hunter:GenralO BattleX

NGE FTW!What do you say to that?
May The Force Be With You
Genral O is offline   you may: quote & reply,
Old 04-05-2006, 05:11 PM   #20
Comm.Codey
Lurker
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 1
Smile

Does this also work for the PS2 version of the game?

The server software almost thesame as far as I know. Would be cool if someone could tell me if it would work
Comm.Codey is offline   you may: quote & reply,
Old 04-06-2006, 07:21 PM   #21
SBF_Dann_Boeing
Rookie
 
SBF_Dann_Boeing's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Off Somewhere Killing Tuskens
Posts: 223
Im not sure but you could test it out


Go to http://freewebs.com/sbfdude/
"If it doesn't work BLOW IT UP" shock1
SBF_Dann_Boeing is offline   you may: quote & reply,
Old 05-29-2006, 08:03 PM   #22
{WRL}Leader.piz
Lurker
 
Join Date: May 2006
Posts: 1
Has anybody figured out a way to choose sides in these campaigns?
{WRL}Leader.piz is offline   you may: quote & reply,
Old 06-22-2006, 10:59 PM   #23
firestone10@msn
Rookie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 43
does the evil side have heros
firestone10@msn is offline   you may: quote & reply,
Old 06-22-2006, 11:40 PM   #24
Master Bob
Lurker
 
Master Bob's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Somewhere aboard a starship floating above Tatooine, ready to bombard it again.
Posts: 4
Cool Guy

Hi all. Hi Dan, remember me from BFII online? My game name will be {****FREEZE****}Leader.Alpha if you are looking for me. Anyway, I was told to google to find how to do campaign in MP. The guy wouldn't tell me, because of a "secret". I was led by my search here, to find this thread. So I registered, even though i saw you post. So here I am now. But, a question. Where is the anti-trooper level designation?

Master Bob is offline   you may: quote & reply,
Old 07-26-2006, 04:09 PM   #25
Davinq
I wear a fez now
 
Davinq's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Aotearoa
Posts: 2,442
Current Game: Portal
Hi Bob . Wow, that's some pretty neat stuff you've found there Dann.

Davinq is offline   you may: quote & reply,
Old 09-16-2006, 03:20 PM   #26
jake123456
Rookie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 104
How do we choose sides? For example,on coruscant (cor1c_c) i can only play as a rebel, not even jedi. Thanks in advance.
jake123456 is offline   you may: quote & reply,
Old 09-19-2006, 07:46 AM   #27
AR_Kozz
Rookie
 
Join Date: May 2006
Posts: 12
Post what hey no fair

No fair to console users
(since of course there is no pc non-dedicated server usable with consoles)

Pandemic needs to make this possible for console dedicated servers as well
I'll bet they release an update right after the Linux binaries (i.e. never)
j/k
AR_Kozz is offline   you may: quote & reply,
Old 10-07-2006, 09:07 AM   #28
-(db)-Leader
Rookie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 40
Pretty old...
Knew this for quite a while, but don't use it. Why?
Simple... One mispelling makes the server stop when the current map ends...
-(db)-Leader is offline   you may: quote & reply,
Old 10-22-2006, 03:44 PM   #29
Jarell
Lurker
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 4
Thumbs up Its still fun just dont make a Mistake =)

Quote:
Originally Posted by -(db)-Leader
Pretty old...
Knew this for quite a while, but don't use it. Why?
Simple... One mispelling makes the server stop when the current map ends...
True we both know this but who cares if it freezes so do try it because it will be fun. SBF_Dann_Boeing already gave the list so set this page as favorites or print this page so you can look at the list while in game i rather you print.you can also download new maps for swbf2 at www.gametoast.com maps for swbf2 and swbf1.So try to get the best updates on SWBF2 and have fun with your codes and your new maps.

Last edited by Jarell; 12-24-2006 at 09:46 PM.
Jarell is offline   you may: quote & reply,
Old 10-25-2006, 07:51 AM   #30
-(db)-Leader
Rookie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 40
Not a new discovery.
I often use it, but only when I'm not trying somebody out.
And what are you talking about?
And XFire lags the server, so I don't use it. It makes my comp. freeze.
-(db)-Leader is offline   you may: quote & reply,
Old 10-25-2006, 08:04 AM   #31
Jarell
Lurker
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 4
Thank You

Quote:
Originally Posted by Kurgan
While I haven't had a chance to test the patch for anything new or updated for these new commands (I was hoping the thread starter would do that)...

Download & Read the following files:

...here...and here...

Good luck!
--------------------------------------------------------------------------The Admin codes are complete I though I was missing some but I guess I knew them all though to do the campaign use the addmap as Kurgan said and use the code as SBF_Dann_Boeing said so the whole entire thing you need to do is /admin /addmap cor1c_c not con or 1flag remember it will freeze if you you put the wrong era or mode and more if you dont get this, then download the admin codes above from Kurgan .quote.
Jarell is offline   you may: quote & reply,
Old 10-25-2006, 08:11 AM   #32
Jarell
Lurker
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 4
Question

Quote:
Originally Posted by -(db)-Leader
Not a new discovery.
I often use it, but only when I'm not trying somebody out.
And what are you talking about?
And XFire lags the server, so I don't use it. It makes my comp. freeze.
--------------------------------------------------------------------------But it is worth it to track your friends and talk to them during your game play ....I not making you do it you can if you want some people may not know xfire but if you remembered when you first downloaded starwarsbattlefront 2/1 it may come with xfire.it ask you a question do you want to download it and you need to rigester (if you havent) though xfire may seem not new but you can use it for other games.
Jarell is offline   you may: quote & reply,
Old 10-27-2006, 09:35 AM   #33
-(db)-Leader
Rookie
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 40
No it isn't worth it...
I prefer playing without freezing, and Gamespy is good enough, usually.
-(db)-Leader is offline   you may: quote & reply,
Old 12-24-2006, 09:43 PM   #34
Jarell
Lurker
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 4
Red face New Multiplayer options Discovered

Quote:
Originally Posted by -(db)-Leader
No it isn't worth it...
I prefer playing without freezing, and Gamespy is good enough, usually.
-------------------------------------------------------------------------
yea............but ummm.....isnt gamespy harder to register............and thats why but I think we should not change the topic and I think SBF_Dann_Boeing has said enough but anyone may continue just for any maps scroll up and Dann has posted either some or all............
Jarell is offline   you may: quote & reply,
Old 02-02-2007, 07:28 AM   #35
duckforceone
Lurker
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 1
got a question..

me and my mate tried this out, and got it to load the maps fine. But as we were two people, it put us on different teams, so we could not play these together.

Is there any way to work around it?
duckforceone is offline   you may: quote & reply,
Old 04-05-2007, 07:31 PM   #36
darthyorktown
Rookie
 
darthyorktown's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Yorktown,Va
Posts: 66
Thumbs up

I'm proud to say that my clan leader discovered this.


darthyorktown is offline   you may: quote & reply,
Old 10-22-2007, 10:19 AM   #37
Stryker412
Rookie
 
Stryker412's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 162
Has anyone been able to do this in a dedicated server environment?


Stryker412 is offline   you may: quote & reply,
Old 11-05-2007, 03:26 PM   #38
The_Reaper
Lurker
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3
To switch teams in a campaign game, the admin must login then type the command:
/ADMIN /SWAP 1
This will switch player#1. To switch someone else you must type SWAP 2, SWAP 3 or whatever # coresponds to the player you want to switch.
If that doesn't work, post a reply with as much info as possible and I will try to guide you in the right direction.

As for a dedicated server: everytime I add a campaign map, the server disconnects and boots all players. I'm still searching for how to fix it.
The_Reaper is offline   you may: quote & reply,
Old 11-16-2007, 04:15 PM   #39
MercJ
Rookie
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 37
CAN YOU DO THIS WITH THE BLACKBAGOPS SERVER MANAGER? AND HOW?
MercJ is offline   you may: quote & reply,
Old 11-17-2007, 08:34 AM   #40
Chris-h11
Rookie
 
Chris-h11's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Las Vegas, NV
Posts: 96
Quote:
Originally Posted by MercJ
CAN YOU DO THIS WITH THE BLACKBAGOPS SERVER MANAGER? AND HOW?
No, because the campaign mode is not included with the BBO.


Chris-h11 is offline   you may: quote & reply,
Post a new thread. Add a reply to this thread. Indicate all threads in this forum as read. Subscribe to this forum. RSS feed: this forum RSS feed: all forums
Go Back   LucasForums > Network > SWBattlefront.net (SWBF I & II) > Star Wars Battlefront II > Server Administration > Discovery! (a kind of co-op)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:35 AM.

LFNetwork, LLC ©2002-2011 - All rights reserved.
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.